Sponsor

Monday, 23 April 2018

8 Lifestyle Blogger Pilihan 2018

11:07 pm 22 Comments
Bercerita mengenai lifestyle blogger, apa yang anda akan faham? Tentunya tentang kehidupan mereka kan? Tapi macam mana nak tahu tentang kehidupan mereka ni? Kita boleh tahu tentang mereka melalui cara penulisan mereka. Maksudnya apa yang mereka sering kongsikan di Media Sosial terutamanya di Blog la. Apa yang mereka sering ceritakan. 

Untuk hari ini, saya nak berkongsi tentang 8 lifestyle blogger yang menjadi pilihan saya. Anda mesti terjah mereka juga, sebab mereka mempunyai kisah yang tersendiri di dalam blog mereka.



1. Zaza Iman
Blog : www.zazaiman.com

Sebenarnya dah lama kenal zaza ni. Sekadar kenal orangnya. Rasanya macam zaza pernah pakai nama zaza zehra dulu kan? Kalau tak silap la. Tapi betul betul kenal dalam awal tahun ni. Sebab ada minta tolong zaza tengokkan blog. Zaza ni pandai juga edit blog tau. Hasilnya pasti puashati. 

Suka baca kisah zaza. Sebab zaza ni banyak berkongsi tentang pelbagai perkara. Contohnya cara dia berpakaian yang ada style tersendiri. Haaa, dari situ la saya kenal zaza ni. Lepas tu zaza banyak berkongsi tentang review. Cara zaza buat review tu ada gaya penulisannya yang tersendiri. 

Dan lagi 1, zaza ni cat lover tau. Selalu cerita pasal kucing kesayangannya yang comel comel. Kalau nak cerita pasal zaza, banyak rasanya. Tapi rasanya anda kena terjah blog zaza, sebab dari situ anda akan kenal zaza dengan lebih mendalam lagi. 



2. Tengkubutang
Blog : www.tengkubutang.com

Sebenarnya dah lama kenal dengan kak TB ni. Lebih kurang 10 tahun lepas. Kenal masa tu sebelum kak TB menjadi blogger. Kami pernah bekerja di Koperasi. Berlainan koperasi. Ditemukan di Maktab Kerjasama Malaysia semasa sama sama berkursus. 

Kak TB mempunyai seorang cahaya mata bernama Harraz. Berumur setahun 5bulan. Dikenali dengan nama Tengkubutang sebab kak TB juga cat lover. Dan butang adalah nama kucing pertama perliharaannya. 

Blog yang penuh dengan perkongsian pelbagai kisah, antaranya review dan juga resepi. Pelbagai resepi kak TB ada kongsikan. So kenalah terjah!



3. Wawa Ashihara
Blog : www.wawaashiharaa.com

Wawa ashihara. Selalu tersalah sebut. Ashihara mesti jadi ashirara. Terbelit lidah nak sebut. Hehe.. Jangan mara ye wawa. Actually kenal wawa ni pun sebab dia selalu buat video tentang review sesuatu produk. 

Wawa ni pandai bermekap tau. Kalau dia buat video bermekap tu, memang tengok sungguh.  Ralit jadinya. Kiranya boleh saya katakan, wawa ni salah seorang beauty blogger. Kalau nak tahu dengan lebih mendalam lagi, kenalah terjah tau. 



4. Nur Alja
Blog :  www.cahayapermata.my

Sebenarnya alja ni saya baru lagi kenal. Itu pun sebab kami berada dalam 1 group. Alja ni kalau kita singgah ke blognya, mesti kita akan baca perkongsiannya tentang trip-trip yang dia ikuti. Kiranya alja ni travel blogger juga la. Rajin berjalan alja ni. Sambil berjalan, sambil tu kutip info untuk perkongsian bersama kan.

Alja juga ada kongsikan tentang info info terkini macam sesuatu produk, maklumat kemasyarakatan, so boleh la terjah kalau Alja menjadi pilihan anda. 



5. Hazirah
Blog : www.iuzira.com

Zira ni orangnya kecik molek je. Comel je. Walaupun tak pernah jumpa secara berdepan, tapi tahu zira ni kecik dan lincah orangnya. 

Bercerita mengenai lifesyle pula, zira ni dikatakan rajin hadiri event yang dianjurkan. Kalau tak silap la, dulu zira ni rajin ke event anjuran Ephyra. Rasanya la. Rasanya dari situ cuba kenal zira dengan lebih mendalam lagi. 

Dan sekarang ni, kalau sebut je iuzira pastinya akan teringat tisu basah imaan. Zira ni salah seorang agent tisu imaan kalau tak silap tau. Kalau nak beli tapi tak tahu kat mana, boleh la cuba hubungi zira!



