Monday, 20 May 2019

Kekal sihat dan dilindungi sepanjang bulan Ramadan dengan Dettol!


Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya

Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadhan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umah islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek.


Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!

Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah.  Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri anda terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.

Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan.

Pada bulan Ramadan ini, Dettol melindungi anda dan keluarga anda dengan :
Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan untuk sahur dan iftar;
Sanitiser tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh membersihkan tangan anda tanpa menggunakan air; dan
Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman anda sempena menyambut ketibaan Hari Raya.

Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.


Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%




Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. 

Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai!

25 comments:

  1. Suka product dettol, a must ada kat dalam rumah

    ReplyDelete
  2. I love anti bacterial handwash too. Use in hospital everyday after seeing each patient

    ReplyDelete
  3. Suka betul dengan product dettol ni. Rasa yakin dettol mampu memberi perlindungan daripada kuman.

    ReplyDelete
  4. Bulan Ramadhan kena banyak2 menjaga diri dan kesihatan. Tambahan pula takut terbeli makanan yang mereka panaskan kembali.. huhu

    ReplyDelete
  5. My family using dettol products since i was a little kid. For my family, this is the best anti bacterial product.

    ReplyDelete
  6. I selalu bawa hand sanitizer Dettol dalam handbag. Senang nak guna bila bila perlu. Tambah bila ada anak anak ni, ntah apa apa je yg diorang pegang sepanjang jalan. Kena selalu be prepared.

    ReplyDelete
  7. dettol memng diyakini..nad pun ada guna pencuci tangan dettol..bersih je tangan..abu pun sedap..sabun mandi pun guna dettol

    ReplyDelete
  8. Produk Dettol memang fav akak dari dulu sampai sekarang. Anak-anak pun membesar dengan Dettol mcm kita jugak.

    ReplyDelete
  9. Wah menariknya event dettol tu. Airah pun guna pencuci tangan dettol dekat singki. Fav bau dia tu

    ReplyDelete
  10. Rawlins memang simpan sebotol hand sanitizer dalam kereta - just in case of emergency.
    And dalam beg pun memang akan sentiasa ada dettol wet tissue gak.
    Dettol memang sinonim dengan kebersihan dan dikenali sejak dulu - so memang trust lebih pada Dettol.

    ReplyDelete
  11. Produk dettol memang tak bagu . Rumah akak pun ada standby produk dettol. Wipes dettol bes . Mana pergi memang akak bawak. Dettol memang jadi produk pilihan ramai kan. Suka dettil jugak.

    ReplyDelete
  12. produk dettol memang menjadi pilihan seisi keluarga. ramai memilih utk menggunakan produk dettol sebab kualiti dan keberkesanan dia sangat bagus. tambah2 prodyuk penjagaan bayi. memang tip top

    ReplyDelete
  13. Kat rumah mesti ada produk dettol ni. Bagus untuk penjagaan diri dan Keluarga. Stock pun dah habis ni kat rumah, nampak gayanya kena pergi beli yang baru

    ReplyDelete
  14. My family memang using their hand wash and body wash too.

    ReplyDelete
  15. Dettol memang wajib ada tambah2 bila ada anak kecil , terjamin sikit kebersihan dia hehe

    ReplyDelete
  16. Yeahhh dettol dtg lagi.. bagus program cmni..

    ReplyDelete
  17. AM seisi keluarga mmg gunakan Produk Dettol dr dulu.. Even AM selalu ingatkan anak2 kalu dah lepas bermain d luar, mesti mandi n gunakan Produk Dettol.. Baru diyakini bersih..

    ReplyDelete
  18. Qiss memang dah amalkan guna Dettol ni. Alhamdulillah memang diyakini dan tak perlu risau. Best juga dapat sabun ni kat bazaar eh. Bila dorang nak datang Kajang ni?

    ReplyDelete
  19. jenama yg dah lama wujud dan dikenali...huhu

    ReplyDelete
  20. Kat rumah sis ni pun pakai dettol untuk mandi, lagi satu utk mop lantai pun pakai dettol sikit, baru terasa bersih. Nak cari lah team dettol ni kat bazar ramadan, mana tahu ada rezeki dapat byk dettol..hehehe

    ReplyDelete
  21. Betul. Time puasa ni la kita semua kena jaga kebersihan diri dari terkena penyakit yang tidak diinginikan. Bagusnya team Dettol turun padang buat agihan juga, hebatlah :D

    ReplyDelete
  22. Produk Dettol ni dah lama ada sejak kak kecik lg sampai skrg produk nyah kuman terbaik

    ReplyDelete
  23. Best Dettol bagi percuma je ye..

    ReplyDelete
  24. I sejak ada anan kecik aince 2013 dulu always ada sanitiser dettol ni dalam hand bag. Pegi mana2 mesti akan sanitize tangan. Troli supermarket pun I sanitize jugak before letak anak dalam tu

    ReplyDelete
  25. oh yes! I always use this brand and my family like it too. The wet wipes is a must for me when i travel.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments