Friday, 2 August 2019

Kekalkan Kecantikan Wajah Bersama Tera Skincare.


Assalamualaikum Semua, Selamat pagi readers tersayang..
Harini Cik mimi saja la nak berkongsi cerita dengan kengkawan semua yang ada masalah dalam penjagaan wajah..
Siapa yang taknak kekalkan kecantikan wajah sendiri kan, betul tak?
Semua orang nak chantik.. Tapi kadang tu tersalah pilih produk pula..


So, kalau harini Cik Mimi nak share pasal Produk Tera Skincare ni, sudi ke baca ni?
Sebenarnya Cik Mimi ni sejenis yang risau juga kalau nak mencuba sebarang produk kecantikan ni.. Siapa tak sayang muka awak oiii..
Dulu pernah terguna produk 'timbang kilo'..

Masa tu tak tahu.. Kawan la yang suggest. Sebab dia pakai serasi kan..
Then bila dia suggest pada Cik Mimi, muka cik mimi teruk pulak..
Tak serasi.. Dan bila terbaca feedback dari orang lain, ada juga yang alami masalah sama..

Okay, harini bukan nak cerita masalah Cik Mimi yang lepas.
Tapi nak cerita pasal produk Skincare yang ada ni..
Tera Skincare. Ada yang belum pernah dengar nama ni ke? Kalau belum, cik mimi share kan la ye disini.. Untuk tatapan pembaca semua.


Dalam satu kotak ni, ada 4 item.
>> Carrot Soap
>> Night Cream
>> Day Cream
>> Peel Toner 


Cara Penggunaannya :


>> Carrot Soap
Kita semua sedia maklum kan, macam mana keadaan muka kita pun, adalah sangat penting untuk kita cuci sebersihnya terlebih dahulu.
So, korang boleh cuci muka dulu elok-elok menggunakan Carrot Soap ni ye.

Adalah sebaiknya, gunakan 2x sehari untuk mendapatkan kulit wajah yang bersih.


>> Peel Toner
Bila muka dah dicuci dengan Carrot Soap tadi, boleh biarkan sekejap, then apply pula toner ni. Just spray kan sahaja. Lepas tu dap-dap kan  keseluruhan wajah. Bau dia best tau.. Dan bahan yang terkandung di dalam toner ni Aqua, Arbutin dan juga Allatoin.

Nota : Gunakan toner ini apabila selesai proses peeling


>> Day Cream
Semua pun sedia maklum apakah fungsi day krim ni kan? Day cream ni dapat membantu melindungi kulit wajah dari panas cahaya matahari. Ia membantu membantu sebagai pelindung UV. Membantu melembabkan kulit wajah.

Cara pengunaan yang mudah. Hanya gunakan dengan cara sapuan nipis di wajah. Selepas mandi.

>> Night Cream
 Untuk mendapatkan hasil yang terbaik, adalah digalakkan untuk mengunakan night cream sekali.. Gunakan dengan cara sapuan nipis diwajah, sebelum masuk tidur.

Nota : Gunakan night cream apa bila selesai proses peeling.
 

 
Info Penting : Kepentingan Proses Peeling Selama 14 Hari
Wajib BACA!
 
 
◉ Hari pertama sehingga ke 3 merupakan tempoh masa permukaan kulit dibersihkan dan dikeringkan. Dalam tempoh ini, kulit muka akan menjadi kusam, kering dan gelap kerana proses permukaan atas kulit sedang dijalankan.

( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Peel Toner )

◉ Hari ke 4 hingga ke 9 adalah hari bermulanya proses peeling yang kuat. Ia akan membuatkan kulit terasa terlalu pedih, kering, gatal, panas, kemerahan dan melecet. Korang jangan risau kerana ini merupakan proses pembaikan kulit korang dan ia akan berakhir. 
( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Peel Toner )

◉ Hari ke 10 hingga ke 14 merupakan tempoh peeling sudah berkurang dan kulit baru mula tumbuh ( baby skin ) 
Sisa peeling akan berkurangan dan pulih dengan sendiri. 
( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Peel Toner )

◉ Hari ke 15 hingga ke 30, korang dah boleh mula pakai Tera Stardust Night Cream untuk membantu dan memberi effect lightening dan glowing. Penggunaan toner juga berbeza, hanya diperlukan sahaja pada kawasan kulit yang bermasalah.
 ( Pengunaan Carrot Soap, Flawless Day Cream dan Stardust Night Cream )


Bagi korang yang baru nak mencuba Tera Skincare ni, jangan terkejut pula bila alami peeling process tu. Ianya adalah normal, sebab nak membantu memersihkan kulit wajah dari dalam.. Nak membuang sel sel kulit mati terlebih dahulu sebelum mendapatkan hasil yang terbaik.


Keistimewaan TERASKINCARE :-

❤Merawat masalah JERAGAT KRONIK
❤ Merawat masalah parut berlubang akibat jerawat
❤ Merawat masalah JERAWAT  teruk dan bernanah
❤ Merangsang pertumbuhan sel kulit baru
❤ Melindungi kulit daripada sinar  UV berlebihan
❤ Mengecilkan liang pori & merawat white head & black head
❤ Melicin& mencerahkan kulit seawal 3 hari sahaja
❤ Mengembalikan keseimbangan PH kulit & mengelakkan kulit kusam dan gelap 

❤ Mengelakkan kulit anda tua sebelum usia
❤ Kulit wajah sihat, segar, kekal anjal dan berseri-seri.
❤Kesan luarbiasa dan menakjubkan !! kulit lembab, cerah, licin dan anjal seawal 3 hari!!


In Shaa Allah..

Testimoni Pengguna



Untuk tengok testimoni lain yang dah berjaya, jangan lupa follow instagram Tera Skincare HQ tu ye..

Yang Mana risaukan Tera Skincare ni selamat digunakan ke tidak, Cik Mimi ada check tentang produk ni.. Ni hasil dari semakan..


Dekat mana nak buat pembelian? Kalau kengkawan jenis was-was nak buat pembelian, boleh terus ke IG Tera Skincare ni ye.

Instagram : teraskincarehq







biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

12 comments:

  1. I love how cute the packaging is

    ReplyDelete
  2. Cantik packaging dia. Sesuai jdikan hadiahkan.

    ReplyDelete
  3. Menarik produk Tera skin ni.. Baru pertama kali tau tentang produk ni.. Bolehlah kongsi info ni dgn kawan2

    ReplyDelete
  4. Comelnya packaging dia.. Selalu nampak jenama ni sbb bekas pgajar zaza pun duk pakai

    ReplyDelete
  5. This brand is new to me, nanti i check out ya

    ReplyDelete
  6. Cantik packaging dia.. nampak ramai yang review.. mesti best kan..

    ReplyDelete
  7. Packaging dia comel.. Okla kalau syamimi pakai elok.. Kene konsisten

    ReplyDelete
  8. Cute sangat bekasnya..warna2 lembut je..sekali pandang dah terpikat. Baca review bagus produk Tera ni. Terbukti selamat digunakan pulak tu.

    ReplyDelete
  9. Tak pernah dengar pasal skincare ni. Nanti akak check it out la. Thanks for sharing

    ReplyDelete
  10. Situs Permainan Kartu online yang dapat menambah penghasilan tambahan
    yuk langsung saja https://bonsaiqqjr.blogspot.com

    ReplyDelete

Sponsor

Comments