Showing posts with label Segmen Dan Giveaway. Show all posts
Showing posts with label Segmen Dan Giveaway. Show all posts

Tuesday, 3 September 2019

'Giveaway Merdeka 2019'

12:30 pm 5 Comments
Hai readers semua..

http://www.huhahuhajerr.com/2019/08/giveaway-merdeka-2019.html

Sementara berkesempatan ni, jom apa kata kengkawan semua sama-sama meriahkan giveaway kawan kita ni. Cik mimi kalau dah jumpa giveaway ni, selagi ada masa in shaa Allah cik mimi cuba luangkan masa.

Korang, kalau cik mimi nak buat giveaway kan, korang nak join sama tak?




promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

SEGMEN : REFRESH MY BLOGLIST

10:30 am 4 Comments
Hai readers! 
Rasanya kan dah la cik mimi tak join segmen macam zaman dulu-dulu. Lebih kurang macam 6 tahun lepas macam tu. Zaman aktif bersegmen.
Rasa macam diri sendiri nak buat segmen, atau giveaway. Ada ke yang sudi join ek?
Tengah memikir mikir ni. Risau takde sambutan je.
Tak best la pulak kan?

So, sambil sambil blogwalking ni, yang mana sempat cik mimi tinggalkan jejak tu, cik mimi tinggalkan jejak. Mana yang sempat ternampak giveaway ke, segmen ke, cik mimi cuba join. Sebab rindu laaaaa..

https://thisni3zahata.blogspot.com/2019/08/segmen-refresh-my-bloglist.html

Okay, kalau kengkawan nak join sama segmen ni, klik je banner kat atas ni ekk.. Cik mimi ni pun sambil menyelam minum air gitu.. Kalau korang ada buat contest ke, giveaway, segmen jemput la cik mimi sama ekk..




promosi terkini produk produk cuckoo di e brandstore paksu store

Saturday, 31 August 2019

Giveaway-02 by Ematunz

8:14 am 3 Comments
Lepas umum pemenang untuk first giveaway, ematunz.blogspot.com terus buat second giveaway.



Hadiah kali ni lain machiam sikit, iaitu gambar portrait digital. Jika terpilih, uols boleh dapatkan sendiri punya gambar siap edit, ala ala lukisan gittuw, boleh guna letak kat wallpaper ke, default photo pun boleh tau. 

Klik gambar di bawah kalau nak join Giveaway-02:


Hadiah apa tu? Hah, pinjam japp gambar ematunz, ini adalah contoh hadiah (dalam bentuk gambar siap edit) seperti dibawah:

Lukisan digital oleh Aeisha Lisa

Semoga terpilih. Thankyou sudi join giveaway ematunz.blogspot.com.





biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

Monday, 19 August 2019

Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway

7:55 am 4 Comments
Assalamualaikum, Selamat Pagi..

Seminggu juga rasanya Cik Mimi tak ngadap blog. Bukan malas. Cuma rehatkan diri sekejap.
Bukan takde bahan nak cerita, bebel kan dekat blog.
Cuma cik mimi ambik masa tuk naikkan bisnes balik. Bab bisnes nanti la kita sembang entri lain ye. 😍

Sambil dok golek golek ni, terjah blog kengkawan yang terlintas nak blogwalking.
Part paling best, join giveaway !!! 😚😚

Rasanya macam dah kesepian blog blog yang ada dengan Segmen, Giveaway, Contest.. Seingat cik Mimi, ni la cara kita nak meriahkan dunia blogging.
So harini cik Mimi nak meriahkan blog cik mimi dengan semua tu balik. Yang mana sempat join la. 
Actually tu la tanda support pada kengkawan juga kan? 


Korang nak join sama janqan lupa klik pada banner tau. Tak pun klik pada LINK ni okay.

Good Luck buat kengkawan semua. Kalau sesiapa ada buat segmen ke, giveaway ke, meh la ajak cik mimi sekali. Mana tahu terlepas pandang kan. 😉

Sunday, 18 August 2019

Giveaway-01 by Ematunz

9:53 pm 2 Comments
Jom korangss join Giveaway by ematunz.blogspot.com . Serius senang sangat syarat dia (follow dan copy paste tak sampai 5 minit). Tarikh tamat 25.08.2019 11.59 malam.





Klik gambar dibawah untuk join:




Hadiah? Nama pun giveaway, mesti lahh ada. Hadiahnya, Bawal Kaca bernilai RM25 untuk seorang pemenang yang akan dipilih melalui Cabutan Bertuah. Pemenang boleh pilih nak corak apa, kaler apa. Mix and match gittuw

Info hadiah: Bawal kaca ini dipenuhi manik kaca ori gred AAAA, ala-ala batu Kristal Swarovski. Kualiti kain jenis Airis Premium rank no.2 selepas Bawal Original, ofkos laa senang bentuk. Setiap butir kaca sangat merelipp, paling penting melekat kuat. 


Ada 60 pilihan warna, dan berpuluh puluh design menarik. Berpinar mata tengok tau. Nak tengok lagi banyak, gambar ada di Bawal Kaca.







PASTE coding kat HTML post yang baru buat tadi dan publish.
Tinggalkan link entry blog tu kat ruangan komen post ini.
Tengs sudi join, tarikh tamat 25.08.2019 11.59 malam

Hadiah? Nama pun giveaway, mesti lahh ada. Hadiahnya, Bawal Kaca bernilai RM25 untuk seorang pemenang yang akan dipilih melalui Cabutan Bertuah. Pemenang boleh pilih nak corak apa, kaler apa. Mix and match gittuw.

Info hadiah: Bawal kaca ini dipenuhi manik kaca ori gred AAAA, ala-ala batu Kristal Swarovski. Kualiti kain jenis Airis Premium rank no.2 selepas Bawal Original, ofkos laa senang bentuk. Setiap butir kaca sangat merelipp, paling penting melekat kuat.

Ada 60 pilihan warna, dan berpuluh puluh design menarik. Berpinar mata tengok tau. Nak tengok lagi banyak gambar ada di Bawal Kaca.









Update Senarai Peserta
16/08/2019, 12.00tgh malam

safenifeni 🌸 munirahmohdhasan 🌸 sweetepalhijau 🌸 vitaminkesihatansejagat 🌸 sayasukala 🌸 hayatisuki 🌸 adianiez 🌸 huhahuhajerr 🌸 atulhamid 🌸 stnrsyfh 🌸 nurainsyahirah 🌸 fiqadira 🌸 mamapipie 🌸 ciknurul23 🌸 puansyah 🌸 shikinrazali 🌸 azietaqniza 🌸 belogsjm 🌸 akukaudansesuatu 🌸 mulansahbanu 🌸 nasuhaitsmyessay 🌸 nonasani 🌸 mialiana 🌸 zianaeunos 🌸 ceriteraibu 🌸 hanimsain-delimasari 🌸 sheilaarshad 🌸 yamanaimy 🌸 mariafirdz 🌸 sheayang
Gxxd Luck uxls!
TagsGiveaway
Bawah ni lagi best!Show more
Shuhaidasaad.com 3rd Giveaway
August 13, 2019

Saturday, 4 May 2019

Giveaway SapsIbuBapa.net Di Mialiana.com

3:27 pm 6 Comments
Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM) telahpun menyediakan satu platform kepada kepada guru dan juga ibu bapa yang dipanggil sebagai SAPS Ibu Bapa.

SAPS Ibu bapa merupakan satu aplikasi secara atas talian yang digunakan oleh guru untuk "key in" markah peperiksaan pelajar. Manakala, ibu bapa pula boleh mengakses aplikasi ini untuk menyemak keputusan peperiksaan pelajar.

Semakan ini boleh dilakukan dengan melayari laman web seperti berikut :





Antaramuka SAPS IBUBAPA


Inisiatif kerajaan ini patut dipuji ini kerana ianya memudahkan banyak pihak untuk mengetahui markah peperiksaan pelajar/murid.




Giveaway ini dianjurkan oleh SapsIbuBapa.net dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM400 untuk dimenangi. Sila klik SINI untuk join.



Wednesday, 27 February 2019

Giveaway Cash Blogger Malaysia

8:00 am 9 Comments
Hello Blogger Malaysia!

Elih dengan kerjasama blogger Cik Akak nak berkongsi sedikit rezeki dalam Giveaway Cash Blogger Malaysia bermula pada 13 Febuari 2019 (Rabu) sehingga berakhir pada 27 Febuari 2019 (Rabu) jam11:59 malam.

Giveaway ini akan berlangsung selama 2 minggu sahaja, bloggers sekalian perlu cepat kalau tak nak terlepas peluang memenangi hadiah bertuah giveaway ini. "Tuah ayam nampak dikaki, Tuah manusia siapa yang tahu"!








Syarat Penyertaan Giveaway & Hadiah Giveaway boleh semak di Blog Elih Japahar atau klik banner diatas.



Marilah join beramai-ramai. Giveaway ini dianjurkan oleh www.elihjapahar.net [ Elih Japahar ] dengan kerjasama www.sweetyzhanieyz83.blogspot.com [ Cik Akak ]



** support giveaway ini ya, thanks!



Friday, 15 February 2019

Giveaway PantangPlus.com Di Mialiana.com

1:14 pm 5 Comments
PantangPlus.com – Pakej berpantang selepas bersalin

Baca kisah benar ini dulu, dari pengasas PantangPlus, Puan Zamzana Mohd Arifin:

Semasa berpantang anak pertama, ada seorang makcik tukang urut selepas bersalin ini, mengurut belakang saya dengan kaki dia. Tiba-tiba, dia tergelincir sebab berminyak. Dipendekkan cerita, tulang belakang saya hampir retak. Saya terpaksa buat ‘check-up’ dengan doktor pakar selama 6 bulan.



Kini, boleh ‘booking online

Antara sebab PantangPlus diwujudkan, saya tidak mahu orang lain merasai keperitan berpantang kerana salah pilih tukang urut wanita. Di PantangPlus, semua bidan atau tukang urut selepas bersalin kami disaring terlebih dahulu, terlatih, berpengalaman dan mempunyai sijil. Paling penting, semuanya orang tempatan.


Di PantangPlus juga, pakej berpantang kami lengkap, termasuk penjagaan ibu, penjagaan bayi dan makanan pantang. ‘Confinement lady’ akan menjaga dengan penuh kasih sayang. Boleh lihat senarai penuh servis di laman web kami.

Pelanggan dari luar negara

Atas kesedaran ramai ibu-ibu muda tentang kepentingan berpantang, tempahan bukan sahaja datang dari Malaysia. Malahan dari Singapura, United Kingdom, Australia dan UAE.

Pesanan kami, jaga badan elok-elok semasa berpantang selepas bersalin. Barulah badan sedap, hati tenang!



Giveaway ini dianjurkan oleh PantangPlus.com dengan kerjasama Mialiana.com. Hadiah wang tunai sebanyak RM300 untuk dimenangi. Sila klik banner untuk join.



Read more: http://www.mialiana.com/2019/02/giveaway-pantangpluscom-di-mialianacom.html#ixzz5fZcyVh00

Thursday, 6 December 2018

SEGMEN BLOGLIST 2019

7:15 am 4 Comments

SEGMEN BLOGLIST 2019


Hai readers!
Morning.. Pagi ni kena semangat sikit mengupdate blog. Yela, mengadap blog ni kena mood yang ceria, baru la hasil penulisan kita pun berkualiti gitu..

Pagi ni sambil terjah menerjah ni, terjumpa segmen. Lama dah rasanya tak join mana-mana segmen. Berbanding dulu kan. Lebih kurang 5-6tahun lepas berblog, bab segmen la giveaway la yang best. Sebab terselit hadiah gitu. Tapi kalau takde hadiah pun tetap rasa meriah sebab dari situ la dapat kenal kengkawan blogger yang lain.

Dan pagi ni, kita nak join Segmen Bloglist 2019. Mana nak tahu kot kot la terpilih kan. Makin meriah la blog kita. Hehehe
Meriah dengan kehadiran pembaca setia. Tu untungnya kalau tersenarai. 

