Thursday, 16 October 2014

Bila Berdua dan Bertiga. . .

Assalamualaikum.. Selamat sejahtera semua..

Benarlah apa yang orang selalu kata.. bila kita berdua, indahnya lain..
Bila kita bertiga, indahnya lagi lain..

Orang kata, saat kita mengandung, nikmatilah keindahannya..
Kerana hanya 9bulan saja kita dapat rasai nikmat itu..

*rindu saat mengandungkan zahra*

Bila dah ada anak ni, baru rasa masa tengah berdua dulu, cara suami manjakan kita lain.. bila dah ada anak, perasaan manja tu lebih pada anak..

Boleh tak tetiba nak kata, saya rindu saat-saat masa berdua dulu?? Huaaaaaaaa….

Bangun pagi mesti dapat kiss dari suami.. sekarang, bila bangun pagi baby yang dapat kiss.. huaaaaaa, mummy jelessssssss..

kalau dulu terlebih cukup sangat tidonya, tapi sekarang bape jam je waktu tido dan rehat..

Apa-apa pun tetap kena bersyukur.. bukan semua orang terpilih tuk nikmati keindahan dari Allah ni kan?

Syukur Alhamdulillah.. Allah beri Zahra Khadijah sebagai pelengkap kehidupan ini..

Amin..






22 comments:

  1. Syukur Mimi d beri pluang jdi Ibu. X smua org dpt mrasainya

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah nikmat kurniaan Ilahi untuk mimi dan suami. Jaga amanah ini leklok, dan berseronoklah dalam menempuhnya bersama. Satu masa nanti kita pasti akan merindukan detik-detik indah bersama mereka .... eh sebak plak bunyinye hehehe :D

    ReplyDelete
  3. dulu sebelum ada anak n skrg selepas ada anak mmg berbeza... skrg dah ada tanggungjwab.. kena jaga amanah Allah sebaik2nya

    ReplyDelete
  4. memang lain... tapi bab suami tu kena make sure maintain sama hgga akhir hayat...

    ReplyDelete
  5. Syukur atas nikmat Allah bg..ank tu kan pengikat kadih sayang keluarga...mimi kene kiss hubby dulu kot..may be dia pun terlupa rutin tu sejak ada anak ;)

    ReplyDelete
  6. Berserinye muke mummy nie.. hmm skg pon asben da tnjukan lebih kasih syg pade bby mimie....eh ehhhh dulu usap2 rambut...skg usap2 perut... heeeee alhmdullilah syukur sgt

    ReplyDelete
  7. hahaha.. tu pon nak jeles dengan zara..

    ReplyDelete
  8. Aiyaa..tu pun nak jeles ke? Haha. Biasalah. Kasih ayah pada anaknye. :D

    ReplyDelete
  9. takpe, lepas ni bila anak dah besar sikit, suami pun manja2 balik la dengan isterinya :)

    ReplyDelete
  10. Hahah, tak pelah. Anak sendiri jugak tu bukan orang lain. Mesti saya lagi teruk kalau dapat anak sebab saya nie cemburu tahap dewa.

    ReplyDelete
  11. salam mimie!
    i'm back!!!!!
    selalu stalk ig mimie je sbb nak tunggu gambar baby. hihi

    ReplyDelete
  12. hihi.yup betul tu.
    ciksu lg le, nam tahun berdua..bila bertiga lagi indah :)

    ReplyDelete
  13. Sedap nama tu. Semoga jadi anak yang solehah yea.

    ReplyDelete
  14. sedap nama yg dipilih..semoga membesar menjadi anak yg solehah,,

    ReplyDelete
  15. Hehe...mimie jgn jeles kt zahra chan plak..

    ReplyDelete
  16. Hehe betul2 pagi2 hanzalah yg masham tu papa dia cium gomol dlu. Mama dia klu masham xde maknanya nk cium sgt haha

    ReplyDelete
  17. Kan2...bby mesti dpt dulu..jeles..hehe..xpe..tu tndanya suami gembira...

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum mimie, alhamdullilah. diberikan nikmat ini.. best kan dah jadi ibu? sebulan yang pertama tu biasalah kekok sikit dengan tak cukup tidurnya. nanti lama-lama dah rasi, rasa happy pula bila dah bertiga niiii ~~~

    ReplyDelete
  19. Hahaha ... Ade plak jealous ... Kalau berkesempatan boleh ler slow talk ...

    ReplyDelete
  20. Bila umur dah meningkat mcm akak nie rindu saat berdua...hoho

    ReplyDelete
  21. Ada 2 bln lebih je masa ayu berdua dua-an ngan hubby ni. Hehe..

    ReplyDelete
  22. Alhamdulillah...anak la pengikat kasih sayang
    antara suami isteri.

    ReplyDelete

Sponsor

Comments