Kedai Runcit Acik Mimi


Kedai Runcit Acik Mimi


Hai readers.. Assalamualaikum, 
Acik mimi tengah semangat nak update blog ni. Maklumlah tengah free sikit harini. Walaupun tak berapa nak free sangat la kan..

Ewah tajuk tu kan.. macam dapat bukak kedai beso je bunyiknya kan..
Takpe la.. acik mimi ni mulakan dengan angan-angan dulu. Dari situ baru boleh tercapai impian kan?
Ye dok?

Erm.. kisahnya sebelum ni kan acik mimi ni niaga eskrem je.
Pastu mikir jugak. Kot budak budak jemu nak beli eskrem je.
Macam nak buat something je yang lain.

Tadaaaa..




Maka muncul la kedai runcit jajan acik mimi ni haaaaa..
Stok jajan ni gigih la acik mimi cari kat shopee. Alhamdulillah ada 2-3 seller yang harga okay pada acik mimi ni. Sebab kat Mersing ni takde pemborong. 

Beli pun hat yang okay. Tak beli makanan pelik pelik. Yang biasa anak anak pun makan kan..

Acik mimi bukan nak caras kedai hat ada ye. Haha..
Tidak sama sekali. 
Tapi nak bagi budak budak senang je. 
Takde la acik mimi ni jual meriah sangat pun.


Maklum la..
Bermula dengan modal kecik kecik je. 
Alhamdulillah, dah 4x juga kot topup stok jajan ni. 

Alhamdulillah..
Rezeki niaga ni muncul dekat Mersing kan..
Moga berterusan cik mimi diberikan rezeki yang lebih tuk bantu anak anak kem Iskandar ni. 

Acik mimi jual pun dengan harga mampu milik. Tak bererti acik mimi main up harga je tau. Sebab mikir nak seronok seronok je sebenarnya..

🤗

Doakan acik mimi sentiasa dimurahkan rezeki ye. Boleh niaga macam macam. Maklumlah, impian nak ada kedai runcit sendiri gitu. Hikhikhik

21 ulasan

  1. Alhamdulilah, bebudak mesti suka ni...
    Moga murah rezeki Mimi..

    ReplyDelete
  2. semoga terus top up dan top up lagi.

    ReplyDelete
  3. Weeee..jajan kenangan zaman dahulu ni.wanted ni.huhu. gula2 bentuk 8 tu fav ooo dulu..tapi skrg ni, gula2 ni x sedap mcm dulu..

    ReplyDelete
  4. Semuanya makanan kenangan waktu membesar. Moga dimurahkan rezki selalu ye. Tapi jangan bagi anak-anak makan banyak sangat - kang rosak gigi hahaha

    ReplyDelete
  5. Semoga Kendai runcit saudari akan jadi maju jaya dan dapat mengaut keuntungan.

    ReplyDelete
  6. Semoga murah rezeki selalu tambahan dengan musim pkp ini, masing-masing berjuang mencari rezeki

    ReplyDelete
  7. wahhh banyak betul jajan2 masa zaman kanak2 dulu. mengimbau kenangan betul. manalah nak cari area rumah saya nie

    ReplyDelete
  8. Teringat rumah jiran masa kecil jual jajan. Seronok tau. Hehe. Moga murah rezeki. Teruskan berniaga ok?

    ReplyDelete
  9. Dulu adik tak ekrja, semua jajan dia jual.. Ehhee.. Jual murah, macam ni mesgi ramai budak2 beli.. Hehehe. Jangan sendiri makan sudhla.. Ehhe

    ReplyDelete
  10. Kanak kanak memang suka beli jajan begini... bagus la ada usaha nak niaga... takkan kedai nak marah kan ... persaingan sihat tak pe.

    ReplyDelete
  11. Semoga dimurahkan rezeki, saya memang support semua org yg nak berniaga! Saya sendiri xboleh stop berniaga hehe walaupun kecil kecilan❤

    ReplyDelete
  12. What sweet story about Acik Mimi. Insya’Allah. Semoga Acik Mimi dimurahkan rezeki Dan trus success ya. Harap Acik Mimi Doakan rezeki saya juga ya.

    ReplyDelete
  13. All the best semoga biz akak semakin maju, tak pe start small dulu nanti ada modal beli stock lagi.

    ReplyDelete
  14. Semoga perniagaan makin maju, in shaa Allah lepaS ni boleh bukak cawangan dan sebagainya. :)

    ReplyDelete
  15. Semoga kedai runcit bertambah maju. Nanti boleh tambah kategori makanan yang lain pula selain dari coklat.

    ReplyDelete
  16. wahh macam2 jajan ada..semua nampak klasik..mesti bebudak pun seronok ke kedai cik mimi hehe

    ReplyDelete
  17. Lolipop warna warni tu mengimbau kenangan masa kita kecik2 tu.. Favourite sgt. Dgn dulu lolipop leper mcm2 flavour doctor selalu kasi.. Hahhah

    ReplyDelete
  18. Pandai lah mimi cari peluang yang ada. Kena pandai tgk marketing location sesuai niaga apa. Takpelah niaga kecil kecilan. Mane tahu boleh besar. Mcm kwn ena dri rumah je niaga kek sikit. Skrang die lah pembekal terbesar kek di muo. Sape sangka?

    ReplyDelete
  19. Ah bestnya. confirm budak budak suka sis hehe :_ comel je ya acik mimi

    ReplyDelete
  20. rebut peluang yang ada..sure suka anak-anak tu

    ReplyDelete