Showing posts with label TheBabyStore. Show all posts
Showing posts with label TheBabyStore. Show all posts

Wednesday, 3 August 2016

Umma Lacto Adalah Milk Booster. Adakah Ianya Berkesan?

9:48 pm 1 Comments

Umma Lacto Adalah Milk Booster. Adakah Ianya Berkesan?

Assalamualaikum.. Salam sejahtera buat semua pembaca.

Harini, saya nak share sikit info penting mengenai Umma Lacto. Apa itu Umma Lacto? Umma Lacto merupakan salah satu makanan tambahan untuk membantu para ibu yang masih menyusukan bagi mereka. Ia dikatakan sebagai MILK BOOSTER.
Sebenarnya di pasaran ada pelbagai jenama-jenama milk booster. Tapi jenama Umma Lacto ini adalah antara pilihan terbaik yang perlu anda cuba jika anda suka milk booster jenis minuman. Sangat rekemen.

Wednesday, 25 May 2016

TIPS Berpuasa Bagi Ibu Menyusu

8:06 am 6 Comments
Assalamualaikum.. Hi..!

Harini saya nak share sikit TIPS untuk ibu-ibu menyusu yang ingin berpuasa tanpa sebarang masalah. Alhamdulillah.. Tahun lepas pun saya dapat berpuasa sambil menyusukan zahra. Memang mula-mula tu rasa risau la kan. Mana tak risau. Kita tak makan waktu siang kan. Jadi risau la kut-kut susu akan drop!

Tapi...

Kita kena yakin. Menyusukan anak ketika bulan puasa bukan bererti kita tak dapat nak menyusukan anak seperti biasa ye. Yang penting usaha, yakin & tawakal kepada Allah. Meh kita share sikit TIPS yang sangat berguna ni ya..

Hak untuk anak kita tak boleh abaikan, kan?



Monday, 16 May 2016

DIDI & FRIEND Pilihan Anak Kecil Dan Ibu Bapa

4:11 pm 6 Comments
Assalamualaikum.. Haiiiii..

Hari ini saya nak share sikit pasal siri animasi yang makin menjadi jadi diminati oleh golongan kanak-kanak mahupun ibu bapa!.. Haaaa, nampak tak, animasi ni memang betul-betul menarik. Bukan anak-anak je yang tengok rasa tertarik, mak ayah pun rasa ianya menarik!..

Bukan itu sahaja, siri animasi ini juga kini semakin menjadi bualan. Sebut sahaja DIDI & FRIEND, setiap lagunya ramai yang meminati. Saya sendiri la sebagai contohnya, memang minat sangat la dengan didi ni. Si zahra ni pun siap pandai ikut rentak lagi bila dengar lagu didi ni..

Meh kita baca sampai habis apa yang saya ingin kongsikan ni ye.. Rugi tau kalau tak baca.. :)


Milk Booster MaMom Pilihan Dipercayai Para Ibu.

3:48 pm 4 Comments
Assalamualaikum... 

Hari ini saya nak share sikit tentang Milk Booster. Apa itu Milkbooster? Milkbooster adalah makanan tambahan untuk membantu para ibu yang masih menyusukan anak dibawah usia 2 tahun. Milkbooster dikatakan dapat membantu para ibu untuk menambahkan kuantiti pengeluaran susu.

Pada masa kini, terdapat pelbagai Milk Booster yang dijual dipasaran. Hanya kita perlu pilih sahaja yang mana menjadi pilihan hati. Saya sendiri sebagai seorang ibu yang masih menyusukan anak juga telah mengunakan beberapa jenis Milk Booster yang ada dijual dipasaran.

Antara salah 1 nya ialah..

STROLLER ALDO COMPATTO Pilihan Dipercayai Masa Kini!

8:27 am 18 Comments
Assalamualaikum.. Selamat Pagi..

Harini kita nak share sikit tentang stoller baby yang sangat diminati oleh golongan para ibubapa. Rata-rata yang mempunyai anak kecil pasti ingin memiliki sebuah stoller bukan? Kerana ianya dapat memudahkan urusan untuk berjalan-jalan.

Saya juga sebagai seorang ibu pastinya tidak melepaskan peluang untuk memilikinya juga. Ya, saya juga mempunyai sebuah stroller untuk memudahkan urusan bila berjalan diluar. Anak-anak ada masa bila kita bawa berjalan, pastinya cukup masa akan rehat (tidur) kan?
Jadi dengan adanya sebuah stroller ni, dapatlah anak kecil tidur dengan selesa.

Pastinya, ibubapa juga mudah untuk ke sana sini. Tetapi, hari ini saya ingin memperkenalkan sebuah stroller baby yang berjenama ALDO COMPATTO. Jom kita baca sikit ringkasan mengenai stroller Jenama Aldo ini.




Sponsor

Comments