Sunday, 30 June 2019

Althea A'bloom : Koleksi Exclusive Althea Terkini

Hai readers semua..
Jarang sekali cik mimi nak bercerita pasal produk kecantikan, kan.. Kecuali la, produk tu memang cik mimi suka, dan produk tu memang cik mimi guna pakai. Kalau sekadar nak share, tapi tak guna, tak syok kan. Kecuali atas sebab sebab tertentu. Tu lain ceritanya. So harini cik mimi just nak berkongsi je la set A'bloom yang cik mimi dapatkan masa raya haritu.





A'bloom Set ni datangnya dari Althea Korea. Mungkin ada yang tak tahu, apa tu Althea Korea. Althea korea ni merupakan satu website, dimana korang boleh shopping barang kecantikkan, dan disana terdapat pelbagai jenis barangan tau. Dan barangan ni di terbangkan jauh dari korea. Dan pastinya bagi pencinta barang kecantikan, korang akan rambang mata nak beli apa. 

Kan zaman sekarang ni, rata rata antara kita suka menggunakan produk dari korea. Sebab keserasian dengan kulit wajah kita kan? Siapa yang tak suka dengan muka yang cantik bak gadis korea tu kan. Haaaa, dengan ini secara rasminya cik mimi nak ajak la korang tengok apa yang ada dalam kotak Exclusive ni.



A'Bloom Set Didatangkan Dengan 4 Barang Menarik Dan Exclusive.

Harini cik mimi nak share la, apa barangan yang ada dalam kotak suprise dari Althea ni tau. Yang pasti, semua orang akan suka dengan produk ni, apatah lagi kalau korang sejenis kaki make-up. Trust me okay.



BABY MERINGUE PUFF (Bestseller)

Haaaa, siapa suka dengan Baby Meringue Puff ni? Allah.. Comelnyaaaa la hai.. Geram tau bila tengok ni. Rasa nak gigit-gigit kan aje benda ni. Rasanya semua orang pun tahu, apa fungsi Baby Meringue Puff ni kan? Ianya selalu digunakan untuk meratakan foundation.. Dan selalunya digunakan untuk ditempat seperti sekitar bawah mata, dicelah hidung macam tu. Untuk memudahkan krim yang disapu, sampai ke tempatnya.

Ada yang nak tahu berapakah harganya? Pastinya harga yang sangat mampu milik tau.

RM15.00 (RM21.00)

Kat mana nak dapatkan dia? Okay, boleh klik link >> Baby Meringue Puff <<



GIANT MERINGUE PUFF (Bestseller)

Kalau tadi cik mimi share si baby, kali ni cik mimi share yang Giant Meringue Puff ni pula ye. Fungsi dia sama seperti Baby Meringue Puff tu juga. Cumanya, bila ianya bersize besar ni lebih sesuai kita gunakan waktu kita meratakan sapuan foundation dipipi, di bawah leher macam tu. Cepat sikit sapuan tu dapat diratakan.

Kalau guna yang kecil, lambat nak siap kan..

Nak tahu berapa harga si Giant ni? Jangan risu, walaupun ianya Giant, tapi harganya sangat sangat mampu milik lagi tau.

RM11.00  (RM15.00)

Macam mana nak buat pembelian? Okay, boleh klik link >> Giant Meringue Puff << ni ye.



A'bloom Mask Sheet

Siapa kat sini suka pakai mask. Sebelum tidur? Haa, ni nak bagitahu ni, dalam set A'bloom ni, diperkenalkan juga 4 jenis mask sheet ni tau. Yang bestnya perisa buah buahan gitu. Sweet kan. Jom tengok apa antara 4 jenis yang cik mimi try.



MOISTURIZING WATERMELON MASK


  • Keep calm and stay hydrated
  • This mask that packs a punch of hydration and moisturization for waterful skin that lasts
  • A delicious drink for skin with watermelon extract and added lavender to calm the senses

Untuk pembelian boleh klik link >> Moisturizing Watermelon Mask <<



ANTI BLEMISH PEACH MASK

🍑That’s Just Peachy
🍑This anti-blemish mask purifies and soothes irritated and sensitive skin.
🍑Infused with peach extracts and tea tree oil to regulate oil, balance moisture and purify for soft smooth skin.
🍑Ingredient Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract

Untuk pembelian boleh klik link >> Anti Bleemish Peach Mask <<




NOURISHING AVOCADO MASK

  • This mask is rich in antioxidants to nourish and protect skin from harmful environmental factors and prevent wrinkles
  • Infused with avocado extracts and hibiscus for soft supple skin that glows
  • Ingredient Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.
Untuk pembelian boleh klik link >> Nourishing Avocado Mask <<



  • This brightening mask clarifies and brighten dull skin to unveil the natural glow from within.
  • The double dose of Vitamin C from lemon and lime extracts banishes dark spots and green tea boosts brightening while calming skin.
  • Ingredient Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
Untuk pembelian boleh klik link >> Brightening Lemon Lime Mask <<

Setiap satu keping Mask ni berharga RM2 sahaja. Tapi kalau korang beli lebih, ada diskaun sikit. Boleh la berkongsi beli dengan kawan-kawan ataupun adik kakak korang.

Dan ada lagi 1 item yang cik mimi nak sharekan pada korang semua iaitu :



Fungsi BHA Blackhead Blaster ni membantu untuk menyingkirkan bintik-bintik hitam tanpa ada rasa sakit.
Ianya membantu membersihkan dengan cara yang lembut, tanpa menyebabkan luka.

Diperbuat dengan bahan yang cukup menarik iaitu arang, campuran buah aprikot, daun pokok teh yang membantu dalam merawat kulit wajah. Sangat sesuai digunakan untuk golongan wanita ataupun lelaki.