6. Wendy Pua
Blog : www.wendypua.com

Wendy pua ni satu satunya blogger chinese yang saya kenal. Kiranya baru juga kenal. Kalau singgah ke blog wendy, apa yang kita akan perasan, wendy akan share cerita tentang tempat tempat yang dia lawati. 
Seronok kan kalau dapat baca kisah travel kawan kawan. 



7. Diana Rashid
Blog : www.dianarashid.com

Kak diana ni kalau tak silap saya la, saya mula kenali masa tahun 2013 ke 2014 macam tu. Masa tu tengok instagramnya. Sebab kak diana rajin berkongsi kisah anak dia. Yang saya ingat masa tu kisah maisara. Kak diana kongsikan lukisan maisara. 

Dari situ, cuba selidik blog kak diana pula. Blog kak diana ni boleh dikatakan informasi yang disampaikan laju dari kapal terbang. Ehh, boleh ke kata gitu. Hehe..
Info terkini memang cepat disampaikan diblognya.

Selain dari tu, kak diana juga rajin berkongsi tentang review. Kisah anak anak. Memang seronok kalau baca kisah kisah di blog kak diana tau. So, kalau rasa nak tahu lebih mendalam lagi tentang bestnya blog kak diana, kena terjah!



8. Cik Ash
Blog : www.cikash.com

Haaa, untuk yang terakhir saya nak berkongsi tentang cik ash pula. Cik ash ni saya baru juga kenal. Di blog cik ash ni pelbagai kisah dikongsikan. Kiranya tak jemu la singgah. 

Normal la bila kita singgah mana mana blog pastinya kita akan baca kisah tentang tips dan hasil review. So, di blog cik ash juga tidak terlepas peluang. So, ambillah peluang untuk singgah di blog cik ash ya. 

Okay, ni la hasil perkongsian saya mengenai 8 blogger pilihan saya. Sekiranya anda berkelapangan, jemputlah singgah ke blog mereka. 



3 Langkah Mudah Mencantikkan Wajah Bersama Bare Essentials

11:15 am 8 Comments
Hai, selamat petang semua.. Harini saya nak kongsikan satu info mengenai satu produk baru cara untuk menjaga kulit wajah dengan mudah, hanya semudah 3 langkah sahaja. Kalau bercerita pasal penjagaan wajah ni, semestinya la kita nak kan langkah yang mudah, betul tak? Ibaratnya orang kata, tepek tepek terus cantik! Haaa, gitu..

Kalau saya sendiri, walaupun surirumah sepenuh masa, saya juga perlu menjaga kulit wajah dengan betul. Biar orang kata, duduk rumah pun sentiasa nampak cantik. Lagi-lagi bila umur dah masuk ke 3siries ni, penjagaan wajah sangatlah penting. Untuk menampakkan kita sentiasa kekal muda remaja!


Kalau ditanya, apa produk yang saya suka gunakan untuk penjagaan wajah ni?
Sebelum tu, mungkin ada yang pernah mendengar tentang satu nama yang tidak asing lagi iaitu Althea Korea kan? Atau mungkin ada yang belum tahu lebih mendalam lagi, harini saya akan cerita la sikit tentangnya.

Althea Korea merupakan satu website yang menjual barangan penjagaan wajah yang datangnya dari korea sendiri. Althea kini mendapat sambutan di Malaysia kerana produk yang dikeluarkan menepati ciri-ciri yang selamat untuk digunakan. Saya sendiri juga telah mencuba beberapa barangan penjagaan wajah dari Althea sendiri. Tertanya serasi dengan kulit saya sendiri.


Untuk hari ini, produk baru yang ingin saya kongsikan ialah Bare Essentials. Bare Essentials merupakan produk yang baru dikeluarkan oleh Althea. Penjagaan wajah bersama Bare Essentials adalah sangat mudah.
Untuk mendapatkan wajah yang sentiasa segar sepanjang masa, kita perlukan produk yang sangat mudah untuk digunakan. Sebenarnya untuk menjaga wajah dengan sempurna, kita perlu kenalpasti masalah yang dihadapi. Jadi bila masalah dapat dikenalpasti, kita tidak perlu menggunakan barangan yang pelbagai yang belum tentu keserasiannya dengan kulit wajah kita. 3 langkah bersama Bare Essentials ni juga boleh merawat wajah kita.

Untuk Set Bare Essentials ni, 3 item penting yang ada bersama ialah :

1. Contour Cleanser
2. Primer Water
3. Fixer Cream


Pembersih Wajah Contour Cleanser
Untuk mendapatkan kulit yang bersih, semestinya kita perlu menitikberatkan cara kita membersihkan wajah. Mencuci muka hanya dengan menggunakan air sahaja tidak memadai, kerana masih ada kotoran yang tertinggal di wajah. Lebih lagi kalau kita seharian bekerja atau berurusan diluar. Dan kita memakai make-up sepanjang masa.

Contour Cleanser. Pencuci wajah yang sangat-sangat best untuk digunakan. Saya sendiri telah menggunakan pencuci ini, sekurangnya 2kali untuk sehari. Sememangnya dalam mengekalkan kesegaran pada kulit wajah. Yang penting, contous cleanser ini sesuai untuk digunakan pada semua jenis kulit.

Bahan penting yang terdapat dalam Contour Cleanser ini ialah :

- Ice Plant : Menghidratkan dan menenangkan kulit wajah
- Lemon Verbena Leaf : Kaya dengan vitamin C dan antioksidan untuk menguatkan kulit

Baunya sangat harum, seolah-olah kita mencuci muka menggunakan limau purut. Boleh bayangkan tak macam mana bau kesegaran tu? Semestinya bestkan? Kombinasi bahan-bahan yang menarik.

Cara penggunaan yang sangat mudah. Picitkan sedikit cleanser tersebut ditapak tangan. Kemudian gosok rata ke seluruh wajah dengan lembut. Kalau saya, saya suka gosok sambil menyental. Lepas itu, biarkan seketika sebelum membilas dengan air bersih.


Kesegaran Kulit Wajah Bersama Primer Water
Primer Water ni dikatakan bertindak sebagai toner. Walaupun ianya dalam bentuk cecair, tetapi ianya cecair yang sedikit pekat ya. Bukan seperti cecair berbentuk air yang biasa kita gunakan untuk produk-produk biasa dipasaran tu.

Bahan penting yang terkandung didalam Primer Water :

- Snow Lotus : Melicinkan dan mencerahkan kulit pada waktu petang daripada teksturnya
- Patented Dewdrop formulation : Menghidupkan semula kulit dan memberikan kelembapan segera.

Cara penggunaan yang sangat mudah. Setelah mencuci wajah dengan bersih, tuangkan sedikit primer water tadi di tapak tangan atau pada kapas lembut. Boleh dap-dap kan wajah dan biarkan seketika. Macam saya, saya suka tuang ditapak tangan. Kemudian ratakan ke seluruh wajah.


Lengkapkan Penjagaan Wajah Dengan Fixer Cream
Fixer cream ni dikatakan pelengkap kepada contour cleanser dan Primer water. Bila dah cuci wajah dengan bersih, tentukan kita akan lembabkan kulit wajah kita dengan primer water kan? Bila primer water tadi dah kering sedikit, bolehlah gunakan fixer cream ni.

Jangan risau, fixer cream ni meresap terus ke wajah ye. Rasa lembab dan sejuk je muka bila kita apply dengan betul ketiga-tiga item ni. Rasa lengkap dan yakin je bila gunakan Bare Essentials ni. 

Bahan penting yang terkandung didalam fixer cream ialah :

- Thehalose : Membantu dengan lebih kuat lagi untuk kelembapan kulit wajah
- Green Tea : Menghidrat, menenangkan kulit dan pek dengan antioksidan
- Baobab Tree : Bertindak sebagai Ejen pelembap yang tidak berminyak yang membantu mempromosikan pengeluaran kolagen

Macam mana? Mudahkan penjagaan wajah bersama Bare Essentials ni? Yang penting, bila digunakan kita dapat kembalikan kesegaran pada wajah. Wajah memerlukan penjagaan yang betul supaya kulit wajah tidak rosak.

Suka sangat nak war-war kan dekat sini, sekiranya anda nak membuat pembelian set wajah Bare Essentials ni, anda akan dapat item percuma!



Seperti cermin muka yang sangat comel ni, serta 5 keping set travel contour cleanser, primer water & fixer cream ni dan juga batu marmar ALTHEA!


Mesti nak tahu kat mana nak dapatkan barangan kecantikkan K-Beauty ni kan? Jom terjah sini.

Website  : https://my.althea.kr/


Facebook : altheamalaysia


#AltheaKorea
#Althea
#BareEssentials

Wednesday, 18 April 2018

Masakan : Sup Tulang Lembu Bersama Bergedil.

7:57 am 14 Comments
Sup Tulang Lembu Bersama Bergedil. | Hari jumaat lepas ddy ZaraZhareef ada beli tulang lembu. Katanya dah lama tak makan sup tulang. Actually tu my favourite juga. Siapa yang tak suka sup tulang, betul tak? 
So pagi hari ahad baru masak. Masak sup tulang ni bukan la susah pun. Rebuskan dia sampai empuk, pastu baru tumiskan bahan bahan lain macam rempah sup bunjut + rempah 4 sekawan + halia tu kan?
Pastu bubuh lada sulah juga bagi rasa lagi. 


