Friday, 21 November 2014

Hanya Sebuah Mimpi

Assalamualaikum.. Selamat pagi..

Dek kerana tido awal, jadinya terjaga la ditengah malam. Maklum la, ada anak kecik macam tu la kan.. Bila dah terjaga terkebil kebil dengan mimpi yang kita termimpikan masa tido tu. 

Hukhukhuk..

Sebelum berpindah ke Ipoh, saya pernah tinggal di kluang, johor. Ntah macam mana la dah sekian lama rasa rindu sesangat nak tengok tempat tinggal saya masa di kluang tu..

Rindu..




Ada ke sesapa kat sini tinggal di kluang? Macam mana ye rupa perubahan disana.. Saya dulu duduk di taman koperasi.. Yang dekat dengan gunung lambak.

Sekolah rendah di sekolah kebangsaan kampong melayu. Huaaaaa.. Rindunya.. Malam tadi dapat mimpi tu terasa real sesangat..

Ruginya zaman dulu takde kamera.. Kalau tak dapat juga simpan sekeping dua gambar kenangan.. T____T

28 comments:

  1. Cuti sekolah ni boleh ambik peluang balik kluang. Menggamit memori balik.

    ReplyDelete
  2. tajuk entry ni memang macam tu ke, typo?huhu..
    nanti baby dah besar sikit bolehla bawak menjengah Keluang, tunjuk tempat Maknya membesar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi.. Dah taip full, camne la blh trhilang..
      Mslhnya sya dh x ingt jln ke sana.. T___T

      Delete
  3. Da masa lapang blh la ronda2 cna mimie, mgamit memori silam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Insyaallah.. Harap2 dapat la ke sana lya.. Rndu sesangat..

      Delete
  4. mimpi tu maknenye kita mmg rindu sgt tpt tu.. nnt bila2 boleh pergi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terlalu rindu fiza. Dh berbelas tahun tinggalkan kluang..

      Delete
  5. Nanti boleh ambil masa bercuti balik kampung. Pakat-pakat dengan en.suami..

    ReplyDelete
  6. Ala2...rindu dah ek...comelnyer bby tdo..nk gigit..hehe

    ReplyDelete
  7. rindu sangat la tue sampai termimpi2.. =D

    ReplyDelete
  8. alise pernah pergi kluang tu skali jek.. tu pon interview dekat pejabat felda..

    ReplyDelete
  9. kluan tu jalan nak ke rumah mak ayah saya.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo.. Yeke kak.. Mcm mna agknya keadaan kt sana eh.. Rndunya nk tgk..

      Delete
  10. nati dh blk gemas hujung minggu ajak la cik suami pergi melawat sambil jjcm bawa zara :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Blik nti minta mak ayh hntr kn la ciksu.. Nk berjln skrng ni pyah bwak bby kecik. Mudah mengamuk klau nk tdo x selesa..

      Delete
  11. mamamyja duduk kuang. hehe x tahu. jarang dah mimie singgah blog mamamyja :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alololo.. Bkn xnk singgah kkak syng.. Cuma kjar2 msa skrng ni.. Hukhuk

      Delete
  12. In syaa Allah ada rezeki sampai lah nanti sis. Heheh ^^,

    ReplyDelete
  13. mimie..skrg kluang dh maju..hahaha..ada kluang mall..lpas tu MBO complex pon dah besar..bus stand kluang tu tepi longkang besar tu dah cantik...hahaha.bykla berubah..nanti kalau ayut g kluang ayut amik gambar bg hilang rindu ea :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oo.. Yeke ayut.. Teruja dgr.. Blh2.. Nti ambik gmbar bebanyak tau.. Hihi.. Kita ntah bila la akn smpai ke sana..

      Delete
  14. Replies
    1. Tu la.. Msa tu ada.. Tp ntah bila la.. T__T

      Delete

Sponsor

Comments