Wednesday, 16 July 2014

Checkup Kelapan

Assalamualaikum..

Harini pergi checkup macam biasa. Sepatutnya pergi semalam (15Julai2014). Tapi sebab en.suami kena pergi ke Melaka, so saya pun takde transport nak kuar, jadinya postpone la sehari. Call nurse siap-siap. Takut nanti dia tertunggu-tunggu.

Checkup harini macam biasa je. Berat tak naik dan tak turun. 48.5kg. Sebabnya berpuasa. Tak kena mara pun dengan nurse. Hehehe.. Sebab nurse tahu kita puasa. Dah tanya awal-awal boleh puasa ke tak. HB tak pula nurse nak check. So biar je la.. hihi

Tekanan darah still sama. 90/60. Nurse pun pelik. Saya ni lagiiiiiiiii la pelik. Last-last nurse cakap, kalau pakai alat ni memang tekanan darah kamu rendah je. Haha.. ok.. yang tu saya dah lama perasan nurse *cakap dalam hati*. Nurse tanya juga ada rasa pening ke tak. So saya bagitahu la takde. Alhamdulillah.. Sekarang dah kurang rasa pening-pening ni. lain la dulu masa alahan kuat.

Check baby. Nurse takde pula cakap pape yang tak ok. Cumanya masa tengah usik-usik kat perut, baby tendang. Haha.. Bukan kemain ank mama ni kan.. Ni akibat mama kena teman ayah kamu la ni kan tengok bola lepas sahur haritu.. So kamu pun kuat main tendang-tendang kat dalam.. :P

Takpelah baby.. tendang la kuat-kuat ye.. mama awak sukaaaaaa dari awak senyap je.. risau tahu… Dah la semalam susah nak monitor awk, kuat tido je kan.. sebab mama awak tido. Hehehe.. pastu awak kalau tak dengar suara ayah awak pun macam merajuk kan.. diam je kat dalam tu.. gerak pun slow je.. bila ayah awak balik, ayah pujuk-pujuk baru nak gerak.. alahai.. manja sangat ni.. anak ayah sungguh ye.. :p

Sepatutnya harini saya kena cucuk kancing gigi kedua. Tapi nurse cakap buat minggu depan la.. sekali dengan scan.. fuhhh, tak sabarnya nak scan awak sayang.. harap-harap kasi la kerjasama ye nak tengok awak ni ‘NUR’ ke ‘MUHAMMAD’.. kalau ‘Muhammad’ dapat la geng dengan ayah awak.. J

Erm.. okay la.. checkup harini pun macam takde apa perubahan sangat pun. So, tunggu story next week la pula macam mana perkembangan awak ye baby..

Sepatutnya 21hb kena minum air gula kali kedua. Nasib boleh elak kata nak puasa penuh. Hihi.. so lepas raya kena berjaga-jaga makan la nampaknya.. xpelah.. janji buat lepas raya.. tak lalu nak minum sekarang. Sayang nak ponteng puasa wooo….

belanja 1 gambar terkini ye.. sekarang dah 31week.. buat kenangan kat blog ni.. muka dah bulat je.. haha.. 

32 comments:

  1. tahniah.. . anak first eh. hihik

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah.nurse memahami kan.
    smga dpt berpuasa penuh mimie ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah ciksu.. sebab risau, tanya siap2.. jadi nurse xleh nak mara.. ;)
      insyaAllah..

      Delete
  3. Alhamdulillah, Semoga sihat2 hingga hari yang dinantikan tu..

    ReplyDelete
  4. Uikss main cak2 plak yer.. nanti dah keluar sok mst manja mama & ayah 😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat suka main cak2 sampai buat orang cuak kak.. haha.. tak tau la manja ngan sapa.. nakal2 puk je.. :p

      Delete
  5. Tahniah akak. nanti boleh jadi baby sempena hari Raya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mekasih..baby jgn kuar awal sesangat ye.. tunggu lepas raya..hihi

      Delete
  6. Dah besar dah perut mimie alhamdulilah mama n baby sihat

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampak dah besar, tp orng asik kata kecik je..hehe.. alhamdulillah.. setakat ni syukur diberi kesihatan yang baik.. :)

      Delete
  7. salam. alolo..semoga sis dan baby sihat selalu :))

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. berseri2 sebab suka makan kuih serimuka kut.. :p

      Delete
  9. tahniah..sy pon tengah menunggu hari ni..dah 38weeks..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oo.. yeke.. baby bakal lahir time raya eh.. ;)

      Delete
  10. Muka mimie makin berseri sejak preggy...adakah "muhamad" dalam perut tu...hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. mekasih kak..berkat makan serimuka kut.. :p
      amin.. mudah-mudahan.. berharap juga kalau 'muhamad'.. tapi kut2 kuar 'nur' pun bersyukur juga.. ;)

      Delete
  11. Assalamualaikum mimie, jaga kandungan baik2 yaa...

    ReplyDelete
  12. tak sabar nak tahu jantina baby jugak..=D

    ReplyDelete
  13. Fiqa time scan 2D baby Asyik kepit je sampai la masa 27w hari tu dia tnjuk tut dia Hehe. Tp sebenarnya dh tahu dr 24weeks lagi sbb buat 3d scan hehe. Wah dah bulat tu perut akak. Comel hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. waaaa.. untungnya.. akk nak masuk 7bln ada buat 3D/4D.. langsung tak nak tunjuk. tunggu kat gov ni la.. hrap2 la nampak..
      perut mmng bulat..maju ke depan sungguh..hihi

      Delete

Sponsor

Comments