Freezer

Freezer


Freezer
- Hai readers. Harini tajuk ceritanya pendek aje. Freezer. Ehh perlu ke tepek kat blog? Tentunya la kan. Sebab blog ni acik mimi yang punya. 😄😄😄

Jangan mara okay..

11.12.2019. Pagi tu bagitahu ddy zara zhareef. Nak kena beli freezer la. Sebab aiskrim banyak banyak ni lambat beku. Pastu ni ayam lagi nak simpan mana. Cakap dengan serius. Bukan kiasan lagi dah. Lagipun idam benda ni dah lama dah. Masa duduk gemas lagi. Kat mersing baru ianya muncul. Hehe

Ddy dorang cakap, okay, petang nanti la kita pergi cari. Wow, respon sangat positif. 😁😁
Lagipun freezer ni penting juga kan. Tak cukup dok simpan barang dalam peti ais yang ada. 

Ddy dorang siap cakap "mama ni kalau nak benda tu, nak jugak. Mintak sampai dapat." 😅😅😅
Dah benda tu penting buat kita kan, tentunya kita nak.


Then petangnya bila survey kebetulan kedai yang kitaorang nak pergi tu ada buat jualan akhir tahun. So rasa macam rezeki je kan. Dari harga Rm619 dapat Rm499 je. 

So, saja tanya, kalau minta hantar petang tu juga boleh ke.. Then orang kedai tu kata esoknya boleh hantar. Tapi cas penghantaran Rm30. Elok katanya freezer ni boleh masuk dalam seat belakang kereta persona, kami bawak balik sendiri je la. Mujur laaa boleh bawak balik haritu juga. Senang. 
Tapi kena rehatkan dulu 8jam. Tak boleh terus on. 

Alhamdulillah 12.12.2019 ianya secara rasminya digunapakai. Moga ianya akan penuh berjasa la kepada acik mimi nanti. Demi nak cari rezeki hendaknya. 

Sebenarnya beli freezer ni bersebab juga tau. Sebab lain dari jual icecream malaysia tu, ada bisnes lain. Nanti cik mimi share okeh. 😉😉


Nota : Cik mimi mabuk niaga. Hehe

8 ulasan

  1. alhamdulillah.. elok beli masa sale.. dpt murah skit.. hihi

    ReplyDelete
  2. tahniah, mimie.
    semoga terus sukses ye :)

    ReplyDelete
  3. husband ammi dulu penah dapat freezer as hadiah lucky draw. pakai dalam 1/2 tahun pastu jual. rasa mcm kuat tarik letrik pulak. melambung2 bil

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oohh yeke.. Ni pestime pakai. Tgk umh mil, adk ipr pun ada freezer. Takde pulak dorang cite bil jd melambung.

      Delete
  4. comey je.. senang ada freezer cmni mimi

    ReplyDelete
  5. wowww hebat cikmimii berniagaa. takpe labur sikit duit untuk business. moga dapat pulangan yang lumayan; rejeki berkat lagi baik aamiin :D

    ReplyDelete
  6. Awesome blog. I enjoyed reading your articles. This is truly a great read for me. I have bookmarked it and I am looking forward to reading new articles. Keep up the good work! SubZero, Viking Freezer Repair Montecito

    ReplyDelete