Selalu kalau masak sup tulang, perkara paling pening pikir, apa lauk lain yang boleh ngam ye? Kengkawan selalu makan dengan apa lagi? Macam say haritu tak tahu ada yang ngam. So saya buat bergedil je la. Sebab dah lama pun tak makan. Lawan lain sup tulang pastinya kena ada sambal kicap pedas, betul tak? Baru selera terangkat. 

Resepi bergedil

Ada ke yang tak tahu macam mana nak buat bergedil? Senang je sebenarnya. Kalau cara saya, ubi kentang potong la bulat ke petak ke, ikut la suka macam mana kan, pastu goreng kan bagi empuk. Dah masak, toskan minyak dulu ye. Hiris bawang merah, gorengkan sekejap bersama udang kering dan juga lada sulah (anggaran sendiri). Nampak macam masak sikit, angkat, toskan.

Lepas tu tumbukkan semua bahan tadi. Termasuk ubi kentang tu. Ada orang suka lenyek lenyek kan je. Ikut mana senang la ye. Ambil dan sup, hiris halus. Gaul kan sekali. Tak perlu bubuh garam pun takpe. Sebab udang kering ni kadang dah masin. Kepalkan dia buat bulat. 
Ambil sebiji telur, kacau rata. Lepas tu celupkan bergedil tadi pada telur. Gorengkan. 

Mudah je sebenarnya kan? Sebelum buat rasa macam renyahnya. Bila dah buat, ehhh, sekejap je dah pun siap untuk dihidang. 

Monday, 16 April 2018

16.04.2018 Ulangtahun Kelahiran Ke-30

7:44 am 8 Comments
16.04.2018 Genap 30tahun | Assalamualaikum.. 
Selamat pagi.. Syukur Alhamdulillah, hari ni bertambah satu lagi usia buat mama ZaraZhareef. Tahun ni tahun pertama pegang angka 3series dah. 

Alhamdulillah, bangun pagi ni takde terpikir apa. Cuma terpikir, harini besday ke-30 dah. Macam tak percaya. Makin berganjak usia. 

Seperti biasa, ddy ZaraZhareef takde nak wish pape. Sebab selama kenal pun tak pernah sekali pun dia ucap. Masuk usia 30, kena matangkan diri. Seiring dengan usia. Tak perlu rasa tersentap. 
Dan tahun ni juga berjaya paw ddy ZaraZhareef belanja renew lesen. Haha..
Okay, kira hadiah mahal juga tu kan?
Tanpa lesen, patah kaki nak drive sana sini. Kihkihkih


Dulu pernah ada satu impian.
Masuk usia 30 tahun, kalau boleh nak ada 2 orang anak. Alhamdulillah.. Allah makbulkan hasrat tu. Moga peningkatan usia ni, Allah berikan kesihatan yang baik. Sesungguhnya demi menjaga amanah amanah yang Allah kurniakan.
Next baby? In Shaa Allah. Plan tahun 2020 la kut ye. Hehehe
Dan masuk usia ni, harapannya makin cantik.berseri la hendaknya.. Ehhh boleh ke impian nak cantik? 
Haha.. cantik itu subjektif. Tapi wajib untuk tatapan suami sendiri kan?

Semoga diperluaskan lagi pintu rezeki, semakin gigih mendapat tawaran kerja even hanya sebagai seorang Blogger! Kerana seorang Blogger juga merupakan seorang yang bekerjaya. Saya bahagia bergelar seorang blogger. 

Dipermudahkan Allah untuk menjalani liku-liku kehidupan. Amen..

Moga Allah berikan yang baik baik, jauhkan dari perkara yang buruk buruk. 

Kita hanya manusia biasa, tak tak terlepas dari segala pelbagai cabaran hidup. 

Sunday, 15 April 2018

Atasi Masalah Selsema Batuk Secara Semulajadi Dengan Narinar Therapy.

6:50 pm 11 Comments
Hai semua.. harini saja la nak berkongsi cerita. Perasan tak budak budak kalau dah kena selsema dan batuk ni, selalunya jangka masa lama kan kalau nak baik. Lagi lagi budak ni susah sangat nak makan ubat. Kalau bawah 2tahun pula, tiada ubat yang bersesuaian dengan mereka. Budak kecil tak bersesuaian dengan dos ubat ubatan luar.

Bila anak anak tak sihat, pastinya sebagai mak la yang akan risaukan? Yela, 24jam anak dalam pantauan kita kan? Jadi sebagai mak kena bijak cari langkah yang sepatutnya untuk anak cepat baik. Susah hati tengok anak tak sihat.

