Showing posts with label Produk Kecantikan. Show all posts
Showing posts with label Produk Kecantikan. Show all posts

Friday, 2 August 2019

Kekalkan Kecantikan Wajah Bersama Tera Skincare.

10:11 am 12 Comments

Assalamualaikum Semua, Selamat pagi readers tersayang..
Harini Cik mimi saja la nak berkongsi cerita dengan kengkawan semua yang ada masalah dalam penjagaan wajah..
Siapa yang taknak kekalkan kecantikan wajah sendiri kan, betul tak?
Semua orang nak chantik.. Tapi kadang tu tersalah pilih produk pula..


So, kalau harini Cik Mimi nak share pasal Produk Tera Skincare ni, sudi ke baca ni?
Sebenarnya Cik Mimi ni sejenis yang risau juga kalau nak mencuba sebarang produk kecantikan ni.. Siapa tak sayang muka awak oiii..
Dulu pernah terguna produk 'timbang kilo'..

Masa tu tak tahu.. Kawan la yang suggest. Sebab dia pakai serasi kan..
Then bila dia suggest pada Cik Mimi, muka cik mimi teruk pulak..
Tak serasi.. Dan bila terbaca feedback dari orang lain, ada juga yang alami masalah sama..

Okay, harini bukan nak cerita masalah Cik Mimi yang lepas.
Tapi nak cerita pasal produk Skincare yang ada ni..
Tera Skincare. Ada yang belum pernah dengar nama ni ke? Kalau belum, cik mimi share kan la ye disini.. Untuk tatapan pembaca semua.


Dalam satu kotak ni, ada 4 item.
>> Carrot Soap
>> Night Cream
>> Day Cream
>> Peel Toner 


Cara Penggunaannya :


>> Carrot Soap
Kita semua sedia maklum kan, macam mana keadaan muka kita pun, adalah sangat penting untuk kita cuci sebersihnya terlebih dahulu.
So, korang boleh cuci muka dulu elok-elok menggunakan Carrot Soap ni ye.

Adalah sebaiknya, gunakan 2x sehari untuk mendapatkan kulit wajah yang bersih.


>> Peel Toner
Bila muka dah dicuci dengan Carrot Soap tadi, boleh biarkan sekejap, then apply pula toner ni. Just spray kan sahaja. Lepas tu dap-dap kan  keseluruhan wajah. Bau dia best tau.. Dan bahan yang terkandung di dalam toner ni Aqua, Arbutin dan juga Allatoin.

Nota : Gunakan toner ini apabila selesai proses peeling


>> Day Cream
Semua pun sedia maklum apakah fungsi day krim ni kan? Day cream ni dapat membantu melindungi kulit wajah dari panas cahaya matahari. Ia membantu membantu sebagai pelindung UV. Membantu melembabkan kulit wajah.

Cara pengunaan yang mudah. Hanya gunakan dengan cara sapuan nipis di wajah. Selepas mandi.

>> Night Cream
 Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, adalah digalakkan untuk mengunakan night cream sekali.. Gunakan dengan cara sapuan nipis diwajah, sebelum masuk tidur.

Nota : Gunakan night cream apa bila selesai proses peeling.
 

 
Info Penting : Kepentingan Proses Peeling Selama 14 Hari
Wajib BACA!
 
 
◉ Hari pertama sehingga ke 3 merupakan tempoh masa permukaan kulit dibersihkan dan dikeringkan. Dalam tempoh ini, kulit muka akan menjadi kusam, kering dan gelap kerana proses permukaan atas kulit sedang dijalankan.

( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Peel Toner )

◉ Hari ke 4 hingga ke 9 adalah hari bermulanya proses peeling yang kuat. Ia akan membuatkan kulit terasa terlalu pedih, kering, gatal, panas, kemerahan dan melecet. Korang jangan risau kerana ini merupakan proses pembaikan kulit korang dan ia akan berakhir. 
( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Peel Toner )

◉ Hari ke 10 hingga ke 14 merupakan tempoh peeling sudah berkurang dan kulit baru mula tumbuh ( baby skin ) 
Sisa peeling akan berkurangan dan pulih dengan sendiri. 
( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Peel Toner )

◉ Hari ke 15 hingga ke 30, korang dah boleh mula pakai Tera Stardust Night Cream untuk membantu dan memberi effect lightening dan glowing. Penggunaan toner juga berbeza, hanya diperlukan sahaja pada kawasan kulit yang bermasalah.
 ( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Stardust Night Cream )


Bagi korang yang baru nak mencuba Tera Skincare ni, jangan terkejut pula bila alami peeling process tu. Ianya adalah normal, sebab nak membantu memersihkan kulit wajah dari dalam.. Nak membuang sel sel kulit mati terlebih dahulu sebelum mendapatkan hasil yang terbaik.


