Showing posts with label ulangtahun perkahwinan. Show all posts
Showing posts with label ulangtahun perkahwinan. Show all posts

Friday, 2 November 2018

Ulangtahun Ke-5

10:01 am 26 Comments

Ulangtahun Ke-5


Hai readers..
Syukur Alhamdulillah harini masuk tahun ke-5 usia perkahwinan kita dan encik suami.
Mungkin bagi orang lain, 5tahun tu masih baru.
Erm..betul. Banyak nak kena belajar lagi. 
Belajar untuk lebih baik dalam suasana rumahtangga tu kan.


Kena perbaiki kelemahan yang ada. Yang dah baik, dikekalkan.
Then orang kata, sikap sebenar pun akan tersembul keluar lama lama ni kan.😄

Macam kita, dulu memang laa elok je lembut. Nak mara cukup la susah. Tapi bila masuk 5tahun kawen ni, anak dah 2, memasing suka buat mama dia jadi singa jadian, so terus terserlah mak dia garang macam bawang merah sinetron indonesia tu. 😅 Kengkadang ddy dorang pun kena tempias sekali. Nak buat camne. Peluru berpandu dah keluar tak boleh nak kona kiri kanan. 😄

Kita ni juga sometimes jenis cakap lepas. Suka je melawak ngan suami. Orang kata awal-awal kawen memang segan. Memang macam bukan jadi diri sendiri je. Lama-lama tu takkan boleh simpan kan. Alhamdulillah, jadi diri sendiri la sebaiknya, lagi hidup kita rasa tenang. 

8tahun berkawan baru kawen. Satu suasana yang berbeza. Berkawan tanpa ikatan, kita takkan kenal pasangan kita sepenuhnya. Walaupun kenal lama. Bila dah duduk serumah, 24jam 7hari seminggu. Kita akan tahu macam macam kisahnya.

Apa pun doa kita, moga ikatan perkahwinan ni sentiasa diberikati Allah. Dipermudahkan segala urusan kehidupan. Dilimpah ruahkan dengan rezeki. 


Rezeki anak taknak lagi ke??

Tunggu dulu la. Hehe
Tunggu baik dari masalah kesihatan yang dialami. 

Yang baik datangnya dari Allah.
Yang buruk datangnya dari kesilapan kita sendiri kan..

Anniversary Pertama : Dalam Pantang Zara
Anniversary Kedua : Ddy dorang Duty
Anniversary Ketiga : Ddy dorang Duty
Anniversary Keempat : Tak Ingat. 
Anniversary Kelima : Kerja macam biasa

Takde wish pun tau ddy dorang ni. Elok kalut je keluar pergi kerja pagi tadi. But it's okay. Bukan tiap tahun pun ddy dorang wish. 😄

Tapi plan macam nak mintak hadiah. Hadiah apa ekk?? 😚

Thursday, 2 November 2017

Ulangtahun Perkahwinan Ke-4

4:57 pm 8 Comments

Ulangtahun Perkahwinan Ke-4


Assalamualaikum.. Selamat Petang..
02 Nov 2013 - 02 Nov 2017
4Tahun dah melayari alam rumahtangga gitu. 
Masih terlalu 'muda' lagi usia perkahwinan tu berbanding usia perkahwinan yang mak abah layari.. 

Walaupun baru 4tahun, macam macam juga liku kehidupan dah tempuh. Macam macam dah belajar dalam meneruskan kehidupan . 

Dari takde anak, Alhamdulillah.. Allah kurniakan sepasang sekarang ni. Dari seorang yang lemah lembut, sekarang dah macam singa. Dari tak pandai masak, dah tahu serba serbi. (Tapi belum terror) Dari berlebih masa, sampai tak cukup masa buat kerja. 

To my husband,

Terima kasih sebab sudi terima diri ini menjadi seorang isteri..
Isteri yang selalu garang..
Isteri yang kuat membebel..
Isteri yang kadang kuat makan..
Isteri yang kadang kuat tido bila dah terlampau penat..
Isteri yang kadang kadang terlebih rajin..
Isteri yang kadang kadang hilang mood nak buat kerja..
Isteri yang kadang kadang malasan masak..
Isteri yang kadang kadang kuat berjalan..
Isteri yang kadang kadang ikut peel kepala dia je..
Isteri yang kadang nampak relax, tapi suka shopping senyap senyap..
Isteri yang cuba untuk selalu menjadi supermom & superwomen untuk keluarga dia..



Sebolehnya isteri mu ingin menjadi seorang isteri yang serba boleh! Walaupun hakikatnya tak boleh. Manusia ada had limitnya.. 

Moga moga Allah kuatkan hati, tinggikan kesabaran, cekalkan hati untuk teruskan kehidupan akan datang..

Hadiah Anniversary :
Tahun 2014 - Kelahiran Zara
Tahun 2015 - Takde hadiah sebab kena duty. Haha
Tahun 2016 - Takde hadiah sebab operasi
Tahun 2017 - Takde hadiah juga sebab duty.

Ehhh, awat tiap tahun Anniversary duty je ni..? Adakah ni hadiah nya??
Erm.. ikut la.. nak duty pun duty la. Hari kerja kan. Tak terasa sangat. Kalau hari cuti mesti feel nak ajak kuar berjalan. So duduk rumah kita pulun sale aje la. Kita buat sale tuk baju budak harini. Rezeki tuk anak anak la kan. 



Kalau orang lain mesti celebrate best best kan? Dari tahun pertama kawen tak pernah celebrate. Kadang rasa macam 'beruntungnyaaaaa' orang tu. Husband dia macam ni. Husband dia macam tu. Erm... Beruntung sangat tau. Husband kita wish pun tak. I is redha. Hehe..

Lain orang, lain peelnya kan. Tak kan nak paksa-paksa. Lagipun tarikh tu hanya sekadar angka. Sekadar mengingati je.. Cuba pujuk diri, tak perlu ada rasa nak merajuk. Kang merajuk sapa nak pujuk? 
So, jangan samakan pasangan kita seperti orang lain walaupun kita teringin nak macam tu ye. 

Apa apa pun, semoga kehidupan kecil kami diberkati. Anak anak pun kena la sentiasa tabah dengan mama korang yang garang mengalahkan singa betina ni. Hehehe

Monday, 2 November 2015

ULANGTAHUN PERKAHWINAN KEDUA !

9:13 am 23 Comments
Assalamualaikum.. hai readers..

02 november 2015. alhamdulillah.. harini genap 2tahun perkahwinan saya. syukur syukur Ya Allah.. 

kejap betul masa berlalu kan. tahun lepas sambut anniversary dalam pantang. hihihi.. tapi ddy zara kat kem la kena kerja. saya pula di ipoh. tahun ni anniversary ddy zara kena duty. haha.. terbaikkkkkk sangat. takpe.. nanti kita celebrate ye.. ddy zara sila belanja.. ;)

http://hanyadihatiku.blogspot.my/2013/11/cinta-itu-indah-saya-sebenarnya-isteri.html

tahun ni kami dah bertiga.. alhamdulillah.. :)

Allah kurniakan zahra khadijah seindah indahnya ciptaan Allah buat kami.. 




Sponsor

Comments