Cik mimi dah guna tau. Memang best. Lepas bersihkan muka tu, lap elok elok, lembut je kulit muka. Rasa bersih. Boleh la seminggu buat 3-4kali macam tu. 

So, kengkawan yang nak kan set A'bloom ni jangan lupa dapatkan di Althea okay. Tak rugi pun beli, sebab harganya pun mampu milik. Dan paling best, penghantarannya dalam packing yang sangat terjaga. Akan sampai dengan selamat.

Erm.. Lepas ni apanyang cik mimi akan shoppingkan lagi di Althea ye.. 




30 comments:

  1. WOWW bestnyaa dah lama tak shopping kat althea.. kite nak rembat lah yg black stick tuuu.. cam bestt

    ReplyDelete
  2. Semua yg mimi ada ni zaza dah repeat utk kali ke 2..sbb mask tu syok sgt pakai.. Yg puff tu mmg lembut.. Yg utk hidung tu pun best guna

    ReplyDelete
  3. I still haven't finished using them. But I love these

    ReplyDelete
  4. Berkenan kat black head blaster tuu. Sbb byk blackhead dgil atas hidung ni haaa..
    Span dia comelnya

    ReplyDelete
  5. Suka sgt span n stick blackhead tu

    ReplyDelete
  6. Kita dah guna semua set ABloom ni. Semuanya best

    ReplyDelete
  7. Kak Sue pun guna set nie juga memang best sangat kan..

    ReplyDelete
  8. Yang pasti kaum wanita akan menyukai produk sebegini. hehe

    ReplyDelete
  9. Wah. Dah jadi angel juga :-)
    Aida berkenan dgn puff & mask semua tu. Nice. Comel.
    Althea's products semua best best nampak nyer,mimie. Geram!

    ReplyDelete
  10. I love their facial masks and makeup puff also.

    ReplyDelete
  11. Ramai rupanya yang guna product Althea ni. Product kalau berkualiti dan harga berpatutan, mmg akan ramai penggunanya.

    ReplyDelete
  12. Syira pun dah cuba Abloom ni. Paling best water me long mask. Best sangat. Nanti nak restock banyak2

    ReplyDelete
  13. Oh.. murah je walaupun dari korea. Memang sakan la shopping barang-barang kecantikan dari Korea

    ReplyDelete
  14. semua best, suka semua yg aalam kotak tu...harga pun tak mahal kan

    ReplyDelete
  15. wah Althea dah keluar produk baru..siap harga murah lagi. apa tunggu lagi si gadis dapatkan sekarang sementara masih ada. sesuai la buat stok bulan ni kan..

    ReplyDelete
  16. Althea ni selalu keluarkan produk yang comel2 gitu. Geram kan. Macam Meringue Puff tu dah macam gula-gula kapas versi mini dah. Gebusss.. Mask tu pun best kan. Terbaik la Althea..

    ReplyDelete
  17. Tertarik dgn bha blackhead blaster tu. Lama dah ni tk scrub muka. Tq mimie share produk best 😍

    ReplyDelete
  18. Semua produk A'Bloom best. Akak siap borong mask masa promo murah aritu. Lepas tu boleh la bermasker tiap2 hari. Ni cara akak release stress.

    ReplyDelete
  19. Huda pun ada koleksi a bloom Althea ni. Suka sangat dengan semua produk Althea, harga murah dah berkualiti. Berbaloi sangat2

    ReplyDelete
  20. Althea lagi hurmmmm best lah orang perempuan ni ada jer produk yang terbaru dan terkini dari jenama popular ni jelous kita hehehehe nak juga wakakakakka

    ReplyDelete
  21. Comelnya produk ni. Suka tengok. Kita mmg suka dengan produk Althea. Sebab harga dia sangat berbalo. And collection dia pun best

    ReplyDelete
  22. Best!!! Nad ada banyakkk sangat mask ni. Lebih kurang 50 pcs kot hahah. My favourite yang ac-me-peach tu, rasa bersih je muka bila bangun pagi. Best best. Tengok blackhead punya tu macam best je, teringin nak try.

    ReplyDelete
  23. Serius kita suka sangat koleksi Abloom ni. Memang semua barangnya best.fav items Blackhead blaster dgn spone mini tu. Memang comel sangat sponge tu.. dah repeat beli pun..

    ReplyDelete
  24. Dalam box koleksi althea Abloom ni, Bonde suka semuanya.. Nak2 blackhead blaster tu mmg best sangat

    ReplyDelete
  25. Syukur sebab Althea available dekat Malaysia, so kita dapat access produk quality tinggi dengan harga lebih murah. I banyak dah barang2 Althea dekat rumah ni, asyik restock je kerja.

    ReplyDelete
  26. Sis pun suka barang2 Althea ni. Yang box ni sis pun ada..syiok gak sb ada balckhead blaster tu, bagi pakai kay anak..:D. Ni lama dah tak beli brg kat Althea..rasa nak masuk beli lah..:D

    ReplyDelete
  27. memang best althe nih ...untung sapa yang memang member , kadang dapat beli pun guna kod diskaun dari kawan2...nanti nak usha jugaklah terutamnay mask sebab memang suka pakai masak dari althea

    ReplyDelete
  28. ramai dah review ni, seriusly asyik terlupa nak beli. blackhead tu saya memang nak cuba sangat-sangat. haruslah dapatkan segera :)

    ReplyDelete
  29. wowww..dah ramai yang review ni haa..mmg menghantui betul ni :-)

    ReplyDelete

Sponsor

Comments