Keistimewaan TERASKINCARE :-

❤Merawat masalah JERAGAT KRONIK
❤ Merawat masalah parut berlubang akibat jerawat
❤ Merawat masalah JERAWAT  teruk dan bernanah
❤ Merangsang pertumbuhan sel kulit baru
❤ Melindungi kulit daripada sinar  UV berlebihan
❤ Mengecilkan liang pori & merawat white head & black head
❤ Melicin& mencerahkan kulit seawal 3 hari sahaja
❤ Mengembalikan keseimbangan PH kulit & mengelakkan kulit kusam dan gelap 

❤ Mengelakkan kulit anda tua sebelum usia
❤ Kulit wajah sihat, segar, kekal anjal dan berseri-seri.
❤Kesan luarbiasa dan menakjubkan !! kulit lembab, cerah, licin dan anjal seawal 3 hari!!


In Shaa Allah..

Testimoni Pengguna



Untuk tengok testimoni lain yang dah berjaya, jangan lupa follow instagram Tera Skincare HQ tu ye..

Yang Mana risaukan Tera Skincare ni selamat digunakan ke tidak, Cik Mimi ada check tentang produk ni.. Ni hasil dari semakan..


Dekat mana nak buat pembelian? Kalau kengkawan jenis was-was nak buat pembelian, boleh terus ke IG Tera Skincare ni ye.

Instagram : teraskincarehq







biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

Monday, 15 July 2019

SAFI Micellar Natural Cleansing Water Cara Menanggalkan Mekap Dengan Mudah!

3:08 pm 25 Comments

Hai readers semua..
Harini cik mimi nak share lagi 1 produk keluaran Safi iaitu SAFI Micellar Natural Cleansing Water. Korang yang jenis selalu bermekap tu kan, selalu korang bersihkan macam mana? Bersihkan gitu je ke? Atau korang ada menggunakan makeup remover?

Sebenarnya, kan.. kalau kita dalam keadaan bermekap muka tu, kita tak boleh terus tonyoh dengan pencuci muka sedia kita gunakan tu. Salah cara tu. Kita kena bersihkan mekap tu dulu,baru boleh buat cucian macam biasa. Dulu cik mimi pun macam tu. Malas. Konon-konon cuci dengan pencuci muka tu je dah. Sudahnya tak bersih pun muka tu. Lagi comot dibuatnya.

Okay, bercerita pasal makeup remover ni, harini cik mimi share kan apa produk yang cik mimi dan gunakan. Erm.. haritu cerita pasal produk Safi juga kan, so harini kita continue dengan produk Safi lagi yang cik mimi gunakan dalam kehidupan seharian. Walaupun kita ni jarang-jarang nak bermekap, tapi mesti bermekap juga kan? Jadi Makeup Remover ni wajib ada dalam simpanan.

Dan cik mimi dah beli semua collection yang ada tu. Ni bukan tamak tau. Tapi nak tengok mana yang best digunakan. Then, kalau dah habis sebotol, boleh continue dengan botol yang lain. Dan takde masalah la kalau time balik kampung tu, haaaa, bawak je semua. Senang. boleh share dengan adik kakak sekali. Ajak dorang sekali gunakan produk Safi gitu..

Kenapa cik mimi nak galakkan korang gunakan Safi Micellar ni sebab SAFI Micellar Natural Cleansing Water ni dalam bentuk cecair jernih cair dan membersihkan kotoran dengan berkesan tanpa membilas, sambil mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat secara semulajadi. Ia telah diuji secara dermatologi dan bebas daripada SLES / SLS, minyak mineral, colourant, alkohol, Paraben, Propylene Glycol, dan pasti Halal yang disahkan oleh JAKIM. Gabungan formulasi semula jadi tidak akan mengeringkan kulit apabila mengeluarkan solek.

