Showing posts with label Lazada. Show all posts
Showing posts with label Lazada. Show all posts

Thursday, 25 October 2018

Tigernu Casual Business Shoulder Messenger Bag Hadiah Untuk Suami.

10:15 am 21 Comments
Tigernu Casual Business Shoulder Messenger Bag Hadiah Untuk Suami | Bila cerita mengenai hadiah, selalunya sebab kita meraikan sesuatu kan? Sebab hari lahir, mungkin sebab kejayaan ke.. Sebab anniversary ke,kan?



Bulan september bulan kelahiran zara dengan ddy dia. Untuk zara belum lagi tunjuk hadiahnya. Sebab dia nak kek. Pastu nanti baru tunjuk hadiahnya. Sebab hadiahnya haritu beli, hantar kat umah opahnya. Sebab plan nak balik sana. Tapi belum balik lagi sampai sekarang.

Memandangkan ddy dorang pun besday bulan September, so sebagai tanda penghargaan, kita nak hadiahkan sesuatu. Sebab masa birthday kita tahun ni, ngam ngam fon buat hal. So ddy dia tanpa berkira hadiahkan fon baru. So, rasa macam bersalah pulak kalau tahun ni tak bagi pape.

Selalu tiap tahun memang bagi pun. Tapi bagitahu dia, janganlah pilih yang mahal mahal. Takut tak mampu nak bayar. Haha..
Hadiah tuk ddy dorang ni sebenarnya ddy dia yang pilih. Sebab kita tak tahu nak hadiahkan apa.  Yela, kalau orang perempuan ni banyak je benda boleh bagi. Cincin ke.. Gelang ke.. Handbag ke. 
Wow.. Semua mintak harga yang kebabom gitu. Hehehe

Orang lelaki ni hadiah dia kan macam terhad. Nak bagi baju, rasa macam banyak dah baju ddy dia. Hehehe..
Nak bagi seluar? Erm.. Nak kena turun shopping mall. Yela, nak pilih mana yang sesuai la. Pilihan warna. Ehhh banyak cekadak la orang kata.



Sebulan oii ddy dorang pilih hadiah. Sebab tak tahu nak mintak apa katanya. 😅
Macam 2 tahun lepas kot, hadiahkan bag. Bag tu sampai sekarang elok walaupun tiap-tiap hari pakai pergi kerja. Yela, orang tua dok pakai, bukan macam budak sekolah kan. Habis lunyai sekelip mata. Hehe





Hadiah kali ni beli dari lazada je. Suh ddy nya cuci mata kat lazada, then pilih nak yang mana. Then pilihan dia sling bag ni. Sebab sling bag ni memang dia akan pakai bila keluar. So bagitahu kat ddy dorang. Sling bag baru ni pakai la tuk pergi tempat-tempat tertentu je. Bag yang memang dah sedia ada tu pakai je macam biasa. 



Mudah kan. Pilih je kat lazada. Bayar dan tinggu barang sampai. Kalau ikut tarikh jangkaan barang lambat sampai. Sebab shipping dari Oversea. Tak sangka pulak barang sampai cepat. Jumaat lepas (19.10.2018) sampai. Tapi kena collect kat luar. Sebab gdex tak masuk. 

Masa nak ambik barang tu, cakap jugak kat ddy diorang. Konon nak suprise. Tapi tak berapa suprise. 😆
Bagitahu dia, kena ambik barang kat gdex. Tapi tak tahu barang apa. 
Sebab kalau kata barang review macam takde je. 
Agaknya barang abng kot dah sampai. Sampai awal dari jangkaan tarikh.

Uiii.. Semangat la ddy dorang nak pergi ambik. Hehehe.
Then suruh ddy dorang pergi sign surat barang tu. 
Bila cakap, hadiah dah sampai, seronoklah.
Yela, isteri ni bila niat nak hadiah kan sesuatu tu, bukan dia nak menunjuk pape.
Dia just nak buat suami tu makin sayang ke dia kan.. Then akan ada rasa hargai pemberian dari isteri tu. 

