Showing posts with label Nuffnang Dan NuffnangX. Show all posts
Showing posts with label Nuffnang Dan NuffnangX. Show all posts

Friday, 15 January 2016

Cpuv Januari 2016

8:00 am 7 Comments
Assalamualaikum..


Alhamdulillah.. 

Cpuv muncul balik untuk bulan Januari 2016 ni. Last muncul bulan oktober 2015. Sejak kurang aktif berblog tahun lepas, jatuh merundum blog ni. Traffic tu jangan dikatalah.. Memang ntah kemana perginya..

Moga tahun 2016 ni dapat bangkitkan balik blog ni dengan entry-entry yang berfaedah.

In Shaa Allah..

terima kasih buat kawan-kawan yang sudi singgah sini. Tak putus-putus datang memberi komen di entry saya.. :)

Sunday, 3 January 2016

CPUV Bila Nak Membiak?

3:41 pm 7 Comments
Assalammualaikum.. Hello readers & bloggers!



Lama juga cpuv ni tak membiak. Last cashout bulan Oktober 2015. Dan CPUV yang singgah masuk pun last bulan Oktober juga. Agak agak tahun 2016 ni ada harapan ke nak cashout ye?

Hope ada rezeki lagi dalam dunia blogging ni.. :)


Nak tambah pendapatan melalui 8share??
Klik >> 8SHARE


Nak kumpul point serta tebus pelbagai barangan yang menarik?
Klik >> WOOP


Nak kumpul point serta tebus sesuatu hasil?
Klik >> WHOHAA

Friday, 18 December 2015

NUFFNANG | Pendapatan Setahun

8:30 am 17 Comments
assalamualaikum..

sekadar sebuah catatan disini.. hanya sebuah kenangan..



Ni la hasil blogging selama setahun untuk oktober 2014 - oktober 2015.. genap setahun cashout.. ni la nilainya..

walaupun tak seberapa, syukur Alhamdulillah.. nanti saya tunjuk hasil dari duit ni apa yang saya miliki.. :)

Wednesday, 28 October 2015

NUFFNANG : CARA MENINGKATKAN PENDAPATAN

8:40 am 16 Comments
Assalamualaikum.. Hai readers..

Rasanya dah lama tak share kat blog ni pasal nuffnang kan? Selalu share pasal budak banyak akai si Zahra tu je. Harini saya nak share pasal pertanyaan saya pada pihak nuffnang.

Sebelum tu, saya bukanlah terlalu mengharap income dari sumber berblog ni banyak berkepuk kepuk sampai 2.6bilion.. Ehhh.. hehehe..
Cuma, kita nak juga ada income sampingankan? Paling tidak orang kata boleh la buat beli baju 2-3 helai gitu tuk pakai setahun.. kekeke.. setahun sekali dapat cashout pun okay la juga. At least nak juga la ianya mencapai 3 angka. Kalau 4 angka tu mungkin saya boleh la buat makan-makan tuk kengkawan, ye dok?



Ok, nampak kan income saya sekarang ni berapa?? Only Rm67.01 tuk semalam saya check. Berbulan-bulan sebelum ni dok di takuk Rm66 je. Dah tak tahu nak buat macam mana. Mungkin la kut rezeki saya kat tempat lain. Tapi kalau boleh nak la meriah sikit macam kawan kawan yang lain. Yela, blog sekadar diari buruk je kan. Takde siapa pun pandang. Hehehe..




Okay, ni last payment saya. Last tahun 2014. Setahun cashout, sekarang ni susah sangat nak masuk balik. Orang lain sebulan boleh cecah Rm100. Kadang tu blog dorang tak berupdate pun. Ye, saya paham konsep REZEKI. REZEKI masing masing tak sama. Mungkin rezeki saya dibahagian lain. Cuma… kita ada hak juga untuk bertanya dan minta pandangan dari pihak berwajib kan.. hehehe..



Ni soalan simple dari saya. Perlu juga bertanya untuk pihak NUFFNANG tahu akan kewujudan kita kn? Betul tak? Alhamdulillah, nuff saya pun berupdate..




Okay… yang ni jawapannya..






Harap juga kawan-kawan yang punyai masalah yang sama,dah tahu kenapa income kita susah nak masuk.. hope sedikit sebanyak info ni dapat membantu..

Mekasih kerana sudi luangkan masa untuk membaca penulisan saya yang tak seberapa ni ya.

Sunday, 29 March 2015

CPUV Merundum

9:27 am 12 Comments
Assalamualaikum.. Hai.. 

Sejak ada zahra, mood nak berblog habis kelaut. Tu tak boleh kata apa la kan. Nak nak pula kalau nak update kena buka laptop. Kalau dah ngadap laptop, confirm la ambik masa. Anak lagi penting untuk diutamakan,kan..

Kalau kat ipoh atau kat umah mil boleh lagi la update pakai fon sebab ada wifi.. Haiii la masa.. Bila la dapat balik ipoh. Boleh la nanti update laju laju. Zahra kasi opah jaga.... Kekekeke..




Sunday, 12 October 2014

18 Cpuv Baru

6:42 am 16 Comments
Assalamualaikum.. Selamat pagi..

Harini awal menjenguk blog.. Awal menghadap laptop.. Sebabnya Zahra bangun awal. Then dah tido pun balik. Mamanya tak boleh nak tido dah. Jadi menghadap la laptop ni dengan harapan dapatlah terjah kawan-kawan sikit.

Harini buka akaun nuffnang. Saja nak tengok ada cpuv masuk ke, atau ada berapa yang dah di kreditkan. Sekali terkejut tengok banyak yang masuk. Haritu total 10 yang on going. Pagi ni kira jadi 18 dah yang on going.

Alhamdulillah..

Makin membara jiwa ni nak update blog.. tapi bila tengok anak bagi hint macam tak kasi hadap laptop, blurr je rasanya.. dah jadi mak orang ni memang kena korban masa.. kan?






pertama kali tengok cpuv melekat sebanyak ni.. kata kak ina benda ni bermasalah eh.. xpelah.. janji buat kita happy kn.. hihihi.. :p

mekasih nuffnang.. ;-)

Friday, 10 October 2014

New CPUV

9:00 am 19 Comments
assalamualaikum.. selamat sejahtera semua..


saya jarang nak check nuffnang sangat.. sekali harini check ada sebanyak ni yang on going.. alhamdulillah.. ni namanya rezeki buat anak kan?
rezeki buat zahra.. terima kasih  buat kawan-kawan yang sudi click, yang sudi singgah..

mekasih juga pada nuffnang kerana rezeki ni.. alhamdulillah.. :)

*tak kira dah ni cpuv ke berapa.. hihi

Thursday, 26 June 2014

Nuffnang Berwajah Baru

1:30 pm 17 Comments
Assalamualaikum..

terperasan kat nuffnang.. dah bertukar wajah eh?? nampak kemas la pula.. ingat salah masuk web.. hehe


bila buka dalam, pun dah nampak lain.. ada kelainan.. nampak kemas je.. :)


ok la tu kan.. sekurang-kurangnya tak la kita jemu tengok benda yang sama je.. hihi

Friday, 28 February 2014

Cek Nuffnang Ke-2

11:00 am 28 Comments
assalamualaikum. selamat pagi..

cerita dah 3minggu lepas kut. saja nak tepek juga. supaya nanti kita ingat tentang perkara ni. walaupun tak penting mana..


cek ni tak silap dia sampai umah 07hb feb haritu kut. lupa la. tapi rasanya macam tu la. then hari isninnya bank in. duitnya dah habis pun. sebab 15hb feb haritu cousin saya kahwin. jadi duit tu saya ambik then bagi kat makcik saya sebagai duit sumbang. even tak banyak mana, yang penting hati kena ikhlas kan? :)

hehe.. then balance lagi Rm30 tu saya buat beli tudung. tu je la kisah duit nuff ke-2 ni.. hope lepas ni ada la rezeki lagi masuk banyak sikit.hihihi.. nak simpan tuk baby pula.. ;)