Nampak tak kat situ HALAL. Kita sebagai orang islam mesti menitikberatkan soal tu juga kan. Tak rasa was-was nak guna. Okay, jom la kita teruskan baca lagi apa kelebihan setiap satu jenis Safi Micellar Natural Cleansing Water ni.

SAFI Micellar Natural Cleansing Water terdapat dalam tiga varian dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk memenuhi keperluan kulit kita semua iaitu :



SAFI Micellar Natural Cleansing Water - Rose
Botol yang berwarna pink dengan bauan dari bunga rose. Sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang normal dan kombinasi. 

Dirumuskan dengan bahan aktif semula jadi 100% dari Rose, ia menghilangkan mekap dan kekotoran dengan satu lap sementara meminimumkan liang-liang pori untuk mengurangkan wajah berminyak dan berkilat, menghasilkan kulit yang segar dan bercahaya.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :


  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Citric Acid
  • Rosa Centifolia (Rose) Flower Water
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin


SAFI Micellar Natural Cleansing Water -  Neem 
Penutup botolnya berwarna hijau gelap. Sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang berminyak dan berjerawat.

Dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari Neem, ia menghapuskan kesan mekap  dan kekotoran dengan satu lap dan mengendalikan jerawat untuk mengungkap kulit yang jelas, menghasilkan kulit yang segar dan bercahaya. Sesuai untuk jenis kulit berminyak dan rawan jerawat.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :


  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Melia Azadirachta (neem)
  • Leaf Extract
  • Citric Asid
  • Butylene Glycol
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin


SAFI Micellar Natural Cleansing Water – Cucumber
Untuk yang mempunyai penutup berwarna hijau cerah ini, ianya sesuai digunakan oleh semua jenis kulit.

Dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari Timun, ia menghilangkan kesan mekap  dan kekotoran dengan mudah dan menjadikan kulit lembut, dan sihat.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :
  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Citric Acid
  • Cucumis Sativus (cucumber)
  • Fruit Extract
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin

Cara untuk menggunakannya cukup mudah :
  • Tuangkan pada kapas
  • Lap dibahagian solekan
  • Tidak perlu dicuci/dibilas

Macam mana korang, berminat tak nak tukar mekap remover korang yang sedia ada tu. Boleh tukar kepada produk Safi pula ke lepas ni kan? Nak beli kat mana??
Halaaah halaaahh.. awak semua jangan risau, cari je dekat pasaraya berdekatan tu. Kalau tak jumpa, korang kaki shopping kat watson guardian kan? Siap ada kat Watson lagi kan. Haaaa, pergi shopping kat sana cepat. Harga dia mampu milik sangat tau. RM17.25 macam tu la..

Kalau tahap malas nak pergi pasaraya. Sebab bizi kerja keluar pagi balik malam kan, korang pergi je beli online. Mudah. 





biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

Saturday, 6 July 2019

SAFI BALQIS OXYWHITE - HYDRATING LOTION Penyegar Dan Pelembap Kulit Wajah.

7:35 am 28 Comments

SAFI BALQIS OXYWHITE - HYDRATING LOTION Penyegar Dan Pelembap Kulit Wajah. 


Hai readers semua. Tanpa berlengahkan masa, harini cik mimi nak share tentang satu produk baru dari Safi iaitu Safi Balqis Oxywhite Hydrating Lotion. 

Rata rata ramai dah menggunakan safi ni kan? Mungkin cik mimi agak lambat sikit nak cerita. Tapi cik mimi dah gunakannya. Tengok feedback dari kawan kawan kata produk ni best, so why not kita pun sama sama mencuba kan.



Nak cantik, nak baikkan kulit, tak boleh kedekut. Betul tak? Okay, kenapa cik mimi tertarik nak gunakan safi balqis ni? Okay, sebelum ni cik mimi pun ada gunakan produk dari Safi juga. Dan tengok hasil dia okay. Tak menghampakan, so berani la nak cuba Safi Balqis Oxywhite Hydrating Lotion ni pula. 

Dan sebenarnya, cik mimi ni sejenis manusia yang walaupun produk tu mahal dan orang kata terbaik, tak tentu lagi serasi dengan muka cik mimi ni. Pernah juga pakai produk lain yang bila pakai tiba tiba muka rasa berpeluh peluh .Pastu cik mimi rasa macam badan semacam. Badan rasa panas, macam orang tak cukup oksigen. Haaa  nampak macam "betul ke boleh jadi sampai macam tu?", ye cik mimi jenis macam tu. 

Kalau tak serasi dengan sesuatu produk tu, try la pakai dalam 2x,so memang tahu la serasi ke tak dia. So, memang cik mimi letak tepi je la produk tu atau bagi la pada kawan kawan yang guna. 


Klik gambar untuk zoom

Dan lagi satu kenapa cik mimi cari Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion Ni, ianya merupakan produk 2in1 macam tu. Berfungsi sebagai penyegar dan pelembab. Disebabkan lepas oepration kulit muka mudah kering dan kusam, haruslah cik mimi cari produk yang boleh melembapkan kulit wajah kan. Nak cantikkan kulit mudah sebenarnya. Kalau kita pandai cari produk yang betul. 




Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion mempunyai kandungan isipadu 100ML, cik mimi yakin boleh tahan lama. Mengikut pada penggunaan la. Sebab macam cik mimi guna ni hampir sebulan. Tengok masih banyak lagi. Tak sure berapa bulan boleh tahan. Maybe lebih dari 3bulan macam tu. Sebab pengunaan yang disarankan ialah sehari 2x. So cik mimi gunakan pada waktu pagi dan juga pada waktu malam. 



Jom kita baca detail penuh tentang Safi Balqis OxyWhite Whitening Hydrating Lotion ni.

🌹Ianya Gabungan formulasi penyegar & pelembap dalam satu langkah untuk penjagaan kulit yang ringkas namun memberikan kesan lembapan yang optimum. 

🌹Safi Balqis OxyWhite Losyen Pencerah Menghidrat bertindak :

• Memberikan 2x penghidratan dan kesegaran dengan satu penggunaan.

• Meningkatkan rintangan perlindungan kulit untuk mengunci lembapan secara mendalam dan optimum sepanjang hari dengan 5 jenis Hyaluronic Acid :
✔️Macro Hyaluronic Acid
✔️Nano Hyaluronic Acid
✔️Bio-Hyaluronate
✔️Oligo-Hyaluronic Acid
✔️Super Nano Hyaluronic Acid

• Mudah meresap ke dalam kulit tanpa meninggalkan kesan melekit

• Mencegah kulit menjadi gelap akibat radiasi infrared (IR) dengan pelindung IR.OXYWHITE = NANO OXYGEN + NANO BIOWHITE



Nano Oxygen membebaskan oksigen tambahan ke dalam epidermis kulit agar segar, bermaya dan berseri manakala Nano BioWhite memperlahankan kesan pembentukan pigmentasi untuk tona kulit sekata dan cerah sempurna.




Untuk cara penggunaannya pula, Sapukan pada keseluruhan wajah muka, tepuk muka dengan lembut (dap dap kan ia) sehingga kita rasa lotion ni menyerap ke dalam kulit muka. Mudah kan?

Dan jangan risau okay, Safi Balqis ni selamat digunakan, dan dia juga mempunyai sijil halal pada label botol. Tak perlu rasa was-was.

Mungkin ada yang nak tahu, dimana nak cari Safi Balqis ni kan? Okay, boleh cari di pasaraya berdekatan ataupun boleh juga cari di Watson dan sebagainya. Untuk mendapatkan kulit yang sihat dan cantik, boleh gunakan bersama pencuci mukanya. 


Jangan lupa dapatkan segera okay, kita kekal cantik bersama Safi Balqis 😘

#SafiBalqis
#safiMY
#SafiHydrationLotion        

Sunday, 30 June 2019

Althea A'bloom : Koleksi Exclusive Althea Terkini

10:59 am 30 Comments
Hai readers semua..
Jarang sekali cik mimi nak bercerita pasal produk kecantikan, kan.. Kecuali la, produk tu memang cik mimi suka, dan produk tu memang cik mimi guna pakai. Kalau sekadar nak share, tapi tak guna, tak syok kan. Kecuali atas sebab sebab tertentu. Tu lain ceritanya. So harini cik mimi just nak berkongsi je la set A'bloom yang cik mimi dapatkan masa raya haritu.





