Wednesday, 26 December 2012

Bercucuk Tanam

assalamualaikum..

selamat pagi.. ketandusan idea nak menulis pagi ni..tak tahu entry apa yang nak di postkan.. saja godek-godek FB.. terjumpa gambar-gambar ni..

dulu rajin juga la bercucuk tanam.. dari sekecik-kecik tanah yang dibekalkan.. sy usahakan sehingga berjaya..ahaha.. :p

dulu memang mengila la nak bercucuk tanam.. paling best bila tengok hasilnya.. :)

tanam rose merah.. 

 kobis
 nenas
 3 tanaman sekaligus
 pumpkin - labu
 bunga apa ntah..lupa nama dia
ni pun dah tak ingat apa namanya..

eh, banyak lagi tau hasil tanaman ni..tapi tak kan  nak letak semua kan.. start bercucuk tanam ni dari tahun 2010 hingga ke 2011.. awal tahun haritu ada juga sikit..sekali 2 je.. pastu lepas banyak kerja, tinggal gitu je..

 siap ada istana pink lagi..ahaha
 hasil ternakan  ;)
 rumah-rumah yang pernah dimiliki..
 eh, bela kucing juga tau.. hihihi
rumah hantu pun ada.. :)

dah lama tak jenguk farmville.. rindu pula rasanya.. hehe..

terpaksa tinggalkan..sebab dah takde masa nak kutip hasil tanaman.. lagipun masa sekarang banyak untuk berblog.. nak buat kerja kat pej lagi..

nanti sy share apa lagi games yang sy pernah join kat fb ye.. :)

tadaaa.. ;)

10 comments:

  1. hihii hari2 main ni..sekali ilang pula time format..xtau sudah mau cari mana

    ReplyDelete
  2. amboi3!!! rajinnya dia bercucuk tanam..hikhik!

    ReplyDelete
  3. wahhh~ kalau betul2 dah kaya akk nehh,. haha

    ReplyDelete
  4. penah dk men dulu..tp, xpndai pn..usahawan yg berjaya tuh..dpt hasil

    ReplyDelete
  5. lama giler tak main ni... hehehehe.. fishville pon lama tak bukak.. ikan patin pon dah mati kot.. hahaha

    ReplyDelete
  6. jue jaynee :
    -oo..layan jgk gmes camni eh..hik3..

    didiey :
    -usahawan berjaya ni..ahaha

    melissa :
    -ish, memang dah kaya ni lissa..ahaha

    cik zaniff :
    -hihihih..kena ikut time untuk kutip hasil..bru blh berjaya.. :p

    papa blogger :
    -eh, ada ikan patin eh? haha.. :p
    bukan ikan luar ngara je ke yng ada.. :p

    ReplyDelete
  7. dah lama ciksu tinggalkan:D

    apa sudah jadi pon tak tau la..hihi

    ReplyDelete
  8. teringat zaman undergrad dulu. menggila kot maen farmville lah, macam2 ville lah... hehe.. sanggup masa free balik bilik sbb nk kutip hasil tanaman..kehkeh. =P

    ReplyDelete
  9. Hehehe.kita serupa la Mimie....
    Tapi,skrg Wilma dah tak main game dah...
    Habiskan masa dengan blog jak ^_^

    ReplyDelete
  10. qasehnya rania :
    -hehe..cuba la buka tengok.. :p

    maria menado :
    -haha..sama la..klau kita pula berharap malam2 jgn la hujan..klau hujan takleh online..nti hbis rosak tanaman.. :)

    dunia wilma :
    -sama la kita ni wilma..tak sempat dah nak bergame.. :)

    ReplyDelete

Sponsor

Comments