Showing posts with label Sambal Petai. Show all posts
Showing posts with label Sambal Petai. Show all posts

Monday, 22 July 2019

Sambal Petai Dan Durian

3:37 pm 22 Comments

Hai readers..
Harini update entri simple je.
Terbayangkan kesedapan Sambal Petai ni.
Alahai...
Nikmat! 😌
Bila mana haritu beli petai dengan orang dalam kem..
Tapi isi nya tak dapat banyak..
Petai tak berapa nak nampak matanya..
So bila keluar ke pekan, nampak pulak pakcik jual petai.
So ambik la seikat tu. Ddy nya nak repeat makan sambal petai.
Ada 14papan. Rm10
Petai padi katanya.
Puas makan sebab dapat banyak..


Dan kelmarin..
Ddy nya cerita ada order Durian D24 dengan kawan..
Tapi takde rezeki..
Orang lain dah borong habis..
Takpe la. Cik mimi tak la kecewa. Mujur bukan tengah pregnant. Kalau tak, mau nak tang tang tu jugak bila dah berjanji kan. 😄
Ddy nya serba salah kut. Sebab dah cakap kan.
Sudahnya semalam keluar beli barang nampak orang jual durian.
So dia belikan dalam 3biji. 
Anak anak tak berapa nak layan durian.
Ddy nya pun biasa biasa. 
Katanya dia bukan hantu durian.
Ish ish ish.. Ruginya. 😄😄
Tempoyak laju pulak makan. 
Kita pulak hantu durian. Tempoyak tak boleh diterima tekak.
Sudahnya.. Memang nanti perabih kat cik mimi la 3 biji durian tu.
Simpan peti bagi sejuk.
Baru nyaman gitu! 😋😋

Nikmat apa lagi yang ingin didustakan. Syukur alhamdulillah dengan rezeki yang ada. 😘

Saturday, 7 April 2018

Sambal Petai

5:16 pm 12 Comments
Hi readers, buat apa petang petang macam ni? Seronok kalau dapat keluar beriadah kan? Bawa anak berjalan. Mak pun dapat keluarkan peluh yang liat nak keluar. Hehe..



Lunch tadi makan apa? Untuk harini mama ZaraZhareef masak sambal petai + ikan bilis je. Pastu goreng ikan. Lauk yang simple sebab tekak terbayangkan sambal petai tu je. 

Masa balik Ipoh sebulan lepas, mencari juga petai. Tak muncul pula. Misi mencari sambung ke gemas. Semalam ke pasar malam, kebetulan awal awal gerai dah jumpa. Rezeki sangat la kan.

Sambal Petai Mudah


So harini kita menyambal je la. Makan dengan nasi putih panas pun dah cukup. Nikmat. Dah macam orang mengidam pulak. Hehehe

Sponsor

Comments