A'bloom Set ni datangnya dari Althea Korea. Mungkin ada yang tak tahu, apa tu Althea Korea. Althea korea ni merupakan satu website, dimana korang boleh shopping barang kecantikkan, dan disana terdapat pelbagai jenis barangan tau. Dan barangan ni di terbangkan jauh dari korea. Dan pastinya bagi pencinta barang kecantikan, korang akan rambang mata nak beli apa. 

Kan zaman sekarang ni, rata rata antara kita suka menggunakan produk dari korea. Sebab keserasian dengan kulit wajah kita kan? Siapa yang tak suka dengan muka yang cantik bak gadis korea tu kan. Haaaa, dengan ini secara rasminya cik mimi nak ajak la korang tengok apa yang ada dalam kotak Exclusive ni.



A'Bloom Set Didatangkan Dengan 4 Barang Menarik Dan Exclusive.

Harini cik mimi nak share la, apa barangan yang ada dalam kotak suprise dari Althea ni tau. Yang pasti, semua orang akan suka dengan produk ni, apatah lagi kalau korang sejenis kaki make-up. Trust me okay.



BABY MERINGUE PUFF (Bestseller)

Haaaa, siapa suka dengan Baby Meringue Puff ni? Allah.. Comelnyaaaa la hai.. Geram tau bila tengok ni. Rasa nak gigit-gigit kan aje benda ni. Rasanya semua orang pun tahu, apa fungsi Baby Meringue Puff ni kan? Ianya selalu digunakan untuk meratakan foundation.. Dan selalunya digunakan untuk ditempat seperti sekitar bawah mata, dicelah hidung macam tu. Untuk memudahkan krim yang disapu, sampai ke tempatnya.

Ada yang nak tahu berapakah harganya? Pastinya harga yang sangat mampu milik tau.

RM15.00 (RM21.00)

Kat mana nak dapatkan dia? Okay, boleh klik link >> Baby Meringue Puff <<



GIANT MERINGUE PUFF (Bestseller)

Kalau tadi cik mimi share si baby, kali ni cik mimi share yang Giant Meringue Puff ni pula ye. Fungsi dia sama seperti Baby Meringue Puff tu juga. Cumanya, bila ianya bersize besar ni lebih sesuai kita gunakan waktu kita meratakan sapuan foundation dipipi, di bawah leher macam tu. Cepat sikit sapuan tu dapat diratakan.

Kalau guna yang kecil, lambat nak siap kan..

Nak tahu berapa harga si Giant ni? Jangan risu, walaupun ianya Giant, tapi harganya sangat sangat mampu milik lagi tau.

RM11.00  (RM15.00)

Macam mana nak buat pembelian? Okay, boleh klik link >> Giant Meringue Puff << ni ye.



A'bloom Mask Sheet

Siapa kat sini suka pakai mask. Sebelum tidur? Haa, ni nak bagitahu ni, dalam set A'bloom ni, diperkenalkan juga 4 jenis mask sheet ni tau. Yang bestnya perisa buah buahan gitu. Sweet kan. Jom tengok apa antara 4 jenis yang cik mimi try.



MOISTURIZING WATERMELON MASK


  • Keep calm and stay hydrated
  • This mask that packs a punch of hydration and moisturization for waterful skin that lasts
  • A delicious drink for skin with watermelon extract and added lavender to calm the senses

Untuk pembelian boleh klik link >> Moisturizing Watermelon Mask <<



ANTI BLEMISH PEACH MASK

🍑That’s Just Peachy
🍑This anti-blemish mask purifies and soothes irritated and sensitive skin.
🍑Infused with peach extracts and tea tree oil to regulate oil, balance moisture and purify for soft smooth skin.
🍑Ingredient Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract

Untuk pembelian boleh klik link >> Anti Bleemish Peach Mask <<




NOURISHING AVOCADO MASK

  • This mask is rich in antioxidants to nourish and protect skin from harmful environmental factors and prevent wrinkles
  • Infused with avocado extracts and hibiscus for soft supple skin that glows
  • Ingredient Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.
Untuk pembelian boleh klik link >> Nourishing Avocado Mask <<



  • This brightening mask clarifies and brighten dull skin to unveil the natural glow from within.
  • The double dose of Vitamin C from lemon and lime extracts banishes dark spots and green tea boosts brightening while calming skin.
  • Ingredient Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
Untuk pembelian boleh klik link >> Brightening Lemon Lime Mask <<

Setiap satu keping Mask ni berharga RM2 sahaja. Tapi kalau korang beli lebih, ada diskaun sikit. Boleh la berkongsi beli dengan kawan-kawan ataupun adik kakak korang.

Dan ada lagi 1 item yang cik mimi nak sharekan pada korang semua iaitu :



Fungsi BHA Blackhead Blaster ni membantu untuk menyingkirkan bintik-bintik hitam tanpa ada rasa sakit.
Ianya membantu membersihkan dengan cara yang lembut, tanpa menyebabkan luka.

Diperbuat dengan bahan yang cukup menarik iaitu arang, campuran buah aprikot, daun pokok teh yang membantu dalam merawat kulit wajah. Sangat sesuai digunakan untuk golongan wanita ataupun lelaki.



Cik mimi dah guna tau. Memang best. Lepas bersihkan muka tu, lap elok elok, lembut je kulit muka. Rasa bersih. Boleh la seminggu buat 3-4kali macam tu. 

So, kengkawan yang nak kan set A'bloom ni jangan lupa dapatkan di Althea okay. Tak rugi pun beli, sebab harganya pun mampu milik. Dan paling best, penghantarannya dalam packing yang sangat terjaga. Akan sampai dengan selamat.

Erm.. Lepas ni apanyang cik mimi akan shoppingkan lagi di Althea ye.. 




Saturday, 16 March 2019

Safi Expert Solution Memberi Keanjalan Pada Kulit Wajah

8:33 pm 17 Comments
Bila sebut pasal penjagaan muka, tentunya kita ambil berat tentangnya,kan. Kita akan kisahkan dari segi penjagaan, produk apa yang terbaik untuk merawat muka. 

Orang kata, kalau kulit muka bermasalah, berjerawat, berjeragat, kulit kering, kulit berminyak, kita perlu pastikan produk yang diambil benar-benar sesuai dengan kulit muka. Orang kata, jangan main guna je sedangkan muka tak serasi dengannya. 

Semakin meningkat usia, pelbagai masalah mungkin mudah timbul. Garisan halus diwajah, berpigmentasi, orang kata masalah ini akan timbul seiring peningkatan usia. Namun, untuk mengelakkan kita nampak tua sebelum usia, apa kata kita cuba atasinya dengan Safi Expert Solution.


Bercerita mengenai Safi Expert Solution ni, kita sendiri dah mencubanya tau. Sebelum ni kita ada mengalami demam. Dan akibat dari tu, muka jadi kering. Bukan setakat kering, tiba tiba kulit muka menjadi kasar tanpa diketahui sebabnya. Adakah sebab kurang minum air?? Tu kita tak berapa pasti. 


Yang pastinya, mula mula agak ragu ragu juga nak menggunakan Safi Expert Solution ni. Sebab risau kalau mungkin boleh membuatkan kulit muka menjadi lagi teruk. Seawal 3hari penggunaan sebenarnya ianya dah bertindak secara positif! Tanpa disangka, kulit muka terasa lembut, kekasaran di kulit pipi pun beransur hilang. Terasa macam Safi Expert Solution ni ajaib tau. Jom ketahui lebih mendalam lagi tentang Safi Expert Solution ni.


Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation.

Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation Ini merupakan sistem ampoule dengan 2 tindakan diformulasikan dengan bahan aktif DN Age Technology yang sangat baik. Kombinasi yang kuat ini menembusi dengan pantas ke dalam lapisan kulit untuk memerangi bahagian gelap yang mendalam, membekalkan kelembapan yang sengit dan menggalakkan pembaharuan kulit untuk penampilan kulit keseluruhan yang kelihatan lebih baik

Intensive Ampoules Anti Hyper Pigmentation

- Tanpa minyak mineral
- Tanpa alkohol
- Tanpa silikon
- Tanpa paraben
- Tidak diuji pada haiwan

Hasil yang telah diuji juga menyakinkan pengguna lain diluar sana kerana : 

85.7% bintik hitam berkurangan
100% pembaharuan kulit
100% menganjalkan kulit
91.7% kulit muka berseri
100% tona kulit muka dipertingkatkan


Cara penggunaan :
Langkah 1 : Renewal Hydra Complex
Titiskan sedikit ampoule ke tapak tangan menggunakan dropper yang diberikan. 
Kemudian sapu rata atau dap dap kan ke seluruh wajah.


