:: Sahabat Setia Blog Cinta Itu Indah ::

Shoplinks

Rabu, 20 September 2017

Secret Recipe | 31 Ogos 2017


Secret Recipe | 31 Ogos 2017


Assalamualaikum.. hai readers..
Banyak betul entry yang bakal throwback. Semuaaa entry basi belaka. Nak buat camne.. ingatkan dah publish. Rupanya dalam draf lagi oiiitt.  

Isnin, 18 September 2017

Silicone Breast Pump & Milk Collector Femilac by Feedmilk


Silicone Breast Pump & Milk Collector Femilac by Feedmilk


Ramai ibu ibu bekerjaya kan sekarang ni. Dan boleh dikatakan ramai juga yang alert dengan penyusuan anak. Ramai ibu ibu bekerjaya sekarang ni tak sesukati memberi susu FM pada baby yang masih kecil. Kecuali atas sebab terpaksa la kan. Yang dah tak boleh dielakkan.

BLOGLIST OGOS - DISEMBER 2017



BLOGLIST OGOS - DISEMBER 2017

Assalamualaikum.. Hi readers!..

Semenjak 2 menjak ni rasa macam busy ya amat. Macam tak cukup je sehari 24jam tu. Seriusssss, tak cukup! Nak-nak bila dah ada anak 2 orang ni. Keletihan, kekalutan, semuaaanya cukup!

Ada masa 2-2 meragam. Memang pening kepala oiii..

Khamis, 14 September 2017

Review : Pencuci Lantai & Bilik Air EZICLEAN!!




Review : Pencuci Lantai & Bilik Air EZICLEAN!!


Hai readers! Kali ni nak share tentang kehebatan EZICLEAN ni la.. Boleh tak? Ni bukan entri berbayar ye. Yang ni nak buat review sendiri lepas gunakan produk ni. Sometimes kita share la apa yang kita gunakan? Mana tahu, ada ramai yang kat luar sana tak tahu best ke tak best produk ni. 

Selasa, 12 September 2017

"DOA BUAT IBU YANG MENYUSU"


"DOA BUAT IBU YANG MENYUSU"


Jom momies kita amalkan doa ni..boleh SHARE pada rakan2 momies yang lain..



#femilacMilkbooster 
#TeamKakNitaOhsem

Isnin, 11 September 2017

TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY


TENGKUBUTANG 6 MILLION PAGEVIEW GIVEAWAY


Assalamualaikum... Hai readers! =)
Busy nya kita ni kan.. Update blog pun tak selalu!.. hihi
Banyak bahan dah tau nak share, tapi dugaan la awak..
Kita tak sihat, pastu jangkit ke anak. Ni dah okay, so kita luangkan masa sikit la untuk blog.
Moh ler sama-sama join Giveaway dari tengkubutang ni. Mana la tahu sangkut rezeki, iye dok?
Ehhhh, panjang intro kan.. Sekali dapat membebel.. :P

Ahad, 10 September 2017

Weekend!

Weekend!


Assalamualaikum.. Morning uolss..

Weekend macam ni apa aktiviti korang? Mesti best best kan.

Me??

Like this 👇


Isnin, 4 September 2017

Official dot.com !


Official dot.com !


Assalamualaikum.. hai readers.. 😉😉 kita just nak share, 31 ogos lepas bukan setakat negara kita je sambut kemerdekaan tau. Tapi blog kita pun merdeka jugak! 

Jumaat, 1 September 2017

Salam Kemerdekaan & Salam Aidiladha..


Salam Kemerdekaan & Salam Aidiladha.. 


Assalamualaikum.. Salam kemerdekaan buat semua yang berada di negaraku Malaysia yang terchinta! Salam Aidiladha buat semua yang beragama islam..

Sabtu, 26 Ogos 2017

"Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com" .

Assalamualaikum
Hai korang. Kisahsidairy.com sedang mencari lebih 10 orang pemenang untuk memenangi Wang Tunai, Voucher, Top up dan barangan lain .Jom pakat Join Giveaway yang mudah ini.

Giveaway Merdeka By Kisahsidairy.com

Giveaway berlangsung bermula 16 OGOS sehingga 29 Ogos 2017

JOM JOIN GIVEAWAY NI BERAMAI-RAMAI, PAKAT SHARE UNTUK MEMERIAHKAN LAGI GIVEAWAY INI.