So settle la hadiah untuk ddy dorang. Tapi kita saja uji.. Hadiah anniversary bulan depan nak bagi kita apa? Hahahha
Saja cakap camtu nak tengok acting ddy dorang sebenarnya. Sebab selalu macam buat rilex je. Sekali dia pun pening nak hadiahkan apa.
Ddy nya tanya nak apa. Ikut dalam hati, nak je mintak gelang emas seutas oii. Haha
Tapi tak terluah dari mulut ni haaa..
So, kita tunggu je la akan muncul ke tidak hadiah anniversary pulak nanti. 🤔

Kepada kengkawan yang nak survey bag macam bag ddy dorang ni, boleh tengok dekat LINK Tigernu Casual Shoulder Bag ni eh..

Harga : RM52.99
Shipping : RM4.50

Friday, 22 September 2017

REVIEW : SKMEI Brand Men Dual Display Wristwatches Digital Quartz !

8:58 am 0 Comments

REVIEW : SKMEI Brand Men Dual Display Wristwatches Digital Quartz !

Assalamualaikum! Hai readers :)

Harini kita nak buat review sikit. Ni review produk beli sendiri tauuuu.. Bukan review barang tajaan! hehehe..
Minggu lepas sakan la aihhhh ddy zara tu menyoppingkan diri di Lazada. Kalah tau kita yang perempuan nih! Kita tak rajin belek Lazada nun.. Sebab takut terjebak nak menyopping. Pempuan la katakan. Hehhe.. Pantang tengok menarik, ada sale. Suka nau! hihi..

Wednesday, 31 May 2017

Resepi Bubur Lambuk Juadah Istimewa Di Bulan Puasa

11:32 am 1 Comments

Resepi Bubur Lambuk Juadah Istimewa Di Bulan Puasa


Assalamualaikum.. Selamat Pagi semua.. Salam 5 Ramadan buat semua. Alhamdulillah sehingga ke hari ini diberi kekuatan dalam berpuasa meskipun bfeedkan adik zhareef.
Bercerita mengenai bulan puasa ni, apa menu korang yang best-best? Mai la share.. 
Kadang kadang pening pikir menu ni kan? Yela, tekak berpuasa ni bila berbuka nakkan sesuatu yang simple-simple, tapi mengenyangkan. Betul tak?

Thursday, 23 March 2017

Lazada Birthday Blogger Contest Sempena Ulangtahun Ke-5

11:26 am 8 Comments

Lazada Birthday Blogger Contest Sempena Ulangtahun Ke-5

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Harini saya nak berkongsi sedikit info mengenai Lazada Birthday Blogger Contest Sempena Ulangtahun Ke-5 pada 22-24 March yang dianjurkan sendiri oleh pihak Lazada. Rata-rata ramai diantara kita kenal dengan laman web yang terkenal untuk membeli belah secara online ni kan? Saya sendiri secara jujurnya la, suka juga membeli dengan Lazada. Boleh dikatakan, banyak dah barang yang dibeli disana. Dan setakat ni juga, kepuasan membeli dengan Lazada tu ada.


Wednesday, 22 March 2017

Sale Di Lazada Sempena Ulangtahun Ke-5

4:28 pm 3 Comments

Sale Di Lazada Sempena Ulangtahun Ke-5

Assalamualaikum.. Hi readers.. Sesaja la petang ni mengupdate blog.. Saja la buka web LAZADA  nak cuci-cuci mata gitu.. tapi takde la yang berkenan pun.. Maybe sebab poket tengah kering kan.. hahaha.. korang yang kerja gov ok la.. esok gaji dah.. yuhuuuuu..


Tuesday, 19 April 2016

LAZADA : Powerbank Pineng 20000Mah

8:30 am 4 Comments
Assalamualaikum.. 

Rata-rata pun sekarang ni orang suka je beli barang dari online kan? Tapi kena cari web yang boleh dipercayailah kan. Kalau rasa syok nak beli, tapi tak selidik dulu web tu ok ke tak, naya je kan. Duit lebur, barang tak dapat. Kan..kan?

