Khamis, 25 Ogos 2011

conflakes coklat

9:32 PG 0 Comments
assalamualaikum..
selamat pagi & selamat berpuasa ke 25 ramadhan..

nak tanya korang, dah bape jenis kuih korang buat eh dah masuk 25 ramadhan ni?..
kita baru start malam smalam buat..
sebab apa buat lambat?..tunggu gaji masyuk dulu la sebab nak cari bahan~bahannya..
xkan la nk suh mak beli sume bahan kan kalau dah keje ni..


ok..malam tadi start dengan kuih conflakes coklat dulu..
rasa~rasa macam wajib je kena buat tiap tahun..huahaha..
bukan apa, bahan dia senang, disampaing mencari mood tuk keesokan harinya menguli tepung pula tuk buat biskut~biskut bagai..

so, malam tadi dapat la sebalang besar ngan sebekas tupperware tuk cik abng kita..hehe
tuk dia je.. (kedekut) huahaha..xpe, biar bagi dia rasa dulu sebelum nk bagi rasa 1 family dia kan..


ok..

ni la hasilnya..



sori la kalau hasilnya nampak x bape nak menarik..janji sodapkan.. :)





 ha, macam ni la rupanya..


sekian.. :)

Rabu, 17 Ogos 2011

09.08.2011

12:35 PG 2 Comments
knapa dengan tarikh kt atas tu?..
ok..kita cite eh..
tarikh tu tarikh keramat tuk kita..
kalau xsilap la eh..hehe
maklum la..masa tu blog baru ni x wujud lagi..saja x story dalam blog lama tu..nanti kecoh pula..haha
ok, tarikh tu bagi kita indah sangat~sangat..
nak tahu napa..?
ok, sebabnya kita rasa best sangat sebab mr.hubby kita ada call mak kita lepas buka tu..
dia nyatakan hasrat hati dia..a.k.a hasrat hati kitaorang juga la...
macam x caya je..tp bila tengok mak senyum, gelak~gelak tu, kiranya memuaskan hati kita juga la..

paling kita x caya, kita terdengar mak tanya mr.hubby kita 'najib dah terbuka pintu hati ke nak terima mimie jd orang umah or surirumah or isteri,' kita lupa la..
tapi macam tu la yang kita dengar..
bila dengar mak gelak~gelak..fuhh lega gila..haha..
dah macam baru lepas angkat nikah uii..

time tu juga kita rasa macam batu atas kepala yang dipikul selama 6tahun jatuh..
fuhh, berat tu..sekali jatuh, ringan kepala woo..
ha ha..
itu la kisahnya..
then lagi 1, mr.hubby kita ada janji dengan mak kita, dia cakap dah sedia nak tunang..
ala~ala..bestnya.. :)
dia janji ngan mak kita nak tunang dalam tahun ni juga..
insyaAllah..doakan ye yang terbaik tuk kita..

ni la yang kita tunggu selama hampir 6tahun tau..
rasa lega sikit bila 1 hal dah selesai..1 hal lagi kita belum jumpa mak dia..
ish..ni yang payah ni..tapi mr.hubby kita ckap kat mak kita, nak bawak mak dia datang kampung raya nanti..fuhh..berdegup jntung ni..ha ha..
yela, nak jumpa bakal mother in~law kan..
tapi bestnya, xkan kena uji masak~masak kan..hehe..
btul ke eh x kena uji..?
xkan la mak dia nak paksa kita masak~masak nanti kan kalau makanan dah banyak..
so, dikira slamat ek?..

haha..

sekian ..wassalam...

kenapa?

12:21 PG 0 Comments
ok..mesti ada yang pelik kan napa tetiba kita buat blog baru..
hehe..
sebenarnya saja je..
dan gedik-gedik nak ada banyak-banyak blog..
eh boleh ke gitu?..
hebat ko..melimpah-limpah story kan..haha.. :P
actually, blog baru ni kita nak cite yang best-best je pasal live kita pada masa akan datang..
insyaAllah, tuk kita kongsi-kongsi cite pasal nanti bila kita dah jadi tunang orang..kita bakal jadik wife orang..dah memang jadi wife orang..
dan-dan...paling best, nak kongsi cite kalau dah ada baby.. :P
amin..insyaallah..
sume tu akan berjalan seperti yang diharapkan..
doa-doakan yang terbaik eh tuk kami.. :)
sayang korang... :)

selamat datang. . .

12:12 PG 0 Comments
assalamualaikum..

selamat datang ke blog saya yang baru..
blog lama masih wujud..
tapi adakala nak kan privacy..
so, blog ni akan terbuka kepada semua..
so, sudi-sudi lah to be my follower eh..
sambil-sambil tu boleh juga tukar-tukar pendapat.. :)