:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Isnin, 23 Oktober 2017

Personalized Mug Terbaik Di WePrintGift!


Personalized Mug Terbaik Di WePrintGift!

Haii..
Selamat Pagi..
Monday bluesss ke tu... Takmo la camtu.. Pagi isnin kena semangat tau.. Macam kita harini.. Semangat je rasa.. Sebab harini kita nak share tentang satu barang yang menarik. So, nak bercerita mengenainya kenalah ambik mood yang baik dulu..

Sabtu, 21 Oktober 2017

Adik Beradik.

Adik Beradik.


Assalamualaikum..
Malam ni menaip sikit la kat blog. Sambil layan tengok tv ni. 

Jumaat, 20 Oktober 2017

Masak Ikut Mood


Masak Ikut Mood 


Assalamualaikum.. Hai readers.. 
Ehh ada ke yang baca blog kita ni. Meh la komen sikit. 

Sabtu, 14 Oktober 2017

Ciptaan Hadiah Buat Yang Tersayang Ikhlas Dari Hati

Ciptaan Hadiah Buat Yang Tersayang Ikhlas Dari Hati


Hai Selamat Pagi.. Assalamualaikum..
Pagi ni saya nak share la sikit tentang satu laman website untuk korang semuaaaa terjah! 
Apa yang menariknya tentang website yang saya akan kongsikan ni? Haaa, Pastikan baca sampai ke akhir penulisan saya ni ye. In Shaa Allah korang pasti suka!

Khamis, 12 Oktober 2017

Muslim Planner

Muslim Planner


Assalamualaikum warahmatullahi wabarokatuh..
Selamat pagi readers semua..

Rabu, 11 Oktober 2017

Bila 8Share Bagi BONUS?

Bila 8Share Bagi BONUS?


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Hari ni ambik mood awal sikit mengupdate blog. Anak bujang tu baru lena balik, so kasi can la mama dia nak update blog kan..
Harini nak share la sikit best ke tidak 8share ni.. Bagi yang dah lama mohon 8share ni, mesti tahu best ke tidak.. Apa yang menariknya..

Selasa, 10 Oktober 2017

Keropok Lekor

Keropok Lekor


Assalamualaikum.. hai readers..
Entri sesantai je la ehh senja ni..
Korang kat sini penggemar kopok lekor tak? Kalau kita of course la suka. Dari kecik sampai la dah jadi mak anak 2 ni.

Bahan RAHSIA Femilac!

Bahan RAHSIA Femilac! 


Bila orang tanya, kadang tak tahu apa nak jawab kan? Apa rasa Femilac tu.. apa yang terkandung dalam Femilac tu sampai mak mak menyusu kena beli. Kena rasa, kena cuba tu??

Isnin, 9 Oktober 2017

Rasa Femilac Tu Macamane?


RASA FEMILAC TU MACAMANE? 

Haaaaa, pagi pagi nak cerita pasal rasa femilac pulak kak.. Ehh, mommy dah breakfast belum tu. Jangan skip pulak ye.. Lepas tu baru ambil femilac. Baru la baby kenyang menyusu pagi ni..

Sabtu, 7 Oktober 2017

Cubaan Pecah Rumah??

Cubaan Pecah Rumah??


Assalamualaikum.. selamat malam semua. Malam ni update entri fresh la ehh.. kisah awal pagi tadi. 

Jumaat, 6 Oktober 2017

Nasi Kerabu


Assalamualaikum.. Selamat pagi.. Korang dah breakfast ke tu? Makan apa pagi ni?
Kita ni tak tahu dah nak sarapan apa. haha.. nak makan pun pening dah kan..
Sebenarnya terbayangkan Nasi Kerabu ni.. Sedapnyaaa la haii..

Isnin, 2 Oktober 2017

Oktober muncul kembali. .

Oktober muncul kembali. .

Assalamualaikum.. Hai readers..
Disaat yang lain sedang dibuai lena, saya mengambil kesempatan ni untuk menulis diblog..
Ehhh, kenapa skema sangat aihhh ayat.. haha..

Khamis, 28 September 2017

Segmen Follow Meng-Follow

Segmen Follow Meng-Follow


Assalamualaikum.. Hai readers!

Harini rasa macam nak buat segmen santai-santai la.. Jom la korang join sama.. Nak cuba mengaktifkan balik blog ni.. Dah pakai domain, pastu senyap sunyi takmo update blog, sayang la kan..
Harini kita aktif bersegmen dulu ehhhh.. In Shaa Allah next kita buat giveaway pula.. Plan ni kena ambik masa betul-betul. Takut nanti bercelaru.

Giveaway Paling Gedik


Assalamualaikum.. Hai readers!
Pagi ni memang awal mengupdate blog. Kisahnya terjaga awal pagi. Ada kerja perlu diselesaikan. Dah tu, godek-godek blog, cari mood nak join la apa yang boleh.. Mana la tahu ada rezeki yang melekat ke kan..
Sambil-sambil tu kita support la kawan yang anjurkan giveaway ni.. ye dok?

Ahad, 24 September 2017

Sagu Gula Melaka.


Sagu Gula Melaka.


Assalamualaikum.. hello readers..
Memalam update gambar makanan boleh tak? Hehe.. 
Ada yang terliur tak?

Jumaat, 22 September 2017

REVIEW : SKMEI Brand Men Dual Display Wristwatches Digital Quartz !


REVIEW : SKMEI Brand Men Dual Display Wristwatches Digital Quartz !

Assalamualaikum! Hai readers :)

Harini kita nak buat review sikit. Ni review produk beli sendiri tauuuu.. Bukan review barang tajaan! hehehe..
Minggu lepas sakan la aihhhh ddy zara tu menyoppingkan diri di Lazada. Kalah tau kita yang perempuan nih! Kita tak rajin belek Lazada nun.. Sebab takut terjebak nak menyopping. Pempuan la katakan. Hehhe.. Pantang tengok menarik, ada sale. Suka nau! hihi..

Rabu, 20 September 2017

Secret Recipe | 31 Ogos 2017


Secret Recipe | 31 Ogos 2017


Assalamualaikum.. hai readers..
Banyak betul entry yang bakal throwback. Semuaaa entry basi belaka. Nak buat camne.. ingatkan dah publish. Rupanya dalam draf lagi oiiitt.  

Isnin, 18 September 2017

Silicone Breast Pump & Milk Collector Femilac by Feedmilk


Silicone Breast Pump & Milk Collector Femilac by Feedmilk


Ramai ibu ibu bekerjaya kan sekarang ni. Dan boleh dikatakan ramai juga yang alert dengan penyusuan anak. Ramai ibu ibu bekerjaya sekarang ni tak sesukati memberi susu FM pada baby yang masih kecil. Kecuali atas sebab terpaksa la kan. Yang dah tak boleh dielakkan.

BLOGLIST OGOS - DISEMBER 2017



BLOGLIST OGOS - DISEMBER 2017

Assalamualaikum.. Hi readers!..

Semenjak 2 menjak ni rasa macam busy ya amat. Macam tak cukup je sehari 24jam tu. Seriusssss, tak cukup! Nak-nak bila dah ada anak 2 orang ni. Keletihan, kekalutan, semuaaanya cukup!

Ada masa 2-2 meragam. Memang pening kepala oiii..

Khamis, 14 September 2017

Review : Pencuci Lantai & Bilik Air EZICLEAN!!




Review : Pencuci Lantai & Bilik Air EZICLEAN!!


Hai readers! Kali ni nak share tentang kehebatan EZICLEAN ni la.. Boleh tak? Ni bukan entri berbayar ye. Yang ni nak buat review sendiri lepas gunakan produk ni. Sometimes kita share la apa yang kita gunakan? Mana tahu, ada ramai yang kat luar sana tak tahu best ke tak best produk ni. 

Selasa, 12 September 2017

"DOA BUAT IBU YANG MENYUSU"


"DOA BUAT IBU YANG MENYUSU"


Jom momies kita amalkan doa ni..boleh SHARE pada rakan2 momies yang lain..



#femilacMilkbooster 
#TeamKakNitaOhsem

Isnin, 11 September 2017

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY


TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY


Assalamualaikum... Hai readers! =)
Busy nya kita ni kan.. Update blog pun tak selalu!.. hihi
Banyak bahan dah tau nak share, tapi dugaan la awak..
Kita tak sihat, pastu jangkit ke anak. Ni dah okay, so kita luangkan masa sikit la untuk blog.
Moh ler sama-sama join Giveaway dari tengkubutang ni. Mana la tahu sangkut rezeki, iye dok?
Ehhhh, panjang intro kan.. Sekali dapat membebel.. :P

Ahad, 10 September 2017

Weekend!

Weekend!


Assalamualaikum.. Morning uolss..

Weekend macam ni apa aktiviti korang? Mesti best best kan.

Me??

Like this 👇


Isnin, 4 September 2017

Official dot.com !


Official dot.com !


Assalamualaikum.. hai readers.. 😉😉 kita just nak share, 31 ogos lepas bukan setakat negara kita je sambut kemerdekaan tau. Tapi blog kita pun merdeka jugak! 

Jumaat, 1 September 2017

Salam Kemerdekaan & Salam Aidiladha..


Salam Kemerdekaan & Salam Aidiladha.. 


Assalamualaikum.. Salam kemerdekaan buat semua yang berada di negaraku Malaysia yang terchinta! Salam Aidiladha buat semua yang beragama islam..

Sabtu, 26 Ogos 2017

"Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com" .

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.




Muhammad Zhareef is Turn 8Month


Muhammad Zhareef is Turn 8Month

Assalamualaikum.. 
Rasanya jarang sekali nak bercerita tentang anak bujang hero kesayangan sorang ni kan!..
Tak tahu la kes mamanya malas ke, mamanya terlalu busy!

Khamis, 24 Ogos 2017

Rahsia 3 Jenama Penapis Air Yang Terkenal Di Malaysia.


Rahsia 3 Jenama Penapis Air Yang Terkenal Di Malaysia.

Penapis Air telah menjadi salah satu keperluan yang tinggi nilainya yang mesti terdapat pada setiap rumah! Syarikat mengenakan bayaran yang sangat tinggi untuk penapis air mereka kerana biasanya datang dengan perkhidmatan tambahan yang mereka berikan selepas jualan! Itulah sebabnya kami mahu Anda Memilih dengan bijak dan tidak membuat keputusan yang salah.

Rabu, 16 Ogos 2017

PEREMPUAN KAN!



PEREMPUAN KAN!


Assalamualaikum.. Morning semua..
Semangat betul pagiak  ni nak meng-Update blog. Cuaca pun dingin je. Alaala di Cameron Highland gitu.. Ewahhh!.. haha

Zikir Dan Doa Untuk Memperbanyakkan Susu Ibu

Zikir Dan Doa Untuk Memperbanyakkan Susu Ibu

Assalamualaikum.. Selamat Pagi mommy!

Ambil la ni.. Simpan ni bebaik tau. Saya nak semua ibu menyusu di Malaysia boleh menyusukan anaknya tanpa susu formula!

Ahad, 13 Ogos 2017

Brownies!!

Brownies!!


Assalamualaikum. Morning. Okeh. Pagi ni bersemangat nak update entri lagi. Hehe. Selagi ada mood, kita taip. Tak kisah la dalam 1 hari ni berapa entri bakal keluar. 

