Sponsor

Showing posts sorted by relevance for query review. Sort by date Show all posts
Showing posts sorted by relevance for query review. Sort by date Show all posts

Friday, 19 April 2013

Saya Nak Review Awak-Awak Semua Boleh??

11:21 am 12 Comments
assalamualaikum & salam sejahtera buat blogger-blogger's yang setia..
salam jumaat semua.. 

hari ni orang perak cuti.. yuhuuu.. sapa kat sini orang perak.. korang cuti buat apa?? nak-nak esok sabtu.. confirm ada yang balik kampung ye dak?

ok la.. bukan nak cite bab cuti sebenarnya.. cumanya, saya rasa baik hatiiii  sangat... hehehe.. saya nak Review Blog kawan-kawan boleh?

ooppss.. saya bukan buat segmen tau.. tak mampu lagi nak buat segmen review ni.. takut tak terlaksana pula..

saya nak review blog kawan-kawan yang dah join segmen ke-3 saya haritu.. segmen tambah kenalan.. so, semua peserta lebih kurang 199 orang, saya akan review.. sebagai hadiah hari lahir saya selasa lepas buat korang semuaaa.. :)

ada ke yang tak nak saya review? kalau taknak bagitahu la siap-siap ye.. hehe.. kang ada pula yang mara.. saya pun dalam proses belajar nak review-review ni.. insyaAllah, saya review xde la nak drop-drop orang..

saya pun dalam dunia blogging ni belum hebat lagi.. jadi, kalau ada kesilapan, harap dimaafkan..

dan sebelum terlupa, saya hanya akan review mereka-mereka yang join je.. kalau ada link, tetiba saya buka dah delete entry tu, saya x review la ye.. sebab adil la kan.. :)

Wednesday, 27 November 2013

Review : Hantaran Lelaki Kepada Perempuan

3:12 pm 11 Comments
Assalamualaikum, selamat petang..

sambung review lagi eh.. ada yang tak settle lagi.. mood nak kena ada kalau nak review-review ni.. kalau tak nanti semua ke laut..

review pasal barang hantaran. haritu dah review barang hantaran pihak perempuan. so kali ni nak review dari sebelah pihak lelaki pula. actually barang hantaran yang diminta serba 1. jadi pening juga la nak beli apa + ikut pada peruntukan yang ada.

1. sireh junjung

2. Mas Kahwin 

3. Telekung

4. Set Mandian

5. Tuala

6. Kain Pasang/Sepersalinan

7. Set Wangian

8. Kasut

9. Handbag

okeh.. buat masa ni settle la review pasal barang hantaran. maaflah ye, review hantaran ni bukan tuk menunjuk-nunjuk. tapi, mungkin dapat bantu kengkawan yang tengah fikir nak buat hantaran nanti, barang apa nak di beli.. so, diharapkan dapat la bantu kengkawan sume.. :)

thank's for reading..

Friday, 22 September 2017

REVIEW : SKMEI Brand Men Dual Display Wristwatches Digital Quartz !

8:58 am 0 Comments

REVIEW : SKMEI Brand Men Dual Display Wristwatches Digital Quartz !

Assalamualaikum! Hai readers :)

Harini kita nak buat review sikit. Ni review produk beli sendiri tauuuu.. Bukan review barang tajaan! hehehe..
Minggu lepas sakan la aihhhh ddy zara tu menyoppingkan diri di Lazada. Kalah tau kita yang perempuan nih! Kita tak rajin belek Lazada nun.. Sebab takut terjebak nak menyopping. Pempuan la katakan. Hehhe.. Pantang tengok menarik, ada sale. Suka nau! hihi..

Thursday, 7 November 2013

Review : Baju Nikah

11:58 am 40 Comments
Assalamualaikum, selamat pagi.

ada yang tertunggu-tunggu ke gambar review dari saya?? hehhee.. maaf la ye kalau lambat. maklum la, dah jadi isteri orang ni kalau nak online pun wajib la minta izin. karang jadi isteri derhaka la pulok.

mana-mana komen tak dan nak balas.. sebab ada sesetengah entry ni autopublish. so harini saya start ye. saya tak pandai pun nak review-review ni. harap-harap boleh la review sikit-sikit ye.

saya review melalui gambar dari hakmilik dslr sendiri je dulu ye..



ni la baju nikah saya. warna putih. macam cream sikit. baju ni saya beli je masa raya haritu. memang nak nampak simple je untuk nikah. lagipun majlis nikah elok yang tak sarat kan. nak-nak kita akan berhadapan dengan tok kadi, ustaz dan orang-orang masjid.

yang penting biar menutup aurat. kalau tanya berapa modal untuk baju ni, tak silap saya dalam Rm180. Ok la tu kan, nanti ada majlis lain boleh pakai. *kalau tak gemoks!* huhu

zaman sekarang ni baju nikah orang dah buat berkaler-kaler kan? tapi ntah napa saya berkenan sangat nak warna putih ni. nampak bersih je saya rasa. seumur hidup, ni la kali pertama saya pakai warna macam ni. tengok orang lain pakai, nampak suci je.. so, saya tertarik sangat nak pakai masa nikah.

lagipun pakai sekejap je. then makeup pun simple.. terus i jatuh hati dengan diri sendiri. ahaaaks!.. tak percaya diri sendiri boleh secantik tu.. huhu.. *masuk bakul angkat sendiri*..

so, kalau ada b2b yang pening nak cari baju nikah macam mana, bagi saya, pakai yang simple-simple pun dah ok. tambah pula nanti pakai makeup. terus nampak cun tau.. ;)

ok la.. stop dulu pakai baju nikah ni.. nanti saya review yang lain ye.. ;)

Friday, 29 November 2013

Review : Majlis Bertandang [ Part1 ]

1:04 pm 36 Comments
Assalamualaikum, selamat pagi..

nak sambung review lagi boleh?? ehh, review je kan.. ntah bilaaaa nak habis.. hehe 
biasa la, bukan selalu dapat review-review ni.. so, abadikan lah yang sekali ni sebaik mungkin.. tak gitu?

bukanlah nak review sangat pun sebenarnya ni.. mungkin lebih kepada nak menempek gambar je kut.. mana yang boleh di share, saya share la ye.. mana yang tak boleh, elakkanlah.. takut kena tegur ngan en.suami.. sobbbss!..




sementara menanti saya siap dimakeup, para ibu-ibu siapkan bunga telur ni.. rindunyaaa time ni.. hukhuk!..

bakal pengantin next year..

ntah apa la story yang tengah didengar tu kan.. masing-masing kusyuk.. rugi betul tak join!.. hehehe

akhirnyaaa.. saya siap dimakeupkan.. tadaaa.. cantik tak? cantik tak? :P

belah melaka tema hijau hitam.. ater, en.suami kan tentera.. nak juga kaler hijau.. ok la, ok laaa.. kita pakai hijau la yerk.. tapi xnak hijau putih ye.. sebab sya jenis alah ngan kaler hijau ni.. muka akan nampak kusam. nasib baik la hijau hitam. so, baru la ada seriiiiiii...  :P

memula en.suami nak kaler biru.. saya macam.. erm.... biru eh.. kalau biru cair + putih, nanti time ambik gambar macam xnaik je kaler tu.. so, ambik hijau gabung hitam. so nampak la menarik kan.. susah juga nak pilih kaler yang menarik kan.. paham-paham je la.. bukan nak pakai selalu baju pengantin ni.. insyaAllah sekali seumur hidup je kan..

gambar on the way dari homestay xde la pula.. yang ada gambar dah smpai ke umah m.i.l.. time ni saya tak ingat dah apa yang dorang sembang. senang cite, saya dah tak ingat langsung apa-apa yang dorang discuss time majlis. i'm not sure why.. huhuhuk!..

maybe sebab malas nak ambik tau + bengang ngan majlis kat tempat sendiri kut. so, belah sana saya follow je apa yang dorang suruh.. hihihi

time ni dorang suh tunggu dalam.. karang makeup cair pula kan.. pun tak ingat sebab apa kena tunggu situ.. erm.. kenapa la lupa ingatan ni sekejap.. barangkali kena makan kismis banyak2 ni.. :(


mungkin tunggu orang kompang sampai kut.. then tunggu para pengikut pengantin (sedara mara) sampai..