Kalau rakan blogger lain nak join sama, apa kata, klik je banner kat bawah ni ye. Untung-untung tersenarai juga. Goodluck okeh! 😁

Friday, 30 November 2018

⚡Contest pantas⚡ Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang"

4:27 pm 2 Comments
Hai readers.. Selamat petang..
Sambil santai santai tu, teringat pulak dengan 1 contest ni. Mujur sempat nak join. Sebab harini last. Kisahnya pasal Bento yang Annur sediakan.

Allah.. Teruja betul kita tengok. Sebab nak sediakan bento ni pun sebenarnya memerlukan daya kreativiti yang tinggi kan? Apatah lagi kalau bento yang kita buat tu,nak bagi galakan anak makan dengan selera.

Dulu masa sebelum kawen selalu tengok mak-mak yang kreatif sediakan bento ni. Sampai kita ni ikut teruja la orang kata. Tapi ntah kenapa la sekarang ni tak berdaya kreativiti sangat. Tapi bila tengok video Annur buat tu, rasa macam nak try buat je la. Sebab budak budak ni ada masa bab makan nasi payah. Ikut mood. 

Thank you Annur sebab sharekan tentang video tu. Boleh la lepas ni try buat. Moga moga berhasil la trick tu. Hehehe

Dan bagi yang berkesempatan, apa kata join contest Annur Syuhadah tu eh.. Sebab harini last okeh! Good luck semua. And moga ada luck jugak untuk diri sendiri. 😄😄

Contest pantas


View dan komen video BENTO NASI DENGAN KAREKTOR BERUANG RILAKKUMA, dan berpeluang memenangi lunchbox berkualiti import, Boximeal anda sendiri (lunchbox seperti tertera di dalam video yang bernilai lebih RM 60++).


idea bento untuk bekal anak ke sekolah - bento beruang rilakkuma yang comel; bento comel, idea bento mudah; bekal mudah; mudah berbekal ke sekolah




Syarat penyertaan:



  • 1. Tonton video ini sehingga habis.
  • 2. Tinggalkan komen "berkaitan" pada video tersebut. (komen yang unrelated akan dikira sebagai cheating dan penyertaan anda akan disqualified)
  • 3. Copy TEMPLATE CODING dari page contest, untuk buat entri di blog bertajuk "⚡Contest pantas⚡ Tonton Video Bento Rilakkuma dan Menang
  • 4. Tinggalkan link entri di blog contest.
  • Peraduan tamat , Jumaat 30 November 2018.




3 orang pemenang akan dipilih berdasarkan komen paling menarik. Dan keutamaan diberikan kepada yang subscribe channel Annur Syuhadah! ahaks~


Good luck!




Sunday, 14 October 2018

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

1:18 am 2 Comments

Giveaway Tudung Bawal by Cik Puan Rrai

Hai, semua.. awal pagi ni rasa macam satu kuasa kejap bila dapat pegang laptop. Anak-anak pun dah lena awal, tentunya mama dia rasa bahagia sangat. Bukan senang nak menaip puas-puas menggunakan laptop ni, selalu asik la berebut dengan anak-anak yang nak tengok video cartoon je.

Actually saya dah settle pun update bloglist. Fuhh satu kelegaan sangat. Sebab blog ni dah beberapa bulan kosong je bahagian bloglist tu. So bila dah settle, rasa terbalas dah satu perjanjian tu.

Untuk awal pagi ni, sempat blogwalking tadi. So, sempat juga la nak join giveaway yang ada ni. Mana laaa tahu tiba-tiba muncul satu rezeki kan.. tak gitu?

Dalam entri giveaway ni kan, empunya blog minta tips kot la boleh bagi, untuk ibu yang sedang mengandung. Erm.. walaupun kita dah 2 kali merasai nikmat mengandung tu, konfius juga tips apa nak bagi ni.. hehe

Ok lah, yang saya boleh bagi contohnya nak baby bila lahir dalam keadaan yang bersih, kulitnya nampak bersih kan, apa kata ibu-ibu yang mengandung 6 atau 7bulan tu rajinkan minum air kelapa. Alhamdulillah saya memang amalkan, baby lahir bersih, pastu berbau macam air kelapa pun ada. hehe

Erm.. lagi satu rajinkan makan yogurt. Saya tak berapa ingat yang ni untuk apa. Rasanya yang mak pernah cakap la, untuk kulit baby halus je nanti.. Macam tu la lebih kurang..

Tips lain yang mungkin unik atau kelainan ni rasanya macam tak berapa tahu pulak. Dah awal pagi ni, jem pula otak nak mikir. hehehe
Itu sahaja perkongsian dari saya.

Friday, 7 September 2018

GIVEAWAY FLUER PERFUME BY SII NURUL

8:18 am 4 Comments

Hai, morning semua..
Pagi ni semangat nak menaip. Tapi idea belum berkunjung tiba.
Nak bebel apa pun tak tahu lagi. 
So, blogwalking then terjumpa Giveaway.
Kita join dulu la.. mana tahu rezeki, ye dok?

Nak join sama, boleh klik pada banner tu ye.

Wednesday, 29 August 2018

Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow

7:31 am 3 Comments
Giveaway Merdeka 2018 Lexee Memang Wow

Hai, Selamat pagi semua..
Pagi ni baru la berkesempatan nak buka lappy, godek-godek apa patut.
Selalu time pagi kebizian.
Bizi memasak untuk ddy dorang balik PT Pagi.

So, harini, masa blogwalking tadi nampak ada 1 giveaway ni.
Macam menarik je. Mana laaaaa tahu kan, kut-kut rezeki ke..
So, kalau kawan-kawan nak join sama masih sempat ni. 
Ada masa lagi.. Sebab tarikh last untuk join 31 hb ni..

Jom join..
Mana tahu kalau rezeki, memang satu keperluan untuk kaum hawa juga kan?


Tuesday, 14 August 2018

"Segmen Bloglist Blog Nieyl"

7:50 am 3 Comments
 "Segmen Bloglist  Blog Nieyl"

Assalamualaikum.. Pagi ni sempat lagi mengadap blog. Sementara budak 2 orang tu tido lagi kan? Bukan apa, budak-budak ni kalau nampak laptop, sakan dia.. Dia dulu yang nak gunanya.

So, pagi ni ambik kesempatan meriahkan segmen lagi. Support antara satu sama lain orang kata, tak gitu?



nota : Ermm.. dalam plan juga nak update bloglist sendiri.. nanti kita pun nak anjurkan segmen la. Meriahkan blog balik kan?


"Blogwalking Time #August2018"

7:32 am 5 Comments


Assalamualaikum.. Selamat pagi.. Sekejap je masa ni berlalu kan? Dan separuh bulan Ogos rupanya kita ni jelajah. Pejam celik, pejam celik, sikit masa lagi, bertukar bulan baru.

Rasanya dah lama tak meriahkan blog ni dengan segmen kan? Maklumlah, sangat-sangat kekangan masa. So, kebetulan awal pagi ni buka laptop nak selesaikan apa yang patut, kita terjah la sekejap blog kawan-kawan.

Jom kita sama-sama meriahkan blog. Sambil mengeratkan silaturrahim gitu.. 

Tuesday, 24 July 2018

Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan.

10:28 pm 9 Comments


Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan. | Assalamualaikum, hai readers semua. Hari ni saya nak bercerita la sikit tentang 'Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan.'
Menarik kan kalau dihayati tajuk tu. Lagi-lagi kalau ada minat yang mendalam dengan bisnes. Rasanya zaman sekarang ni, ramai yang menceburkan diri dalam bidang bisnes kan? Sekecil-kecil bisnes boleh berjaya sehingga mempunyai satu peluang bisnes yang besar.

Kalau nak tanya saya minat ke tidak dalam bidang perniagaan ni, tentunya minat sangat.  Kalau diikutkan satu ketika dulu, saya bukanlah seorang yang meminati bidang 'bisnes'. Sebab apa? Sebab masa tu saya belum berfikir secara meluas. Kenapa mesti berbisnes? Sekiranya terlalu ramai berbisnes, saingan terlalu tinggi, dan siapa yang bakal menjadi pembeli? Itu fikiran sempit saya satu ketika dulu. 

