Wednesday, 23 July 2014

Persiapan Baby

Assalamualaikum..

Haritu masa shopping barang baby tak beli pun beg baby. Sebabnya mahal sesangat. Masa tu tengok kat AEON Melaka. So cakap kat en.suami hold dulu la. Cari kemudian.

Kebetulan hari ahad lepas kan saya cari baju tuk pakai raya. Pastu singgah masuk Pasaraya TF jap. Saja nak cari barang sikit. Tergerak hati nak pergi bahagian baby. Cadangannya nak tengok tilam baby, sekali lain yang dibeleknya. Biasa la tu kan..haha

Terperasan pula ada beg baby. Kebetulan tak beli lagi. Pastu beg baby yang ada kat TF ni murah. Rm29.90 je okeh. Brand Pureen. Haritu tengok kat AEON beg yang sama besar macam tu dalam Rm50++. Nasib la tak kalut nak beli juga. Kalau tak, confirm menyesal buang duit camtu je.

Kat sini mana ada expo baby. So kena la survey mana-mana yang ada bahagian baby.



Ukuran beg ni 18cm x 43cm x 32cm. Berbaloi beli. Dah la besar. Murah pula tu. So beg baby dah standby dah. Disebabkan beg ni besar, saya masuk je semua barang baby yang ada dalam 1 beg tu. Kut-kut nanti dapat beg kecik sikit, boleh la asingkan barang tuk bawak ke hospital.


Beg baby dah ready. Beg mummy awak langung tak ready lagi. Nurse dah bagitahu suh buat persiapan. insyaAllah akan buat slow-slow sampai masanya.. J

23 comments:

  1. hihi...feeling mcm nak preggy lagi jer bila baca entry ni..

    moga dipermudahkan yer mimie..raya nanti makan jer apa yang nak makan..nanti kena berpantang dah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. boleh je kak tmbah lagi.. :p
      mmng pun kak.. raya ni nak makan je apa yang blh.. tp kna jgk hati2.. sebab nti nak kena minum air gula lagi.. uweeeeekk..

      Delete
  2. comel beg baby mimie..betul2 better beli yg besar..senang nk simpan semua barang nanti..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe.. Ayh bby yng pilih kak.. Mmng pun.. Beli yng besar sng nk masuk sume brng.. ;)

      Delete
  3. Comel la mimie kena ready2 dah kan

    ReplyDelete
  4. sy pon beg baby da ready..sekarang 39weeks da..tggu hari..semoga Allah permudahkan urusan kita..aminn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waaaa.. Dh tunggu hari ye.. Bkal beraya ngn bby eh.. Semoga dipermudahkan ya.. :)

      Delete
  5. semoga kak mimie selamat melahirkan nanti aamin.. :)

    ReplyDelete
  6. Semoga dipermudahkan segala urusan melahirkan baby. Ini yang ke berapa ni?

    ReplyDelete
  7. pesiapan untuk mama nya pun kena buat gak cepat.. heee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la kak.. Mmng nk kna buat pun.. Risau jgk ni klau buat ignore..

      Delete
  8. hehe.. mesti exited kan kak.. >< semoga semuanya dipermudahkan yaa kak. ekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Excited.. Tp mcm blur2 je.. Hehe.. Insyaallah..

      Delete
  9. Wah. Dah semakin hampir tu akak. Kena buat persiapan baik-baik. Semoga dimudahkan urusan akak nanti nak bersalin. Banyakkan berdoa.

    ReplyDelete
  10. seronoknya.. semoga dipermudahkan urusan...

    ReplyDelete
  11. alhamdulillah.
    nasib x beli lagi kan.
    kadang2 geram je bentuk sama harga lelain.
    rasa mcam grrrr je nnati :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah ciksu.. Klau bli awal hritu, msti menyesal.. Hehe

      Delete

Sponsor

Comments