Isnin, 11 Disember 2017

Bagaimana Cara Untuk Shopping Di Printcious?

8:47 PG 3 Comments
Hi, 
Assalamualaikum..

Hari ini saya nak share sikit tentang sat website yang korang boleh terjah bila korang kehabisan idea nak pikir hadiah yang sesuai sangat untuk diberikan kepada seseorang. Kenapa kena terjah bila dah kehabisan idea? Kenapa kena pilih dia bila tak sempat nak pergi beli hadiah tersebut?

Meh nak cerita, harap baca la sampai habis ye. Sian kita tulis panjang lebar ni. hihi
Dah nama pun website. So, korang boleh la terjah bila-bila masa time korang free. Luangkan masa sekejap terjah, pasti korang akan tertarik nak pilih sesuatu dari situ.
Dan lagi satu, korang dah jimat masa & tenaga bila beli disitu. Secara online kan. So korang pilih,pilih design kan then bayar. Cukup masa barang pun sampai.

Ehhhh, website apa tu?



Haaaaa.. apa lagi kalau bukan www.printcious.com. Siapa rajin shopping kat situ? Baik ngaku cepat. hehehe..

Kali ni saya nak buat sesuatu untuk kenangan. Hadiah anniversary ke 4tahun perkahwinan gitu. Tiba-tiba jeeee rasa nak create sesuatu. So, kita share la ye macam mana cara nak berurusan dengan printcious ni ye.


Macam saya already member. Ehh, dah daftar siap-siaplah kan sebab kita nak shopping kat situ. Kalau belum pernah daftar, korang klik pada >> JOIN US << tu ye.


Bila dah daftar, korang pilih la nak buat design apa. Boleh tengok dekat shop atau Create tu ye. Ada beberapa item korang boleh pilih pilih tau.



Ni adalah contoh bantal kalau korang nak designkan bantal tau. Ada bentuk love. Ada throw pillows. Nak tahu apa agaknya yang saya pilih untuk didesignkan?


Dalam banyak banyak item tu, saya tertarik la nak designkan bantal. Ntah kenapa la nampak cantik je. hehehe..
Lagipun rasa macam best je dapat designkan bantal. Korang boleh choose tau nak guna je gambar yang dah ready kat situ atau nak deco gambar sendiri. Macam saya, semestinya la nak keluarkan ilham deco gambar sendiri.


Saya memilih untuk mendesignkan sendiri. So rujuk gambar atas tadi, saya pilih bantal yang bertulis >> Your Design Here <<


Bila dah ke step ni, korang pilih la background yang korang nak. 


Macam saya, saya memilih background berwarna hitam. Bila dah pilih background, korang boleh klik pada >> Image <<


So, korang boleh la pilih nak masukkan gambar siapa. Atau gambar apa la yang menjadi pilihan awak. Gambar tu korang boleh la pilih, nak ambil dari instagram ke, dari facebook ke atau korang nak upload baru dari files ke..

Macam saya, saya upload je dari files. Senang. Sebab gambar-gambar memang tersimpan disitu.


Contoh disini, saya ada 2 pilihan gambar. So, saya kenalah pilih salah 1 diantaranya. Bila dah pilih, saya klik pada gambar tersebut. Lepas tu klik pada perkataan  >> Insert


Lepas dah masukkan gambar, rasa macam nak masukkan sedikit ayat la pulak. So, klik pada perkataan  >> Add Text

Pastu korang boleh pilih huruf pilihan korang. Nak senget benget ke, nak yang haluihh ke.. gemok montok ke.. sila la buat pilihan ye. hehe


Untuk bahagian side hadapan, saya memilih untuk deco begini. 


Untuk bahagian belakang, saya juga memilih untuk meletakkan background berwarna hitam. Korang buat macam step pertama tu balik tau.


Disebabkan bahagian belakang pun boleh didesignkan, jadi bahagian belakang pun saya memilih untuk meletakkan gambar. Dah bahagian depan gambar anak-anak. So, bahagian belakang gambar mama ngan ddy nya pulak la kan. Baru la adil
hehe

Bila dah rasa puashati design semua, klik je  >> DONE


Bila dah klik Done, maka akan keluarlah nanti macam ni. Korang tak perlu risau, kalau rasa macam nak kena edit balik, klik dulu >> Edit My Design Again tu ehh.. Kalau rasa dah malas nak designkan, korang boleh la >> Add To Cart !