Harini, saya nak berkongsi la sikit alternatif yang saya dah terjumpa untuk zhareef. Kenapa zhareef? Sebab zhareef ni batuk. Sebab dia kena batuk dah lama. Haritu kena selsema sekali. Tapi dah baik. Batuk nya masih ada lagi. Memang risau sebab dia batuk macam kahak tu pekat sangat. Kesian bila tengok dia setiap kali terbatuk. Macam budak tercekik pun ada. Kalau boleh, nak la dia baik cepat sebab tiada ubat yang sesuai dengan umurnya yang baru 1tahun 3bulan.



Sebelum ni terbaca kisah satu produk ni, Narinar Therapy. Mungkin ada yang pernah dengar. Tapi tak tahu macam mana rupa dia. Mungkin juga ada yang baru nak tengok rupa mana Narinar Therapy tu kan? Ok, harini saya akan berkongsi secara details penuh tentang Narinar Therapy ni ye. Mungkin perkongsian saya ni boleh membantu kawan kawan diluar sana. Yang mencari alternatif untuk sembuhkan anak kecil kan.

Narinar Therapy ni terdapat 3 jenis tau.
- Narinar Flutherapy
- Narinar Tummy Therapy
- Narinar Sleep Time



Narinar Flutherapy
Berfungsi untuk merawat anak anak yang mengalami masalah selsema dan batuk. Narinar Flutherapy dapat membantu mengurangkan simptom Selsema dan batuk ini.

Tidak perlu risau, sebab Narinar Flutherapy ni mengunakan gabungan pati tumbuhan eksotik yang diformulasikan khusus untuk bayi yang berusia bawah 2 tahun. Jadi mak mak tak perlu risau ye. Selalunya mak mak akan risau sebab budak kecil ni antibodi badan tak kuat. Jadi risau la kalau digunakan bahan sembarangan kan?

Bahan yang terkandung dalam Narinar Flutherapy ni gabungan bahan bahan semulajadi minyak pati asli seperti Lavender, Lemon dan Pudina. Lebih istimewanya lagi, ianya turut mengandungi gam arab (Boswellia Carteri). Gam Arab ini dikatakan mempunyai banyak kebaikan kepada kesihatan. Tak perlu risau la kan, sebab ianya 100% diperbuat dari pati tumbuhan dan semestinya bebas dari bahan kimia.

Suka dengan baunya. Bau yang natural sangat. Sambil sapu ke anak, sambil tu bau wangian Narinar Flutherapy ni. Bila letak tangan yang bau Narinar Flutherapy (FT) ni ke hidung zhareef, dia pun suka. Siap tarik tangan tu nak baunya.

Cara penggunaan :
Untuk menggunakan Narinar Flutherapy ni, digalakkan disapu dengan kerap. Contohnya, sapu setiap 15-20minit di tempat tempat yang tertentu. Ini sekiranya untuk membantu mengurangkan dan membaikkan kesihatan anak yang tengah alami Selsema dan batuk la. Kalau sekadar nak mencegahnya, boleh menggunakan sehari 2x sahaja.



Panduan menggunakan Narinar Flutherapy :
1. Titiskan 2-4 titis Narinar Flutherapy di tapak kaki sambil menggunakan teknik Vitaflex, dada dan belakang badan. Calit nipis macam tu di bahagian hidung jika anak dalam keadaan selsema.




2. Ulang dalam tempoh 15-30 minit untuk 2jam. Sekiranya ada perubahan, selsema dan batuk berkurangan, bolehlah jarakkan kekerapan menggunakan Narinar Flutherapy. Jangan risau, sebab Narinar Flutherapy ni mudah diserap oleh tubuh.

3. Lakukan urutan lembut di zon-T wajah anak.

4. Lakukan teknik urutan Vitaflex. Fokuskan pada bahagian sinus & paru paru.

5. Lakukan teknik tepukan percussion/cupping untuk melonggarkan kahak dan lendir.



Narinar Tummy Therapy
Digunakan jika anak mengalami ketidakselesaan pada perut. Contoh macam kembung. Zhareef ni masalah kembung alhamdulillah takde. Tapi saya akan bubuh pada perut dia supaya dia sentiasa selesa & senang untuk membuang. Lagi lagi sekarang ni dia dah mula minum FM. Jadi nak elakkan dia sakit perut, kena sentiasa sapukan Narinar Tummy Therapy ni. Lagi best kalau sapu selepas mandi.



Cara penggunaan :
1. Titiskan 2-4 titisan Narinar Tummy Therapy di perut. Serta urut dengan lembut.

2. Sekiranya terjadi sembelit boleh titiskan 2-4 titisan Narinar Tummy Therapy (TT) dan urut lembut perut secara membulat pusingan arah jam.

3. Sekiranya mengalami masalh cirit birit boleh cuba titiskan 2-4 titisan Narinar TT urut lembut perut secara membulat pusingan arah lawan jam.



Narinar Sleep Time
Yang ni memang kesukaan saya la. Sebab membantu untuk mendapatkan tidur yang lena. Actually zhareef ni bukan la seorang yang susah nak tidur. Tapi kadang tu dia terjaga awal pagi. Kesian la kan, sebab bila dia bangun tu, dia macam moody je sebab tak puas tidur. 
So, sebelum tidur, memang saya akan apply Narinar Sleep Time (ST) ni pada dia la. Sebab bila bangun tidur tu, dia boleh nampak happy je. Selalu bangun pagi tak nampak muka mama dia, terus menangis. 



Ni kisah pertama bila saya apply Narinar ST ni. Kebetulan saya tengah mandi. Zhareef terjaga. Saya tak sedar pun, sebab selalu dia kalau terjaga, tak nampak je mama dia terus menangis mencari. Haritu, dia terus ke bilik air ketuk pintu. Pastu dengar suara dia. 
Rasa macam berkesannya Narinar ST ni. Bangun pagi anak ceria je. Dengan izinnya atas keserasian menggunakan Narinar ST ni.



Kisah kedua saya menggunakan Narinar ST ni pada zhareef pada waktu siang. Dia sebenarnya dah terlalu penat main. Sepatutnya waktu tidur petang dia. Tapi dia taknak tidur. Jadi saya sapukan Narinar ST ni pada dia, tak lama lepas tu elok je dia lena.

Kalau mak-mak yang susah lena ke, badan dah penat, tapi tak dapat nak tidur, cuba la guna Narinar ni. Saya sendiri haritu badan penat. Tapi tak dapat nak lena sangat, apply sikit Narinar ST ni, memang dapat tidur lena. Rasa segar badan bila bangun pagi.

Cara penggunaan :
1. Titiskan 1-2 titisan Narinar di tangan

2. Sapukan di titik nadi pergelangn tangan dan belakang telinga.

3. Urut lembuat di bahagian tengkuk

4. Sapu dan urutkan lembut di tapak kaki.

Testimoni pengguna




Mesti ramai yang nak mencuba produk Narinar Therapy ni kan? Harga yang ditawarkan ialah RM59 untuk 10ml. Tapi untuk pembelian kombo 3 botol sekaligus, harga yang ditawarkan ialah RM159 sahaja. Bagi saya, kalau kita rasa ianya boleh membantu mengatasi masalah yang dialami oleh anak-anak, apa salahnya kita mencuba kan. Cara untuk mendapatkan produk Narinar Therapy :

HQ Narinar : No.2A-2, Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi, 43000 Kajang, Selangor

Facebook : Narinar Malaysia - Terapi Bayi

Instagram : Narinar Malaysia

Email : customerservice@narinar.com

No. Telefon : 017-7171848


Selamat Untuk Digunakan


Tiga siri ujian penyelidikan bersama UPM juga Piawaian dan Penyelidikan Perindustrian Malaysia (SIRIM) telah dibuat bagi memastikan tahap keselamatannya. Kelulusan KKM juga telah diperolehi dan terbukti selamat untuk digunakan oleh bayi, kanak-kanak dan orang dewasa.


Thursday, 12 April 2018

Dimana Keikhlasan & Keberkatan Dalam Berniaga?

1:41 pm 14 Comments
Selamat Tengahari. Orang kata bila kita nak berniaga, jangan terlalu mengejar keuntungan semata-mata untuk cepat jadi kaya. Tapi biarlah seiring dengan kejujuran juga kan?

Kisah semalam.
Bawa zara pergi check up. Bila dah nampak orang niaga, memang dia stoplah. Kalau bab makan anak saya tak berkira. Kecuali la minta coklat harga Rm50 seketul ke, memang berkira la kan. 

Nak jadikan cerita, zara nak beli kuih serimuka. Kuih favourite dia. Saya pula ternampak kuih karipap. Nampak sedap je. So beli la RM2 iaitu 5biji. 3biji ambil karipap inti kentang. Lagi 2 ambil inti sardin. Balik rumah baru saya makan. Sekali rasa kecewa sangat. Sejujurnya. Kecewa!!



Rasanya karipap ni tak layak panggil karipap inti sardin. Mungkin boleh panggil, karipap inti angin. 
Kalau la ddy dorang yang beli, memang kena dah kot. Tapi sebab saya yang beli, tak tahu nak cakap macam mana.



Kedekut! Berkira! Nak kaya cepat!

Itu kesimpulan yang boleh saya rumuskan. Kalau setakat bubuh bawang dan sardin yang tak berapa nampak sardinnya tu, lebih baik takyah jual. 