ok.. ready to go.. ahaaaks.. ;)  ayat macam tak menyempat aje kan... :P


menjadi pengantin lagi sekali.. dengan pasangan yang sama.. heheehe..

kak ina a.k.a +tenku butang ni la rupa baju kita yang akk nak tengok. baju ni jenis baju meleret. kadang suka tengok orang pakai baju cenggitu.. tapi diri sendiri nak pakai, macam serammmmm je.. seram sebab takut kena pijak ngan orang belakang!..

dan memang ianya terjadi. rasanya en.suami sendiri kut terpijak baju saya.. haha.. tapi tak ingat time tu bila & kat mana.. aduhai.. ntah napa semua perkara tak bape ingat ni.. ada urat putus apa??


menjadi pengantin ni pun susah sebenarnya kan. haha!.. sebab kena control jalan slow-slow. kena control ayu!.. senyum.. adehhh, penat tau.. saya ni kalau jalan kan menonong je.. sekali time majlis kat melaka, bape kali kena tegur suh jalan slow slow ikut pada adik2 yang pegang bunga manggar ni..  T_T

time ni jalan atas jalan tar.. ok lagi.. tapi seksa tau.. bape langkah je kena stop.. bape langkah je kena stop.. :P

rombongan menghantar pengantin.. ramai kan? macam baru nak masuk minang rupa gayanya.. hehehee


majlis belah melaka saya rasa lebih meriah dari belah saya. selalu belah ppuan yang meriah kan? kena turn saya, belah lelaki lebih best.. DJ pun ok.. tak macam tempat saya.. sampai ke sudah saya berapi jeeee..

akhirnyaaaaa... sampai juga kat pintu gerbang ni.. ehh, masa kat ipoh ada pintu gerbang ke x eh??? seriusss, tak hengat laa.. perasan tak en.suami kena pegang kain saya tu.. haaa, tu la, pakai lagi baju leret2 kan.. dah kena tolong pegangkan.. hehe.. pengapit dah xdapat pegang dah.. tangan dah penuh..

memula tu mak andam cakap suh saya pegang. blur saya dibuatnya.. macam mana nak kepit tangan husband, macam mana nak pegang kain.. leceh tau.. takleh la i nak cover cun kan kalau dah kena pegang kain sume tu.. huhu!..



time jalan kat sini seksa sini. sebab jalan atas batu-batu.. where is kapet merah?? baru pasan xde kapet merah kan.. dengan kena jalan cover cover takut terpeleot..

gerak lagi melepasi pintu gerbang.. ehh, macam buat karangan pula kan.. hehehe.. gambar yang kat atas ni kitorng duk tunggu dorang letak kerusi soh kitorang duduk.. time ni kelakar pun ada. dorang letak kerusi biasa. pastu adek ipar i tukar letak kerusi yang tuk makan kat meja bulat tuk tetamu tu.

tapi kannn...

masa saya duk kat kerusi ni, dorang buat apa eh depan kitorng???? seriusssss, saya tak ingat.. Ya Allah.. napa la tak ingat langsung ni.. nak kena study balik ngan en.suami tentang gambar-gambar ni. haha.. mungkin ada orang silat kut.. ehh?? ehhh, tak ingat la.. nanti la tanya balik.. ni gambar sendiri.. so tengok je la mana yang ada..

akhirnyaaaa... masuk juga ke rumah.. pelamin dalam umah ye..

ok laa.. penat laa.. kita sambung nanti pula part 2 ye.. :P

thank's buat korang yang sudi baca, komen & jejak sini..

Saturday, 22 December 2012

SEGMEN REVIEW BLOG BY FATEHA HALIM

9:04 pm 6 Comments
assalamualaikum..

segmen lagi.. penat dah korang masuk sini asik nampak segmen je kan..? .. sambil bersegmen, sambil cari idea nak story apa.. sabar ye.. nanti sy kongsi story mory lain tau..

jom join segmen ni dulu.. gediks betul cik mimie ni kan..asik minta direview je blog dia ni.. :p



>> dah follow blog teha  #149
>> dah click 4-4 tu ye..
>> ada tajuk segmen & banner cute itu
>> tarikh tutup : 28 Disember 2012


jOm jOin segmen review ni ramai ramai ^_^ ye, sy memang suka segmen review-review ni.. komen la mana-mana yang boleh ye.. :)


p/s : review la blog akk ni ye.. :P

Monday, 23 April 2018

7 Lifestyle Blogger Pilihan 2018

11:07 pm 24 Comments
Bercerita mengenai lifestyle blogger, apa yang anda akan faham? Tentunya tentang kehidupan mereka kan? Tapi macam mana nak tahu tentang kehidupan mereka ni? Kita boleh tahu tentang mereka melalui cara penulisan mereka. Maksudnya apa yang mereka sering kongsikan di Media Sosial terutamanya di Blog la. Apa yang mereka sering ceritakan. 

Untuk hari ini, saya nak berkongsi tentang 7 lifestyle blogger yang menjadi pilihan saya. Anda mesti terjah mereka juga, sebab mereka mempunyai kisah yang tersendiri di dalam blog mereka.



1. Zaza Iman
Blog : www.zazaiman.com

Sebenarnya dah lama kenal zaza ni. Sekadar kenal orangnya. Rasanya macam zaza pernah pakai nama zaza zehra dulu kan? Kalau tak silap la. Tapi betul betul kenal dalam awal tahun ni. Sebab ada minta tolong zaza tengokkan blog. Zaza ni pandai juga edit blog tau. Hasilnya pasti puashati. 

Suka baca kisah zaza. Sebab zaza ni banyak berkongsi tentang pelbagai perkara. Contohnya cara dia berpakaian yang ada style tersendiri. Haaa, dari situ la saya kenal zaza ni. Lepas tu zaza banyak berkongsi tentang review. Cara zaza buat review tu ada gaya penulisannya yang tersendiri. 

Dan lagi 1, zaza ni cat lover tau. Selalu cerita pasal kucing kesayangannya yang comel comel. Kalau nak cerita pasal zaza, banyak rasanya. Tapi rasanya anda kena terjah blog zaza, sebab dari situ anda akan kenal zaza dengan lebih mendalam lagi. 



2. Tengkubutang
Blog : www.tengkubutang.com

Sebenarnya dah lama kenal dengan kak TB ni. Lebih kurang 10 tahun lepas. Kenal masa tu sebelum kak TB menjadi blogger. Kami pernah bekerja di Koperasi. Berlainan koperasi. Ditemukan di Maktab Kerjasama Malaysia semasa sama sama berkursus. 

Kak TB mempunyai seorang cahaya mata bernama Harraz. Berumur setahun 5bulan. Dikenali dengan nama Tengkubutang sebab kak TB juga cat lover. Dan butang adalah nama kucing pertama perliharaannya. 

Blog yang penuh dengan perkongsian pelbagai kisah, antaranya review dan juga resepi. Pelbagai resepi kak TB ada kongsikan. So kenalah terjah!



3. Wawa Ashihara
Blog : www.wawaashiharaa.com

Wawa ashihara. Selalu tersalah sebut. Ashihara mesti jadi ashirara. Terbelit lidah nak sebut. Hehe.. Jangan mara ye wawa. Actually kenal wawa ni pun sebab dia selalu buat video tentang review sesuatu produk. 

Wawa ni pandai bermekap tau. Kalau dia buat video bermekap tu, memang tengok sungguh.  Ralit jadinya. Kiranya boleh saya katakan, wawa ni salah seorang beauty blogger. Kalau nak tahu dengan lebih mendalam lagi, kenalah terjah tau. 



4. Nur Alja
Blog :  www.cahayapermata.my

Sebenarnya alja ni saya baru lagi kenal. Itu pun sebab kami berada dalam 1 group. Alja ni kalau kita singgah ke blognya, mesti kita akan baca perkongsiannya tentang trip-trip yang dia ikuti. Kiranya alja ni travel blogger juga la. Rajin berjalan alja ni. Sambil berjalan, sambil tu kutip info untuk perkongsian bersama kan.

Alja juga ada kongsikan tentang info info terkini macam sesuatu produk, maklumat kemasyarakatan, so boleh la terjah kalau Alja menjadi pilihan anda. 



5. Hazirah
Blog : www.iuzira.com

Zira ni orangnya kecik molek je. Comel je. Walaupun tak pernah jumpa secara berdepan, tapi tahu zira ni kecik dan lincah orangnya. 

Bercerita mengenai lifesyle pula, zira ni dikatakan rajin hadiri event yang dianjurkan. Kalau tak silap la, dulu zira ni rajin ke event anjuran Ephyra. Rasanya la. Rasanya dari situ cuba kenal zira dengan lebih mendalam lagi. 

Dan sekarang ni, kalau sebut je iuzira pastinya akan teringat tisu basah imaan. Zira ni salah seorang agent tisu imaan kalau tak silap tau. Kalau nak beli tapi tak tahu kat mana, boleh la cuba hubungi zira!




6. Diana Rashid
Blog : www.dianarashid.com

Kak diana ni kalau tak silap saya la, saya mula kenali masa tahun 2013 ke 2014 macam tu. Masa tu tengok instagramnya. Sebab kak diana rajin berkongsi kisah anak dia. Yang saya ingat masa tu kisah maisara. Kak diana kongsikan lukisan maisara. 

Dari situ, cuba selidik blog kak diana pula. Blog kak diana ni boleh dikatakan informasi yang disampaikan laju dari kapal terbang. Ehh, boleh ke kata gitu. Hehe..
Info terkini memang cepat disampaikan diblognya.

Selain dari tu, kak diana juga rajin berkongsi tentang review. Kisah anak anak. Memang seronok kalau baca kisah kisah di blog kak diana tau. So, kalau rasa nak tahu lebih mendalam lagi tentang bestnya blog kak diana, kena terjah!



7. Cik Ash
Blog : www.cikash.com

Haaa, untuk yang terakhir saya nak berkongsi tentang cik ash pula. Cik ash ni saya baru juga kenal. Di blog cik ash ni pelbagai kisah dikongsikan. Kiranya tak jemu la singgah. 

Normal la bila kita singgah mana mana blog pastinya kita akan baca kisah tentang tips dan hasil review. So, di blog cik ash juga tidak terlepas peluang. So, ambillah peluang untuk singgah di blog cik ash ya. 

Okay, ni la hasil perkongsian saya mengenai 8 blogger pilihan saya. Sekiranya anda berkelapangan, jemputlah singgah ke blog mereka. 



Friday, 23 March 2018

Tips & Pengalaman Bawa Anak Kecik Ke Event

4:42 pm 4 Comments


Tips & Pengalaman Bawa Anak Kecik Ke Event 


Haiii.. harini saja nak cerita pasal kisah si zhareef ke event review Domino's. Actually ni pengalaman pertama juga la nak mencuba untuk membuat food review gitu. Selalu kita try produk je macam tu kan. 

Haritu rasa macam tergerak hati sangat nak pergi. Rasa macam rugi je kalau lepaskan peluang. Sedangkan tempatnya bukan jauh pun dari rumah mak. Then nak kenal kengkawan lain dengan lebih dekat sebenarnya. 
Bila dah bincang dengan adik & mak, dorang okay je, so ambik keputusan nak join la event tu. 

Dalam rasa kali pertama tu, ni pun kali pertama bawa zhareef. Risau juga kalau dia tak boleh nak dihandle. Budak kan. Kita tak boleh jangka macam mana perangai dia. Risaunya kalau dia meragam, orang lain tak selesa je. Sebab rasa terganggu majlis yang berjalan.

Alhamdulillah, masa haritu masih boleh terkawal lagi la. Lagipun maksunya ada. Boleh tolong tengok dia. Yang penting nak bawa anak kecil ni kena pastikan dia dah kenyang, cukup tidur. Susu kan siap siap juga. Haritu zhareef bangun awal. Sebab malamnya tu dia tidur awal. Mujur bangun pagi nampak dia ceria je. Lepas tu pesan dengan dia.. "mama ada kerja, adik jangan nakal, jangan buat hal ye".. 

Zara tak dibawa sekali. Terpaksa bohong sikit. Janji dengan dia nanti belikan biskut dia nak. Alhamdulillah.. haritu dapat laksanakan kerja dengan senang.

Tips nak handle anak kecil untuk event ni, kita kena pandai ambil mood dia. Sesetengah budak tak banyak ragam. Baik je. Kalau jenis baik je, memang senang nak settle kan kerja. 

Kalau anak jenis ligat macam zhareef ni, saya cuba pastikan malam sebelum nya tu dia tidur awal supaya dia cukup tidur. Supaya mood dia pun okay. Lagi lagi event yang berjalan tu waktu anak kecil mengantuk dan waktu tidurnya.

Pastikan perut dia kenyang. Macam zhareef dia bfeed + FM. So sebelum  keluar dari kereta, memang Bfeed dia siap-siap. Then FM pun standby. Sarapan pagi memang bagi dia makan cukup cukup. 

Then lagi 1 dari segi pakaian dia juga. Pakaian pun pada saya la memainkan peranan. Sebab kalau pakaian yang dipakai tu mungkin buat dia kurang selesa (panas) so, tu salah satu dia boleh meragam juga kan? 

Ni antara yang dapat saya share dari segi pengalaman saya sendiri. 

Then the last story, boleh tak zhareef nak jadi blogger cilik? Try jadi seorang food review juga? Hehe






Thank You Domino's atas jemputan review tersebut. Tanpa review tersebut, saya tak tahu Domino's ada keluarkan menu baru. Yang pasti, menu baru tersebut terbaikkkk!.


Wednesday, 20 December 2017

Photobook Murah By Printmurah_byjuzu

8:11 am 5 Comments
Assalamualaikum! Hi dan selamat pagi.


Harini saja la saya nak share sikit tentang photobook yang saya pernah tempah dengan kak Julina Alias at @printmurah_byjuzu
Masa saya tempah ni, dalam tahun ni juga. Tak silap bulan March macam tu saya terima. Punya la tertangguh dari tunggu hari nak bersalinkan Zhareef sampai la masuk fasa dalam pantang. Akhirnya terlaksana juga nak buat photobook ni. Rasa give up sekejap sebab macam tak sempat je nak buat pemilihan gambar semua tu.


Ada Photobook ni memang best. Sebab kita dapat abadikan koleksi gambar anak dari kecik sampai la umur dia yang terkini. Saya abadikan gambar zara ni dari seawal beberapa jam dia lahir sehingga umur dia setahun lebih masa tu. Bukan saya tak nak cuci gambar sekeping sekeping.


Tapi risau nanti gambarnya hilang. Pastu kena cari album pulak. Harga album pun kalau nak yang berkualiti mahal la kan. Tapi mungkin next nak try juga cuci gambar kut, supaya anak anak tahu koleksi gambar mereka masa kecik banyak sangat. Cute cute je pulak tu.

Daripada gambar terperap dalam fon sampai naik 'heng' then terhilang terus gambar kenangan tu, apa kata ambik pendekatan buatlah photobook. Nak tengok pun seronok je. Bukan anak yang seronok, mak paknya pun seronok membelek nanti. 

Kita akan Rasa macam mudah je nak pilih gambar. Tapi susah jugak. Sebab 100 keping gambar perlu dipilih kan. Sebab tak tahu nak letak gambar mana. Ni antara koleksi gambar yang saya abadikan dalam photobook ni. 



So, kalau rasa was-was atau tak tahu macam mana rupa photobook ni then rasa macam nak buat Photobook ni, boleh la tengok review saya ni. In shaa Allah, saya akan cuba full review dalam blog saya ni. Saya sertakan video nya sekali.



Ok, ada yang kata, macam mana dengan kualiti gambar ni?

Sebenarnya kualiti gambar ni bergantung la pada gambar yang korang tangkap tu. Kalau cantik, akan cantik la hasilnya. Kalau pakai kamera 'cap ayam', mungkin gambarnya biasa biasa je la macam tu. Tengok pada berapa pixel kamera fon awak tu ye. 



Nota : Review saya hanyalah secara peribadi. Bukan review berbayar. Sekiranya berminat untuk meminta khidmat review di blog saya boleh hubungi saya di :

WhatsApp : 011-24181178
Email : mimie_najib83@yahoo.com.my




#PersonalReview
#SyamimiReview
#Photobooks
#KoleksiGambarKenangan

Comments