Monday, 15 July 2019

SAFI Micellar Natural Cleansing Water Cara Menanggalkan Mekap Dengan Mudah!


Hai readers semua..
Harini cik mimi nak share lagi 1 produk keluaran Safi iaitu SAFI Micellar Natural Cleansing Water. Korang yang jenis selalu bermekap tu kan, selalu korang bersihkan macam mana? Bersihkan gitu je ke? Atau korang ada menggunakan makeup remover?

Sebenarnya, kan.. kalau kita dalam keadaan bermekap muka tu, kita tak boleh terus tonyoh dengan pencuci muka sedia kita gunakan tu. Salah cara tu. Kita kena bersihkan mekap tu dulu,baru boleh buat cucian macam biasa. Dulu cik mimi pun macam tu. Malas. Konon-konon cuci dengan pencuci muka tu je dah. Sudahnya tak bersih pun muka tu. Lagi comot dibuatnya.

Okay, bercerita pasal makeup remover ni, harini cik mimi share kan apa produk yang cik mimi dan gunakan. Erm.. haritu cerita pasal produk Safi juga kan, so harini kita continue dengan produk Safi lagi yang cik mimi gunakan dalam kehidupan seharian. Walaupun kita ni jarang-jarang nak bermekap, tapi mesti bermekap juga kan? Jadi Makeup Remover ni wajib ada dalam simpanan.

Dan cik mimi dah beli semua collection yang ada tu. Ni bukan tamak tau. Tapi nak tengok mana yang best digunakan. Then, kalau dah habis sebotol, boleh continue dengan botol yang lain. Dan takde masalah la kalau time balik kampung tu, haaaa, bawak je semua. Senang. boleh share dengan adik kakak sekali. Ajak dorang sekali gunakan produk Safi gitu..

Kenapa cik mimi nak galakkan korang gunakan Safi Micellar ni sebab SAFI Micellar Natural Cleansing Water ni dalam bentuk cecair jernih cair dan membersihkan kotoran dengan berkesan tanpa membilas, sambil mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat secara semulajadi. Ia telah diuji secara dermatologi dan bebas daripada SLES / SLS, minyak mineral, colourant, alkohol, Paraben, Propylene Glycol, dan pasti Halal yang disahkan oleh JAKIM. Gabungan formulasi semula jadi tidak akan mengeringkan kulit apabila mengeluarkan solek.

Nampak tak kat situ HALAL. Kita sebagai orang islam mesti menitikberatkan soal tu juga kan. Tak rasa was-was nak guna. Okay, jom la kita teruskan baca lagi apa kelebihan setiap satu jenis Safi Micellar Natural Cleansing Water ni.

SAFI Micellar Natural Cleansing Water terdapat dalam tiga varian dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk memenuhi keperluan kulit kita semua iaitu :



SAFI Micellar Natural Cleansing Water - Rose
Botol yang berwarna pink dengan bauan dari bunga rose. Sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang normal dan kombinasi. 

Dirumuskan dengan bahan aktif semula jadi 100% dari Rose, ia menghilangkan mekap dan kekotoran dengan satu lap sementara meminimumkan liang-liang pori untuk mengurangkan wajah berminyak dan berkilat, menghasilkan kulit yang segar dan bercahaya.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :


  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Citric Acid
  • Rosa Centifolia (Rose) Flower Water
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin


SAFI Micellar Natural Cleansing Water -  Neem 
Penutup botolnya berwarna hijau gelap. Sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang berminyak dan berjerawat.

Dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari Neem, ia menghapuskan kesan mekap  dan kekotoran dengan satu lap dan mengendalikan jerawat untuk mengungkap kulit yang jelas, menghasilkan kulit yang segar dan bercahaya. Sesuai untuk jenis kulit berminyak dan rawan jerawat.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :


  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Melia Azadirachta (neem)
  • Leaf Extract
  • Citric Asid
  • Butylene Glycol
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin


SAFI Micellar Natural Cleansing Water – Cucumber
Untuk yang mempunyai penutup berwarna hijau cerah ini, ianya sesuai digunakan oleh semua jenis kulit.

Dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari Timun, ia menghilangkan kesan mekap  dan kekotoran dengan mudah dan menjadikan kulit lembut, dan sihat.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :
  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Citric Acid
  • Cucumis Sativus (cucumber)
  • Fruit Extract
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin

Cara untuk menggunakannya cukup mudah :
  • Tuangkan pada kapas
  • Lap dibahagian solekan
  • Tidak perlu dicuci/dibilas

Macam mana korang, berminat tak nak tukar mekap remover korang yang sedia ada tu. Boleh tukar kepada produk Safi pula ke lepas ni kan? Nak beli kat mana??
Halaaah halaaahh.. awak semua jangan risau, cari je dekat pasaraya berdekatan tu. Kalau tak jumpa, korang kaki shopping kat watson guardian kan? Siap ada kat Watson lagi kan. Haaaa, pergi shopping kat sana cepat. Harga dia mampu milik sangat tau. RM17.25 macam tu la..

Kalau tahap malas nak pergi pasaraya. Sebab bizi kerja keluar pagi balik malam kan, korang pergi je beli online. Mudah. 





biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

25 comments:

  1. Wah Safi pun dah keluar micellar cleansing water eh. Kalau Nad, Nad pilih yang cucumber tu. Sebab Safi punya range yang cucumber memang best! Termasuk cleanser dia..

    ReplyDelete
  2. Kalau ada bahan yang tak pedihkan mata tu ok la sebab kadang2 bila sapu kat muka membuatkan mata pedih kalau terpercik kat mata. Bauan rose? Saya suka!

    ReplyDelete
  3. Wah safi brand pon keluar make Up remover. Best sbb harga berpatutan. I Suka SAFI Micellar Natural Cleansing Water yang Neem.Daun neem dengar kata antioksidant

    ReplyDelete
  4. Nampak Safi sudah mencuba satu produk yang baru untuk kegunaan kaum wanita.

    ReplyDelete
  5. Biasa Bella pakai Loreal, Elianto dan juga beberapa brand untk water cleansing ni. Next bolehla cuba yg dari Safi ni. Hope efektif bersihkan kesan makeup.

    ReplyDelete
  6. Best juga mekap remover ni. Senang bila nak solat sebab ada pencuci macam ni. Muka dapat dibersihkan tanpa was was

    ReplyDelete
  7. looks good.. great review.. i think i wanna try out the product too.. yeah yeah...

    ReplyDelete
  8. Safi semakin bagus. Semakin hari semakin byk product yg bersesuain dgn keadaan yg memerlukan. So, dgn safi, kita boleh ada complete range of skincare dah skang. Yg ni pun aida nak kena cuba.

    ReplyDelete
  9. Ramai cakap safi micellar water ni best. Emi sendiri belum pernah try. Duk guna yg jenama lain skrg ni. Tunggu yg sekarang dah habis baru nk try yg safi ni.

    ReplyDelete
  10. There are so many types of makeup remover nowadays

    ReplyDelete
  11. Yg ni dpt tanggalkn makeup waterproof tak.. Sbb selalunya yg watery payah nk tanggal..

    ReplyDelete
  12. Wah ada 3 varian yg semua nampak best lah. Ada halal dan bebas bahan kimia lagi. Nk cuba lah nanti.

    ReplyDelete
  13. Bestnya.. nanti nak cuba jugak lah..

    ReplyDelete
  14. mudahla orang2 perempuan nak tanggal makeup kalau ada produk dari safi ni ya. nanti leh la suggest kat kawan2 guna

    ReplyDelete
  15. Serius best makeup remover safi ni..

    ReplyDelete
  16. Wow, lepas ni boleh try safi pula, sebelum solat memang kena tanggalkan makeup baru rata air nak wuduk

    ReplyDelete
  17. Best kan safi micellar ni...akak pun suka guna sebab tak pedihkan mata

    ReplyDelete
  18. Safi Micelar Water ni nampak best ni. Micelar contains punya produk, mouse mommy suka sebab tak berminyak dan dapat membersihkan dengan sepenuhnya.

    ReplyDelete
  19. yup, sebelum cuci muka, kene remove makeup atau segala keotoran di waajh dengan remover makeup clenasing water ni..memng bersih tau

    ReplyDelete
  20. Zaza pun pakai yg merah tu sbb terpengaruh tgk kawan2 kt fb share ahah.. Terus pi beli nak cuba

    ReplyDelete
  21. Menarik produk safi yang ni, kena cari juga nak cuba.. Nampak mudah jer nak pakai

    ReplyDelete
  22. Dulu rasa macam susah saja nak tanggalkan make up tapu sekarang tak lagi sebab dah ada micellar cleansing water ni. Best sangat sebab tak pedihkan mata๐Ÿ˜๐Ÿ˜

    ReplyDelete
  23. Patutlah semakin berseri-seri je mimi sekarang ni ye

    ReplyDelete

Sponsor

Comments