Showing posts with label Hadiah Untuk Yang Tersayang. Show all posts
Showing posts with label Hadiah Untuk Yang Tersayang. Show all posts

Thursday, 25 October 2018

Tigernu Casual Business Shoulder Messenger Bag Hadiah Untuk Suami.

10:15 am 21 Comments
Tigernu Casual Business Shoulder Messenger Bag Hadiah Untuk Suami | Bila cerita mengenai hadiah, selalunya sebab kita meraikan sesuatu kan? Sebab hari lahir, mungkin sebab kejayaan ke.. Sebab anniversary ke,kan?



Bulan september bulan kelahiran zara dengan ddy dia. Untuk zara belum lagi tunjuk hadiahnya. Sebab dia nak kek. Pastu nanti baru tunjuk hadiahnya. Sebab hadiahnya haritu beli, hantar kat umah opahnya. Sebab plan nak balik sana. Tapi belum balik lagi sampai sekarang.

Memandangkan ddy dorang pun besday bulan September, so sebagai tanda penghargaan, kita nak hadiahkan sesuatu. Sebab masa birthday kita tahun ni, ngam ngam fon buat hal. So ddy dia tanpa berkira hadiahkan fon baru. So, rasa macam bersalah pulak kalau tahun ni tak bagi pape.

Selalu tiap tahun memang bagi pun. Tapi bagitahu dia, janganlah pilih yang mahal mahal. Takut tak mampu nak bayar. Haha..
Hadiah tuk ddy dorang ni sebenarnya ddy dia yang pilih. Sebab kita tak tahu nak hadiahkan apa.  Yela, kalau orang perempuan ni banyak je benda boleh bagi. Cincin ke.. Gelang ke.. Handbag ke. 
Wow.. Semua mintak harga yang kebabom gitu. Hehehe

Orang lelaki ni hadiah dia kan macam terhad. Nak bagi baju, rasa macam banyak dah baju ddy dia. Hehehe..
Nak bagi seluar? Erm.. Nak kena turun shopping mall. Yela, nak pilih mana yang sesuai la. Pilihan warna. Ehhh banyak cekadak la orang kata.



Sebulan oii ddy dorang pilih hadiah. Sebab tak tahu nak mintak apa katanya. 😅
Macam 2 tahun lepas kot, hadiahkan bag. Bag tu sampai sekarang elok walaupun tiap-tiap hari pakai pergi kerja. Yela, orang tua dok pakai, bukan macam budak sekolah kan. Habis lunyai sekelip mata. Hehe





Hadiah kali ni beli dari lazada je. Suh ddy nya cuci mata kat lazada, then pilih nak yang mana. Then pilihan dia sling bag ni. Sebab sling bag ni memang dia akan pakai bila keluar. So bagitahu kat ddy dorang. Sling bag baru ni pakai la tuk pergi tempat-tempat tertentu je. Bag yang memang dah sedia ada tu pakai je macam biasa. 



Mudah kan. Pilih je kat lazada. Bayar dan tinggu barang sampai. Kalau ikut tarikh jangkaan barang lambat sampai. Sebab shipping dari Oversea. Tak sangka pulak barang sampai cepat. Jumaat lepas (19.10.2018) sampai. Tapi kena collect kat luar. Sebab gdex tak masuk. 

Masa nak ambik barang tu, cakap jugak kat ddy diorang. Konon nak suprise. Tapi tak berapa suprise. 😆
Bagitahu dia, kena ambik barang kat gdex. Tapi tak tahu barang apa. 
Sebab kalau kata barang review macam takde je. 
Agaknya barang abng kot dah sampai. Sampai awal dari jangkaan tarikh.

Uiii.. Semangat la ddy dorang nak pergi ambik. Hehehe.
Then suruh ddy dorang pergi sign surat barang tu. 
Bila cakap, hadiah dah sampai, seronoklah.
Yela, isteri ni bila niat nak hadiah kan sesuatu tu, bukan dia nak menunjuk pape.
Dia just nak buat suami tu makin sayang ke dia kan.. Then akan ada rasa hargai pemberian dari isteri tu. 

So settle la hadiah untuk ddy dorang. Tapi kita saja uji.. Hadiah anniversary bulan depan nak bagi kita apa? Hahahha
Saja cakap camtu nak tengok acting ddy dorang sebenarnya. Sebab selalu macam buat rilex je. Sekali dia pun pening nak hadiahkan apa.
Ddy nya tanya nak apa. Ikut dalam hati, nak je mintak gelang emas seutas oii. Haha
Tapi tak terluah dari mulut ni haaa..
So, kita tunggu je la akan muncul ke tidak hadiah anniversary pulak nanti. 🤔

Kepada kengkawan yang nak survey bag macam bag ddy dorang ni, boleh tengok dekat LINK Tigernu Casual Shoulder Bag ni eh..

Harga : RM52.99
Shipping : RM4.50

Monday, 11 December 2017

Bagaimana Cara Untuk Shopping Di Printcious?

8:47 am 11 Comments
Hi, 
Assalamualaikum..

Hari ini saya nak share sikit tentang sat website yang korang boleh terjah bila korang kehabisan idea nak pikir hadiah yang sesuai sangat untuk diberikan kepada seseorang. Kenapa kena terjah bila dah kehabisan idea? Kenapa kena pilih dia bila tak sempat nak pergi beli hadiah tersebut?

Meh nak cerita, harap baca la sampai habis ye. Sian kita tulis panjang lebar ni. hihi
Dah nama pun website. So, korang boleh la terjah bila-bila masa time korang free. Luangkan masa sekejap terjah, pasti korang akan tertarik nak pilih sesuatu dari situ.
Dan lagi satu, korang dah jimat masa & tenaga bila beli disitu. Secara online kan. So korang pilih,pilih design kan then bayar. Cukup masa barang pun sampai.

Ehhhh, website apa tu?



Haaaaa.. apa lagi kalau bukan www.printcious.com. Siapa rajin shopping kat situ? Baik ngaku cepat. hehehe..

Kali ni saya nak buat sesuatu untuk kenangan. Hadiah anniversary ke 4tahun perkahwinan gitu. Tiba-tiba jeeee rasa nak create sesuatu. So, kita share la ye macam mana cara nak berurusan dengan printcious ni ye.


Macam saya already member. Ehh, dah daftar siap-siaplah kan sebab kita nak shopping kat situ. Kalau belum pernah daftar, korang klik pada >> JOIN US << tu ye.


Bila dah daftar, korang pilih la nak buat design apa. Boleh tengok dekat shop atau Create tu ye. Ada beberapa item korang boleh pilih pilih tau.



Ni adalah contoh bantal kalau korang nak designkan bantal tau. Ada bentuk love. Ada throw pillows. Nak tahu apa agaknya yang saya pilih untuk didesignkan?


Dalam banyak banyak item tu, saya tertarik la nak designkan bantal. Ntah kenapa la nampak cantik je. hehehe..
Lagipun rasa macam best je dapat designkan bantal. Korang boleh choose tau nak guna je gambar yang dah ready kat situ atau nak deco gambar sendiri. Macam saya, semestinya la nak keluarkan ilham deco gambar sendiri.


Saya memilih untuk mendesignkan sendiri. So rujuk gambar atas tadi, saya pilih bantal yang bertulis >> Your Design Here <<


Bila dah ke step ni, korang pilih la background yang korang nak. 


Macam saya, saya memilih background berwarna hitam. Bila dah pilih background, korang boleh klik pada >> Image <<


So, korang boleh la pilih nak masukkan gambar siapa. Atau gambar apa la yang menjadi pilihan awak. Gambar tu korang boleh la pilih, nak ambil dari instagram ke, dari facebook ke atau korang nak upload baru dari files ke..

Macam saya, saya upload je dari files. Senang. Sebab gambar-gambar memang tersimpan disitu.


Contoh disini, saya ada 2 pilihan gambar. So, saya kenalah pilih salah 1 diantaranya. Bila dah pilih, saya klik pada gambar tersebut. Lepas tu klik pada perkataan  >> Insert


Lepas dah masukkan gambar, rasa macam nak masukkan sedikit ayat la pulak. So, klik pada perkataan  >> Add Text

Pastu korang boleh pilih huruf pilihan korang. Nak senget benget ke, nak yang haluihh ke.. gemok montok ke.. sila la buat pilihan ye. hehe


Untuk bahagian side hadapan, saya memilih untuk deco begini. 


Untuk bahagian belakang, saya juga memilih untuk meletakkan background berwarna hitam. Korang buat macam step pertama tu balik tau.


Disebabkan bahagian belakang pun boleh didesignkan, jadi bahagian belakang pun saya memilih untuk meletakkan gambar. Dah bahagian depan gambar anak-anak. So, bahagian belakang gambar mama ngan ddy nya pulak la kan. Baru la adil
hehe

Bila dah rasa puashati design semua, klik je  >> DONE


Bila dah klik Done, maka akan keluarlah nanti macam ni. Korang tak perlu risau, kalau rasa macam nak kena edit balik, klik dulu >> Edit My Design Again tu ehh.. Kalau rasa dah malas nak designkan, korang boleh la >> Add To Cart !

Haaaa, Settle!..

Bila dah add to cart, korang follow je step untuk membuat pembayaran tu eh.. 
Ada ke yang nak kan tutorial pembayarannya?
Kalau ada, nanti saya share ye. ^_^


Next saya share hasil design saya ni tau.  ;)

Sponsor

Comments