Tapi Kenapa sekarang saya minat? Sebab dapat duit ke? Bukan soalan kewangan semata-mata. Tapi saya rasa macam satu kepuasan bila dapat berbisnes ni. Kepuasan bila kita menjual, customer pulak puashati dengan apa yang diterima. 
Baru saya tahu kenapa ramai yang berminat dengan bidang macam ni.
Macam sekarang ni pun saya memang ada buat bisnes kecil-kecilan. Join dropship. Seronok bila ada customer yang akan 'repeat order'. 
Makin bertambah seronok dengan feedback yang macam tu. Lepas tu berikan feedback keberkesanan produk yang dibeli. Rasa macam sangat sangat membantu customer tersebut. Lagi-lagi memang produk tersebut sangat diperlukan.

Kelebihan lain, kita mungkin dapat menambah kenalan kan? Sebab mungkin akan ada yang menjadi 'regular customer'. Makin dikenali, mungkin regular customer tersebut akan kenalkan dengan rakannya yang lain kan?


Ehh, lari tajuk pula intro saya kan. Mengenai Bisnes Yang Ingin Saya Mulakan ni, saya teringin saya nak mulakan bisnes makanan. Kenapa saya boleh minat ke arah tu? Sebab pandai masak ke? Memang sedap sangat ke hasil masakan saya tu?? Saya sebenarnya teringin nak menawarkan perkhidmatan dalam produk yang saya hasilkan. 

Saya menjadi minat bila mana suami juga berminat untuk berbisnes dalam bidang makanan juga. Sokongan yang tinggi membuatkan minat dalam bidang tu semakin bertambah. Selain tu, rasa macam dapat satu kepuasan jika kita dapat memberi khidmat masakan tu untuk mereka yang mungkin mencari cari hasil masakan kita. 

Contoh niat yang sekarang kami berdua ingin jalankan seperti membuat masakan dari rumah, dan kami cod dari satu blok ke blok yang lain. Mungkin kami menyediakan masakan yang mudah dan simple contohnya untuk makan malam seperti mee goreng, keteow goreng dan sebagainya. 

Bagaimanapun, dalam ingin menjalankan perniagaan begini, saya perlu juga melihat adakah dikawasan tersebut, perniagaan begini berpotensi untuk dijalankan dan boleh mendapat sambutan. Kiranya, adakah strategi pemasaran tinggi disitu. Segala penilaian perlu dibuat dan diambil kira. 

Bila berminat untuk berniaga, kita sangat sangat perlu pandai memilih perniagaan yang bakal dijalankan. Adakah mendapat sambutan. Dari segi harga jualan juga memainkan perasan. Saingan juga penting. 
Walaupun saingan ni bagus dalam perniagaan, mungkin ada sesetengah pihak tidak berminat dan menganggap sebagai satu cabaran. 

Sebenarnya nak cerita ni. Baru-baru ni, saya ada terbaca tentang satu website ni. Nampak menarik. The Usahawan.  Rasanya kalau nak menceburkan diri dalam bidang usahawan ni, elok la juga terjah. Apa kelebihan yang diceritakan dalam tu, kengkawan mesti baca tau. 

Dan lagi satu, The Usahawan juga ada mengadakan satu contest. Hadiah yang ditawarkan juga menarik. Antaranya dapat Basic SEO. Bercerita tentang SEO ni, ramai yang nak mendalami tentangnya dengan lebih mendalam lagi. Bukan semua orang mempunyai ilmu yang tinggi mengenainya. 
Tapi ianya adalah hadiah pertama sahaja yang ditawarkan. 

Berminat untuk menjadi seorang usahawan?? Apa kata, sentiasa la terjah The Usahawan. Kerana pelbagai ilmu dikongsikan. Pentingnya ilmu bila kita nak menjalankan sesuatu perniagaan tu. Walaupun sesebuah perniagaan tu hanyalah perniagaan kecil-kecilan. Hanya ilmulah yang membantu kita untuk terus berjaya atau sebaliknya. 


