Wednesday, 20 March 2019

Cara Mendapatkan Kekosongan Jawatan 2019

Zaman sekarang ni, ramai graduan lepasan universiti atau mereka yang lepasan Spm masih menanti peluang pekerjaan. Dan dengar dengar lebih 500,000 sedang menganggur dan menanti jawatan kosong 2019. Dan sebenarnya, bagi yang belum terbiasa dengan dunia pekerjaan ni, agak kekok nak mencari peluang pekerjaan ni. Mungkin ada yang tak tahu, sekarang ni untuk mencari pekerjaan tidaklah sesusah mana yang disangka. 


Sebenarnya banyak peluang pekerjaan yang terbuka, tapi ramai yang tidak didedahkan dengan maklumat sebegini. Sebagai contohnya, antara peluang pekerjaan yang dibuka seperti Jawatan Kosong TNB, Jawatan Kosong Polis Bantuan, Kerja Kosong Di Kelantan, Jawatan Kosong Untuk Terengganu dan yang sering dicari  Jawatan Kosong Kerani.

Antara banyak banyak jawatan yang sering dicari, jawatan yang kita nyatakan tadi adalah sektor yang paling kerap dicari dilaman laman web untuk melihat peluang kerja yang ada. 

Sebagai contohnya kita sendiri, walaupun hanya seorang surirumah, tidak bermakna kita hanya duduk berdiam diri. Kita suka juga cari peluang pekerjaan yang ada di website yang ada. Salah satu website yang kita selalu terjah ialah kerja kosong atau https://www.kerjakosong.co/

Kenapa website ini menjadi pilihan? Kerana disitu terdapat banyak peluang kerja yang disedia. Sebab di dalam portal ni la kan yang kita sedia maklum, ada diberitahu tentang jawatan kosong kerajaan, jawatan kosong swasta dan juga jawatan kosong dibuka SPA.

Bila kita rajin terjah laman web sebegini, sebenarnya kita dah memudahkan kerja kita. Sedikit sebanyak ianya memang dapat membantu. Membantu dari segi pertolongan peluang kerja yang sedia ada kekosongan, tips untuk memudahkan mendapat kerja dan sebagainya. 

Bagi mereka yang masih belum arif dengan cara untuk mendapatkan peluang kerja, mesti korang akan cuba langkah paling mudah dengan apa yang korang tahu iaitu search di google kan? Bila keluar tentang jawatan kosong, kita mula rasa teruja, tapi kita berasa hampa kemudiannya sebab kadang kala website yang ditujukan tidak bermaksud dengan apa yang dinyatakan. 

Jadi kita nak sarankan kat sini, kalau nak cari kerja kerja kosong tak kira la untuk diri sendiri ke, adik ke, nak suggest pada kawan ke, korang pergi je laman web KerjaKosong.Co dan jangan lupa bookmark la sesiap blog jawatan kosong ni untuk memudahkan korang search dikemudian hari!

So, macam mana? Agak agak yakin tak lepas ni nak cari peluang kerja tu dimana? Kita harap dengan perkongsian entri kita tentang pencarian jawatan kosong 2019 ni dapat membantu kengkawan semua. Jangan putus asa okeh! Yang penting usaha! 🙂

21 comments:

  1. terima kasih sangat ok sekarang saya akan forwardkan link blog awak ni pada adik, memang dia dan kawan2 tengah mencari skg ni.. tqqqqqq

    ReplyDelete
  2. Info yang bagus untuk mereka yang sedang mencari pekerjaan.

    ReplyDelete
  3. Bagus sangat ni sis Mimi . Adik cx pon tengah mencari kerja sekarang. Memandangkan tempat kerja dia ada sedikit tidak adil. Kerja byk dan penat tp gaji sikit. Boleh tolong adik cx ni. Tq share!

    ReplyDelete
  4. yeah now many people looking for job, even my niece and friends too. I can now inform them to check this website. so easy now got internet can just access to check and apply for jobs.

    ReplyDelete
  5. Sekarang ni mcm2 platform dah ada utk cari kerja kan. Nice sharing ni. Boleh fwdkan dekat group alumni utk jr2 yg duk cri kerja

    ReplyDelete
  6. Macam-macam platform diwujudkan untuk memudakan orang ramai mencari kerja. Best pulak baca entri ni. Bnyk ilmu dan sangat berguna terutama untuk graduan baru

    ReplyDelete
  7. semoga dipermudahkan rezeki mereka2 yang cari kerja. banyak saluran skrng kena rajin cari.

    ReplyDelete
  8. Wah... Good sharing ni. Nak share laaa pada kengkawan yang tengah cari keje. Bukan mudah dapat keje skrang ni. Huhuuu

    ReplyDelete
  9. Sekarang ni dah mudah nak cari kerja tak macam dulu kena pergi dari kedai ke kedai atau pejabat ke pejabat untuk cari kerja kosong tapi sekarang ni semua online mudah dan cepat. Cuma ramai anak muda kita ni terlalu memilih sangat nak kerja yang senang tapi gaji banyak hehehehe...

    ReplyDelete
  10. terima kasih diatas perkongsian ini, saya nak kongsikan kepada kawan-kawan dan saudara-mara yang mermerlukan pekerjaan.

    ReplyDelete
  11. Thanks for your info and tips, I have shared it to my friends who just graduated and currently looking for jobs.

    ReplyDelete
  12. Dulu kalau cari kerja semua kena isi borang manual kan. Sekarang ni nak cari kerja jadi mudah sebab semua online. Zaman makin maju cari semua maklumat hanya di hujung jari saja kan

    ReplyDelete
  13. Bagus kan tips ni jadi dapat bantu graduan2 yg menganggur diluar sana. Zaman i dulu rajin cari kat surat khabar hehe

    ReplyDelete
  14. Betul.. kita tak boleh memilih kerja. Walaupun gaji kecil tapi yang penting usaha utk naikkan taraf dan usaha untuk jaeatan dikekalkan, naik pangkat dan gaji akan bertambah sesikit demi sedikit. Sekarang dh byk saluran utk cari kerja,yang penting kena rajin je

    ReplyDelete
  15. Sekarang macam-macam platform ade utk cari kerja, tapi dekat mana tu yanng orang was-was. Nasib nampak entry mimi ni.. Boleh la share dengan kawan-kawan, sedara yangbtengah cari kerja

    ReplyDelete
  16. zaman sekarang ni mmg susah nak mendapat pekerjaan. yg belajar tinggi2 pun susah juga. kena rajin mencari

    ReplyDelete
  17. senang la lepas ni nak cari kerja dengan platform ni. sesuai sangat untuk mereka yang tengah cari kerja baru atau baru nak bekerja. yang penting kena ada pengalaman dahulu kan

    ReplyDelete
  18. Kadang kesian tengok kawan2 yg gigih cari kerja tapi tak dapat2. Kita nak tolong pun tak tahu nak tolong macam mana. Boleh cadangkan platform cari kerja aje la.

    ReplyDelete
  19. Senang dengan ada platform untuk posting job ni, menyenangkan majikan dan juga orang yang nak cari kerja.

    ReplyDelete
  20. wah lia pun tengah nak cari keja baru ni. boleh lah ushar2 kut ada keja yang berkenan kat sini. Mudah gak nak cari kan.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments