Sponsor

Friday, 27 February 2015

Demam

6:51 am 17 Comments
assalamualaikum.. selamat pagi..

semalam patutnya zahra kena cucuk 5bulan. tup-tup sebelum ke HTD badan dah start nak panas..! malam kelmarin pula dia dah start bersin-bersin. tak syak pape pun. mungkin habuk. fikir tu je la.

sekali pagi semalam masa dia meniarap tengok penuh hingus. terus fikir dia dah start demam.


Monday, 23 February 2015

Shopping Di Lazada Part 3 : Baju Baby

9:30 am 14 Comments
assalamualaikum..hai semua..

orang kata, bila dah ada anak ni, semua benda yang kita buat mesti untuk anak kan? nak-nak kalau shopping barang. barang kita ni sanggup diketepikan dulu. kalau dulu suka shopping baju sendiri, bila dah ada anak ni, silap-silap baju sendiri pun tak bertukar.. kekekeke..

ye, tu saya la tu.. hehehe.. makin zahra membesar ni, memang pergi shopping mall mesti tuk dia. tak kira la pakaian ke, permainan ke apa-apa je la.. mesti tuk dia...



Sunday, 22 February 2015

Akhirnya Dapat Juga! =)

8:55 pm 6 Comments
assalamualaikum.. hai semua..

semalam berniat nak pergi rumah pakcik di palong.
niat nak ziarah.. maklumlah, sejak duduk gemas ni last saya 
pergi sana masa hujung bulan 11.
tu pun sebab mak abah hantar saya balik lepas habis pantang.

pastu bagitahu cousin nak datang harini.
sebab rasa tak seronok pula sebab haritu pakcik saya pun ada msg.
tanya bila nak datang umahnya.
saya bukan taknak pergi. tapi saya fail bab jalan nak ke rumahnya. hehe



Realisasikan Wishlist Terakhir

8:00 am 7 Comments
assalamualaikum.. hai semua..

maaf la ye, kalau ada antara komen saya tak reply, atau saya tak terjah balik kawan-kawan buat masa ni. segala entry saya adalah autopublish. T_____T
terpaksa buat secara pukal, then jadualkan, sebab time zahra lena la saya pulun berblog. kalau tak, blog ni tak bernyawa la jawabnya.. hukhukhuk..


Thursday, 19 February 2015

Pembelajaran Anak : Flash Card

4:01 pm 10 Comments
assalamualaikum.. hai semuaaaa...

disebabkan zahra makin membesar, jadinya kena la juga kita didiknya dengan pelajaran kan.. so sekarang ni saya cuba tanamkan niat, 1bulan untuk 1 buku. macam daddy zahra buat selalu. 1bulan mesti ada 1 buku yng dibeli.

kalau setahun dah dapat 12buku kan? boleh la dia kumpul bahan bacaan pula. barang mainan zahra memang sikit. tak tahu nak beli apa. mainan yang ada ni pun dia dok campak campak bila orang suruh pegang.


Wednesday, 18 February 2015

Kisah Anak : Zahra 5bulan

8:30 am 16 Comments
assalamualaikum.. hai semua..

alhamdulillah, harini genap 5bulan si cintahati kecik ni.. hehehe.. dah macam-macam ragam dah budak kecik ni. kena banyak-banyak bersabarrrrrrr je la.. kadang-kadang mamanya jadi singa juga. hahaha!!!..

*sebijik muka daddy* T____T

Tuesday, 17 February 2015

Comments