Wednesday, 27 June 2018

Beba Ifa 2nd Giveaway Raya!

6:04 pm 9 Comments
Beba Ifa 2nd Giveaway Raya! | Assalamualaikum.. Mood raya korang dah habis belum? Ke hari hari masih jumpa lemang ketupat? Jelesnyaaa. Ehh tak jeles. Nanti boleh mokks. Hihihi.. Gurau je. Nama pun raya kan. Setahun sekali nak merasa juadah macam tu. Ye dok?

Cerita raya mama zara belum muncul lagi kat blog ni kan? Tunggu nanti entri throwback je la ehh.. Mood belum sampai. Sebab malas nak mengarang. Dasar mak mak bizi sangat je bunyi nya kan.

Ok.. Bukan nak cerita bab raya lemang ketupat sebenarnya. Nak cerita pasal giveaway ni.. Haaaa, dah balik raya tu, mesti duit raya pun dah leburrrr banyak kan? Apa kata kita join giveaway ni. Untung untung rezeki tersangkut, betul tak? Hadiah pun uuummhh best ni. 

Kalau nak join, jangan lupa klik pada banner di bawah ye. 



Follower Blog : 296

Friday, 8 June 2018

"COMEBACK GIVEAWAY by BYZURA HALIFAH "

3:46 pm 6 Comments


"COMEBACK GIVEAWAY by BYZURA HALIFAH " | Assalamualaikum.. Harini nak luangkan masa sikit jenguk blog, jadi ambik kesempatan join Giveaway ni. Mana la tahu ada rezeki ke yang memihak kan?

Perlu tag 3 orang kawan ya..
- tengkubutang
- ciknor
- kak mimi azirah

So kengkawan yang lain, jom kita join. Support kawan yang anjurkan giveaway ni. 

Monday, 4 June 2018

"Giveaway DouDou.my X #CeritaMak"

5:57 am 5 Comments


"Giveaway DouDou.my X #CeritaMak" | Assalamualaikum.. Selamat pagi. Harini mama ZaraZhareef nak join giveaway la.. Mana la tahu tiba tiba sangkut rezeki kan. 

Ceritanya kalau menang voucher RM50 dari DouDou.my apa yang kita nak. 

Tentunya nak belikan set peplum kurung ni untuk anak dara. Yela, raya kan dah dekat. Tentunya kita nak dapatkan koleksi raya untuk anak kan? 


(DR001C) Raya dress - Flower
RM45

Sunday, 20 May 2018

Segmen : Saya Blogger Negeri .......

2:05 pm 7 Comments


Segmen : Saya Blogger Negeri ....... | Rasanya dah lama tak join segmen segmen ni. Sejak dah ada 2 orang anak. Sejak rasa hidup kelam kabut nak diurus, sejak blogwalking pun tak dan dah. Mana nak tahu kewujudan segmen ni semua kan..

Harini gigih nak blogwalking. Tapi tersasar sasaran. Dok mencari dulu Segmen, GA, contest yang blh join. Rindu kisahnya nak tambah kengkawan kat blog ni. 

Cerita mengenai Segmen : Saya Blogger Negeri .... Ni, saya blogger dari Negeri Sembilan. Hai, blogger negeri sembilan.. Saya dari Gemas. Ada ke kengkawan yang dari Gemas tu.
Jom kita kenal kenal antara satu sama lain. 

Erm.. Nak cerita pasal makanan yang best tu, saya ni tak berapa tahu apa yang menarik. Sebab saya asal dari perak. Duduk Negeri Sembilan baru 4tahun. Cuma yang tahu orang selalu sebut-sebut kat sini, Rendang Daun Maman. Macam tu la.. Tapi saya sendiri pun tak pernah rasa. Haha.. Tapi orang kata sedap. 

Makanan lain tu, rasanya macam biasa biasa je tengok. Ke memang saya yang tak habis ambik tahu, tak pasti la pulak. 

Jom kengkawan lain kita join. Sambil boring boring tu, dapat juga kenal kawan baru kan. 

Nak tag :
Tengkubutan
Ciknor
Kak Mimi Azirah

Sponsor

Comments