Tuesday, 8 March 2016

Bila Dia Dah Mula Buat Perangai..

 Assalamualaikum.. Hai readers..

Ni coretan khas buat anak manja ngada-ngada mama si zahra khadijah ni haaa..

Kisah hari sabtu kelmarin. Nak pergi cari kain tuk buat baju tuk pakai masa adik kawen nanti. Kiranya nak sedondonlah semuanya nanti kan..

Budak zaraa ni buat perangai pula.. Dah la kita ni nak drive, dia dok menangis-nangis nak suh pegang dia.. Dok acah itu ini tak makan saman betul..

Tawakal aje la drive sampai ke UO (Angsana Mall).. Ntah kenapa dia dok buat perangai je. Pastu nak berdukung je... Lenguh tangan dibuatnya.. Tapi layankan la juga..



Tapi time nak balik tu memang serabut juga la dibuatnya.. Buat hal balik. Dok bagi itu ini, semuaaaa tak jalan. Nak juga dia dok atas riba. Last-last opahnya pun dah tak tahu nak buat apa.


Makanyaa.. Ini laaa yang terjadi.! Nak duduk menyelit macam tu. Nak juga duduk atas riba mamanya.. Ni kira berani sangat la ni.. Padahal risaunya Allah aje yang tahu.. 

Dia mengantuk sebenarnya. Tapi taknak tido dengan orang lain. Taknak tido kat opah.. alahai.. Sayang sangat lettew kat mama dia tu.. Ngada lebih..


Dia dah betul-betul lena, time kat traffic light opahnya ambik. Kesian pula tido camni.. Zahra.. zahra..

Semalam pun macam tu. Pergi ambik laptop. Balik tu singgahlah tesco. Balik dari tesco umpan la dengan air, dengan coklat semua tu. Tak jalan. Dah menangis-nangis leleh airmata.. Last-last dok pangku la camtu. 

Dari keluar tesco, sampai ke rumah. Dok menyelit la macam tu.. zahra ni bila dah buat perangai, tak lalu nak dengar. Melalak, merajuk dia sampai orang surrender..

Ni la penangannya bila kat gemas ddy zara tak bagi drive.. T_____T..

10 comments:

  1. salam...
    dak2 kan..biasla tu..mnjenye bkn men ^o^

    ReplyDelete
  2. biasa la.. manja anak sorg.. tunggu anak dua manja lainmacam pula hheee

    ReplyDelete
  3. Anak nakkan perhatian ibunya, itulah caranya. Manja sungguh. Layankan aje. Cuma saya agak merbahaya bila drive sambil riba anak. Berhati-hatilah.

    ReplyDelete
  4. manja zahra. Adra kalau kita ada, langsung taknak ngan org. mandi pon ika angkut gak sbb nangis macam kene cubit

    ReplyDelete
  5. yang penting selamat pergi selamat balik..amin..

    ReplyDelete
  6. nak perhatian ibu ni zahra. tapi berhati2 la..bahaya camni

    ReplyDelete
  7. Nak dpt adik kot zahra tu yg mnja yg tramat

    ReplyDelete
  8. memang agak bahaya macam ni.tapi hanya orang yang mengalaminya jer yang paham.IbuNoey pernah macam ni masa pengasuh cuti.bawa anak pergi opis,okey je.nak je duduk kat carseat baby.tapi bila balik dari opis,mulalah buat perangai nak berpangku.haru gak sebab dahlah traffic jammed.tebalkan muka je pangku anak macam ni.pemandu kereta kiri kanan confirm la ada yang kerling-kerling.sebab nampak bahaya kan.nak buat macam mana.hanya mampu berdoa je selamat sampai.

    ReplyDelete
  9. alahai zahra.. sian dia..nak juga lena bwh tiak mama. sbb bau tiak mama x sama dgn opah. hiks.

    nasib rania setakat ni, bila drive ke klinik berdua dgn dia, mau ddk dalam carseat. kalau jd gini. mmg surrender lah kot.. mmg x kan bawa.. melainkan rterdesak. tp x dpt bygkan situasi msa nk drive tu. huhuhu

    ReplyDelete

Sponsor

Comments