RAJIN-MALAS | MALAS-RAJIN

RAJIN-MALAS | MALAS-RAJIN


Assalamualaikum.. Selamat pagi. Selamat berhujung minggu. Blog dah beberapa hari senyap. Sebenarnya banyak je boleh ditulis. Tapi tu la.. Rajin-Malas. Malas-Rajin. Rajin ambik gambar. Tapi malas nak watermark. Malas nak menaip, tapi rajin nak berkongsi. Ehhh macam mana tu. 

Isnin, 7 Ogos 2017

Pencarian Bloglist OGOS 2017


Pencarian Bloglist OGOS 2017 

Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Pagi ni tergerak hati pulak nak buat segmen bloglist.. Ehhh, pencarian bloglist baru. Last buat rombakan bloglist ni tahun lepas. haha.. Masa tu belum bersalinkan Zhareef lagi rasanya. So, dah lebih 6 bulan pun kan.. Apa kata kita cari kengkawan baru yang aktif..
Eleehh, tuan rumah sendiri pun tak aktif mana kan. kekeke..

Jumaat, 4 Ogos 2017

Instant Shawl Giveaway By Mamapipie


Instant Shawl Giveaway By Mamapipie

Assalamualaikum.. Selamat Petang.. Petang ni ambil mood sikit join giveaway.
Rasa macam dah lama sangat saya tak join mana-mana GA kan?
Kalau korang ada buat GA, mai la jemput saya.. hihihi

Healthy Homemade Condiments By Kravve


Healthy Homemade Condiments By Kravve

Assalamualaikum.. Hai readers..
Maaf la agak lambat sedikit nak share tentang suatu makanan sihat ni kepada semua.. Sorry, agak busy sikit sejak kebelakangan ni. Jadi harini saya kena juga share tentang info ni.
Saya dah try. So, apa kata saya share info ni kepada semua agar kawan-kawan yang lain pun dapat mencubanya juga.

Khamis, 3 Ogos 2017

Nasi Ayam Simple & Sedap

Nasi Ayam Simple & Sedap


Assalamualaikum.. Hai Readers!
Ni cerita semalam. Teringin sangat sebenarnya nak buat nasi ayam sendiri. Selalu nak makan nasi ayam je mesti tunggu balik ipoh mak masak. Sebabnya takut nak buat sendiri. Kut tak menjadi ke apa. Ehehe.. Belum try dah takut kan. 

Ahad, 30 Julai 2017

Attend Wedding Caremony At Kompleks Sukan Bangsar


Attend Wedding Caremony At Kompleks Sukan Bangsar


Assalamualaikum.. Selamat Tengahari. Tengahari ni kita try update entri fresh ehhh.. 😅
Kejadian siang semalam. Hahaha.. Ingat senang ke kita nak update cerita yng baru terjadi. Huhuhu.. Selalu berminggu baru nak tepek kan. Paling sadis tak update terus.

Jumaat, 28 Julai 2017

TESTIMONI SENDIRI SEBAGAI PENGGUNA FEMILAC!



TESTIMONI SENDIRI SEBAGAI PENGGUNA FEMILAC!

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Salam pagi jumaat penuh barokah!
Harini saya nak share pengalaman saya sendiri sebagai pengguna setia FEMILAC.
Yela, nak menjual pada orang, tentulah kita kena guna jugakan? Barulah kita dapat berkongsi cerita dengan kawan-kawan, berkongsi pengalaman sendiri yang menggunkaannya adalah lebih best kan?

Selasa, 18 Julai 2017

Feedmilk Lover!

Feedmilk Lover!


Assalamualaikum..
Sekarang ni dah terjatuh hati, terjatuh chintaaa pulak dengan produk keluaran Feedmilk ni tau. Seriuss.. Dulu kan masa kenal Feedmilk ni masa zara 6bulan kut camtu. Kiranya masa tu baby lagi. Sekarang ni zara dah masuk 2tahun 10bulan dah. Masa tu orang dok tag kat Instagram la kisahnya. Memula macam.. apa bendaaaa la Feedmilk ni. Kemahen orang dok menggila main tag tag ni.

