Showing posts with label Femilac. Show all posts
Showing posts with label Femilac. Show all posts

Friday, 31 August 2018

Pentingnya Kelengkapan Ibu Menyusu (Breasfeeding Mom)

11:59 am 22 Comments



Pentingnya Kelengkapan Ibu Menyusu (Breasfeeding Mom)


Hai semua.. Hai mommy.. 
Entri kali ni untuk mommy la ye. Lagi-lagi mommy yang memberi sepenuh perhatian dalam penyusuan baby. 
Yang berniat menyusukan baby dari awal kelahiran sehingga anak berumur 2tahun.
Kalau ada daddy yang berminat mungkin nak belikan untuk isteri tersayang pun, takde masalah. Jemput baca. 

Untuk harini, saya bukan sahaja nak cerita pasal kelengkapan ibu menyusu. Tapi saya nak cerita dari mula apa sahaja yang diperlukan untuk ibu menyusu ni. Boleh kan?

Bagi ibu yang menyusu, mestinya nak la susu yang meriah untuk anak kan? Sebab susu ibu ni ada kelebihannya yang tersendiri. Orang kata boleh menguatkan antibodi anak. (in shaa Allah atas keizinan Allah)
Selain tu, dapat membantu mengurangkan sikit kos untuk membeli susu FM. Bukan susu FM tak okay ya. Saya lebih fokuskan bab beastfeeding je ye. 

At least, bagi ibu yang menyusu ni dapat bantu suami dalam mengurangkan sikit kos untuk susu FM, then kewangan tu boleh dipusingkan untuk hal yang lain kan?
Selalu kalau dari segi masalah penyusuan ni, ibu ibu alami masalah susu badan kurang. Susu badan kurang pekat. Nampak macam cair je kan? Saya paham sangat apa yang ibu ibu rasa.

Stress??

Tu memang akan terjadi kan? Sebab kita sebagai ibu ni risau kalau baby rasa lapar. Tak cukup khasiat. Lagi lagi bagi baby yang berumur bawah 6bulan. Tentunya anak bergantung sepenuhnya dengan susu ibu sahaja untuk keselesaan perutnya. 

Jadi, saya nak cadangkan satu produk untuk ibu ibu mencuba. Bukan paksaan untuk membeli tau. Tapi kalau nak mencuba, tak salah. Lagi senang, ianya dalam bentuk tablet kunyahan. Tak perlu nak bancuh. Lagi senang kalau ibu ibu tengah travel. Capai je dari bag, boleh terus kunyah. Tak perlu nak membancuh dah. Betul tak?

Tablet kunyahan yang saya maksudkan ialah Femilac Milkbooster.
Mungkin ada yang biasa dengar. Tapi mungkin ini kali pertama dengar tentang Femilac kan?Mesti macam macam yang ada dalam fikiran tentang femilac ni kan?

Femilac milkbooster dibuat dari bahan istimewa yang digabungkan menjadi formula baru iaitu Habbatus Sawda, Alfalfa, Spirulina, Goats Milk dan Fenugreek. Dengan rasa lemak2 vanilla yang memang mudah di kunyah dengan selamat. Mungkin ada yang kata, rasa macam vanila? Alamak.. Tak suka la..

Erm.. Janganlah risau. Rasanya sedap tau. Kalau kunyah 2biji sekaligus nanti mesti tak cukup. Nak kunyah lagi. Tak percaya? Meh la order. Serius jatuh cinta. 😍

Mesti ada yang nak tahu, berapa harga sebotol femilac ni kan?
Untuk harga sebotol RM70. Tapi! Kalau beli 2botol atau set COMBO hanya RM100!
Mana lagi jimat mommy daddy?
Nak grab yang mana? Meh la cepat buat pilihan. Rugi tau kalau tak grab set combo ni. 
Haaa, selain milkbooster, mommy juga mesti perlukan Milk Collector kan? Atau SBP (Silicon Breastpump). Penting ke SBP ni?? 
Penting sangat tau sebenarnya. Lagi-lagi buat mommy yang dalam pantang tu. Sebelah menyusu baby, mesti perasan sebelah lagi susu automatik mengalir keluar juga kan? Haaa, susu yang sebelah lagi tu tak kan nak dibiarkan je. Tak rasa membazir ke??

Sayangnya susu tu terbuang macam tu je. 
Yee, saya dulu macam tu la. Sayangnyaa susu tu terbuang macam tu. Masa tu tak kenal lagi dengan SBP ni. Kalau tak, mesti boleh buat stok susu tau. 



Kalau SBP ni harganya in shaa Allah mampu milik juga. 1 unit Rm47. Tapi kalau nak rasa jimat berganda, apa kata beli set COMBO!
Untuk set combo SBP ni hanya RM60. Mungkin mommy rasa kenapa nak kena beli sampai 2 kan? Takpe mommy. Apa kata mommy share la dengan kawan opis ke. Jiran sebelah ke.. Adik ipar ke.. Siapa siapa la. Ataupun kalau mommy bekerja, mommy boleh simpan satu dirumah, satu lagi standby dalam handbag kerja. Betul tak?

Tak perlulah setiap pagi kalut mencari SBP kat dapur tu. Kan mudah. 😘
Belum lagi kalut dengan anak yang nak dihantar pada pengasuh kan?

Kalau nak package lagi, mommy mesti pump susu di pejabat juga kan untuk buat stok dihantar pada pengasuh? Tapi tak tahu nak simpan stok susu tu dimana? 💁
Jangan pening mommy 💆. Tak sempat nak beli storage bag untuk simpan stok susu sebab storage bag yang ada yang menyusut?
Meh lekaih order Femilac Storage Bag ni. 