Kalau nak buat kuih, buat la betul betul. Jangan main 'tangkap muat' je. Kalau tak reti buat, baik jangan buat. Buat mara orang je. 

Sebelum ni banyak kali terkena  'karipap boleh goncang'. Maksudnya inti kentang tu kalau digoncang boleh dengar. Kalau saya la, tak sampai hati nak jual. Malu. Lagi lagi kalau orang tahu siapa si pembuatnya.

Sebelum ni saya buat juga kuih popia untuk jual secara frozen. Alhamdulillah, kawan suka. Siap kata inti padat lagi. Rasa pun tak lari. Memang saya cuba jaga kualiti makanan. 




Kepuasan orang yang membeli & makan, kepuasan bersama juga kan? 

Monday, 9 April 2018

Printcious - Pilihan Gift Online Shop Tepat Dari Hati.

11:00 pm 12 Comments
Hai semua.. hari ni saya nak ceritakan sedikit tentang satu website yang sentiasa menjadi pilihan saya untuk membuat hadiah-hadiah untuk yang tersayang. Yang tersayang untuk suami, anak, ibu ayah ataupun kepada kawan-kawan iaitu Printcious.com - Gift Shop Online

Pilihan yang paling tepat untuk saya kongsikan disini ialah satu laman website yang saya rasa sangat memudahkan pilihan saya dalam pemberian hadiah.



Printcious Give From Your Heart


Printcious - “Precious Gift From Your Heart”.
Nampak tak, apa maksudnya? Hadiah yang datangnya dari hati. Hati siapa? Hati si pemberi kepada si penerima la..
Kalau pilih Printcious sebagai pilihan awak untuk merekacipta hadiah kepada yang tersayang, pastinya memberi sebuah kepuasan tau. Sebab ianya mempunyai nilainya yang tersendiri. Kerana Printcious adalah Gift Online Shop yang sangat menarik untuk dikunjungi.

Printcious menawarkan perkhidmatan untuk mereka cipta hadiah, lagi lagi untuk meraikan ulangtahun kerana Printcious merupakan online gift shop malaysia dan creative gifts shop malaysia.. Yang menariknya membolehkan kita melahirkan kreativiti sendiri. Nak tahu sejauhmana kebenarannya? Cuba awak terjah https://www.printcious.com/my/shop/home-and-living



https://www.printcious.com/my/shop/home-and-living


Sebelum ni saya memang dah beberapa kali menggunakan khidmat servis disini. Sebab rasa macam berbaloi dan kepuasan hati tu ada. Lagi-lagi bila tengok hasilnya yang sangat berkualiti.  Masa tahun lepas, saya ada create satu hadiah untuk Anniversary ke-4tahun tau. Bukan saya sahaja, malahan kawan pun pernah minta tolong saya create kan hadiah buat anak-anak mereka tau. So sweet mother sorang ni.



CARA MEMBUAT PESANAN
Website ni hanya menyediakan 4 langkah yang sangat mudah kalau kita nak mencipta hadiah kita tu. Saya dah beberapa kali gunakan khidmat di Printcious, dah ternyata rasa ssangat mudah la sehingga ke proses yang terakhir.
Kalau ikutkan, saya sekarang ni pun dalam proses nak buat satu hadiah untuk diri saya sendiri sempena birthday saya yang akan muncul pada 16 April ni.
Untuk birthday sendiri, sendiri buat hadiah pun boleh. hehe
Sebagai tanda kenangan.

Jom tengok cara atau langkah langkah untuk menggunakan website ni.

1. Masuk website --> https://www.printcious.com/my

2. Bagi yang baru pertama kali masuk, kena daftar dahulu ye.

Untuk mendaftar masuk, klik pada JOIN US.

3. Bila klik JOIN US, akan keluar seperti dibawah ini.

Kalau rasa nak mudah, boleh je klik pada LOGIN VIA FACEBOOK tu.
Yang dah pernah berdaftar, klik sahaja pada Already Have Account - LOGIN

Bila dah mendaftar, nanti akan nampak terpapar macam ni. So, awak boleh la pilih apa yang awak nak buat.


Sebenarnya, di Printcious ni kan pelbagai hadiah kita boleh create tau. Contohnya, boleh deko pada cawan Mug, boleh buat pada bantal, boleh buat puzzle, ceramic tile pun boleh, canvas, pada tshirt baju, tote bag, ehhh, banyak la pilihan. Tak terhad pada satu barang sahaja. Pilihlah bersesuaian dengan apa yang awak nak. 

Get 20% OFF and FREE SHIPPING above RM 90 today!

