PKP 18 : Menu Simple For Lunch

Hai readers.. Selamat tengahri semua..
Dah lunch ke tu.. Cik mimi harini lunch awal. Sebabnya tak buat sarapan pagi tadi. Ddy dorang pulak keluar cari barang. So malas la nak buat sarapan. Budak-budak biasa la. Lena sampai pukul 10. 

Disebabkan PKP ni, kita jimatkan mana yang boleh okeh. 
Tadi jam 11pagi settle sental dapur bahagian balkoni. Salah 1 tempat yang kena bersihkan selalu. Semak mata memandang kalau tak dicuci. 
Pastu ddy dorang baru balik dari beli barang. Katanya nak makan awal. 

Terus la prepare barang masak. Cik mimi macam biasa. Buat aje apa yang terhadap depan mata. Malas nak renyahkan hidup, haaaa gituuu. Ha ha ha..


PKP 18 : Menu Simple For Lunch



So terhasil la menu harini, Sotong Goreng Kunyit dan juga Kacang Buncis campur telur. Cukup la tu kan. So harini makan nasi ngam-ngam selepas masak. Haaaa, nikmat 2 lauk pun dah bahagia dah.. 

Korang lunch masak apa harini.. 


11 ulasan

  1. Hai Cik Mimi. Harini Syaza order delivery. hahhaa. dah tepu pulak asik makan makanan sendiri. request kat suami nak order. alhamdulillah beliau approved miihi.. sedap tu sotongg :) makanan yang sihat

    ReplyDelete
  2. Memang wajib belajar menu simple time macam ni

    ReplyDelete
  3. dapnyaaa sotong...Sally masak Nasi Dagang je harini...hehehehe

    ReplyDelete
  4. memng kadang fikir menu simpleje..dh tak tau nak masak ape..hahaa

    ReplyDelete
  5. Sotong Goreng Kunyit tu mengoda betul, makan dengan nasi panas memang sedap tu

    ReplyDelete
  6. Tengok sotong tu macam sedap pulak.. nanti nak buat juga lah..

    ReplyDelete
  7. Masak simple mcm ni meyelerakan. Ada sotong dlm fridge nnti nak minta suami masakkan macamnilah. Nampak sedap pulak.

    ReplyDelete