Harga 1unit RM47. TAPI! Kalau beli set COMBO 3Unit hanya RM60. Murah tak? Cepat grab harga clearance ni Mommy. Jimat sangat ni harga dia. 



Kalau ada yang berminat nak order dari Femilac Milkbooster, SBP, dan juga Milk Storage Bag, jangan segan segan untuk whatsApp saya dengan segera ya. Moga moga ianya dapat membantu mommy semua dengan mudah. Kalau nak order 1item je pun boleh. Para suami yang nak hadiahkan untuk isteri pun, jangan segan segan untuk order ye. Saya cuba bantu sebaik mungkin. 🤗

www.wasap.my/601124181178


Friday, 18 May 2018

Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa Bagi Ibu Menyusu.

1:33 pm 9 Comments
Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa Bagi Ibu Menyusu | Bila sebut tentang berpuasa, tentunya ibu ibu yang menyusu akan rasa risau kan. Risau kalau anak tak dapat bekalan susu secukupnya sepanjang tempoh berpuasa. Sebab ibu hanya makan waktu sahur je kan. 

Bagi ibu yang bekerja pula, pastinya menyediakan bekalan susu yang telah di pam untuk dihantar pada pengasuhkan?

Bagi ibu ibu yang kerisauan tentang susu badan yang cair, tidak pekat atau risau drop, jom ikuti 8 langkah untuk minum air masak ketika berpuasa. 


Bagi yang rasa perlukan suplement tambahan, ibu ibu boleh mencuba Femilac Milkbooster tau. 

Pengalaman Berpuasa Ketika Menyusu Bersama Femilac.

Tahun lepas ketika berpuasa zhareef baru berumur 6bulan. Dan memang fully breastfeeding tau. Saya mencuba femilac sebagai penganti makanan sebab berpuasa tak boleh makan kan.

Setiap pagi saya amalkan 2biji femilac sekaligus. Rasanya memang sedap. Kunyah kunyah dan terus tunggu kesannya.
Macam saya dalam tempoh setengah jam dah rasa tindakbalas tu. Zhareef menyusu dalam pukul 6 pagi dia rasa puas. Susu pun banyak. 

Dan kesan lain femilac ni juga, dia buatkan kita tak berasa begitu lapar tau. Memang best amalkan femilac ni. Walhal zhareef kerap menyusu ketika tu. 



Bagi ibu ibu yang nak mencuba makanan tambahan untuk penyusuan ni, boleh whatsApp saya 011-24181178.

In shaa Allah, mana tahu femilac boleh membantu kan?

Wednesday, 25 October 2017

Halalkah Femilac?

8:30 am


Assalamualaikum.. Hai readers..
Harini nak share lagi tentang Femilac. Lama dah kan tak share kat sini. Maklumlah, menaip guna fon je agak terbatas sikit nak bercerita panjang.

Harini saya nak share sikit tentang HALAL kah Femilac itu?
Rata-rata ada juga pasangan yang agak was-was dengan apa si isteri makan. Lagi-lagi dengan niat untuk dijadikan milkbooster untuk penyusuan anak.
Maklumlah, ianya menjadi darah daging yang sebati dengan badan kita kan?

Untuk harini saya nak tunjukkan keHALALan femilac itu sendiri.



Sijil yang dikeluarkan untuk membuktikan Femilac itu sendiri HALAL. Jangan risau. Femilac diperbuat daripada makanan-makanan sunnah yang diadun menjadi satu tablet.
Rasanya sendiri berlemak susu /vanilla dan boleh rasa sendiri ada rasa kurma itu sendiri bila kita mengunyah.

So, diharapkan lepas ni para suami boleh la hadiahkan pada si isteri Femilac Milkbooster ni. Sangat berharga tau kalau suami boleh berikan pada isteri.
Tak percaya?

Cubalah..

Nak buat pembelian dari saya boleh whatsApp 011-2418178

Selamat mencuba. :)

Tuesday, 10 October 2017

Bahan RAHSIA Femilac!

9:56 am 3 Comments

Bahan RAHSIA Femilac! 


Bila orang tanya, kadang tak tahu apa nak jawab kan? Apa rasa Femilac tu.. apa yang terkandung dalam Femilac tu sampai mak mak menyusu kena beli. Kena rasa, kena cuba tu??

Monday, 9 October 2017

Rasa Femilac Tu Macamane?

7:39 am 2 Comments

RASA FEMILAC TU MACAMANE? 

Haaaaa, pagi pagi nak cerita pasal rasa femilac pulak kak.. Ehh, mommy dah breakfast belum tu. Jangan skip pulak ye.. Lepas tu baru ambil femilac. Baru la baby kenyang menyusu pagi ni..

Monday, 18 September 2017

Silicone Breast Pump & Milk Collector Femilac by Feedmilk

8:30 am 1 Comments


Silicone Breast Pump & Milk Collector Femilac by Feedmilk


Ramai ibu ibu bekerjaya kan sekarang ni. Dan boleh dikatakan ramai juga yang alert dengan penyusuan anak. Ramai ibu ibu bekerjaya sekarang ni tak sesukati memberi susu FM pada baby yang masih kecil. Kecuali atas sebab terpaksa la kan. Yang dah tak boleh dielakkan.

Friday, 28 July 2017

TESTIMONI SENDIRI SEBAGAI PENGGUNA FEMILAC!

9:48 am 3 Comments


TESTIMONI SENDIRI SEBAGAI PENGGUNA FEMILAC!

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Salam pagi jumaat penuh barokah!
Harini saya nak share pengalaman saya sendiri sebagai pengguna setia FEMILAC.
Yela, nak menjual pada orang, tentulah kita kena guna jugakan? Barulah kita dapat berkongsi cerita dengan kawan-kawan, berkongsi pengalaman sendiri yang menggunkaannya adalah lebih best kan?

Sponsor

Comments