Sukacitanya nak beritahu ni, Printcious ni kan selalu sangatlah buat sale tau. Haritu saya orderkan 2 bantal untuk kawan. FREE SHIPPING tau! Bestkan? Bab macam ni la orang suka. Dah la dapat deko sendiri hadiah, lepas tu kos penghantaran FREE pulak.


Macam saya, pilihan yang menarik hati selalunya throw pillow tau. Sebab anak-anak suka. Boleh dipeluk-peluk. Lagi lagi letak gambar kenangan, lagi la anak teruja tengok. Rasa macam saat indah itu begitu berharga. Jom tengok macam mana cara untuk membuat tempahan di sana.


Bila saya pilih trhow pillow, akan keluar macam ni. So, untuk create untuk saya mengeluarkan ilham saya atas bantal tu, saya kena la klik pada " Create Your Throw Pillow Now "


Bila keluar macam ni, jangan risau tau. Disinilah tempatnya untuk kita mendeko, untuk kita mengeluarkan idea. Disini kita boleh masukkan gambar, boleh letak text. Kalau rasa nak letak background, boleh pilih.

Dan yang best sekali, boleh letak 2 gambar pada bantal tu ye. Depan dan belakang. So, jangan lepaskan peluang. Gunakan 2-2 side untuk nampakkan throw pillow awak lebih cantik.

Ni contoh yang saya create ye. Saya letak gambar dan text. Yang ni untuk bahagian hadapan bantal. Untuk bahagian belakang bantal saya memilih untuk meletak gambar sahaja serta backgound hitam. Contohnya dibawah ini.


Bila kita rasa puashati dengan hasil kretiviti kita tu, boleh terus klik DONE.


Bila saya klik DONE, terus terpapar macam ni. Dekat sini kita boleh tengok balik gambar yang kita letakkan pada bantal tu okay ke tidak. Dan kalau rasa macam tak puashati je, klik pada EDIT MY DESIGN AGAIN. Kalau rasa dah puashati, nak proceed order terus, boleh klik pada ADD TO CART.


Disini, nampakkan Printcious dah letak siap-siap kod diskaun disitu. So, kita boleh dapat diskaun dari mereka. Jadi bila rasa dah puashati, nak terus membuat bayaran, boleh klik pada CHECKOUT.

Kalau kita belum buat pengisian detail penghantaran, bolehlah isi ye. Pastikan alamat yang diberikan tu betul dan lengkap, supaya barang dapat diterima dalam keadaan baik dan selamat.


Jangan risau mengenai pembayaran. Pelbagai cara disediakan ye. Sekiranya secara online, bolehlah membuat pilihan pembayaran seperti diatas ini.

Macam mana? Mudahkan caranya? Nak tahu lebih lanjut mengenai Printcious boleh layari :


Website : www.printcious.com

Facebook : www.facebook.com/printcious
Youtube : www.youtube.com/c/printcious-gifts
Email : ask@printcious.com

Sebelum terlupa mengenai satu perkara lagi, Printcious juga menawarkan perkhidmatan percetakan Mug kepada customer yang berminat. Kualiti juga yang diberikan adalah yang terbaik. Anda Mungkin berminat untuk menghadiahkan kepada tetamu dalam sesuatu majlis tertentu. Boleh layari pautan ini untuk melihat perkhidmatan yang ditawarkan. Mug Printing Supplier

Saya mengesyorkan Printcious kerana mereka merupakan kedai online yang terbaik pada masa kini.

Photobooth. Rasanya ramai yang menggemarinya lagi lagi apabila membuat sesuatu majlis bukan? Mungkin ada yang tercari cari dimana boleh membuat sewaan photobooth dengan harga yang berpatutan? Disini, saya memberikan cara untuk anda melihatnya serta membuat tempahan. Layari Photobooth rental

Yang pasti photobooth yang sangat menarik disediakan untuk para tetamu yang hadir.


''If you are looking for best mug printing in malaysia, don’t forget to contact them''



Saturday, 7 April 2018

Sambal Petai

5:16 pm 12 Comments
Hi readers, buat apa petang petang macam ni? Seronok kalau dapat keluar beriadah kan? Bawa anak berjalan. Mak pun dapat keluarkan peluh yang liat nak keluar. Hehe..



Lunch tadi makan apa? Untuk harini mama ZaraZhareef masak sambal petai + ikan bilis je. Pastu goreng ikan. Lauk yang simple sebab tekak terbayangkan sambal petai tu je. 

Masa balik Ipoh sebulan lepas, mencari juga petai. Tak muncul pula. Misi mencari sambung ke gemas. Semalam ke pasar malam, kebetulan awal awal gerai dah jumpa. Rezeki sangat la kan.

Sambal Petai Mudah


So harini kita menyambal je la. Makan dengan nasi putih panas pun dah cukup. Nikmat. Dah macam orang mengidam pulak. Hehehe

Comments