Sunday, 26 May 2019

Juadah Berbuka Puasa Ke-20



Hai readers, assalamualaikum..
Tengah buat apa.. Dah ketuk kuali ke tu? Kita pukul 5 baru start ketuk kuali. Ni awal lagi. So, sementara ada masa terluang, kita nak update la juadah berbuka semalam. Banyak skip dah ni. Walhal ada je modal gambar. Tapi tak dan nak story mory je.

Untuk menu semalam, macam on the spot je. Sebab otak kita ni memang blur nak masak apa. Kang kita elok je nak masak, ddy dorang pulak taknak menu tu. So kita suruh dia pikir. Sebab tekak dia yang nak makan jugak kan.


Semalam dalam pukul 3 keluar nak cari ikan cencaru. Ddy nya nak makan. So alang alang dah keluar, ddy nya cakap nak makan mee goreng. So, beli mee dan bahan sikit yang mana takde. Pastu alang alang tu singgah ke bazar.


Beli pulak ayam golek berempah. Teringin pulak ayam tu. Sedap dok meratah. Ni pun ada lagi sikit. Nanti nak panaskan je balik. 


Pastu sebelum keluar pintu MP, ada serahkan bubur lambuk. Dapatlah 2bungkus. Selalu makan sebungkus je. Sebungkus tu simpan peti. Pastu next day boleh panaskan je. 



Kuih muih pun beli je. Tu pun tak habis makan. Kemain lagi membeli kan. Macam kita suka beli kuih yang boleh simpan peti kalau tak habis makan. 


Pastu beli air sekali. Mudah dah semalam. Haha..
Sebab buat air pun asik tak laku je kan. So beli je la air. Pilihan kan banyak. 

So, meriah la menu semalam sampai tak larat nak makan. Harini korang berbuka masak apa?

12 comments:

  1. tak sabarnya nak berbuka kat rumah

    ReplyDelete
  2. masak yang mudah-mudah je kalau PC ni.

    ReplyDelete
  3. Uish.. pulut serunding tu.. Sedapnya.. murah pula tu.. Sini tak jumpa orang jual pulut serunding tu..

    ReplyDelete
  4. Murahnya harga kuih muih tu. Berbaloi belim

    ReplyDelete
  5. Sedap2 nya juadah berbuka mimi..kueh biasa mmg ada setiap kali puasa

    ReplyDelete
  6. Sepanjang Ramadan ni belum dapat makan mee goreng eh mcm teringin pulak! ABC tu sedapnye...

    ReplyDelete
  7. Amboi dia tayang mknn. Sedap sedap lak tu

    ReplyDelete
  8. Wah teringin nak minum ais sirap bandung sekarang and makan mee goreng.

    ReplyDelete
  9. Sedap sedap menu berbuka mimi. Yang air tu bikin air liur meleleh je

    ReplyDelete
  10. woowww air tu nampak menggoda la mimi.. huhu.. teringin pulak rasa

    ReplyDelete

Sponsor

Comments