Wednesday, 18 September 2019

Happy Birthday | Zara Turn 5!


Hai readers semua,
Harini 18.09.2019, so genaplah zara 5tahun.
Mama dia saja nak tepek kenangan tu kat sini. Even zara pun tak tahu birthday tu apa kan.
Kecuali la sebut "kek to you" 🤣
Ringkasan daripada "Happy Birthday To You"..

Mama dia takde nak buat celebrate ke apa. 
Ikutkan dulu ada plan macam tu.
Tapi tu la. Kita hanya mampu merancang je kan. 
Semuanya atas keizinan Allah.
Lagipun bulan ni mama banyak keluar belanja, dek kerana ddy busy join seminar, poket mama pun ikut sama mengempis. Tapi takpe la..


Walaupun takde Special Celebrate, tapi mama ni ligat jugak mikir nak bagi sesuatu.
Hari isnin zara request nak kek batik. So mama buatkan semalam (17.09.2019)
Takdan 24jam dah selesai. 


Kebetulan pagi tadi ada kawan kat group open kek. Kek cheese coklat berhantu, so beli la 1. Sebab masa besday ddy dorang pun takde bagi apa apa yang special kan. Kira 2 in 1 la ni mama dorang belikan kek. 😄😄🤭


So harini potong la kek berdua yerk. Ddy 12 september, zara 18 september. So sekali harung la kalau sambut pun. Selesai juga niat mama nak bagi sesuatu. Tak perlu hadiah memahal la ye. Sebab hadiah paling mahal yang mama sentiasa bagi, jaga keluarga kita sebaiknya. 💕


Harapan mama moga lepas ni zara senang ler bangun pagi, jangan la buat mama jadi singa jadian je. 😩
Dan cecepat la cerdik pandai. Baca ABC pun tak lepas sepenuhnya lagi ni. 

24 comments:

  1. Hb Zara.
    Semoga sentiasa sihat, ceria dan membesar sebagai johan

    ReplyDelete
  2. Selamat hari lahir zara. hahah mama punya warning tu takutnya kakak.. kikiki Semoga zara jadi anak yg solehah, penyejuk mata dan hati org tua zara ya

    ReplyDelete
  3. happy birthday Zara
    semoga sentiasa berada dalam lindungan Allah

    ReplyDelete
  4. Happy birthday 🎂 zara.. Semoga sentiasa dalam lindunganNya jgn risau mama, kejap lg lancar la a b c tu.. Hihi

    Red Linda https://anakperak.com

    ReplyDelete
  5. Happy buzday Zara... dah 5 tahun dah dia.. cepat je masa berlalu.. nak kek juga plz

    ReplyDelete
  6. Hehehe.. Comel!! Sebaya ngan anak boy saya, 5 tahun! Happy Birthday Zara!

    ReplyDelete
  7. Happy birthday Zara! Same age dgn anak aunty tapi Balqis birthday bulan November nanti. Be good girl & anak soleheh ya.

    ReplyDelete
  8. Happy Birthday to Your Adorable Lil One.. :) Cake looks super delicious.. Kek Batik lagi ..cokelat..yummy!

    ReplyDelete
  9. happy birthday little sweetie... u r so cute and keep that smiles of urs... very nice... be happy always..

    ReplyDelete
  10. Happy birthday to you beauty of Zara sedap nampak kek tu

    ReplyDelete
  11. happy birthday zara, owh susah bangun pagi ya? hahaha. zara suka tengok mamanya jadi singa jadian ni :). semoga zara jadi anak yang solehah dan berjaya dunia akhirat

    ReplyDelete
  12. Happy Birthday Zara. May Allah S.W.T bless you always. Semoga jadi Anak yang baik kpd Mak Ayah ya. Loads of love.

    ReplyDelete
  13. Happy Birthday Zara. semoga sihat selalu. At least mama Zara pandai buat kek. kalau saya ni mmmm beli cup cake la jawabnya.

    ReplyDelete
  14. happy birthday zara. semoga menjadi anak yang solehah. berjaya dunia dan akhirat. memimpin ibu bapa ke syurga. inyaAllah.

    ReplyDelete
  15. Happy Birthday Zara. Sama umur dengan anak eiza Hud. Cuma beza bulan je. Sedapnya kek cheese coklat berhantu tu.

    ReplyDelete
  16. selamat hari lahir zara. dah umur 5 tahun ye.. pandai pulak dia buat kek sendiri.. mesti sedap rasa kan. nanti boleh la chef junior tolong ibu ye

    ReplyDelete
  17. Happy Birthday Zara, semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki, semoga jadi anak yang soleh dan dengar kata ibu bapa ya. Sedapnya kek tu..terliur tengok..hehehe

    ReplyDelete
  18. Selamat hari jadi adik Zara moga jadi anak yang baik dan soleh serta taat pasa Allah dan juga nasihat ibu bapa bila besar nanti ok..

    ReplyDelete
  19. Selamat ulangtahun yg ke 5 Zara comel. Moga membesar dgn baik & sihat ya sayang. Ingat tu mama dah pesan bangun pagi senang2 tau kalau tak mama jadi singa jadian. Larikkkkk

    ReplyDelete
  20. Happy birthday girl zara... Wah dh besar dh dua ye dh 5 thun dah.. Moga jadi ank yg baik & solehah ye kakak... Sedapnya dia makan kek coklat.. Hehhee

    ReplyDelete
  21. Selamat hari lahir Zara.. Moga jadi anak yg baik n dgr kata mama yea.. Sian mama kena jadi singa jadian.. Kek tue nampak menarik.. Terliur AM melihatnya..

    ReplyDelete
  22. Happy birthday zara. Semoga membesar dgn baik, menjadi anak yg taat dan berjasa pada kedua ibubapa.

    ReplyDelete
  23. Happy birthday zara....semoga jadi anak yg solehah....cantik kek batik tu...terus rasa mcm nk bwt kek batik plak hari ni....

    ReplyDelete
  24. Happy birthday zara, membesar jadi anak yang baik ye. Comel pulak kek nya. Nampak sedapp

    ReplyDelete

Sponsor

Comments