Muhammad Zhareef is Turn 8Month


Muhammad Zhareef is Turn 8Month

Assalamualaikum.. 
Rasanya jarang sekali nak bercerita tentang anak bujang hero kesayangan sorang ni kan!..
Tak tahu la kes mamanya malas ke, mamanya terlalu busy!

Khamis, 24 Ogos 2017

Rahsia 3 Jenama Penapis Air Yang Terkenal Di Malaysia.


Rahsia 3 Jenama Penapis Air Yang Terkenal Di Malaysia.

Penapis Air telah menjadi salah satu keperluan yang tinggi nilainya yang mesti terdapat pada setiap rumah! Syarikat mengenakan bayaran yang sangat tinggi untuk penapis air mereka kerana biasanya datang dengan perkhidmatan tambahan yang mereka berikan selepas jualan! Itulah sebabnya kami mahu Anda Memilih dengan bijak dan tidak membuat keputusan yang salah.

Rabu, 16 Ogos 2017

PEREMPUAN KAN!



PEREMPUAN KAN!


Assalamualaikum.. Morning semua..
Semangat betul pagiak  ni nak meng-Update blog. Cuaca pun dingin je. Alaala di Cameron Highland gitu.. Ewahhh!.. haha

Zikir Dan Doa Untuk Memperbanyakkan Susu Ibu

Zikir Dan Doa Untuk Memperbanyakkan Susu Ibu

Assalamualaikum.. Selamat Pagi mommy!

Ambil la ni.. Simpan ni bebaik tau. Saya nak semua ibu menyusu di Malaysia boleh menyusukan anaknya tanpa susu formula!

Ahad, 13 Ogos 2017

Brownies!!

Brownies!!


Assalamualaikum. Morning. Okeh. Pagi ni bersemangat nak update entri lagi. Hehe. Selagi ada mood, kita taip. Tak kisah la dalam 1 hari ni berapa entri bakal keluar. 

RAJIN-MALAS | MALAS-RAJIN

RAJIN-MALAS | MALAS-RAJIN


Assalamualaikum.. Selamat pagi. Selamat berhujung minggu. Blog dah beberapa hari senyap. Sebenarnya banyak je boleh ditulis. Tapi tu la.. Rajin-Malas. Malas-Rajin. Rajin ambik gambar. Tapi malas nak watermark. Malas nak menaip, tapi rajin nak berkongsi. Ehhh macam mana tu. 

Isnin, 7 Ogos 2017

Pencarian Bloglist OGOS 2017


Pencarian Bloglist OGOS 2017 

Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Pagi ni tergerak hati pulak nak buat segmen bloglist.. Ehhh, pencarian bloglist baru. Last buat rombakan bloglist ni tahun lepas. haha.. Masa tu belum bersalinkan Zhareef lagi rasanya. So, dah lebih 6 bulan pun kan.. Apa kata kita cari kengkawan baru yang aktif..
Eleehh, tuan rumah sendiri pun tak aktif mana kan. kekeke..

Jumaat, 4 Ogos 2017

Instant Shawl Giveaway By Mamapipie


Instant Shawl Giveaway By Mamapipie

Assalamualaikum.. Selamat Petang.. Petang ni ambil mood sikit join giveaway.
Rasa macam dah lama sangat saya tak join mana-mana GA kan?
Kalau korang ada buat GA, mai la jemput saya.. hihihi

Healthy Homemade Condiments By Kravve


Healthy Homemade Condiments By Kravve

Assalamualaikum.. Hai readers..
Maaf la agak lambat sedikit nak share tentang suatu makanan sihat ni kepada semua.. Sorry, agak busy sikit sejak kebelakangan ni. Jadi harini saya kena juga share tentang info ni.
Saya dah try. So, apa kata saya share info ni kepada semua agar kawan-kawan yang lain pun dapat mencubanya juga.

Khamis, 3 Ogos 2017

Nasi Ayam Simple & Sedap

Nasi Ayam Simple & Sedap


Assalamualaikum.. Hai Readers!
Ni cerita semalam. Teringin sangat sebenarnya nak buat nasi ayam sendiri. Selalu nak makan nasi ayam je mesti tunggu balik ipoh mak masak. Sebabnya takut nak buat sendiri. Kut tak menjadi ke apa. Ehehe.. Belum try dah takut kan. 

Ahad, 30 Julai 2017

Attend Wedding Caremony At Kompleks Sukan Bangsar


Attend Wedding Caremony At Kompleks Sukan Bangsar


Assalamualaikum.. Selamat Tengahari. Tengahari ni kita try update entri fresh ehhh.. 😅
Kejadian siang semalam. Hahaha.. Ingat senang ke kita nak update cerita yng baru terjadi. Huhuhu.. Selalu berminggu baru nak tepek kan. Paling sadis tak update terus.

Jumaat, 28 Julai 2017

TESTIMONI SENDIRI SEBAGAI PENGGUNA FEMILAC!



TESTIMONI SENDIRI SEBAGAI PENGGUNA FEMILAC!

Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Salam pagi jumaat penuh barokah!
Harini saya nak share pengalaman saya sendiri sebagai pengguna setia FEMILAC.
Yela, nak menjual pada orang, tentulah kita kena guna jugakan? Barulah kita dapat berkongsi cerita dengan kawan-kawan, berkongsi pengalaman sendiri yang menggunkaannya adalah lebih best kan?

Selasa, 18 Julai 2017

Feedmilk Lover!

Feedmilk Lover!


Assalamualaikum..
Sekarang ni dah terjatuh hati, terjatuh chintaaa pulak dengan produk keluaran Feedmilk ni tau. Seriuss.. Dulu kan masa kenal Feedmilk ni masa zara 6bulan kut camtu. Kiranya masa tu baby lagi. Sekarang ni zara dah masuk 2tahun 10bulan dah. Masa tu orang dok tag kat Instagram la kisahnya. Memula macam.. apa bendaaaa la Feedmilk ni. Kemahen orang dok menggila main tag tag ni.

Selasa, 11 Julai 2017

Syawal 2017 - Raya Pertama | 25 Jun 2017

Syawal 2017


Raya Pertama | 25 Jun 2017


Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Harini nak imbas balik cerita raya boleh? 17hari dah kan syawal berlalu. Mood raya pun dah berkurang.. Sedihnya rasa.. 😥
Walaupun raya itu sebulan..

Khamis, 6 Julai 2017

RINDU..


RINDU..

Sejujurnyaaa..
Rindu itu sentiasa bertamu dihati.
Rindu bukan sebab nak belajar balik..
Tapi rindukan suasananya..

Rabu, 5 Julai 2017

Omar & Hana | Animasi Terbaik Untuk Anak-Anak Kecil

Omar & Hana | Animasi Terbaik Untuk Anak-Anak Kecil

Assalamualaikum.. Hi readers semua.. Malam ni kita bersiaran lagi ye.. Menaip entri yang dah lama sangat tertangguh.

Perasan tak, Sekarang ni kita diperkenalkan dengan nyanyian lagu buat anak-anak kecil dari Omar & Hana kan? Perasan tak? Kalau sebelum ni kita biasa dengar lagu untuk anak-anak ni, lagu dari Didi & Friends. Kali ni, kita diperkenalkan dengan nyanyian dari Omar & Hana pula. 

Nasi Lemak Kasih Sayang

Nasi Lemak Kasih Sayang


Assalamualaikum.. Haii semua..
Siapa singgah sini say hi sikit. Hehe.. Nanti kita balas kunjungan ehh..

1hari 1entri

1hari 1entri


Assalamualaikum.. Morning readers..

Sebenarnyakan kita tengah cabar diri sendiri ni tau.
WAJIB ada 1entri untuk 1hari.
Bila buat macam tu, baru la cantik je blog kan?

Jumaat, 30 Jun 2017

Gigitan Nyamuk & Serangga? ~ Minyak Yu Yee Kan Ada ~


Gigitan Nyamuk & Serangga? ~ Minyak Yu Yee Kan Ada ~


Assalamualaikum. Hi readers..
Selamat Hari Raya.. Salam Syawal buat semua..Masih bercuti raya di kampung ke tu? Saya dah selamat kembali ke tempat asal. Ddy zara zhareef dah start kerja dah..

Sabtu, 24 Jun 2017

Persiapan Raya

Persiapan Raya


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Pagi ni nak update pasal lasttttttt preparing raya boleh? Esok nak raya dah kan. So harini kita nak cerita pasal persiapannya la.. hihi

Khamis, 22 Jun 2017

Kisah Anak : Zhareef Is 6 Month

Kisah Anak : Zhareef Is 6 Month


Assalamualaikum..

Haii.. nama saya Muhammad Zhareef. Harini 22 jun, saya genap 6 bulan. Harini dah dapat hadiah 💉 dari HTD. Saya kuat. Sempat senyum sebelum nangis sikit. Pastu senyum balik. Hero kan.. Nangis sikit-sikit je.
.

Selasa, 20 Jun 2017

SGshop “Jom Shopping!” Contest

 SGshop “Jom Shopping!” Contest


Nak Cerita.. Tapi Tak Tahu Nak Mulakan..


Nak Cerita.. Tapi Tak Tahu Nak Mulakan..


Assaamualaikum.. Selamat Malam.. Sementara mata belum lelap ni, kita update la sikit kat blog ni kan. Sembang sembang kosong macam tu.

Sabtu, 17 Jun 2017

E-Operasi? Apa Itu E-Operasi?



E-Operasi? Apa Itu E-Operasi?


Bagaimanakah ia berfungsi? Untuk pertama kalinya saya mendengar tentang E-Operasi ini. Dewasa kini banyak kemajuan yang telah dilakukan dalam sistem-sistem pendidikan. E-Operasi ini merupakan Modul Pengurusan Guru yang mana ianya merupakan modul pengurusan daripada Kementerian Pendidikan Malaysia.

Jumaat, 16 Jun 2017

Tudung Raya Si Comel

Tudung kanak-kanak

Assalamualaikum.. Selamat Tengahari..
Harini berkesempatan nak update, so update mana yang mampu ehhh..
Sebab masih sempat ni kalau korang nak shopping shopping online ni..

Dah Shopping Raya Ke Tu?



Dah Shopping Raya Ke Tu?


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.

Actually tak tahu apa nak diceritakan sebenarnya. Tiba tiba nak update blog. Update pasal life pula.. Karang penuh dengan contest, pening korang kan. Takmo singgah sini pulak..Dah lama tak dan nak berupdate. Bz nau kita ni. Bisnesssssss women katanya. 😄

Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia



Assalamualaikum.. Salam Pagi Jumaat buat semua..
Pagi ni nak update blog mana yang sempat la kiranya saya nak join. Mana tahu ada antara tu melekat rezekinya kan..


Giveaway RM1000 By Solehah Shamsuddin & SGShop Malaysia

Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals


SILA KLIK BANNER DI ATAS JIKA MAHU MENANG DUIT RAYA!



Assalamualaikum kepada semua rakan blogger. Selamat menunaikan ibadah puasa. Semoga semua ibadah kita diterima oleh Allah s.w.t. Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak, Abam Kie dan penaja2 yang baik hati sekalian dengan secara rasminya melancarkan Duit Raya Giveaway by Abam Kie and Pals. Jom sertai GA yang hebat ini kerana kami sudah menyediakan duit raya dan barangan eksklusif untuk dimenangi. Kalau tak join memang rugilah. Berikut ialah hadiah-hadiah yang ditawarkan:

Selasa, 13 Jun 2017

#RAMADHANGIVEAWAY BERSAMA SGSHOP MALAYSIA


#RAMADHANGIVEAWAY BERSAMA SGSHOP MALAYSIA

Assalamualaikum...
Salam subuh buat semua.. Awal pagi la hari ni bersiaran, gara-gara nak join contest ni. Mana tahu ada rezeki nak melekat kan. hehe..

Ahad, 11 Jun 2017

SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO


SGShop Malaysia || GIVEAWAY RM 1000 SHOPPING CREDIT BY WANI SUKARNO


Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Harini bersiaran pagi. hehe.. Ambik mood sebenarnya nak menghapdet blog ni. Kena cari masa yang bersesuaian kan.

