Friday, 18 May 2018

Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa Bagi Ibu Menyusu.

Kekal Bertenaga Semasa Berpuasa Bagi Ibu Menyusu | Bila sebut tentang berpuasa, tentunya ibu ibu yang menyusu akan rasa risau kan. Risau kalau anak tak dapat bekalan susu secukupnya sepanjang tempoh berpuasa. Sebab ibu hanya makan waktu sahur je kan. 

Bagi ibu yang bekerja pula, pastinya menyediakan bekalan susu yang telah di pam untuk dihantar pada pengasuhkan?

Bagi ibu ibu yang kerisauan tentang susu badan yang cair, tidak pekat atau risau drop, jom ikuti 8 langkah untuk minum air masak ketika berpuasa. 


Bagi yang rasa perlukan suplement tambahan, ibu ibu boleh mencuba Femilac Milkbooster tau. 

Pengalaman Berpuasa Ketika Menyusu Bersama Femilac.

Tahun lepas ketika berpuasa zhareef baru berumur 6bulan. Dan memang fully breastfeeding tau. Saya mencuba femilac sebagai penganti makanan sebab berpuasa tak boleh makan kan.

Setiap pagi saya amalkan 2biji femilac sekaligus. Rasanya memang sedap. Kunyah kunyah dan terus tunggu kesannya.
Macam saya dalam tempoh setengah jam dah rasa tindakbalas tu. Zhareef menyusu dalam pukul 6 pagi dia rasa puas. Susu pun banyak. 

Dan kesan lain femilac ni juga, dia buatkan kita tak berasa begitu lapar tau. Memang best amalkan femilac ni. Walhal zhareef kerap menyusu ketika tu. 



Bagi ibu ibu yang nak mencuba makanan tambahan untuk penyusuan ni, boleh whatsApp saya 011-24181178.

In shaa Allah, mana tahu femilac boleh membantu kan?

9 comments:

  1. setuju. ibu menyusu kena ambil berat nutrisi sebab menyusu anak memang mencabar :)

    ReplyDelete
  2. Betul , kadang terfikir kita kdang puasa dahaga ank pula nak menyusu. Tkut kita x bermaya

    ReplyDelete
  3. Bagus produk ni. Boleh take note . Nti bila da kahwin n ada rzeki anak sndri boleh gunakan tips ni.

    ReplyDelete
  4. Mwmang betul mimi.. Walaupun zaza tak kahwin lagi dan belum ada anak.. Kena ambil tahu jugak tentang hal ni..

    ReplyDelete
  5. Femilac ni bentuk dia jenis tablet telan air ke atau kunyah ? Wah bguslah ade ni..akk wawa pon tgh cari utk kuatkn tenaga sbb dia BF skrg ni..baby bru sbulan lebih..boleh ke amik ni?

    ReplyDelete
  6. Kalau ikut petua di atas cara minum air suam dan ikut aturan memang cukup kan. Taklah rasa haus sangat

    ReplyDelete
  7. Oh thanks for the recommendation, I will share with my mummy friends who breast feed.

    ReplyDelete
  8. elok la ni utk ibu menyusu.
    lelebih bulan Ramadhan, kan.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments