Ahad, 31 Disember 2017

Balm Bayi Tok Syed Kegunaan Seisi Keluarga!

11:41 PTG 7 Comments

Balm Bayi Tok Syed Kegunaan Seisi Keluarga!


Assalamualaikum, Hi readers!
Harini saya nak share sikit mengenai Balm Bayi Tok Syed. Balm bayi ni dikatakan sesuai untuk kegunaan seisi keluarga. Dari golongan kecil sehinggalah dewasa. Balm bayi ini dikatakan sebagai persediaan kecil yang wajib ada bagi setiap isi rumah.

Apa yang bestnya mengenai Balm Bayi Tok Syed ini?

Balm bayi tok syed ini dikatakan dapat melegakan batuk, selsema serta mereka yang mengalami hidung tersumbat. Haaa, seksa kan rasanya kalau kena ketiga-tiga situasi ni? Lagi lagi hidung tersumbat. Rasa lemah badan dibuatnya.

Dengan adanya Balm Bayi Tok Syed ini, anda semua tak perlu risau. Kerana kandungannya sendiri diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi dan bukan khususnya untuk anak-anak kecik sahaja walaupun namanya Balm Bayi! Ianya selamat digunakan untuk golongan lelaki mahupun wanita. Dari golongan bayi sehingga ke atok nenek pun boleh digunakan.




Antara bahan yang terkandung didalam balm bayi tok syed ini adalah Beeswax atau dikenali sebagai Lilin Lebah. Ianya merupakan bahan asli yang dihasilkan dari lebah serta dapat membantu masalah radang kulit juga. Selain itu bahan lain yang terkandung ialah Minyak Kelapa Dara yang terbukti kebaikannya diseluruh dunia. 

Bukan dua bahan penting itu sahaja yang terkandung didalam balm bayi ini, malahan Minyak Bunga Matahari juga yang diestrak dari bijinya juga kaya dengan nutrien yang sangat seimbang di dalamnya.Kandungan Vitamin E serta asid lemak Omega 6 yang tinggi menjadikan ianya sangat efektif bagi urutan luaran. Pati Minyak Lavendar juga dikatakan menjadi agen utama yang sangat bagus bagi berfungsi sebagaii mengurangkan tekanan.



Pati Minyak Lavendar dikatakan mengeluarkan bau wangian yang sangat menenangkan, bukan sahaja sebagai bahan aromaterapi, tetapi ianya dapat membantu dalam mengubati masalah selsema dan demam.

Bagaimanakah cara untuk mengunakan balm bayi ini kepada anak kecil?

1. Sapukan balm bayi ini serta urut perlahan-lahan pada tapak kaki anak anda
2. Urut juga secara perlahan di belakang badan
3. Urut lembut disekitar bahagian dada
4. Ianya juga boleh disapu sedikit dibahagian "T" muka.

Bagaimana cara untuk membuat pembelian terus Balm Bayi Tok Syed ini?

Untuk membuat pembelian terus, kengkawan boleh layari www.toksyed.com/product/balm-bayi. Harga yang ditawarkan untuk 1 bekas ini ialah RM80 sahaja. Tetapi! Sekiranya anda membuat pembelian sebanyak 3 bekas sekaligus (didalam 1 resit pembelian), anda akan mendapat harga istimewa iaitu RM67 sebekas.

Mungkin anda berminat untuk mendapatkan produk ini segera melalui stokis-stokis yang dilantik kan? Bagi yang ingin mendapatkan produk ini melalui stokis yang dilantik, anda boleh layari www.toksyed.com/stockist. Rujuk gambar dibawah ini, anda klik pada pautan kecil di 'select state' untuk mendapatkan stokis-stokis yang berhampiran anda.




Untuk mendapatkan maklumat penuh mengenai produk dari tok syed ini, boleh layari :

website : http://www.toksyed.com

No tel HQ : 016-826 2990

Instagram : https://www.instagram.com/toksyedori

Facebook : www.facebook.com/toksyedori

Youtube : www.youtube.com/channel/UCp_nMwkF4a8kOshiZV9-48A

Jom tengok testimoni pengguna ni. 









Atas kepuasan hati menggunakan Balm bayi Tok Syed ni, saya juga menghantar feedback secara peribadi. Yela, bila dah guna, seronok la kan nak share pengalaman sendiri. :)



Review saya setelah menggunakan Balm Bayi Tok Syed ini :


Saya telah menggunakan Balm Bayi ini kepada anak-anak saya, malahan saya juga menggunakannya. Saya gunakan pada anak-anak saya untuk sapuan diperut. Balm bayi ini berasa berangin nyaman sekali. 

Balm bayi ini mempunyai bau yang sangat-sangat wangi. Bau yang sangat menenangkan. Saya sendiri menggunakannya untuk sapuan di perut ketika perut tidak selesa. Bukan itu sahaja, saya juga menggunakan balm ini untuk sapuan pada gigitan serangga. Bila anak saya kena gigitan nyamuk, terus disapukan dengan Balm Bayi ni, memang cepat dia berkesan.

Sejujurnya, saya sukakan balm bayi ini kerana anak-anak saya juga selesa bila saya sapukan pada mereka. Malah selepas mandi anak saya yang berumur 3 tahun pasti meminta balm bayi ini untuk disapu pada perutnya. Yang lagi best, balm ni tak melekit tau. Melekit pun pada awal sapuan je. Lepas tu dia jenis cepat terserap ke kulit.

Saya yakin, Balm bayi ini sangat berguna serta balm yang terbaik untuk kegunaan seisi keluarga. Yang penting, 1 Balm untuk 1 keluarga!



Jumaat, 22 Disember 2017

Zhareef Turn 1!

10:08 PG 6 Comments
Assalamualaikum, and hi readers!

22 Disember 2016
22 Disember 2017

10.08 pagi



Syukur Alhamdulillah.. Zhareef genap setahun dah. Rasa macam ehhhhh, cepatnya la hai ~
Ddy dorang pun kata rasa macam baru je Zhareef ni lahir.

Ok laa.. ni gambar fresh 22 Disember 2017 ye. 

Next entry la bebel panjang lebar ye. ☺

Khamis, 21 Disember 2017

" Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 "

9:04 PG 2 Comments
Tajuk : Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0


Dalam kepesatan zaman teknologi yang semakin canggih, ramai peniaga suka berniaga secara online untuk menambah pendapatan mereka disebabkan oleh taraf hidup yang semakin hari semakin meningkat. Jika harapkan duit gaji bulanan tanpa melakukan kerja tambahan, agak sukar untuk menampung perbelanjaan seharian.






Bagi menjamin kewangan yang kukuh dalam jangka masa yang panjang, anda perlu menjadi seorang yang bijak dalam merancang perniagaan anda. Melabur adalah satu urusniaga paling mudah yang boleh dilakukan oleh sesiapa sahaja dan keuntungannya adalah berlipat kali ganda daripada modal yang dikeluarkan.



Disebabkan oleh keuntungan yang lumayan inilah yang membuatkan ramai orang mengambil keputusan untuk melaburkan wang dalam pasaran kewangan terbesar di dunia iaitu pasaran pertukaran asing (Forex). Tambahan lagi dengan adanya kuasa internet yang meluas dapat memudahkan lagi urusniaga pelaburan di pelusuk dunia.



Apakah Itu Forex?




Forex adalah singkatan nama bagi FOReign EXchange atau lebih mudah difahami dengan urusniaga perdagangan/transaksi matawang yang boleh dilakukan selama 24jam secara berterusan tanpa henti. Perdagangan/transaksi ini memperdagangkan mata wang sesebuah negara terhadap mata wang negara yang lainnya yang melibatkan pasaran wang utama di dunia.



Dikatakan pasaran Forex ini mempunyai pasaran yang sangat kukuh sehingga mampu mengalahkan mata wang asing yang terbesar dan nilai transaksi pasaran forex mencapai nilai trilion sehari. Oleh kerana itu juga lah ramai prospek yang semakin ramai melabur dalam perdagangan Forex kerana ianya sangat menguntungkan.

Kenapa Anda Perlu Memilih Forex?

1. Modal Kecil.




Untuk mula melabur dalam pasaran Forex tidak memerlukan modal wang yang banyak. Anda hanya perlu membeli sejumlah minimum saham yang ditetapkan sebagai permulaan pelaburan anda. Dengan jumlah minimum ini dapat memberikan peluang kepada anda yang berminat dalam pelaburan Forex.

2. Untung Besar.

Tidak dinafikan lagi bahawa pasaran Forex memberikan lebih banyak faedah serta keuntungan daripada kerugian. Dengan melabur secara rasional dapat membantu anda menikmati pulangan keuntungan  yang berlipat kali ganda dan lebih lumayan daripada apa yang anda jangkakan.

Belajar Forex Dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0

Forex telah menjadi satu alternatif pelaburan yang semakin hari semakin popular diperkatakan oleh pelabur. Ini disebabkan oleh ROI ( Return On Investment) daripada Forex memberikan keuntungan yang cepat. Akan tetapi, sekiranya anda tidak mempunyai ilmu pelaburan Forex yang mencukupi akan menyebabkan anda berhadapan dengan risiko kerugian.



Bagi menguruskan kewangan yang baik, anda perlu mempunyai pengetahuan yang secukupnya terutamanya dalam pelaburan Forex ini. Sebagai persediaan untuk memulakan pelaburan, anda perlu mendapatkan ilmu dan maklumat pelaburan yang betul untuk menjadikan anda seorang pelabur yang bijak. Antara perkara-perkara yang perlu anda fikirkan ialah :  



1. Mempunyai modal melabur yang mencukupi.
2. Ketahui matlamat atau tujuan pelaburan.
3. Mendapatkan ilmu yang betul daripada sumber yang sahih dan dipercayai.
4. Fahami apa yang diajar dan dapat menguasai ilmu sepenuhnya.
5. Mampu membuat keputusan sendiri.
6. Sentiasa mengikuti per­kem­bangan semasa pelaburan.
7. Membuat pembelajaran sendiri dengan membaca.



Mungkin agak sukar untuk anda memikirkan semua ini sekiranya anda tidak mempunyai ilmu dalam pelaburan. Lebih-lebih lagi sukar untuk mencari maklumat yang boleh dipercayai. Adalah lebih mudah sekiranya anda belajar Forex dengan Trading Coach International di Masters Summit 1.0 yang dianjurkan oleh PIPSEMPIRE ACADEMY.

Kenapa Anda Perlu Menyertai Forex Masters Summit 1.0

1. Yuran Hanya Bayar Sekali Sahaja.

Dengan bayaran yuran sekali sahaja, anda akan dapat sertai kelas Forex berkali-kali. Tawaran istimewa ini hanya untuk mereka yang menyertai kelas anjuran Pips Empire Academy sahaja dan anda boleh bandingkan yuran kelas lain yang hanya menawarkan kelas secara on off dengan bayaran yuran yang mahal.

2. Kelas Selama setahun.

Dengan kadar yuran yang murah sekali bayar, anda akan menikmati kelas penuh selama 3 hari dan kelas pada setiap hari Isnin selama setahun. Dalam masa setahun ini anda boleh belajar sampai pandai dan boleh bertanya apa-apa soalan pada guru yang mengajar. Sangat menguntungkan bukan?

3. Silibus Yang Mudah Faham.

Kelas Forex Master  menyediakan silibus yang mudah difahami dengan strategi yang ringkas dan terbukit berkesan. Pembelajaran juga dilakukan secara bersistematik dan mempunyai silibus bagi memudahkan lagi pelajar memahami Forex dalam jangka masa selama setahun bagi menguasai ilmu Forex sepenuhnya.

4. Kemudahan Pembelajaran Yang Lengkap dan PERCUMA.

Selain mempunyai silibus yang mudah difahami, anda juga akan diberikan analisis percuma, signal percuma serta webinar percuma. Tambahan lagi anda akan dapat menyertai networking komuniti yang mempunyai sistem yang mantap dan berterusan daripada aplikasi telegram, whatsapp dan facebook.



Lebih menarik lagi sekiranya mempunyai Trading Floor di Singapura, Shah Alam, Melaka, Sabah dan tempat-tempat lain, anda boleh pergi bercuti sekali. Malahan kalau kebetulan berada di Shah Alam atau Melaka, boleh masuk kelas di sana secara percuma. Paling penting ialah dilengkapi dengan kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders).

5. Tenaga Pengajar yang Berkemahiran Dan Berpengalaman.




Untuk berjaya, anda perlu belajar daripada mereka yang mahir dan berpengalaman dalam sesuatu bidang. Disebabkan itu, PipsEmpire Academy menyediakan tenaga pengajar yang berkemahiran serta berpengalaman dalam pasaran Forex untuk kelas belajar Forex ini.

6. Mempunyai Kelas Fast Track Trader.

Kelas Fast Track Trader Ini adalah satu satunya kelas untuk menjadikan anda seorang professional dan international trader dalam masa yang singkat. Pendek kata, ia adalah shortcut journey of Trade dimana anda boleh mengikuti kesemua program PipsEmpire Academy secara percuma tanpa perlu membayar apa-apa.

Kelebihan Kelas Fast Track Trader.

  • IB Training PERCUMA.
  • Daily Signal PERCUMA.
  • Maklumat PERCUMA.
  • Webinar PERCUMA.
  • Silibus yang MUDAH difahami.
  • Perkongsian lebih 50 strategi yang mudah dan ringkas serta terbukti berkesan.
  • Pengajaran secara sistematik dan bersilibus.
  • Tenaga pengajar yang berkemahiran dan berpengalaman.
  • Support sistem yang mantap dan berterusan (telegram, whatsapp dan facebook).
  • Kemudahan pembelajaran yang lengkap!
  • Business To Business
  • Kemudahan “Auto Trade Management” (systematic trading by professional traders)
  • Secret Techniques

7. 6 Speaker Hebat.




Pada Forex Masters Summit 1.0 akan menampilkan 6 speaker hebat dalam bidang pelaburan pasaran Forex ini untuk berkongsi pengalaman mereka kepada anda. Antara 5 speaker yang hebat ialah Mario Singh, Wayne Ko, Ahmad Zaki, Ibrahim, Zulhilmi dan Aun Khairul.



Mario Singh.




Mario Singh merupakan Ketua Pegawai Eksekutif (CEO) Fullerton Markets dan pengurus Forex yang terkenal diserata dunia sebagai pendidik FOREX. Beliau telah mendapat latihan perbankan swasta dari Julius Baer (Bank Swiss yang terbesar di dunia dengan aset 340 Billion di bawah pengurusan CHF) dan perbankan ICBC (salah satu perbankan komersial terbesar di dunia dengan permodalan pasaran pada 269 Bilion.



Beliau juga adalah seorang pakar yang sentiasa mendapat perhatian ramai di dalam industri FOREX ini. Beliau juga telah muncul lebih 40 kali dalam rancangan CNBC dan Bloomberg. Seramai 350 juta penonton diseluruh dunia menonton setiap kali beliau menampilkan diri dalam berkongsi tentang pelaburan Forex ini.      



Wayne Ko.




Wayne KO adalah Ketua Penyelidikan dan Pendidikan di Fullerton Market. Beliau memberikan perkhidmatan “thought-provoking analysis” dan idea perdagangan kepada beribu pelanggan di seluruh dunia. Beliau sendiri adalah perdagang yang ternama yang mesra dan bersemangat membuatkan ramai orang dari seluruh dunia ingin mempelajari rahsia kejayaan beliau.



Sebagai seorang penceramah di peringkat antarabangsa, beliau telah berucap di depan beribu perdagang dan pelabur dari pelbagai negara di seluruh dunia termasuklah Singapura, Malaysia, Indonesia, Thailand, Vietnam, Kemboja, Australia dan China. Ucapan beliau dalam berkongsi pengalaman berdagang tidak pernah membosankan para pendengar.  



Ahmad Zaki.




Ahmad Zaki merupakan Pengasas akademi SIMPLYFX FOREX dengan lebih 10 tahun pengalaman dalam industri FOREX. Beliau juga telah dianugerahkan tempat pertama untuk dua tahun berturut-turut di dalam pertandingan FOREX yang di adakan di Singapura. Beliau juga adalah orang kuat di belakang penubuhan jutawan “SUPER SCALPER TRADERS”.



Selain itu beliau juga adalah seorang pengasas teknik/strategi khas yang telah terbukti berjaya di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga baru sahaja dianugerahkan sebagai GRAND CHAMPION 2017 daripada Fullerton Markets.  Bukan calang-calang orang beliau ni.



Ibrahim.




Ibrahim adalah perdagang profesional dan pengurus dana proprietari. Beliau adalah orang yang tepat untuk berkongsi dan belajar strategi perdagangan. Beliau juga adalah pengarah pendidikan di SIMPLYFX. Beliau mula berdagang di dalam pasaran FOREX pada 2012 dan mempunyai rekod peribadi yang baik dengan 1000% pulangan pelaburan dalam masa hanya dua bulan. Beliau telah melatih lebih daripada 3000 perdagang dari Malaysia, Indonesia dan Singapura.



Zulhilmi.




Zulhilmi Yusoff adalah pedagang forex sepenuh masa dan merupakan salah seorang mentor di PipsEmpire Academy selepas tiga tahun menjadi ejen Unit Trust. Beliau mempunyai dua tahun pengalaman dalam FOREX. Pengasas teknik membunuh FusionFIBO yang diasaskan daripada FIBO yang asal, yang mana ia sudah terbukti sebagai satu strategi yang sangat efektif untuk perdagang scalping, intraday dan swing. Beliau telah mengajar dan membangunkan ramai pedagang yang konsisten dan berjaya.