Pagi ni sambil terjah menerjah sempatlah terjumpa 1 giveaway ni. Rasa macam menarik je.. So nak try la. Mana nak tahu kut-kut menang ke,kan.. hihi..
Nak-nak pula tengok banner yang cantik ni haaaa. Lagi la jatuh hati nak join giveaway ni sama. 

Mana tahu, kut-kut di Bulan Ramadan kali ni Allah berikan rezeki yang lebih kan?


Sabtu, 3 Jun 2017

SAPS Sangat Membantu Meningkatkan Kecemerlangan Pendidikan Anak


SAPS Sangat Membantu Meningkatkan Kecemerlangan Pendidikan Anak


Assalamualaikum.. Pada dewasa kini, teknologi yang pesat membangun sangat memudahkan segala urusan kita semua. Ini termasuklah dalam proses pembelajaran anak-anak di sekolah. Anak-anak juga masih boleh dipantau tahap kecemerlangannya oleh para ibu bapa.
Para masa kini, kita seringkali mendengar apa itu SAPS Ibu Bapa.

Rabu, 31 Mei 2017

Resepi Bubur Lambuk Juadah Istimewa Di Bulan Puasa

Resepi Bubur Lambuk Juadah Istimewa Di Bulan Puasa


Assalamualaikum.. Selamat Pagi semua.. Salam 5 Ramadan buat semua. Alhamdulillah sehingga ke hari ini diberi kekuatan dalam berpuasa meskipun bfeedkan adik zhareef.
Bercerita mengenai bulan puasa ni, apa menu korang yang best-best? Mai la share.. 
Kadang kadang pening pikir menu ni kan? Yela, tekak berpuasa ni bila berbuka nakkan sesuatu yang simple-simple, tapi mengenyangkan. Betul tak?

Selasa, 30 Mei 2017

Tudung Comel Buat Si Comel

Tudung Comel Buat Si Comel


Assalamualaikum.. Selamat Tengahari.. Busy Ke tu..
Kita ni sentiasa busy. Haha.. tak masak tengahari, tapi sibuk dengan kerja lain.
Kalau dah ngadap anak tu, memang ngan drang je. Kalau dah ngadap fon, memang tengok order yang masuk je la..

Sibuk Sangat Ke Tu?

Sibuk Sangat Ke Tu?


Assalamualaikum.. Selamat Pagi..
Rasa macam dah lama sangat tak update blog ni kan? Serius, rindu membuak-buak nak menulis tu. Tapi masa tu betul-betul tak cukup. Nak-nak pula sekarang ni adik zhareef pun dah makin ligat!.. Mana taknya, dah masuk 5 bulan pun kan. So, memang kena bagi tumpuan. Si kakak zara pula pantang mama dia buka laptop. Dia dulu sibuk nak guna. Berebut la mak dengan anak.

Sabtu, 20 Mei 2017

Mama Anak 2!


Mama Anak 2!


Assalamualaikum.. Selamat Malam. Salam hujung minggu. 
Hari cuti macam ni apa aktiviti korang siang tadi. Kami dok rumah je ddy dorang kerja. Esok pun sama kena kerja. So, duduk rumah dendiam je lah..

Khamis, 18 Mei 2017

Membantu Melegakan Sakit Kepala-Minyak Yu Yee Cap Limau


Membantu Melegakan Sakit Kepala Minyak Yu Yee Cap Limau


Assalamualaikum.. Hai readers. 
Harini saya nak share la salah satu kelebihan minyak yu yee ni untuk diri saya sendiri. Yela, kata minyak yu yee ni untuk seisi keluarga kan. So, bukan anak je guna, mamanya pun mesti la nak guna juga.

Isnin, 15 Mei 2017

Femilk Milkbooster Setiap Pagi


Morning momies! 🙆 . Dah pam susu ke? Jangan skip jadual mengepam yaa..semakin kerap breast dikosongkan, semakin banyak susu baru dihasilkan! 😘😘 . 
.

Khamis, 11 Mei 2017

Bubur Lambuk Simple

Bubur Lambuk Simple


Assalamualaikum.. Selamat Pagi.. Selamat Bekerja kembali. Seronok la semalam dah cuti sehari kan? Para surirumah nampak gaya tetap kena bekerja untuk keluarga. Ok. Baiklah, apa menu tengahari korang tengahari ni ?