Wednesday, 19 February 2014

New CPUV

2:06 pm 41 Comments
Assalamualaikum & selamat tengahari semua.


kali ni xde nak tutup2 amaun yang saya dapat. bukan nak menunjuk tau. tapi kalau dah banyak tu je rezeki tuk kita, kenapa rasa segan kan. kalau tutup2 mesti orang kata kita dapat banyak kan..

setakat ni takde la banyak pun. sekitar tu je la.. yang mana masuk Rm 0.01, Rm 0.02 tu, cpuv misteri. hehehe.. rasanya ramai juga yang dapat cpuv misteri tu kan?

yang penting, nuffnang tak lupa kat saya.. hehehe.. yang atas tu baru masuk 2hari lepas.. alhamdulillah.. harap-harap melepak la lama sikit kat situ ye.. :)




nota : banyak hutang bw. hadiah top komentar pun xhantar lagi. harap jangan mara ye.. nanti saya selesaikan 1-1..

Friday, 13 December 2013

CashOut Kedua

7:00 pm 13 Comments
Assalamualaikum, selamat malam..


alhamdulillah.. dah cashout buat yang kedua.. walaupun dalam nilai Rm13x.xx je.. jadi la kan.. sekurang-kurangnya merasa juga..

lepas ni lambat la kut kalau nak cashout yang ketiga.. haha.. jenuh nak kumpul balik.. berblog pun macam slow je kan.. hukhuk!..

apa-apa pun mekasih juga buat kawan-kawan yang sudi singgah, sudi isi tabung dan sebagainya.. :)



notacinta : yang kali ni tak tahu la bape lama check nak sampai.. 

Friday, 15 November 2013

New CPUV :)

2:46 pm 25 Comments
Assalamualaikum, hai semua..

haritu baru je update pasal cpuv baru kan? semalam rindu nak tengok nuff. maklum la, bila jakun dapat internet ngan laptop, opkos la nuff dulu yang nak diterjah.

semalam masa tengok, secara keseluruhan ada 6 yang 'on going'.. Ya Allah.. terkejut saya. maklum la, bila rajin update idok pula nak masuk kan. hehe..

bila tak ditengoknya, ada rezeki yang datang. la ni tinggal lagi 5 yang still 'on going'.. syukur.. murah rezeki lepas kawin ni.. ;)


tima kasih buat semua. yang sudi jengah then click-click even saya tak dapat nak balas haritu. nanti slow-slow saya balas ye.. :)

mekasih juga pada pihak nuffnang & pengiklanan yang terpilih..

Friday, 8 November 2013

CPUV Lagi :)

8:06 pm 22 Comments
Assalamualaikum, selamat malam..

mencelah sikit dari mereview perihal kawin ye.. ;)


ni yang dinamakan rezeki kawin kan? ;)

yang no 3 tu memang tahu.. yang no.1 & 2 tu baru lagi..

sila la masuk banyak-banyak ye.. leh kumpul banyak-banyak tuk pergi honeymoon.. hehehehe :p

mekasih nuffnang.. dan pihak yang terlibat..

Wednesday, 30 October 2013

CPUV Ke-8

2:00 pm 9 Comments
Assalamualaikum, selamat tengahari.. 


alhmdulillah.. dalam kalut2 tak jenguk blog sangat, masih diberikan rezeki.. syukur.. :)

terima kasih nuff, tima kasih sony xperia kerana sudi bertapak disini, dan terima kasih buat kawan-kawan semua.. :)

ehh, dah macam bagi ucapan penghargaan je.. hehehe

Saturday, 12 October 2013

CPUV Ke-7

8:30 am 12 Comments
Assalamualaikum, morning semua..

syukur alhmdulillah.. dapat cpuv lagi.. ehhh, jelesss la sikit korang asik update cpuv baru je kan, kan.. hehe
so, i pun nak juga.. selalunya kalau ada pun 1 je yang on going.. lain-lain dah credit.. xpelah, sikit-sikit pun rezeki juga kan?


cpuv ke-7.. semalam baru masuk.. syukur alhamdulillah.. terus rasa semangat nak berblog tau.. :p

cpuv kali ni dari nestle.. 


terliur la hai tengok aiskrim ni.. ada yang nak belanja saya tak??? hehehe.. :p

mekasih nuffnang, tima kasih nestle sebab sudi menapak dalam blog ni, dan mekasih kat semua yang membantu 'click'.. :)
ehhh, macam bagi ucapan penghargaan la pulok ye.. hihihi

Wednesday, 25 September 2013

CPUV Ke-6

1:20 pm 52 Comments
Assalamualaikum & hai semua..

actually rasa macam pelik je kawan-kawan asik update pasal cpuv. mula-mula tu ok la.. lama-lama rasa macam tak best pula sebab kat nuff kita xde cpuv baru..

pastu fikir banyak kali nak hantar tiket ke x. last-last malam tadi saja gatal hantar surat cinta itu pada pihak nuff.. tak sangka pula dorang terus balas..

actually saja hantar tiket tu, takut pihak nuff dah lupa kewujudan i di situ.. hehehe

sekali check..


ada 1 masuk.. hihihi..

mekasih nuff.. pasni kalau senyap je cpuv ni, saya hantar surat cinta selalu la ye.. hehehe..

mekasih juga pada kawan-kawan yang sudi singgah & click.. ^_*

Friday, 13 September 2013

Dah Credited

6:00 pm 49 Comments
Assalamualaikum .. hai..

erm.. tak tahu nak tulis apa. hehe.. just nak tepek ni je..



semua dah credited. dah xde yang bergolek sakan kat situ. last di credited kan tadi. yang 'dove samson' tu.. saya dah dapat agak dia nak di creditkan, sebab amaun dia dah tak berganjak.

apa-apa pun tima kasih nuffnang.. mekasih dove.. so, lepas ni harap-harap ada lagi yang akan bertapak kat sini ye.. ^_^

Tuesday, 27 August 2013

CPUV KE-4 TAHUN 2013

11:36 am 46 Comments
assalamualaikum dan salam sejahtera.

cerita semalam. tapi saja nak publish harini. ;)

tengok tajuk pun dah tahu apa kan? setelah sekian lama menunggu, akhirnya lekat juga. hehe



jeles tau tengok kawan-kawan update asik dapat cpuv je.. setelah sekian lama bersabar, dapat juga akhirnya.. mudah-mudahan lekat la lama sikit ye.. :)

cpuv special kali ni datang dari DOVE.. terima kasih Dove sebab beri kepercayaan pada blog ni.. :)


rajin-rajin la click ye.. ;)


jom gunakan produk Dove.. ^_^



terima kasih nuff.. tima kasih dove.. :)

Friday, 2 August 2013

Cek Nuffnang Dah Sampai !

11:30 am 58 Comments

Assalamualaikum buat teman setia disini.

semalam balik kerja tengok ada sampul surat belum buka.. tak fikir pun surat apa. tapi berharap juga la surat tu tuk saya..


nasib mak tak buka lagi.. kalau tak, tak suprise la.. hehe

sebab dah biasa terima surat beserta cek, so dapat agak la juga mungkin tu cek nuffnang.. yela, sapa lagi nak bagi duit terpijak kan..

bila buka, betul cek nuff saya dah sampai.. haritu kata 14 ogos. nasib dah sampai before balik kampung. kalau x, ntah kemana surat tu nanti.


syukur alhmdulillah dengan rezeki yang tak seberapa ni.. tima kasih nuffnang.. tima kasih juga buat kawan-kawan semua yang sudi ke sini & isikan duit tabung saya..

Sponsor

Comments