Showing posts with label Althea. Show all posts
Showing posts with label Althea. Show all posts

Sunday, 30 June 2019

Althea A'bloom : Koleksi Exclusive Althea Terkini

10:59 am 30 Comments
Hai readers semua..
Jarang sekali cik mimi nak bercerita pasal produk kecantikan, kan.. Kecuali la, produk tu memang cik mimi suka, dan produk tu memang cik mimi guna pakai. Kalau sekadar nak share, tapi tak guna, tak syok kan. Kecuali atas sebab sebab tertentu. Tu lain ceritanya. So harini cik mimi just nak berkongsi je la set A'bloom yang cik mimi dapatkan masa raya haritu.





A'bloom Set ni datangnya dari Althea Korea. Mungkin ada yang tak tahu, apa tu Althea Korea. Althea korea ni merupakan satu website, dimana korang boleh shopping barang kecantikkan, dan disana terdapat pelbagai jenis barangan tau. Dan barangan ni di terbangkan jauh dari korea. Dan pastinya bagi pencinta barang kecantikan, korang akan rambang mata nak beli apa. 

Kan zaman sekarang ni, rata rata antara kita suka menggunakan produk dari korea. Sebab keserasian dengan kulit wajah kita kan? Siapa yang tak suka dengan muka yang cantik bak gadis korea tu kan. Haaaa, dengan ini secara rasminya cik mimi nak ajak la korang tengok apa yang ada dalam kotak Exclusive ni.



A'Bloom Set Didatangkan Dengan 4 Barang Menarik Dan Exclusive.

Harini cik mimi nak share la, apa barangan yang ada dalam kotak suprise dari Althea ni tau. Yang pasti, semua orang akan suka dengan produk ni, apatah lagi kalau korang sejenis kaki make-up. Trust me okay.



BABY MERINGUE PUFF (Bestseller)

Haaaa, siapa suka dengan Baby Meringue Puff ni? Allah.. Comelnyaaaa la hai.. Geram tau bila tengok ni. Rasa nak gigit-gigit kan aje benda ni. Rasanya semua orang pun tahu, apa fungsi Baby Meringue Puff ni kan? Ianya selalu digunakan untuk meratakan foundation.. Dan selalunya digunakan untuk ditempat seperti sekitar bawah mata, dicelah hidung macam tu. Untuk memudahkan krim yang disapu, sampai ke tempatnya.

Ada yang nak tahu berapakah harganya? Pastinya harga yang sangat mampu milik tau.

RM15.00 (RM21.00)

Kat mana nak dapatkan dia? Okay, boleh klik link >> Baby Meringue Puff <<



GIANT MERINGUE PUFF (Bestseller)

Kalau tadi cik mimi share si baby, kali ni cik mimi share yang Giant Meringue Puff ni pula ye. Fungsi dia sama seperti Baby Meringue Puff tu juga. Cumanya, bila ianya bersize besar ni lebih sesuai kita gunakan waktu kita meratakan sapuan foundation dipipi, di bawah leher macam tu. Cepat sikit sapuan tu dapat diratakan.

Kalau guna yang kecil, lambat nak siap kan..

Nak tahu berapa harga si Giant ni? Jangan risu, walaupun ianya Giant, tapi harganya sangat sangat mampu milik lagi tau.

RM11.00  (RM15.00)

Macam mana nak buat pembelian? Okay, boleh klik link >> Giant Meringue Puff << ni ye.



A'bloom Mask Sheet

Siapa kat sini suka pakai mask. Sebelum tidur? Haa, ni nak bagitahu ni, dalam set A'bloom ni, diperkenalkan juga 4 jenis mask sheet ni tau. Yang bestnya perisa buah buahan gitu. Sweet kan. Jom tengok apa antara 4 jenis yang cik mimi try.



MOISTURIZING WATERMELON MASK


  • Keep calm and stay hydrated
  • This mask that packs a punch of hydration and moisturization for waterful skin that lasts
  • A delicious drink for skin with watermelon extract and added lavender to calm the senses

Untuk pembelian boleh klik link >> Moisturizing Watermelon Mask <<



ANTI BLEMISH PEACH MASK

🍑That’s Just Peachy
🍑This anti-blemish mask purifies and soothes irritated and sensitive skin.
🍑Infused with peach extracts and tea tree oil to regulate oil, balance moisture and purify for soft smooth skin.
🍑Ingredient Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract

Untuk pembelian boleh klik link >> Anti Bleemish Peach Mask <<




NOURISHING AVOCADO MASK

  • This mask is rich in antioxidants to nourish and protect skin from harmful environmental factors and prevent wrinkles
  • Infused with avocado extracts and hibiscus for soft supple skin that glows
  • Ingredient Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract.
Untuk pembelian boleh klik link >> Nourishing Avocado Mask <<



  • This brightening mask clarifies and brighten dull skin to unveil the natural glow from within.
  • The double dose of Vitamin C from lemon and lime extracts banishes dark spots and green tea boosts brightening while calming skin.
  • Ingredient Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
Untuk pembelian boleh klik link >> Brightening Lemon Lime Mask <<

Setiap satu keping Mask ni berharga RM2 sahaja. Tapi kalau korang beli lebih, ada diskaun sikit. Boleh la berkongsi beli dengan kawan-kawan ataupun adik kakak korang.

Dan ada lagi 1 item yang cik mimi nak sharekan pada korang semua iaitu :



Fungsi BHA Blackhead Blaster ni membantu untuk menyingkirkan bintik-bintik hitam tanpa ada rasa sakit.
Ianya membantu membersihkan dengan cara yang lembut, tanpa menyebabkan luka.

Diperbuat dengan bahan yang cukup menarik iaitu arang, campuran buah aprikot, daun pokok teh yang membantu dalam merawat kulit wajah. Sangat sesuai digunakan untuk golongan wanita ataupun lelaki.



Cik mimi dah guna tau. Memang best. Lepas bersihkan muka tu, lap elok elok, lembut je kulit muka. Rasa bersih. Boleh la seminggu buat 3-4kali macam tu. 

So, kengkawan yang nak kan set A'bloom ni jangan lupa dapatkan di Althea okay. Tak rugi pun beli, sebab harganya pun mampu milik. Dan paling best, penghantarannya dalam packing yang sangat terjaga. Akan sampai dengan selamat.

Erm.. Lepas ni apanyang cik mimi akan shoppingkan lagi di Althea ye.. 




Monday, 23 April 2018

3 Langkah Mudah Mencantikkan Wajah Bersama Bare Essentials

11:15 am 25 Comments
Hai, semua.. Harini saya nak kongsikan satu info mengenai satu produk baru cara untuk menjaga kulit wajah dengan mudah, hanya semudah 3 langkah sahaja. Kalau bercerita pasal penjagaan wajah ni, semestinya la kita nak kan langkah yang mudah, betul tak? Ibaratnya orang kata, tepek tepek terus cantik! Haaa, gitu..

Kalau saya sendiri, walaupun surirumah sepenuh masa, saya juga perlu menjaga kulit wajah dengan betul. Biar orang kata, duduk rumah pun sentiasa nampak cantik. Lagi-lagi bila umur dah masuk ke 3siries ni, penjagaan wajah sangatlah penting. Untuk menampakkan kita sentiasa kekal muda remaja!


Kalau ditanya, apa produk yang saya suka gunakan untuk penjagaan wajah ni?
Sebelum tu, mungkin ada yang pernah mendengar tentang satu nama yang tidak asing lagi iaitu Althea Korea kan? Atau mungkin ada yang belum tahu lebih mendalam lagi, harini saya akan cerita la sikit tentangnya.

Althea Korea merupakan satu website yang menjual barangan penjagaan wajah yang datangnya dari korea sendiri. Althea kini mendapat sambutan di Malaysia kerana produk yang dikeluarkan menepati ciri-ciri yang selamat untuk digunakan. Saya sendiri juga telah mencuba beberapa barangan penjagaan wajah dari Althea sendiri. Tertanya serasi dengan kulit saya sendiri.


Untuk hari ini, produk baru yang ingin saya kongsikan ialah Bare Essentials. Bare Essentials merupakan produk yang baru dikeluarkan oleh Althea. Penjagaan wajah bersama Bare Essentials adalah sangat mudah.
Untuk mendapatkan wajah yang sentiasa segar sepanjang masa, kita perlukan produk yang sangat mudah untuk digunakan. Sebenarnya untuk menjaga wajah dengan sempurna, kita perlu kenalpasti masalah yang dihadapi. Jadi bila masalah dapat dikenalpasti, kita tidak perlu menggunakan barangan yang pelbagai yang belum tentu keserasiannya dengan kulit wajah kita. 3 langkah bersama Bare Essentials ni juga boleh merawat wajah kita.

Untuk Set Bare Essentials ni, 3 item penting yang ada bersama ialah :

1. Contour Cleanser
2. Primer Water
3. Fixer Cream


Pembersih Wajah Contour Cleanser
Untuk mendapatkan kulit yang bersih, semestinya kita perlu menitikberatkan cara kita membersihkan wajah. Mencuci muka hanya dengan menggunakan air sahaja tidak memadai, kerana masih ada kotoran yang tertinggal di wajah. Lebih lagi kalau kita seharian bekerja atau berurusan diluar. Dan kita memakai make-up sepanjang masa.

Contour Cleanser. Pencuci wajah yang sangat-sangat best untuk digunakan. Saya sendiri telah menggunakan pencuci ini, sekurangnya 2kali untuk sehari. Sememangnya dalam mengekalkan kesegaran pada kulit wajah. Yang penting, contous cleanser ini sesuai untuk digunakan pada semua jenis kulit.

Bahan penting yang terdapat dalam Contour Cleanser ini ialah :

- Ice Plant : Menghidratkan dan menenangkan kulit wajah
- Lemon Verbena Leaf : Kaya dengan vitamin C dan antioksidan untuk menguatkan kulit

Baunya sangat harum, seolah-olah kita mencuci muka menggunakan limau purut. Boleh bayangkan tak macam mana bau kesegaran tu? Semestinya bestkan? Kombinasi bahan-bahan yang menarik.

Cara penggunaan yang sangat mudah. Picitkan sedikit cleanser tersebut ditapak tangan. Kemudian gosok rata ke seluruh wajah dengan lembut. Kalau saya, saya suka gosok sambil menyental. Lepas itu, biarkan seketika sebelum membilas dengan air bersih.


Kesegaran Kulit Wajah Bersama Primer Water
Primer Water ni dikatakan bertindak sebagai toner. Walaupun ianya dalam bentuk cecair, tetapi ianya cecair yang sedikit pekat ya. Bukan seperti cecair berbentuk air yang biasa kita gunakan untuk produk-produk biasa dipasaran tu.

Bahan penting yang terkandung didalam Primer Water :

- Snow Lotus : Melicinkan dan mencerahkan kulit pada waktu petang daripada teksturnya
- Patented Dewdrop formulation : Menghidupkan semula kulit dan memberikan kelembapan segera.

Cara penggunaan yang sangat mudah. Setelah mencuci wajah dengan bersih, tuangkan sedikit primer water tadi di tapak tangan atau pada kapas lembut. Boleh dap-dap kan wajah dan biarkan seketika. Macam saya, saya suka tuang ditapak tangan. Kemudian ratakan ke seluruh wajah.


Lengkapkan Penjagaan Wajah Dengan Fixer Cream
Fixer cream ni dikatakan pelengkap kepada contour cleanser dan Primer water. Bila dah cuci wajah dengan bersih, tentukan kita akan lembabkan kulit wajah kita dengan primer water kan? Bila primer water tadi dah kering sedikit, bolehlah gunakan fixer cream ni.

Jangan risau, fixer cream ni meresap terus ke wajah ye. Rasa lembab dan sejuk je muka bila kita apply dengan betul ketiga-tiga item ni. Rasa lengkap dan yakin je bila gunakan Bare Essentials ni. 

Bahan penting yang terkandung didalam fixer cream ialah :

- Thehalose : Membantu dengan lebih kuat lagi untuk kelembapan kulit wajah
- Green Tea : Menghidrat, menenangkan kulit dan pek dengan antioksidan
- Baobab Tree : Bertindak sebagai Ejen pelembap yang tidak berminyak yang membantu mempromosikan pengeluaran kolagen

Macam mana? Mudahkan penjagaan wajah bersama Bare Essentials ni? Yang penting, bila digunakan kita dapat kembalikan kesegaran pada wajah. Wajah memerlukan penjagaan yang betul supaya kulit wajah tidak rosak.

Suka sangat nak war-war kan dekat sini, sekiranya anda nak membuat pembelian set wajah Bare Essentials ni, anda akan dapat item percuma!





Seperti cermin muka yang sangat comel ni, serta 5 keping set travel contour cleanser, primer water & fixer cream ni dan juga batu marmar ALTHEA!


Mesti nak tahu kat mana nak dapatkan barangan kecantikkan K-Beauty ni kan? Jom terjah sini.

Website  : https://my.althea.kr/


Facebook : altheamalaysia


#AltheaKorea
#Althea
#BareEssentials

Monday, 27 November 2017

Review : Lazy Sunday Box From ALTHEA!

1:09 am 18 Comments
Sticky Post.

Hai, assalamualaikum dan selamat sejahtera!
Harini saya nak bercerita sedikit mengenai Lazy Sunday Box dari Althea!

Sebagai seorang wanita, kita tak kan pernah terlepas dari dunia kecantikan. Siapa kata, walaupun dihujung minggu, kita perlu mengabaikan soal kecantikan diri? Walaupun seminit, kita masih perlu menjaga soal kebersihan diri serta kecantikan pada wajah!

Kini, Althea telah mengeluarkan set penjagaan untuk wanita pada hujung minggu. Set box ini dikenali sebagai Lazy Sunday Box ini telah memperkenalkan beberapa barangan yang mudah untuk kita gunakan pada hujung minggu. Tentunya hujung minggu anda terasa begitu indah sekali.




Sebelum saya memperkenalkan antara barangan yang dibekalkan dalam Lazy Sunday Box Althea ini, saya ingin memperkenalkan dahulu apa itu Althea!

Althea merupakan salah satu website yang terkenal pada masa kini yang menjual pelbagai jenis barangan kosmetik secara dalam talian. Ianya didatangkan khas dari Korea untuk peminat-peminat yang berada di Malaysia. Di Althea, korang tak perlu risau, kerana barangan yang dihasilkan selamat untuk digunakan kerana ianya 100% asli dan selamat untuk digunakan.

Sekiranya korang membuat pesanan di Althea, ianya didatangkan dalam box yang sangat cantik seperti yang saya peroleh ini. Dan tentunya kualitinya terjamin semasa ianya dalam proses penghantaran.


Review : Lazy Sunday Box From ALTHEA!


Ok, kini tiba masanya untuk saya share Althea Box yang telah saya unboxing ni. Jom kita tengok antara item yang telah saya pesan ni.



Antara yang terkandung di dalam Lazy Sunday Box ini ialah :
1. Cream Stick Blusher
2. Oatmeal Therapy Cleansing Tissue
3. Wangskin Moist Soothing Cream
4. Big Cover Concealer PRO
5. Collagen Mist
6. Laneige Fresh Calming Quick Toner Pack
7. All Around Safe Block

7 Item ada di dalam box ini. Semua ni saya dah mencubanya. Kecuali all around safe block sahaja. Apa kata, saya terangkan 1-1 pula tentang item-item ini ya.

1. Cream Stick Blusher







Saya suka dengan Cream Stick Blusher ni. Sebab ianya bukan sahaja mudah digunakan, tetapi warnanya sendiri yang nampak lembut bila dioleskan pada pipi. Jadi korang tak perlu risau la kalau menggunakan Cream Stick Blusher pipi nampak terlebih merah atau tidak. Ianya nampak seimbang pada wajah.
2. Oatmeal Therapy Cleansing Tissue







Oatmeal Therapy Cleansing Tissue ni antara yang paling saya suka sebab tekstur tisunya yang lembut. Setiap kotoran pada wajah akan hilang bila kita menggunakannya. So, pastikan Oatmeal Therapy Cleansing Tissue ada di dalam tas tangan anda!
3. Wangskin Moist Soothing Cream








Wangskin Moist Soothing Cream ni memang best tau. Sebab krimnya lembut sangat-sangat! Sangat selesa bila disapu pada wajah! Seakan-akan kita meletakkan losyen pada wajah. Ianya dikatakan dapat melindungi kulit kita bila berada dibawah pancaran matahari yang terik.

4. Big Cover Concealer PRO












Big Cover Concealer PRO! Haaaa, yang ni mesti kawan-kawan pun suka kan? Bila kita pakai concealer ni, dapatlah sembunyikan apa-apa yang kita tak berkenan dimuka tu. Nampak tak seketul jerawat besar kat pipi tu? Haaa, merah nyala sebenarnya tau. Bila disapu sedikit dengan concealer tu, dapatlah sembunyikan jerawat tu. So, pastikan kawan-kawan dapatkannya ye.

5. Deep Blue Cavier Collagen Mist








Deep Blue Cavier Collagen Mist ni dapat membantu menyegarkan wajah! Waaa, bestkan. Selain tu dapat mengekalkan kelembapan kulit wajah.

Cara untuk menggunakannya :
- Goncangkan botol terlebih dahulu
- Semburkan pada jawak 20-30 cm dari muka
- Dap-dapkan semburan tadi menggunakan tangan untuk ianya menyerap ke dalam.

6. Laneige Fresh Calming Quick Toner Pack







Laneige Fresh Calming Quick Toner Pack ni best. Rasa sejuk je pada wajah. Dapat pula rehatkan diri, terasa tenang sangat! Nak lagi best, gunakan pada waktu malam ketika masuk tidur, pasti akan berada tenang.

7. All Around Safe Block






All Around Safe Block didatangkan dalam 3 bentuk warna packing. Sesuai digunakan ketika anda berada diluar.



Mesti korang nak tahu kan, berapa harga 1 kotak Lazy Sunday Box ni? LazySunday Box ni korang boleh dapatkan di Althea dengan harga RM110 sahaja. Harga asalnya ialah RM394. Sekarang ni tengah ada promosi sebanyak 72% tau. So, macam mana nak dapatkannya?
Korang terjah sahaja http://my.althea.kr/lazy-sunday-box !





Sponsor

Comments