Showing posts with label Zahra Khadijah. Show all posts
Showing posts with label Zahra Khadijah. Show all posts

Monday, 19 March 2018

Zahra & Zhareef

8:04 am 7 Comments

Zahra & Zhareef 


Hi readers..
Rasanya macam dah lama tak cerita pasal anak anak kat blog ni kan. Selalu kalau nak cepat, update kat Instagram je. So kali ni kita selit la sikit dalam blog walaupun sekarang ni macam tengah blur, apa yang nak diceritakan pasal mereka berdua. 

Zara sekarang dah 3tahun 6bulan. Zhareef bakal masuk 1tahun 3bulan. Kalau nak tanya perkembangan zara, erm... Tak tahu nak cerita. Sebab dia pun dah besar kan. Cuma yang tahu kuat membebel. Kuat bertanyakan balik. 
Bila dia tanya, mama nak coklat. Then kita say 'mana ada coklat, belum beli'.
Dia akan tanya balik 'kenapa belum beli?'
Bila kita kata 'kan belum pergi kedai'..
Dia akan sambung lagi 'kenapa tak pergi kedai?'..

Haha.. rantaian soalan dia kadang memeningkan. But okay la, dia tahu berfikir untuk bertanyakan soalan kan. 

Kalau si adik zhareef ni pulak, dia cepat mengikut apa yang orang buat. So kena hati hati apa yang kita buat sebab dia cepat ngikut. Kadang tu geram je tengok keletah dia. Rasa macam comel jeeee.. 
Zhareef masih belum pandai bertutur lagi. Berbanding zara dulu cepat. Umur setahun dengar juga la perkataan mama tu. Zhareef ni time menangis je la dengar mama ke mamam entah la. 

Tapi kalau kita bagi arahan 'baju ni dah kotor, letak dalam bakul'.. Nanti dia akan bawak ke sana. Tak pun lepas buka baju kata nak mandi, baju yang dia baru buka tu dia akan bawak ke bakul. Actually memang tak ajar pun dia. Maybe dia tengok cara zara buat. 

Bila pikir balik, seronok tengok mereka membesar depan mata. Sebab semua ni pengalaman untuk kita kan. Kalau dorang bergaduh depan mata tu memang perkara biasa la kan. Si adik ni walaupun senyap boleh tahan. Nak ketul kakak ke, nak tarik rambut ke, nak lempang orang ke, memang boleh tahan. Sakit jugak la bila dah kena. 

Apa pun, masa ni cepat berlalu. Sikit masa dorang cepat je membesar. Kena simpan dalam memori semua kenangan ni kan. 

Monday, 8 August 2016

Kisah Zahra : Kuat Membebel

10:04 am 7 Comments


Kisah Zahra : Kuat Membebel


Assalammualaikum.. Hai..

Rasa macam tak percaya je, bulan depan zara genap 2tahun. Rasa macam baru je beranakkan dia. Rupa dah 2tahun dah. Haha..
Kena la terima kenyataan. Zara dah besar. Dah boleh ada adik dah. 

Wednesday, 27 July 2016

HFMD - Jangkitan Kaki Tangan Dan Mulut

10:00 am 3 Comments

HFMD - Jangkitan Kaki Tangan Dan Mulut

Part 1
Assalamualaikum.. Hi!.. 

Agak lama je rasa nak share artikel ni kat blog. Mencari masa, mencari mood nak bercerita kat sini. Rasa macam lost sangat perasaan ni bila haritu raya kelima zara tiba-tiba je demam panas malam tu mencecah 39c!..

Sunday, 24 April 2016

Kisah Anak : Zaraa.. Solat..

8:27 am 12 Comments
Assalamualaikum..

Sejak masuk umur setahun 7bulan ni, si zara ni ada akal baru pulak.. Sekarang dah pandai dah tiru orang solat. Kemainnnn lagi.. Comel je kadang tu.. Yela, dah biasa tengok mama ngan ddy solat kan, lama lama bila dah puas perati, dia mula la ikut buat. Takpe.. Ikut buat pun perkara yang baik kan? 


Masa ni dia fokus betul. Siap mulut terkumat kamit konon baca sesuatu.. Comel jeeeeeee tau.. hihihi..

Monday, 18 April 2016

Kisah Anak : Zahra Setahun 7Bulan

8:30 am 7 Comments
Assalamualaikum...

18 April muncul lagi.. Hehe.. Kali ni muncul zahra dah masuk setahun 7 bulan. Cepat betul rasanya masa berjalan ni kan. Kadang rasa macam tak percaya je zahra dah setahun 7bulan. Lagi bape bulan je nak masuk 2tahun dah.. 



Tuesday, 8 March 2016

Bila Dia Dah Mula Buat Perangai..

8:30 am 10 Comments
 Assalamualaikum.. Hai readers..

Ni coretan khas buat anak manja ngada-ngada mama si zahra khadijah ni haaa..

Kisah hari sabtu kelmarin. Nak pergi cari kain tuk buat baju tuk pakai masa adik kawen nanti. Kiranya nak sedondonlah semuanya nanti kan..

Budak zaraa ni buat perangai pula.. Dah la kita ni nak drive, dia dok menangis-nangis nak suh pegang dia.. Dok acah itu ini tak makan saman betul..

Tawakal aje la drive sampai ke UO (Angsana Mall).. Ntah kenapa dia dok buat perangai je. Pastu nak berdukung je... Lenguh tangan dibuatnya.. Tapi layankan la juga..

Sunday, 21 February 2016

Thursday, 18 February 2016

Kisah Zahra : Setahun 5Bulan

2:30 pm 2 Comments
Assalamualaikum.. Hai pembaca setia.. :)

Ya Allah..
Macam mana la boleh terlupa yang harini 18hb..
Harini zara genap la setahun 5bulan.

So ni entry khas buat zahra khadijah ye..


Sponsor

Comments