Macam saya kalau sesuatu barang tu boleh dibeli secara online sebab banyak pilihan dan harga berpatutan, saya pilih juga. Tak perlu nak susah payah round gemas yang kecik cinonet pekannya ni haa tuk cari barang. Rata-rata kalau tak banyak pilihan, harga pun..paham-paham je la kan. Mahal, Nak minta kurang pun susah.



Friday, 20 November 2015

Shopping Online Di Lazada

3:30 pm 4 Comments
assalamualaikum.. hai readers and bloggers.. :)



haritu saja la survey survey barang kat LAZADA.. ntah macam mana berkenan pula dengan bag ni. 3in1.. bag biasa-biasa je.. boleh la tuk bawak jalan-jalan g mall ke, g pasar kata orang.. tuk pelasah hari hari...

Brand apa?? Faux Leather je.. :( actually berkenankan sling bag tu.. hehe.. tu yang nak beli tu. senang time kuar bawak zara pergi taman ke, pakai sling bag je.. tak la risaukan.. dengan nak handle anak lagi..

harga? RM69 je. Free Shipping. 

sekarangkan lazada tengah ada sale.. so sapa sapa yang tengah survey barang tu, boleh la terjah LAZADA.

happy shopping uollss.. ;)

Wednesday, 6 May 2015

Powerbank RM7K ??!

4:20 pm 9 Comments
assalamualaikum.. selamat petang..

Pagi tadi daddy zara minta orderkan powerbank di lazada. Memandangkan last week orderkan tuk suami adik ipar, tengok powerbank banyak sale, jadi harini order tuk kami pula.

Saja godek godek powerbank apa yang ada. Nama pun nak membeli, haruslah survey dulu kan? Sekali terjumpa powerbank yang berharga Rm7k ni. Tanya daddy zara, betul ke harganya ni.



Sebab harganya ni dah sama macam nilai sebuah hantaran kut. Saya masa kawin haritu pun tak dapat hantaran semahal ni. Hihihi..

Saya pun tak pasti apa kelebihan powerbank ni sampai harganya mencecah ribu ringgit. Ke pihak lazada tersilap key in price nya??

Kalau tersilap, harap ada pihak yang betulkan. Kalau tidak, siap boleh bagitahu kenapa harganya mencecah rm7k ni??

Monday, 23 February 2015

Shopping Di Lazada Part 3 : Baju Baby

9:30 am 14 Comments
assalamualaikum..hai semua..

orang kata, bila dah ada anak ni, semua benda yang kita buat mesti untuk anak kan? nak-nak kalau shopping barang. barang kita ni sanggup diketepikan dulu. kalau dulu suka shopping baju sendiri, bila dah ada anak ni, silap-silap baju sendiri pun tak bertukar.. kekekeke..

ye, tu saya la tu.. hehehe.. makin zahra membesar ni, memang pergi shopping mall mesti tuk dia. tak kira la pakaian ke, permainan ke apa-apa je la.. mesti tuk dia...



Sunday, 16 November 2014

Shopping Di Lazada Part 2

9:00 am 9 Comments
Assalamualaikum.. Selamat Pagi..

Haritu saya ada cerita, saya ada shopping barang di lazada kan? >> shopping di lazada << Tu barang yang pertama saya beli. Masa tu bulan 9. Kiranya percubaan pertama la tuk shopping online.

Kali ni kita share apa barang kedua yang saya beli di lazada lagi. Sebelum tu saya ada juga survey barang ni kat luar. Tapi macam tak banyak pilihan, then harga pun macam mahal, jadi survey la kita di lazada ye dok..




Friday, 14 November 2014

Shopping Di Lazada Part 1

7:50 am 24 Comments
assalamualaikum.. Selamat Pagi..

Saya ni salah sorang yang bukannya rajin nak shopping online. Setakat ni boleh dikira la berapa kali je membeli atas talian ni. Salah 1 sebab saya rasa beli online ni tak dapat pegang, tak dapat nak belek puas puas.

Tapi dek kerana nak kan 'pemanggang ajaib' ni, maka try juga la shopping online ni. Sebab saya tengok harganya jauh lebih murah dari harga di pasaran luar sana.


Sponsor

Comments