Showing posts with label Games. Show all posts
Showing posts with label Games. Show all posts

Thursday, 18 April 2013

Kemaruk Games FB

9:00 pm 7 Comments
assalamualaikum & salam sejahtera..
haii pembaca-pembaca setia disini.. :)


setelah sekian lama.. *lama ker* game kat fb dah tak terlayan dah.. sian..sian.. tanah yang diusahakan pun tinggal camtu je.. 

bangunan-bangunan yang dibina pun xsempat nak kutip sewa bulanan.. hahaha.. 
kalau laaa betul-betul, kayo den tau..


game cityville.. *betul ke ejaan ni?* haa, nampak tu.. umah-umah sewa lama dah tak kutip hasilnya.. berbulan kut.. sejak aktif berblog, cintaku pada game dah kurang.. bagus.. memang nak elak dari bergame je pun..


banyak juga la restoran yang saya usahakan.. tengok la tu.. baru tunjuk sikit.. kalau tunjuk semua, rasa tak percaya je dulu hantu games.. pantang buka fb, mesti tuju kat game dulu..


zoo pun ada juga.. sediakan kecik-kecik je.. time ni dah kureng nak bergame dah.. sebab tu tak usahakan..


yang ni lupa nama dia.. ravenwood kut.. ke apa ntah.. layan juga.. duk bina taman mainan dalam tu.. 

\

taman mini saya dah penuh dengan pokok-pokok.. ermm, nak kena tebang ni.. 
esok cuti.. sempat kut nak bergame.. hihihi.. tetiba rasa rindu dengan kenangan dulu..

sebolehnya saya xnak pun layan game game ni dah.. buat stok boring-boring boleh la.. dah berbulan juga la saya tak buka lepas aktif dalam blog ni..

ok la..macam banyak nak bebel lagi ni..hehehe.. so, stop dulu cite bab game.. :)



*esok warga perak CUTI.. ^_^  siapa lagi warga perak ye..?? ^_*

Friday, 28 December 2012

Pet FB Saya

10:12 am 11 Comments
assalamualaikum..

harini nak sambung balik berblogwalking dan membalas segala komen yang tak terbalas lagi.. banyak lagi tugas yang belum selesai.. sabar ye kalau sy lambat follow, lambat jejak umah awak semua.. tenet pun cam lembab je harini..

tadi godek-godek fb.. rindu pula nak bergame.. hihihi.. haritu sy tunjuk aktiviti bercucuk tanam kan.. kali ni nak tunjuk pula apa pet yang sy bela..ahaaks!.. 

 hOhO.. sempat bela rabbit tu.. ahahaha.. kaler biru :p

 tak cukup kucing dah 16 ekor kat umah, bela lagi dalam fb.. :p

 antara mereka yang ada.. 
 antara mereka yang dijaga..

tu yang bela dalam umah khas dorang.. ada lagi pet yang bela luar rumah pula.. tamak kan.. :p

 parrot.. ada 4 ekor.. ada sekor belum menetas.. hihihi


tugasan harini dah selesai.. dah bagi kemas umah dorang.. dah bagi makan setelah hampir setahun tinggalkan..ahaha.. 

kalau kucing betul, habis mati dah kebulur setahun.. :p

Wednesday, 26 December 2012

Bercucuk Tanam

11:03 am 10 Comments
assalamualaikum..

selamat pagi.. ketandusan idea nak menulis pagi ni..tak tahu entry apa yang nak di postkan.. saja godek-godek FB.. terjumpa gambar-gambar ni..

dulu rajin juga la bercucuk tanam.. dari sekecik-kecik tanah yang dibekalkan.. sy usahakan sehingga berjaya..ahaha.. :p

dulu memang mengila la nak bercucuk tanam.. paling best bila tengok hasilnya.. :)

tanam rose merah.. 

 kobis
 nenas
 3 tanaman sekaligus
 pumpkin - labu
 bunga apa ntah..lupa nama dia
ni pun dah tak ingat apa namanya..

eh, banyak lagi tau hasil tanaman ni..tapi tak kan  nak letak semua kan.. start bercucuk tanam ni dari tahun 2010 hingga ke 2011.. awal tahun haritu ada juga sikit..sekali 2 je.. pastu lepas banyak kerja, tinggal gitu je..

 siap ada istana pink lagi..ahaha
 hasil ternakan  ;)
 rumah-rumah yang pernah dimiliki..
 eh, bela kucing juga tau.. hihihi
rumah hantu pun ada.. :)

dah lama tak jenguk farmville.. rindu pula rasanya.. hehe..

terpaksa tinggalkan..sebab dah takde masa nak kutip hasil tanaman.. lagipun masa sekarang banyak untuk berblog.. nak buat kerja kat pej lagi..

nanti sy share apa lagi games yang sy pernah join kat fb ye.. :)

tadaaa.. ;)

Sponsor

Comments