Bisnes Dari Rumah

 Hai Assalammualaikum readers..

Rasa macam dah lama sangat cik mimi ni tak update blog. Bukan saja saja. Tapi rasa macam masa tu terlalu cepat berlalu. Nak pulak sibuk dengan pelbagai kerja dekat rumah.

Siapa kata duduk rumah boleh goyang kaki semata? Maybe orang lain merasa macam tu. Tapi tidak cik mimi..

Harini nak cerita pasal salah satu bisnes yang cik mimi ada buat.

Siapa perasan post entri sebelum ni?
Ye gambar burger tu.. 
Yang tu salah satu bisnes kecil-kecilan cik mimi dirumah..

Burger Ala Zinger By Syamimi Saad


Sebelah malam cik mimi niaga burger. Selain burger biasa, burger ala zinger kepsi tu pun cik mimi niagakan. 

Alhamdulillah.. ada sambutan walaupun sambutan sekarang ni tak sehebat masa PKP haritu. 

Masa PKP haritu, merasa juga la 60biji terjual sehari, 70biji terjual sehari. Itu pun sebab orang kem lagi lagi budak kursus tak boleh keluar sembarangankan.. Tapi kalau ditanya macam mana penatnya tu, usah dikata. 😅

Sometimes masa tu lari sejam dari sepatutnya siap. Memang rasa nak menangis. Nak pulak, kita dah turun dapur awal tuk persediaan bahan dan masak. Menggigil tau badan tengok jap dah pukul 5petang. Jap dah pukul 6 pulak. Allahu..

Tapi orang kata ni la Kenangan berniaga kan.
Ada masa kita diatas. Ada masa kita ni dibawah.

Macam sekarang ni, niaga still on. Cuma banyak tak banyak je la order yang masuk kan..
Bila time lebih tu, syukur Alhamdulillah..
Kalau time sikit tu, tetap juga rezeki. 🤗




panduan-lengkap-rahsia-bagaimana-jana-income-yang-lumayan-dari-rumah-guna-handphone-je-dengan-jadi-penjual-ebook

9 ulasan

  1. sedap nyaaa tgk burger ni. meriahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. In Shaa Allah sedap.
      Dan kira makanan sihat jugak ni. Hihi

      Delete
  2. Alhamdulillah . Ada je rezeki tu . Bisnes jangan stop je .

    ReplyDelete
  3. nampak sangat sanagt menyelerakan.. yg macam ini lagi sedap kan

    ReplyDelete
  4. Besarnya burger.. Puas makan ni.. Betul waktu pkp ni macm2 leh jual..

    ReplyDelete
  5. Bagus bagus di mana ada kemahuan di situ ada jalan, all the best.

    ReplyDelete
  6. nie lg meriah dr zinger mimi.. adui sedapnya tgk

    ReplyDelete
  7. Sedap nampak burger tu..Cik Ash pun ada Kenangan juga sewaktu zaman kecik dulu tolong ma menjual makanan n minuman dekat askar2 yg ada kursus.. Kehidupan kem yang penuh memori.. Rindu pulak nak g kem batu 10 kuantan hahaha

    ReplyDelete