Wednesday, 19 October 2016

Printcious - Koleksi Hadiah Menarik Buat Yang Tersayang.

Printcious - Koleksi Hadiah Menarik Buat Yang Tersayang.

Hai.. hari ini saya nak share tentang satu laman web yang menarik mengenai koleksi hadiah buat yang tersayang. Agak-agaknya la kan, pening tak nak cari sesuatu hadiah untuk yang tersayang ni? Tak kira la untuk diberikan kepada suami atau isteri, anak, adik, kakak atau abang, mak atau ayah atau kawan-kawan?





Rasanya payah juga kan, sebab kita mesti pening fikir nak bagi apa sebagai 1 kenangan buat mereka tu kan? Ok, harini saya nak share sikit tentang satu laman web ni, yang dikenali sebagai Printcious. Bersesuaian dengan taglinenya “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”


Di Printcious menawarkan beberapa barang yang menarik, yang pada pandangan kita, memang boleh dijadikan kenangan la pada si penerima. Bukan setakat menarik, malah ada barang yang kita boleh design sendiri tau. Memang betul-betul berhargalah hadiah ni. Kenapa design sendiri akan rasa lebih menarik? Sebab kita semua tentu nak hadiah kita tu nampak special kan pada penerima? Tentu juga si penerima akan terharu dengan apa yang kita buat tu dan akan menjaganya dengan sebaik mungkin.
Antara barangan yang kita boleh dapati di Printcious ialah :




Sebelum bercerita lebih panjang lagi, saya ceritakan dulu bagaimana nak buat tempahan di Printcious ni ye.


Pertama sekali, tentu la kena join member dulu di https://www.printcious.com.


Bila dah keluar macam tu, yeayyy, dah berjaya daftar akaun member di https://www.printcious.com.. Mesti excited kan nak design-design hadiah untuk orang tersayang?


Haaaaaaa.. Of course bertambah-berligat ganda excited tu serta confius nak pilih apa kan? hehe.. Banyak tau yang boleh di design kan sendiri. Nampak kategori kat situ? Haaa, pilih je nak apa. Ce teka, agak-agak saya nak pilih apa? Jeng..jeng..jeng..
.
.
.
.
.
Setelah penat memikirkan apa yang sesuai, maka saya pilih 'Cushions'.. Kenapa pilih bantal comel tu? Kenapa???
Sebab, bantal ni boleh letak dalam kereta juga. Atau nak letak dalam bilik pun ok.. Tapi yang best letak dalam kereta la kan. Boleh bagi cik zara tu nanti tengok gambar yang di design kan pada bantal tu.

Macam mana nak buat design sendiri? Merujuk pada gambar diatas tu, korang boleh pilih nak bentuk apa. Then click pada gambar bantal tu.


Bentuk bantal yang menjadi pilihan saya ialah square. Then, bila dah keluar seperti gambar diatas ni, korang boleh la pilih nak warna apa. Just click je pada warna yang tertera tu ye.


Pilihan warna saya ialah hitam. Sebab, bila hitam ni kotoran tak berapa nak nampak kan. Hehehe.. Ok.. dah pilih warna, boleh la korang custome kan design korang tu. Just click pada 'customise it' tu ye..


Ehhh.. nak bubuh apa kat tengah-tengah tu???


Kata nak buat design sendiri kan? So, kat tengah-tengah putih tu tadi, korang boleh la isi gambar ke, tulisan ke, apa yang korang suka. Kalau nak letak gambar, boleh je upload dari files korang ke, facebook ke, instagram ke.. then tunggu la sehingga gambar tu dipilih, kasi full loading ye..


Gambar saya dan zahra.. Saja letak gambar zahra ni. Supaya bila dia tengok gambar ni pada bantal comel ni, dia rasa excited!.. hehe

Oh ya.. bila dah letak gambar pilihan korang tu, korang adjust la gambar tu betul-betul dalam coloum tu ye.. Boleh juga kalau nak letak text. Pastikan tidak melepasi garisan hijau tu. Dah selesai, puashati semua, klik je 'Done'.


So, akan keluarlah macam ni.. Excitednya tengok!.. hehe.. Kalau korang rasa macam nak tukar gambar lain, just click je 'customise it' tu balik ye.. Edit la sampai korang puashati. hehe
Dah selesai, dah puashati, final la kiranya, klik pada 'Add To Cart' ye..


Haaa, dah klik 'Add To Cart', akan keluar macam ni.. So, proses akhirnya.. Kalau taknak buat sebarang pembelian lain dah, boleh la klik pada 'checkout' tu ye. Kalau rasa-rasa nak shopping lagi, klik la pada 'continue shopping' tu..

Then akan ada Voucher Code juga disitu. Klik je 'Apply' tu ye..


Nextnya, janganlah lupa tuk isi details korang tu tau. Karang tak tahu barang tu nak dihantar kemana. hehehe.. So, dah settle isi semua, jangan lupa klik 'next' tu ye.. Just ikut je arahan seterusnya.. Alaaa, tak susah pun.. Korang kan biasa buat pembelian online kan..

Best tak bila dapat designkan sendiri hadiah dari kita untuk diberikan pada kawan-kawan atau yang tersayang? Bestkan? Rasa macam tak puas je nak designkan 1 barang je.. So, lepas ni kawan-kawan lain tak perlu la pening kepala nak designkan hadiah menarik ni dimana. Boleh buat je sendiri. Klik-klik hantar dan tunggu barang sampai..

Tak sabar nak tunggu hadiah saya ni untuk cik zara ni sampai. hehe..

Sebelum terlupa, pastikan klik pada website www.printcious.com - “Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”
so sweeetttt.. ^_^

















www.printcious.com

“Printcious.com – Precious Gifts From Your Heart”

5 comments:

  1. Menarik! Nanti bolehla DIY hadiah birthday..^_^

    ReplyDelete
  2. memnag best..nad dh dpt baju tshirt design sendiri dri printcious ni

    ReplyDelete
  3. Bestnya!! Azwar pun pernah beli dekat sini .. :)

    ReplyDelete
  4. huhu.. terfikir nak pilih barangan apa lak kat printcious ni.. semua nampak menarik je..

    ReplyDelete

Sponsor

Comments