Review : Majlis Bertandang [ Part1 ]

Friday, 29 November 2013

Assalamualaikum, selamat pagi..

nak sambung review lagi boleh?? ehh, review je kan.. ntah bilaaaa nak habis.. hehe 
biasa la, bukan selalu dapat review-review ni.. so, abadikan lah yang sekali ni sebaik mungkin.. tak gitu?

bukanlah nak review sangat pun sebenarnya ni.. mungkin lebih kepada nak menempek gambar je kut.. mana yang boleh di share, saya share la ye.. mana yang tak boleh, elakkanlah.. takut kena tegur ngan en.suami.. sobbbss!..




sementara menanti saya siap dimakeup, para ibu-ibu siapkan bunga telur ni.. rindunyaaa time ni.. hukhuk!..

bakal pengantin next year..

ntah apa la story yang tengah didengar tu kan.. masing-masing kusyuk.. rugi betul tak join!.. hehehe

akhirnyaaa.. saya siap dimakeupkan.. tadaaa.. cantik tak? cantik tak? :P

belah melaka tema hijau hitam.. ater, en.suami kan tentera.. nak juga kaler hijau.. ok la, ok laaa.. kita pakai hijau la yerk.. tapi xnak hijau putih ye.. sebab sya jenis alah ngan kaler hijau ni.. muka akan nampak kusam. nasib baik la hijau hitam. so, baru la ada seriiiiiii...  :P

memula en.suami nak kaler biru.. saya macam.. erm.... biru eh.. kalau biru cair + putih, nanti time ambik gambar macam xnaik je kaler tu.. so, ambik hijau gabung hitam. so nampak la menarik kan.. susah juga nak pilih kaler yang menarik kan.. paham-paham je la.. bukan nak pakai selalu baju pengantin ni.. insyaAllah sekali seumur hidup je kan..

gambar on the way dari homestay xde la pula.. yang ada gambar dah smpai ke umah m.i.l.. time ni saya tak ingat dah apa yang dorang sembang. senang cite, saya dah tak ingat langsung apa-apa yang dorang discuss time majlis. i'm not sure why.. huhuhuk!..

maybe sebab malas nak ambik tau + bengang ngan majlis kat tempat sendiri kut. so, belah sana saya follow je apa yang dorang suruh.. hihihi

time ni dorang suh tunggu dalam.. karang makeup cair pula kan.. pun tak ingat sebab apa kena tunggu situ.. erm.. kenapa la lupa ingatan ni sekejap.. barangkali kena makan kismis banyak2 ni.. :(


mungkin tunggu orang kompang sampai kut.. then tunggu para pengikut pengantin (sedara mara) sampai..

ok.. ready to go.. ahaaaks.. ;)  ayat macam tak menyempat aje kan... :P


menjadi pengantin lagi sekali.. dengan pasangan yang sama.. heheehe..

kak ina a.k.a +tenku butang ni la rupa baju kita yang akk nak tengok. baju ni jenis baju meleret. kadang suka tengok orang pakai baju cenggitu.. tapi diri sendiri nak pakai, macam serammmmm je.. seram sebab takut kena pijak ngan orang belakang!..

dan memang ianya terjadi. rasanya en.suami sendiri kut terpijak baju saya.. haha.. tapi tak ingat time tu bila & kat mana.. aduhai.. ntah napa semua perkara tak bape ingat ni.. ada urat putus apa??


menjadi pengantin ni pun susah sebenarnya kan. haha!.. sebab kena control jalan slow-slow. kena control ayu!.. senyum.. adehhh, penat tau.. saya ni kalau jalan kan menonong je.. sekali time majlis kat melaka, bape kali kena tegur suh jalan slow slow ikut pada adik2 yang pegang bunga manggar ni..  T_T

time ni jalan atas jalan tar.. ok lagi.. tapi seksa tau.. bape langkah je kena stop.. bape langkah je kena stop.. :P

rombongan menghantar pengantin.. ramai kan? macam baru nak masuk minang rupa gayanya.. hehehee


majlis belah melaka saya rasa lebih meriah dari belah saya. selalu belah ppuan yang meriah kan? kena turn saya, belah lelaki lebih best.. DJ pun ok.. tak macam tempat saya.. sampai ke sudah saya berapi jeeee..

akhirnyaaaaa... sampai juga kat pintu gerbang ni.. ehh, masa kat ipoh ada pintu gerbang ke x eh??? seriusss, tak hengat laa.. perasan tak en.suami kena pegang kain saya tu.. haaa, tu la, pakai lagi baju leret2 kan.. dah kena tolong pegangkan.. hehe.. pengapit dah xdapat pegang dah.. tangan dah penuh..

memula tu mak andam cakap suh saya pegang. blur saya dibuatnya.. macam mana nak kepit tangan husband, macam mana nak pegang kain.. leceh tau.. takleh la i nak cover cun kan kalau dah kena pegang kain sume tu.. huhu!..



time jalan kat sini seksa sini. sebab jalan atas batu-batu.. where is kapet merah?? baru pasan xde kapet merah kan.. dengan kena jalan cover cover takut terpeleot..

gerak lagi melepasi pintu gerbang.. ehh, macam buat karangan pula kan.. hehehe.. gambar yang kat atas ni kitorng duk tunggu dorang letak kerusi soh kitorang duduk.. time ni kelakar pun ada. dorang letak kerusi biasa. pastu adek ipar i tukar letak kerusi yang tuk makan kat meja bulat tuk tetamu tu.

tapi kannn...

masa saya duk kat kerusi ni, dorang buat apa eh depan kitorng???? seriusssss, saya tak ingat.. Ya Allah.. napa la tak ingat langsung ni.. nak kena study balik ngan en.suami tentang gambar-gambar ni. haha.. mungkin ada orang silat kut.. ehh?? ehhh, tak ingat la.. nanti la tanya balik.. ni gambar sendiri.. so tengok je la mana yang ada..

akhirnyaaaa... masuk juga ke rumah.. pelamin dalam umah ye..

ok laa.. penat laa.. kita sambung nanti pula part 2 ye.. :P

thank's buat korang yang sudi baca, komen & jejak sini..

38 comments

  1. Aduh aduh aduhh knp byk sgt tak ingatnya?? Huhuhuuuu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu la napa vee lea.. mybe sebab letih kut jadi pengantin ni..hehe

      Delete
  2. Replies
    1. mekasih.. cantik bermakeup je dik.. sekali seumur hidup.. :)

      Delete
  3. lawa la baju,memang naik :)suka baca kisah kawen akak,hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. baju hijau hitam ni ada 1 ni je.. xde choice lain.. nasib la ok..
      hehe.. ala, akk share sikit2 je mana yang boleh.. ;)

      Delete
  4. baju ni cantekkkk.. serius lg cntek dr yg merah.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. yeke.. ada jgk yang kata baju ni yang ok..

      Delete
  5. Ini cantik.. sebab kita suka hijau! ^^.
    akak cantik sgt!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ololo.. mekasih yana.. :)
      abg akk xleh lari dari hijau.. tentera kn.. :P

      Delete
  6. kompang dia unik kaler jernih ;) biasa kan dari kulit...

    ReplyDelete
  7. canteknya mimie...... hijau gitue....

    ReplyDelete
  8. hijau dah cantik dah.. tp mcm lain plak kaler dgn suami mimie kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah alise.. memang pun.. baju kita mcm trang skit kan...

      Delete
  9. tahniah mimie..sori lmbt wish..lama x jengah blog mimie..ape pun akak doakn semoga kekal hingga akhir hayat..insyaAllah..amin..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mekasih kak.. :) xpe..
      amin.. insyaallah.. :) sy pun hrap begitu...

      Delete
  10. Replies
    1. mekasih.. alaa.. nti time shaila mesti lagi lawa.. :)

      Delete
  11. cantik :-)
    pe sal byk lupo ni.hihi

    ReplyDelete
  12. serius Mimie...cantik bangat baju pengantin nie.....hijau lagi.....rugi akak tak datang..tak sempat nak ke sana dari bandar Melaka pula ler.....meriah orang Melaka yea...

    ReplyDelete
  13. tahniah sis mimie.. :) santikkkk sngtt!!

    ReplyDelete
  14. Cantik sgt mimiii.. ini baru gambo sniri, belum gambo fotografer upahan lagi, mesti lagi2 cantik kan.. hu2.. ni warna pilihan teman gak masa kawen ritu tapi baju laki nya x padan, makanya cancel.. pilih lea warna purple plum akhirnya.. hu3.. mimi cantik sgt masa ni.. tahniah yea.. header pun sweet.. heee...

    ReplyDelete
  15. Waaa...mesti penat kan..In ekot rombongan pengantin pun tak larat,apetah lagi pengantin tu sendiri.hahahah

    ReplyDelete
  16. Time kasih siggah blog bie :) wahh bestnye majlis! Nak jugakk hehe nnti bila ada wifi bleh bce byk2 psiapan kwen u ^^

    ReplyDelete
  17. cantik, naik seri pegantin tu hehe, make up pun cantik eh baju pun cantik semua cantik, selamat pegantin baru, sy pun dulu teringin pakai baju leret2 tu tapi ayh tak kasi huhuh

    ReplyDelete
  18. ok mimie kena makan kismis banyak2...stop makan semut..hehe...
    cantik giler mimie!

    ReplyDelete
  19. pertanyaan!! bila akak mimie nak berhoney moon ? hehe

    ReplyDelete
  20. hihi...cik akak suka yang nie....warna hijau nie memang cantik tau...sesuai sangat :)

    ReplyDelete
  21. apa ni apa ni ? hahaa .. akak makan kepala ikan ehh ?

    ReplyDelete
  22. wah.. cntik tema hijau hitam... mmg jarang-jarang org buat tema ni... naik seri.. :D

    ReplyDelete
  23. meriahnya! sy isi tabung Sony :)

    ReplyDelete
  24. Ijau itu cantiklaaaaaa...xkira.haha :p cantik...knangan dh smua yet.hihi

    ReplyDelete
  25. Cantiknya mimie ms bertandang... Sara demam siap batuk dan selesema masa mjls bertandang tempoh hari....

    ReplyDelete
  26. www.nonwovenbagmalaysia.com.my/ www.magspremiums.com
    MAGS PREMIUM GIFTS SDN BHD We specialize in premium and corporate gifts printing (cenderamata korporat) , Welcome to custom made your own design on the gifts. Example: non woven bags, tshirt, lanyard, keychain, etc...

    ReplyDelete
  27. www.foodpackagingkl.com/Food packaging wholesales, Plastic food container, Cooler Bag, Ziplock Bag, Seal Bag and etc..

    ReplyDelete