Monday, 7 October 2019

Tempahan Handmade Brooch

Assalamualaikum, hai readers.
Ya Allah, rasa macam tak sempat nak update blog sekarang. Sejak instagram niaga diduga lagi, terus down nak tengok social media. Sampaikan nak jenguk blog pun rasa tak sempat. Sebab kadang ada 2 fon, 2-2 anak anak conquer..
Entri ni dah taip lama dah. Dok tersimpan dalam draf. So harini kita publish la ye. Hehehe


Sehari sebelum IG niaga nak diduga, tiba tiba ada orang PM tanyakan handmade brooch. Nak buat tempahan. Ya Allah, dah lama sangat cik mimi tak buat handmade brooch ni. Dek kerana takde sambutan dah, so cik mimi stop la dulu. Last dulu pernah terima 200 set untuk handmade brooch. Masa tu bulan puasa. Tak silap tahun 2015. Sekarang dah tahun 2019. Lebih kurang 4tahun dah tak buat. 




Bila orang tanya, tentunya kita pun bersemangat balik nak buat kan? Kebetulan semua bahan pun ada. So cik mimi accept je la tempahan tu. Lagipun dah rindu nak buat. 

Syukur, tempahan dari Melaka selamat dah diterima. Customer mula mula nak order 10set je. Lepas tu tengok comel comel terus minta tambah jadikan 20set semuanya. Alhamdulillah.. Andai kata ada kawan kawan berminat nak buat tempahan, boleh la bagitahu ye. In Shaa Allah harga mampu milik sangat sangat. Ikhlas cik mimi buat, bukan semata mata nak kan keuntungan. Tapi rasa tenang sangat bila dapat buat brooch handmade yang comel comel ni .

Kalau ada kawan kawan nak tempah serendah 3set ya. Boleh whatsApp je tuk dapatkan stok. 😘
www.wasap.my/601124181178

8 comments:

  1. Akk pn down bila ig bisnes kena ttp tiba2.. BTW, cantik n murah brooch ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Laaaa.. Ig bisnes akk pun kena juga ye.. Buat baru kak..
      Buat murah2 je kak. Sambil isi masa lapang. ☺

      Delete
  2. alahai comelnya brooch2 ni..

    ReplyDelete
  3. kreatifnya... buatlah lagi mana tau boleh selit2 kat kedai2 kat pasar malam ke, bazar ramadhan ke..

    ReplyDelete
  4. I read your entire article and I genuinely like it.Thank you for discussing this great post. And Pikdo is an Instagram Online Viewer that you can easily browse users, location, followers, hashtags, popular contents, statistics and much more. ...

    ReplyDelete

Sponsor

Comments