Monday, 12 November 2018

Sepinggan Sayur

Sepinggan Sayur


Hai readers.
Salam pagi isnin. Monday Blues ke tu.. Ehh, takmo badmood aihh pagi isnin ni. Kan semalam dah seronok shopping sakan 11.11 tu. Sakan korang shopping kan. Kita tak shopping. Kita semangat balik kampung. Hehe

Harini kita cerita pasal masak-masak lagi la eh kat blog ni. Ehhhh, blog ni dah macam blog masakan pulak kan. Nak buat macam mana. Surirumah ni kan banyak kerjanya tertumpu dalam rumah, dan di dapur. 

Harini kita cerita santai-santai je. Pasal sepinggan sayur. Siapa kat sini susah nak makan sayur? Kenapa ekk? Macam kita ni sekarang pun macam tu. Memilih jugak la nak makan sayur apa. Sayur lembik ni kurang sikit. Contoh macam sayur berdaun hijau. Macam sawi. Haha.. Tak paham pun ada kenapa ntah susah nak telan. Rasa macam nak uwek.. Haha

Tapi kalau orang lain masak, dan time tu perut boleh tahan lapar ya amat, elok je makan. Confius kadang tu. Tapi tang batang dia takde masalah. Sebab rangup kan. Kalau macam zara, dia nampak je sayur hijau, suruh buang. Ehhh jenuh la haii.. Ngada sangat. Kalau ada taugeh pun sama. Suruh buang. Kalau zhareef ni okay lagi la buat masa ni.

Cerita pasal sayur, kita selalu pelik kenapa orang tak makan sayur taugeh? 😄
Selalu rasa pelik orang susun keliling pinggan sayur tu. Kalau terlalu banyak pun, kita tak lalu jugak. Tapi sikit tu, boleh je la makan. 
Sedap tau taugeh lagi lagi yang tengah ranggup tu.

Kalau dekat rumah, kalau sediakan menu tengahari, wajib ada sepinggan sayur. Ddy dorang ni kalau kita masak takde sayur nanti dia tanya, 'kat rumah kita sayur dah habis ke?'
Haha.. 
Sentap ke tidak?

So, bila masak lauk, lauk sayur wajib ada. Tak kisah sayur apa. Kadang dah blur, kita campur kan je sayur yang ada jadi la sepinggan sayur. 

4 comments:

  1. MN pun tak semua sayur makan , bukan tak pernah cuba tapi kadang-kadang bila dah masuk belum keluar balik ..

    ReplyDelete
  2. Sedapnyaaa.. kalau sayur gini teman makan sorang je abes licin

    ReplyDelete
  3. Kita pon suka makan sayur... Tp xdela klo xde msk sayur tye cmtu.. Hehehe... Kdg2 lauk tu dicmpur sayur skli senang... Bukan sng nk jupe laki yg suka mkn sayur kan..

    ReplyDelete
  4. okay statement 'dah abis ke sayur' tu memang grrrrr :D

    ReplyDelete

Sponsor

Comments