Haaaa, Settle!..

Bila dah add to cart, korang follow je step untuk membuat pembayaran tu eh.. 
Ada ke yang nak kan tutorial pembayarannya?
Kalau ada, nanti saya share ye. ^_^


Next saya share hasil design saya ni tau.  ;)

Sabtu, 9 Disember 2017

30 Blogger Terpilih Untuk Senarai Bloglist

8:10 PG 5 Comments
Assalamualaikum.. Hai.. Selamat Pagi..
Salam hujung minggu...

Pagi ni kita nak selesaikan kerja yang dah tertangguh lama ni. Sorry ehh kengkawan. Pack sangat masa. Sebab benda ni nak kena update guna laptop, so agak payah sikit la. 
Berbalik pada cerita bloglist ni, ada 59 orang dalam senarai. Mekasih kengkawan sudi share link. Tapi.. kita tak dapat nak pilih semua ye..


So, kita nak umumkan 30 URL blog yang terpilih. Kalau tak terpilih jangan sedih tau. Sebab guna random. Dan kita pun tak tahu siapa yang terpilih tu. Ni baru tahu haaa..

Dah tengok Senarai Bakal URL baru? << klik sini

Mereka yang bertuah ialah :


Haaaaaa.. cepat check siapa yang bertuah tu.. hehehe..

Next kita akan masukkan dalam bloglist ..

Senarai Bakal Bloglist Baru

6:25 PG 3 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..
Maaf sangat lambat update. Kira memang lambat betul la kita mengupdate bloglist ni. Kekangan masa sangat-sangat nak mengadap laptop. Jom kita tengok siapalah yang bakal berada di blogslist kita ni kan?
Bila dah tukar template baru, semangat nak update blogslist baru juga. Ni antara kengkawan yang sudi berikan url blog.




Dalam senarai ada 59 orang blogger. Agak-agak perlu pilih berapa ni? hehehehe..
Haritu plannya kalau lebih 30 orang kita akan cabut undi kan? Ingat nak buat cabutan manual. Tapi macam kejar masa je ni, takut tak sempat. So kita buat guna random je la eh.. Kalau kata tak terpilih janganlah mara kita tau?

1. http://www.naniena.com
2. http://www.mamajue.com
3. www.wawaashiharaa.com
4. www.farahglanz.com
5. www.linliena.com
6. www.shahadafauzi.com
7. www.anajingga.com
8. www.izzeyda.com
9. www.belogsjm.blogspot.my
10. www.norminieza.blogspot.com
11. www.guruyaya.com
12. www.mamakembartiga.com
13. www.bebelancikmin.com
14. www.yanty.my
15. www.lyndachelah.com
16. www.mahamahu.com
17. www.sueizza.com
18. www.mamadarwiish.com
19. http://www.hakimramli.com
20. mrskeciksangat.blogspot.com
21. www.zukidin.com
22. www.fizarahman.com
23. suzlinazreena.blogspot.com
24. Khairulzamri.com
25. www.mizisempoi.com
26. www.cikza.com
27. http://www.tengkubutang.com
28. www.aryshafayyadh.blogspot.com
29. www.miminadam.com
30. www.juliajohari.com
31. www.ummizarra.com
32. http://inilahrealitibukanfantasi.blogspot.com
33. www.lancareno.com
34. http://dunialesungpipitumie.blogspot.com
35. ftndiana.blogspot.com
36. aizamia3.blogspot.com
37. www.sishawa.com
38. www.busyratakiyudin.com
39. http://lobaksusue.blogspot.my
40. http://jnjikita.blogspot.my
41. www.aimisyahirah.com
42. http://aisyrania.blogspot.com
43. www.jmr23.com
44. http://ape-kinah.blogspot.my
45. www.mariafirdz.com
46. www.mimiazirah.com
47. www.saidila.com
48. https://galaksiviral.blogspot.my
49. www.mamayong.com
50. http://fafatintin.blogspot.com
51. www.qiyasaad.com
52. www.alongmurni.blogspot.com
53. www.fizazainy.com
54. www.sayidahnapisah.com
55. blogieta.com
56. www.mialiana.com
57. www.suesopian.com
58. https://maszull.blogspot.my
59. www.bondezaidalifah.com


Next entri je la ye kita bagitahu siapa yang terpilih tu, boleh. hehehe..
Okay la.. Nak solat subuh dulu then kita sambung balik siapa yang terpilih tu nanti.. Sementara tu korang boleh la blogwalking ke blog kengkawan..

Nantikan ye...



"Comeback Giveaway by Raydah Alhabsyi"

5:47 PG 5 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..
Kegigihan pagi ni update blog sambil menanti azan subuh. Nak update malam tadi, si zhareef ajak mengempeng je sepanjang tido. Dah tak boleh nak bangun. Pagi ni curi-curi masa la sementara semuanya elok lena lagi.

Mula kan pagi ni dengan giveaway dulu. 
Ikutkan banyak nak share ni. Tapi kita slow-slow ye. Kalau dan nanti update then jadualkannya. Supaya blog tak tido sepanjang masa. hihi'


done follow blog : 222
done follow ig : @syamimi8088
done follow google+


Nak tahu apa hadiahnya?


Gift
The lucky winner will get to choose a jar of Organic Hair Removal by Norah

(Pick either Hot or Cold Norah)



Nak join sama klik sini ye.. Gudluck uolls

Jumaat, 8 Disember 2017

Peminat Tudung?

9:35 PTG 2 Comments

Peminat Tudung?


Hai.. assalamualaikum readers. Harini kita nak borak kosong je boleh? Nak update kisah lain, gambar habis dah ditransfer ke laptop. Nanti malam kita update kisah kisah throwback la ehhh.. hehehe


Nak cerita pasal tudung la, boleh? 
Orang perempuan ni nak nak yang berhijab, kalau nampak je tudung mesti nak beli kan?  Siapa ada penyakit macam tu? Kita geng. Hehe.. Kalau Macam kita ni sesuai dan serasi dengan tudung bawal. Tudung instant ni macam tak kena dengan muka. Kalau pakai nampak pelik semacam je..

Teringin nak pakai tudung instant. Sebab tudung instant sekarang lawa lawa kut. Contoh macam brand benang hijau. Kita DS benang hijau tau, kalau korang berkenan, meh la risik risik dengan kita. Hehehe
Cuma kadang tu tak sempat je nak update.

Berbalik pada cerita tudung, kalau tudung bawal ni kan ada yang bercorak, ada yang plain kan? Kalau yang plain kita suka macam bawal BTE tu. Suka sebab mengerlip ngerrlip. Berbatu gitu. Nampak EXCLUSIVE. Setakat ni baru ada 1 BTE dalam simpanan. Ingat nak order lagi. Sebab selesa pakai nya pun. 

Kalau yang bercorak setakat ni yang banyak dalam simpanan, Aidijuma. Dulu pernah tebus voucher zalora, ambik 6 ke 7 helai bawal AJ. Pastu tebus jugak voucer zalora dari survey yougov rasanya, ambik jugak tudung AJ. Belum lagi yang orang bagi. Pastu baru ni adik ipar borong tudung AJ yang offer hanya RM3 sehelai tu. So grab la 5helai dari dia. Bercorak. Baru pakai sehelai.



Kalau benang hijau kita baru ada 2helai. Tudung asya nama dia. Kain dia lembut tau. Kita baru nak kumpul koleksi benang hijau jugak. Ehh, benang hijau ke, aidijuma ke, memang favourite la. Asal berkenan je, harga mampu milik, beli je. Hehe.. 



Auranya lain bila dapat pakai tudung baru ni. Rasa bergaya gitu. Kalau pakai tudung lama pun okay juga. Cuma kalau dah belasah pakai selalu, pudar la kan. Cuma kena asingkan tudung tuk jalan yang mana, tudung untuk pakai harian yang mana, tudung untuk pakai majlis yang mana.. Betul tak?

Orang perempuan ni kan complicated. Kadang tu susah nak faham. Nampak je tudung baru, kemain seronok. Macam dapat duit berjuta. Hehehe. Pastu siap boleh asingkan ikut kategori tuk pakai bila. Unikkan? Kalau korang kan suka tudung instant ke tudung bawal? Meh share la sikit. 😉