Langkah 2 : Supreme Anti-Spots Complex
Titiskan beberapa titik Supreme Anti-Spots Complex dan sapukan ke muka secara urutan ke atas. 


Milk Drop Serum - Anti Dehydrated Skin

Safi Expert Solution Milk Drop Serum membantu dalam mengekalkan kelembapan kulit sepanjang masa.


Langkah penggunaan.
Ambil sedikit krim serum tersebut dan sapukan ke seluruh wajah dan leher.
Urut secara lembut, supaya ianya rata dan meresap ke dalam kulit.

Daripada hasil kajian juga didapati :

280% merangsang kelembapan segera
72 jam mengekalkan kelembapan tanpa henti
92.5% menguatkan/menganjalkan kulit
1 bulan kulit kekal cerah
1 bulan kulit kekal keanjalan


Setelah pengunaan beberapa hari, ternyata ianya memberikan kesan yang positif kepada kulit muka. So, kita tak perlu risau lagi, kerana Safi Expert Solution dah membantu dalam menyelesaikan masalah kulit muka kita. 


Monday, 18 July 2016

Review : Sabun Nurraysa

9:15 am 6 Comments

Review : Sabun Nurraysa

Assalamualaikum.. Hai!.. Harini saya nak share sikit kiranya review la tentang 1 produk ni. Produk Nurraysa. Lebih kurang 3bulan saya telah menggunakan produk nurraysa ni. Terutamanya 'Collagen Soap' nya. 

Saya terpaksa mencari 1 produk yang boleh dikatakan tiada bahan kimia yang boleh merosakkan muka. Sebab kulit muka saya ni kategori sensitif. Kalau tersalah pakai produk, memang boleh rosak. Ditumbuhi jerawat, naik merah merah, kulit menipis, tu yang saya pernah alami la.

Bila diperkenalkan dengan produk nurraysa ni, mula-mula saya memang agak kurang yakin jugalah. Maklumlah, dah pelbagai produk saya cuba. Dulu saya sangat serasi dengan produk Olay. Atas sebab tertentu, saya terpaksa tinggalkannya. Saya pernah mencuba 3 produk lain, malangnya muka bertambah teruk.

Thursday, 5 December 2013

Pemenang Saguhati Pixy Beauty !

1:47 pm 38 Comments
Assalamualaikum, selamat petang..

cerita semalam. balik kerja lewat. sebab petang tu jumpa kawan. kawan blogger merangkap kawan sekolah 1 kelas masa form 6. haa, panjang huraiannya kan. siapa lagi kalau bukan cik min maya. eheemm..

ehh, panjang mukadimah kan. tajuk lain, intro lain. biasalah tu kan?

balik tu sampai umah. macam biasa duk rehat jap tengok tv sambil layan 'Playboy itu suami aku'.. ehh, bukan suami saya tau..  :P  tapi suami afina..  :P
sekali boleh pula tak perasan ada bungkusan pos laju kat sebelah. hehehe.. lama juga baru perasan..

sekali tengok nama sendiri. terkejut. sebab bungkusan besar.



pastu tanya kat adik, dari mana ni eh?? actually pihak pixy ada email semalam. dia cakap barang tu sampai dalam tempoh 1week. so tak rasa la barang tu kan. pastu rasa-rasa macam besar je barangnya. tengok bungkusan pun tahu.

sekali buka. .


ada beg & sampul surat.. ingatkan kut-kut la ada cheque dalam tu.. hehehehe



ni la rupa beg tu.. kaler pink gitu.. nak tahu isi dalamnya apa??


ada 7 barang dalam beg comel tu.. :) oohh, hadiah saya dah sampai.. hehe


bagi lagi jelas.. ni la hadiah-hadiahnya.. :) syukur alhamdulillah.. semua ni rezeki. saya pun tak sangka terpilih diantara Top 33.

bukti saya mendapat hadiah saguhati itu..


haa, nampak kan muka saya yang hujung kiri bawah tu.. ;)

thank's for Pixy sebab sudi pilih saya diantara mereka-mereka yang lain.. masa dapat tahu menang ni, dorang umumkan masa saya kawin.. so ni reward sebagai hadiah kawin la ye.. 
^_*

ni la kali pertama saya join contest kat fb.. dan kali pertama juga menang.. hehe.. pasni boleh la try lagi.. :P

Sponsor

Comments