Selasa, 11 Julai 2017

Syawal 2017 - Raya Pertama | 25 Jun 2017

Syawal 2017


Raya Pertama | 25 Jun 2017


Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Harini nak imbas balik cerita raya boleh? 17hari dah kan syawal berlalu. Mood raya pun dah berkurang.. Sedihnya rasa.. 😥
Walaupun raya itu sebulan..

Khamis, 6 Julai 2017

RINDU..


RINDU..

Sejujurnyaaa..
Rindu itu sentiasa bertamu dihati.
Rindu bukan sebab nak belajar balik..
Tapi rindukan suasananya..

Rabu, 5 Julai 2017

Omar & Hana | Animasi Terbaik Untuk Anak-Anak Kecil

Omar & Hana | Animasi Terbaik Untuk Anak-Anak Kecil

Assalamualaikum.. Hi readers semua.. Malam ni kita bersiaran lagi ye.. Menaip entri yang dah lama sangat tertangguh.

Perasan tak, Sekarang ni kita diperkenalkan dengan nyanyian lagu buat anak-anak kecil dari Omar & Hana kan? Perasan tak? Kalau sebelum ni kita biasa dengar lagu untuk anak-anak ni, lagu dari Didi & Friends. Kali ni, kita diperkenalkan dengan nyanyian dari Omar & Hana pula. 

Nasi Lemak Kasih Sayang

Nasi Lemak Kasih Sayang


Assalamualaikum.. Haii semua..
Siapa singgah sini say hi sikit. Hehe.. Nanti kita balas kunjungan ehh..

1hari 1entri

1hari 1entri


Assalamualaikum.. Morning readers..

Sebenarnyakan kita tengah cabar diri sendiri ni tau.
WAJIB ada 1entri untuk 1hari.
Bila buat macam tu, baru la cantik je blog kan?

Jumaat, 30 Jun 2017

Gigitan Nyamuk & Serangga? ~ Minyak Yu Yee Kan Ada ~


Gigitan Nyamuk & Serangga? ~ Minyak Yu Yee Kan Ada ~


Assalamualaikum. Hi readers..
Selamat Hari Raya.. Salam Syawal buat semua..Masih bercuti raya di kampung ke tu? Saya dah selamat kembali ke tempat asal. Ddy zara zhareef dah start kerja dah..

Sabtu, 24 Jun 2017

Persiapan Raya

Persiapan Raya


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Pagi ni nak update pasal lasttttttt preparing raya boleh? Esok nak raya dah kan. So harini kita nak cerita pasal persiapannya la.. hihi

Khamis, 22 Jun 2017

Kisah Anak : Zhareef Is 6 Month

Kisah Anak : Zhareef Is 6 Month


Assalamualaikum..

Haii.. nama saya Muhammad Zhareef. Harini 22 jun, saya genap 6 bulan. Harini dah dapat hadiah 💉 dari HTD. Saya kuat. Sempat senyum sebelum nangis sikit. Pastu senyum balik. Hero kan.. Nangis sikit-sikit je.
.

Selasa, 20 Jun 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

 SGshop “Jom Shopping!” Contest


Nak Cerita.. Tapi Tak Tahu Nak Mulakan..


Nak Cerita.. Tapi Tak Tahu Nak Mulakan..


Assaamualaikum.. Selamat Malam.. Sementara mata belum lelap ni, kita update la sikit kat blog ni kan. Sembang sembang kosong macam tu.

Sabtu, 17 Jun 2017

E-Operasi? Apa Itu E-Operasi?



E-Operasi? Apa Itu E-Operasi?


Bagaimanakah ia berfungsi? Untuk pertama kalinya saya mendengar tentang E-Operasi ini. Dewasa kini banyak kemajuan yang telah dilakukan dalam sistem-sistem pendidikan. E-Operasi ini merupakan Modul Pengurusan Guru yang mana ianya merupakan modul pengurusan daripada Kementerian Pendidikan Malaysia.