Aun Khairul.




Aun Khairul diibaratkan sebagai kisah klasik “Zero To Hero” di dalam FOREX. Beliau telah diperkenalkan kepada Forex oleh SIMPLYFX Malaysia. Setelah berjaya, beliau kini adalah mentor dan menguruskan PIPS EMPIRE MALACCA TRADING FLOOR hanya selepas dua tahun aktif di dalam perdagangan FOREX. Beliau juga turut dikenali sebagai pakar perdagangan emas dengan memberikan analisis harian yang tepat dan hampir sempurna untuk perdagangan emas.  

8. Lokasi Yang Strategik.




Forex Masters Summit 1.0 2018 akan diadakan di IDCC (Ideal Convention Centre) Shah Alam yang merupakan tempat yang sangat strategik dan selesa untuk semua peserta. Antara kemudahan yang ada dan berdekatan di sini adalah :  
  • Parking Percuma
  • Makan 3x (Breakfast, Lunch, Tea Break)
  • Dekat dengan hotel (Mewah / Murah) From RM108/night
  • Budget Hotel RM86/night.
  • Easy access Federal Highway
  • Wifi Percuma

Daftar Minat Anda Percuma SEKARANG!!!
Berminat untuk melabur dan ketahui lebih lanjut tentang Forex? Rebut peluang ini dengan menyertai Forex Masters Summit 1.0 sekarang kerana tempat adalah terhad. PipsEmpire Forex class dan Fast Track Trader Program juga menawarkan pakej dengan harga yang tak masuk akal. Jadi, daftar minat anda percuma sekarang juga. Jangan tunggu lama-lama.



Nama Penuh


Email:


No Telefon:



We respect your email privacy









Rabu, 20 Disember 2017

Photobook Murah By Printmurah_byjuzu

8:11 PG 5 Comments
Assalamualaikum! Hi dan selamat pagi.


Harini saja la saya nak share sikit tentang photobook yang saya pernah tempah dengan kak Julina Alias at @printmurah_byjuzu
Masa saya tempah ni, dalam tahun ni juga. Tak silap bulan March macam tu saya terima. Punya la tertangguh dari tunggu hari nak bersalinkan Zhareef sampai la masuk fasa dalam pantang. Akhirnya terlaksana juga nak buat photobook ni. Rasa give up sekejap sebab macam tak sempat je nak buat pemilihan gambar semua tu.


Ada Photobook ni memang best. Sebab kita dapat abadikan koleksi gambar anak dari kecik sampai la umur dia yang terkini. Saya abadikan gambar zara ni dari seawal beberapa jam dia lahir sehingga umur dia setahun lebih masa tu. Bukan saya tak nak cuci gambar sekeping sekeping.


Tapi risau nanti gambarnya hilang. Pastu kena cari album pulak. Harga album pun kalau nak yang berkualiti mahal la kan. Tapi mungkin next nak try juga cuci gambar kut, supaya anak anak tahu koleksi gambar mereka masa kecik banyak sangat. Cute cute je pulak tu.

Daripada gambar terperap dalam fon sampai naik 'heng' then terhilang terus gambar kenangan tu, apa kata ambik pendekatan buatlah photobook. Nak tengok pun seronok je. Bukan anak yang seronok, mak paknya pun seronok membelek nanti. 

Kita akan Rasa macam mudah je nak pilih gambar. Tapi susah jugak. Sebab 100 keping gambar perlu dipilih kan. Sebab tak tahu nak letak gambar mana. Ni antara koleksi gambar yang saya abadikan dalam photobook ni. 



So, kalau rasa was-was atau tak tahu macam mana rupa photobook ni then rasa macam nak buat Photobook ni, boleh la tengok review saya ni. In shaa Allah, saya akan cuba full review dalam blog saya ni. Saya sertakan video nya sekali.



Ok, ada yang kata, macam mana dengan kualiti gambar ni?

Sebenarnya kualiti gambar ni bergantung la pada gambar yang korang tangkap tu. Kalau cantik, akan cantik la hasilnya. Kalau pakai kamera 'cap ayam', mungkin gambarnya biasa biasa je la macam tu. Tengok pada berapa pixel kamera fon awak tu ye. 



Nota : Review saya hanyalah secara peribadi. Bukan review berbayar. Sekiranya berminat untuk meminta khidmat review di blog saya boleh hubungi saya di :

WhatsApp : 011-24181178
Email : mimie_najib83@yahoo.com.my




#PersonalReview
#SyamimiReview
#Photobooks
#KoleksiGambarKenangan