PKP 13 : Menu Simple For Lunch

Hai readers.. Morning semua..
Sepanjang PKP berlangsung ni, semangat pula nak mengupdate blog. Jom la kita tengok bahan apa yang ada untuk dikongsikan..

PKP 13 : Menu Simple For Lunch


Sepanjang PKP ni, menu-menu cik mimi semua tahap simple aje. Haha..
Tak tau la sejenis malas ke apa. Bukan apa, kita masak ikut hadap bahan yang ada je la kan. Malas nak bazir-bazir. 


Haritu teringin sangat nak makan pucuk paku. So keluar ke Pasar Harian dalam kem ni, dapatlah sayurnya. Sebab nak goreng ikan haritu, kita lawankan dengan sayur ni sedap. Kalau ditambah dengan telur masin, lagi best. 
Tu ikut tekak cik mimi la ye. Tekak orang lain, cik mimi tak tau. Hihihi .


Hari-hari sedia menu, pening juga kan..
Sepanjang PKP ni juga, bukan mqin selera anak-anak. Selalu masak nasi tak sampai 2 pot pun, tu pun tak habis. Sekarang ni, 2pot ngam-ngam aje.

Cuti-cuti buat badan la kan. Nanti dah naik sekolah, penat, makan pun tak lalu. 

9 ulasan

  1. Simple tapi sedap. Pekena dengan nasi panas panas memang bertambah nasi ni. Heheheee

    Jemput join segmen kami :)
    http://akukaudansesuatu.blogspot.com/2020/03/segmen-bloglist-blogbabyshambles.html

    ReplyDelete
  2. simple tu pun dah sedap. dah lama tak makan pucuk paku..buat masak lemak pun sedap, skrg ni makan pun jimay..kdg sejenis je..hehe

    ReplyDelete
  3. Menu macam ni memang senang and cepat nak masak

    ReplyDelete
  4. Simple pun sedap Dan menyelerakan.. musim cuti pkp ni mmg lain macam lapornyaaa. Hahaha

    ReplyDelete
  5. Sally selalu masak dari pagi sampai malam punya menu...kadang tu buat dessert kalau rajin :D

    ReplyDelete
  6. Sedapnya, Kat sini susah pulak nak jumpa pucuk paku dalam mall selalu dekat pasar malam ada, moga lepas PKP ni boleh jumpa pucuk paku balik

    ReplyDelete
  7. masak simple asal sedap dan kenyang..hehee..diaorang kalau dah lapar makan ape saje

    ReplyDelete
  8. Awak tau tak kita lagi berselera menu mcm ni lagi cepat hbs. Hehehhe sedapkan.. tapi laki kita yg msk. Heheh

    ReplyDelete
  9. Simple tapi yang tu lah buat sedap makan nasi kan..

    ReplyDelete