Saturday, 9 November 2013

Review : Barang Hantaran Dari Pihak Perempuan Kepada Lelaki

Assalamualaikum, selamat malam..

actually nak review majlis sanding.. tapi feel xde nak story.. yela, kang review gitu-gitu je, macam tak ikhlas pula kan. so, yang tu hold dulu ye.. tunggu lepas saya balik ipoh.

saya review barang hantaran dulu ye.. boleh? mana tahu ada yang nak buat rujukan ke? betul tak??

  1. Kemeja
 2. Jam Tangan


 3. Kasut

 4. Set Wangian / Penjagaan Diri

 5. Kain Pasang 

 6. Set Belt

 7. Buku / Bahan Bacaan

 8. Senaskah Al Quran

 9. Sejadah

10. Sireh Junjung

11. Kek - Tiada Dalam Gambar


Semua ni saya hasilkan sendiri ye. saya buat lepas balik kerja. start seminggu before majlis. time tu demam pun on off. gagahkan diri juga la. memula tu give up juga. takut la tak siap kan.

then hari jumaat saya kemas bilik, then letak barang-barang tu semua dalam bakul. tetiba rasa kreatif tu datang. haha.. kreatif la sangat ye. bakul tu saya hias sendiri tau. bukan tempah kat orang.

bila dah siap, lega rasanya. selesai 1 perkara. syukur dapat buat. bagi saya ok la.. janji ada kan? 
so kalau ada sesiapa nak buat rujukan, boleh la.. 

54 comments:

  1. oooo.cntiknyerr..ni masa nikah ke..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.. saya nikah & sanding hari yang sama.. :)

      Delete
  2. tetap puas hati kan dapat buat sendiri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulilllah.. puashati jgk la, walaupun x perfect mana.. :)

      Delete
  3. cantek.. simple tp nmpk cntek..
    =)

    ReplyDelete
  4. Tengok hantaran akak, macam best je, macam seronok je..hehe. Cantik akak buat, ingatkan tempah ke. Kreatif lah akak. ^___^

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo.. kalau tmpah, lagi kemas.. akk buat tu main ikut dan je.. jnji siap..hehe.. xde la kreatif mana pun..mak akk yng bg idea.. :)

      Delete
  5. hihi...cik akak pun seronok kalau buat hantaran cam nie...yang penting kreatif :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. kreatif memang amat diperlukan..kita ni main buat je kak.. :)

      Delete
  6. Aaa..btul..jnji ada n hasil sendiri..cntik..merah...

    ReplyDelete
  7. simple tapi menarik . suka kat gubahan sireh junjung tu ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.. sireh junjung tu makcik yang gubahkan.. :)

      Delete
  8. akak suka buku formula keluarga bahagia tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belikan tuk en.suami.. tak tahu la dia baca ke x..

      Delete
  9. walaupun simple tp puas kan lau deko sendiri..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. betul tu alise.. jnji hasil tangan sndiri..

      Delete
  10. Simple tapi puas kan dapat wat sendiri. Eka masa nikah ni takde hantaran dah. Dah bagi masa tunang. jadinya tengok jela org punya hantaran heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa.. senang nya camtu kan.. sekali harung bagi masa tunang..hehehe

      Delete
  11. yang.. lama tak menyinggah.. dah selesai majlis ye?
    meh alamat.. nk bagi hadiah la.. hehe

    isma.ap@gmail.com

    oka :) selamat melayari alam baru..
    best kan kawen.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhmdulillah.. dah selesai majlis.. :)
      alamat.. alahai.. segan pula rasanya..

      Delete
  12. dah boleh tanda kat tepi blog kak mimie tu. :D

    ReplyDelete
  13. wahh .. kreatifnya buat sengsorang ....

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm..buat sensorang senang.. xde gngguan kan..

      Delete
  14. tgk dashing tu teringat hntaran sy dulu... en.somi tak pkai pun sbb dia tak suka bau keras2...

    ReplyDelete
    Replies
    1. macam saya suh dia yang beli.. tak tahu la dia pakai ke x..hehe

      Delete
  15. berbaloi hasil mimie buat sendiri..cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat sndiri puas hati kak.. kalau salah pun, sendiri jgk yng buat..hehehe

      Delete
  16. cantik walaupun simple. tapi ok la kan kalau buat sendiri puas hati dan berbaloi
    tahniah dan selamat pengantin baru =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih.. :)
      berbaloi sebab hasil kreativiti sendiri kononnya..hehe

      Delete
  17. namapak simple..tapi cantik...heee

    ReplyDelete
  18. cantik:)

    selamat pengantin baru!heeee

    ReplyDelete
  19. fuhh cantik hantarannya.... ohsemm

    ReplyDelete
  20. Btil..jnji ada..ok dh tu.org pon tgk gitu jgk...hihihi.xpe.settle dh pon kn.

    ReplyDelete
  21. hai

    kalau cari idea DIY yg murah & super cute boleh visit blog/ig kami
    ada paperbag, sticker, tag & card :)

    tq tuan tanah

    Our blogshop, cardbymyan.blogspot.com click >>CARDBYMYAN or instagram kami @begkertas. click >>@begkertas


    tq :)

    ReplyDelete
  22. TUMPANG IKLAN.....

    ~~KAMBING BBQ GOLEK 3 EKOR HANYA RM1000 SAHAJA~~

    PAKEJ EKSKLUSIF ANJUNG SERAI
    DEWAN 1000PAX - RM 16.80

    MENU UTAMA
    Nasi Beriani / Nasi Arab (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng ASC / Daging Rendang Serai
    Ayam Masak Merah / Ayam Palembang
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nenas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Acar Buah
    Buah Tembikai Merah / Oren Sunkist
    Air Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Air Teh Tarik
    Cendol (Siap Bancuh)
    Bubur (Kacang Hijau / Pulut Hitam)
    Kuih Manis / Kuih Pedas

    HIDANGAN ISTIMEWA MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour
    Ayam Golek Madu
    Butter Prawn
    Puding Karamel
    Buah-Buahan
    Jus Buah
    Air Minuman

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Makan Beradap Beserta Dekorasi
    1 Pasang Kerusi Pengantin
    8 Unit Kerusi Banquet Bersarung & Riben
    4 Set Dome VIP Beserta Peralatan
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas & Runner
    300 Unit Kerusi Plastik (Sarung & Riben)
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    2 Buffet Station Beserta Dekorasi
    Peralatan Buffet Golden Bell
    1 Unit Meja Hadiah
    1 Unit Meja Door Gift
    1 Unit Meja Tit Bits
    PA System & Deejay
    12 Orang Pramusaji
    1 Orang Ketua Pramusaji

    KELENGKAPAN PELAMIN / BUSANA
    Pelamin Dewan, Kerusi Pengantin,
    Bekas Merenjis,, Walk Way 6 Unit,
    Pintu Gerbang, Karpet Merah 80 Kaki,
    Sepasang Persalinan Sanding L&P,
    Mekap, Hand Bouquet.

    KEK PENGANTIN
    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat
    Meja Kek Beserta Dekorasi

    Untuk maklumat lanjut boleh hubungi:
    Iza (012-4110390) - WhatsApp pon boleh =)

    ReplyDelete

Sponsor

Comments