Tuesday, 7 January 2020

Majlis Serah Terima Tugas Pengerusi Bakat

Majlis Serah Terima Tugas Pengerusi Bakat | Assalamualaikum, salam sejahtera semua.. Harini cik mimi nak kongsikan moment ni dekat blog. 
06.01.2020 bagi ahli Bakat 21 Kumpulan Log GGK terima Pengerusi Bakat baru. Pengerusi Bakat ni kadang kala kitaorang sebut "Mak Bakat"..




Mak Bakat ni selalunya Isteri Kepada CO la. CO lama posting ke KL. Jadinya digantikan dengan CO baru, then kami para isteri dapatlah Pengerusi baru.

Lebih kurang setahun beberapa bulan cik mimi duduk di Mersing ni, ni la kali pertama cik mimi join Bakat. Tahun lepas pernah join. Tapi Bakat Kebajikan. Kira masa tu tak semua la ada. Hanya dikumpulkan mereka mereka yang menerima sumbangan sahaja.

In shaa Allah tahun ni Cik mimi cuba join mana mana yang boleh, bertetapan dengan masa dan tarikh juga la. 

Alhamdulillah, join Bakat ni sebenarnya seronok. Nak pulak ada kawan. Boleh bersembang tukar-tukar cerita. Macam cik mimi ni bukan jenis selalu jumpa kawan-kawan. Sebab masing-masing pun sibuk kan.. Cik mimi pun sibuk berniaga. Ada orang suami tak bagi join Bakat. Katanya merapu. Haha.. Cik mimi no komen la. Tapi kalau majlis majlis tertentu ni, okay je join sebenarnya. Hanya para isteri tentera yang tahu la bab-bab Bakat ni. 

Bakat 21 Kumpulan Log GGK

Bila time Bakat ni la kita akan rasa peluang keluar, tahu story mory yang macam macam.. 
Part paling best bila dapat pakai Uniform Bakat tu. Hihihi..
Terasa bergaya habis. ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…


Majlis semalam dimulakan dengan Perbarisan terlebih dahulu. Ddy ZaraZhareef terlibat. So secara tidak langsung nama cik mimi masuk dalam details wajib hadir. 
Cik mimi On je program Bakat ni. Selagi tak merapu programnya, cik mimi akan join. Sedikit sebanyak dapat juga ilmu pengetahuan baru. 

In Shaa Allah nanti kalau ada cik Mimi join program yang lain, cik mimi akan share kan ya. 



15 comments:

  1. syok dpt join kelab ni..at least ada jugak aktiviti isi masakan dpt tambah kawan

    ReplyDelete
  2. bestnya ade group camni.. mesti byk aktiviti nt..

    ReplyDelete
  3. Serius best tgk ada group2 gini.. Dpt gak berkumpul bt aktvti bersama

    ReplyDelete
  4. Best juga dapat join group macam nie kan dapat juga kawan baru tukar-tukar idea, kawan sembang.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. waalaikumussalam. best nya, lawa jugak baju kurung tu seragam ja ^_^

    ReplyDelete
  6. Bagus join mcm ni. Takdela bosan kan duk dalam rumah je.. Bokeh ikatkan silaturrahin

    ReplyDelete
  7. best jugak xtvt macam ni..:)

    ReplyDelete
  8. Tahniah untuk tugasan yang diterima, boleh dapat laksanakan tanggungjawab yg diberi

    ReplyDelete
  9. Nampak seronok lak org pakai seragam ni. Hehe. Baguslah sbb xdelah rse bosan sgt kan nnti

    ReplyDelete
  10. Macam akak sejak kahwin dengan suami tak pernah join Bakat sebab sebelum kahwin dengan dia akak join Perkep. Smapai sekarang aktif Perkep dan pegang jawtaan. Bila kena panggil hadir Bakat akak kena bagi surat penjelasan tak dapat hadir

    ReplyDelete
  11. Syok ada persatuan yang boleh join, atleast ada sesuatu nak dibuat daripada dok umah je. Sesekali nak jugak ada member2 sekeliling kita dan bertukar pendapat dan cadangan

    ReplyDelete
  12. Kakak CR pun pernah join xtvt bakat ni masa di kem kluang. Best jgk kan. Smbil2 tu leh kenal wife anggota lain

    ReplyDelete
  13. Wah bagus majlis ni, boleh bersua kenal and have better understanding

    ReplyDelete
  14. assalamualaikum kak mimie. it is good to have activities kan supaya rasa productive gitu hari and got to meet a lot of people and socializing haha. In dh lama juga x blogwalking so here I am. I am now seeing you having two adorable kids. OMG TWO. Where have I been? Busy sangat kot dengan studies hahaha... please pray for my futures hehe.. much love.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments