Tuesday, 15 July 2014

Mendobi Pakaian Si Kecik

Assalamualaikum..

Salam 17 Ramadhan semua.. Alhamdulillah.. Setakat ni kuat lagi tuk berpuasa dengan baby.. :)

Ni semalam punya kisah.. Memandangkan sekarang dah masuk 31 week, so kena la standby barang baby.. Bukan la standby apa pun.. Kelengkapan baby macam pakaiannya saya cuci siap siap..

Sementara larat buat, baik buat awal awal kan? Nanti dah tak larat xkan nak susahkan ayah baby pula.. Tak nak la camtu..


Comel sangat laa hai baju baju baby ni.. Geram nengoknya.. Dah la kecik comel je.. Tak sabar nak tunggu anak mama lahir.. Tak sabar nak tengok anak mama pakai..

Allahuakhbar.. 2bulan lagi je awak nak lahir sayang.. Cepatnya masa berlalu..
Baju yang ada setakat ni baru 7 pasang.. Harap harap la masuk 32week ni, scan kat HTD boleh nampak gender awak ye sayang..

Nanti boleh la ajak ayah awak shopping lagi.. :)

Psssttt : ada lagi sikit sikit barang baby xcomplete lagi.. Yang wajib2 dah ada dah.. :)

33 comments:

  1. Tak lama lagi dah tue mimie.. bestnya...=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah kak.. Xlama dh.. Kna prepare apa yng ptut skrng ni.. ;)

      Delete
  2. Seronoknya lya dgr mimie lya pun suka dtg brg2 baby comel2

    ReplyDelete
    Replies
    1. brng baby ni comel2 lya.. mana la tak geram.. dah la kecik je..hehe

      Delete
  3. Replies
    1. tak tahu la boy ke girl.. sangat suprise..hihi

      Delete
  4. Baca entri mimie ni pun rasa nak cepat2 pregnant.hehe jaga diri baik2 ya mama. ^^

    ReplyDelete
  5. xnmpak baju pink pon.. boboi ke gender baby? hehehe.. semoga dipermudahkan insyaallah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gender xthu lg alise.. Tp xtau la napa beli bju nya xnak ambik kaler pink.. :)

      Delete
  6. prepare awal senang sikit yea tak....

    ReplyDelete
  7. Wah! dah buat persediaan. Tak sabar rasanya nak tengok baby Mimie. Semoga semuanya berjalan dengan lancar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. Persediaan baru sikit kak.. Insyaallah.. Doakn tuk sy ye kak..

      Delete
  8. Alaaa...rindu plak nk basuh2 baju baby...take care yer mimie!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mekasih kak.. Rindu? Kena berbaby lg la kak.. ;)

      Delete
  9. Assalamualaikum mimie, bestnya. tak sabar tgu awak bersalin. hehehe semoga dipermudahkan ye. singgah menabung groupon sini~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm.. Doakan ye sheila.. Moga2 bby sntiasa dlm keadaan baik sampai dilahirkan nti..
      Mekasih.. :)

      Delete
  10. Fiqa pon basuh baju baby masa 31week. Ni balik kg dh kena prepare beg hospital dlm keta kan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena stndby dh ye feyqa.. Moga dipermudahkan ye..

      Delete
  11. yeay.. mommy dah tak sabar nk.nyopping lagi lettew :)
    kalau x nampak gender beli aje yg general mimie. selamat nanti.
    hbs pantang shopping sakan le nanti. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mmng beli yng general ciksu.. Cuma naik pening nak beli lg.. Thu gender blh jgk ambik yng bersesuaian.. :)

      Delete
  12. Salam Ramadhan Mimie;
    Wah seronoknya....sekejap je masa..kak zaza tumpang heppy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam ramadan kakza..
      Mekasih kak.. Moga lpas ni rezeki buat akk juga.. :)

      Delete
  13. comel..geramnya tgk bju baby..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe.. Tgk bju bby mmng blh buat orng gram ciknor.. :)

      Delete
  14. wah dh start basuh baju baby..bagus bagus

    ReplyDelete
    Replies
    1. risau kut2 baby terkeluar awl kak. minta2 xla.. biar la masuk 9month..hehe..
      sng basuh awal2..tak kalut nti kan.. :)

      Delete
  15. aloloo.. husna plak terikut-ikut tak sabar..;D

    ReplyDelete

Sponsor

Comments