PKP 20 : Menu For Lunch

Hai readers.. Dah lunch ke tu..
Cik mimi baru sudah lunch. Hari hari atur menu. Pening juga kan. Haha
Karang termasak lauk sama, kemurungan tengok lauk karang. Ha ha

Harini plan kalau ada ketam, plan nak beli. Tapi tengok kata Rm30/kilo, tak jadi pulak. Sebab semalam Rm23/kilo
Tengok esok. Kalau ada runner yang niaga depan kem ni dia bawak ketam, rembat juga la. Harap harga tak sampai Rm30 la. Maklumlah.. Kalau nak beli bukan sekor 2 kan. 


PKP 20 : Menu For Lunch



Jadinya, ayam yang dah standby keluar tu kita buat la masak. Memikirkan nak buat menu lauk berkuah, so terbayangkan kari ayam campur kentang. 😋😋
Bahan pun ada, makanya kita On la terus. 


Then tadi ke pasar sayur, terjumpa pulak kacang botol. Fuhhh terus set nak buat sambal belacan. Mencanak naik selera la dibuatnya. 😍😍😋


Sambil tumbuk cili tu, dok pikir, sayur apa pulak nak di-GU kan dia. Nak sayur yang rangup rangup. So on, goreng kubis aje la senang. 

Haaaaa.. Complete la menu lunch harini. Ikut ddy dorang, ada kari dia nak ada ikan masin. Lupa la pulak nak beli. Kalau tak, 2-3pinggan menambah nasi dibuatnya. 😜

Mommy mommy semua masak apa harini? 

6 ulasan

  1. Uishh sedapnya lauk2 dia. Lg2 kacang btol ngn smbal belacan. Fuhh rasa dia..

    Bestnya ade runner yg jual brg2 fresh

    ReplyDelete
  2. Selamat menamu selera.
    nampak sedap semuanya.

    ReplyDelete
  3. Ni simple and cepat nak masak and sedap. I pun masak lauk yang simple jer

    ReplyDelete
  4. Sedap menu lunch Mimi, hari tu suami beli ketam tapi tak dapat ketam segar... dahlah mahal.

    ReplyDelete
  5. ulam dengan belacan tu aumm..memng menmbah selera

    ReplyDelete
  6. Sambal belacan tu yg mengancam sgt tu..meleleh air lioq tgok

    ReplyDelete