Showing posts with label intro. Show all posts
Showing posts with label intro. Show all posts

Friday, 2 August 2019

Hello Ogos 2019

8:12 am 0 Comments

Assalamualaikum, Hai readers..
Erm.. Sekejap je dah masuk bulan 8 kan..
Lagi beberapa bulan je kita bakal meninggalkan tahun 2019 ni..

Macam mana dengan azam dan impian kengkawan?
Kalau tanya Cik Mimi ni, tak tahu la haritu ada pasang azam dan impian apa.. 
Ahahaha..

Cuma yang ingat, nak baikkan diri dari sakit tu.
Syukur Alhamdulillah.. Dan 6bulan pun berlalu.
Then now Cik Mimi makin sihat Alhamdulillah..
Malah kalut sentiasa dengan anak-anak..

Didoakan hadirnya bulan Ogos ni, Allah sentiasa mengalirkan rezeki yang tidak putus-putus..
Bagaikan air dilautan..
Seluas lautan yang terbentang buat Cik Mimi dan kawan-kawan yang lain juga..

Kalau ada rezeki, nak perluaskan lagi job sebagai seorang blogger ni..
Nak jadi seorang blogger yang dikenali..
Dikenali sebab chantik  .. Ehhh bukan..
Hahahaha.. Matilanak kena kecam..
Tapi kerana hasil kerja la kan..






Nota : Tetiba terpikir, musim cuti sekolah dah nak muncul tak lama lagi.. Macam nak holiday je.. huhuhu.

 










biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi






Monday, 1 October 2018

Oktober 2018

11:25 pm 3 Comments

Oktober 2018


Hai readers. Dah masuk bulan ke sepuluh rupanya kita kan untuk tahun 2018 ni. Cepatnya masa berlalu. So, macam mana seharian untuk permulaan hari baru di bulan baru ni? 

Kalau tanya mama anak 2 ni, harini hari yang sangat laaaaaa mencabar! Mencabar sangat sangat. Sangat sangat jadi singa jadian tau. Lagi hilang kesabaran dengan perangai zara. 

Kita nak buat kerja, dia ganggu. Sampai satu tahap memang kaw-kaw la kena mara, sebab tahap kesabaran dah teruji sangat. Usik adik jangan dikata. Walhal adik tak balas pun. 

Haihh.. Penat rasanya.. Dah la sekarang kat mersing ni kaw kaw cuaca panas. Lagi la cepat panas hati bila orang buat hal. 

Doa doa dalam bulan oktober ni makin dilimpah ruahkan lagi rezeki la kan.. 
Macam mana hari pertama korang untuk oktober ni? 

Monday, 2 October 2017

Tuesday, 2 August 2016

Ogos 2016

1:19 pm 2 Comments

Ogos 2016


Assalamualaikum.. Cepat betul masa berlalu kan? Dah masuk bulan kelapan (8) untuk tahun 2016 ni. Lagi 4 bulan je kita akan melabuhkan tirai untuk tahun 2016 ni.

Agak-agak banyak ke impian dan hajat kengkawan yang dah tercapai? Kalau kita ni banyak perancangan. Tapi banyak juga yang belum tercapai. 

Friday, 1 July 2016

Julai 2016

6:42 am 0 Comments
Assalamualaikum.. Morning..!

Alhamdulillah, pejam celik pejam celik dah masuk bulan julai untuk tahun 2016 ni kan!.. Kejap betul masa tu berlalu.. Tinggal lagi 5 bulan je dah tu bertukar tahun pula. Rasa macam, cepatnyaaaaa masa ni berlalu.. Macam takde benda pun sempat dibuat.


Monday, 1 September 2014

Selamat Datang September !

5:16 pm 24 Comments
Assalamualaikum.. Selamat petang semua..

Sekejap je masa berlalu kan.. Dah muncul bulan September !.. Tak sabar nak jumpa si permata hati.. J
Ikut pada tarikh due, lagi 17hari lagi..

Ya Allah.. Permudahkanlah semuanya..

Semoga anak mama dapat lahir dalam keadaan yang sihat & sempurna..

Amin..







#MissMyDear


Saturday, 1 March 2014

Hello MARCH. .

9:38 pm 12 Comments
Assalamualaikum & selamat malam semua.


moga kehidupan kita akan datang sentiasa dipermudahkan..

moga pada hari akan datang juga kita akan sentiasa berkongsi sesuatu yang baik-baik buat semua..

baca dimana-mana, ada saja yang tinggalkan kita semua dalam usia yang masih muda. ajal maut ditangan Allah tanpa mengira masa.

moga pada hari akan datang juga saya datang berkongsi sesuatu yang baik-baik buat tatapan semua.. 

InsyaAllah.. :)

Selamat Hari Tentera

3:10 pm 11 Comments
Assalamualaikum & selamat petang..

Selamat Hari Tentera yang ke 81 buat my dear husband and my lil bro.. semoga akan terus bersemangat bertugas untuk negara. :) 

juga buat semua tentera-tentera yang bertugas untuk negara.. :)



dua-dua kesayangan saya.. =)

Tuesday, 1 October 2013

Hai Oktober !

12:55 pm 21 Comments
Assalamualaikum & hai..

Bye September.. Hello Oktober !!..

Fuh.. jap je dah masuk Oktober.. Lagi 2 bulan bakal bertukar tahun.. Ya Allah.. cepatkan masa berlalu..

raccon!

Bertitik tolak dari harini, lebih kurang sebulan je lagi bakal bertukar status. fuhh.. semoga dipermudahkan segala urusan.. hope semuanya dapat berjalan dengan lancar..

insyaAllah.. amin.

Monday, 2 September 2013

Hai September !

12:52 pm 34 Comments
assalamualaikum dan salam sejahtera.

hai semuaa.. cepat kan bulan berganti.. Ogos 2013 dah berlalu.. harini pun dah 2 september..
Cepatnya..




*cepatcepatnantibolehkawen* haha :p


notacinta : preparation tengah berjalan.. bab date tu, nanti saya inform ye.. :)

Saturday, 1 June 2013

Hai Bulan Jun =)

11:12 am 12 Comments
Assalamualaikum buat semua sahabat setia disini..

hai semua.. kejap je dah bulan Jun kan.. =)


happy ada, takut pun ada.. macam-macam perasaan ni.. moga dipermudahkan hari-hari yang bakal mendatang..


** excited nak tengok adik passing out yang rekruit tentera tu.. sangat-sangat tak sabar.. tik tok tik tok menghitung hari** =)


** rindukan adik kalah rindu en.tunang.. Oopppss! <-------- habis laa kalau en.tunang baca nih. kita tetap rindu kat awk tau en.tunang.. 

** perasaan gundah gulana je..  =(

Wednesday, 2 January 2013

Intro Tahun Baru & Click-Click :p

9:38 am 7 Comments
assalamualaikum..

selamat pagi semua.. selamat tahun baru juga.. dah tahun baru rupanya.. :p
tak terasa sangat pun..mungkin sebab keadaan berlaku seperti biasa.. datang kerja pun macam biasa.. takde pula rasanya pagi ni datang keja ada azam tinggi menggunung.. :p

mungkin adik-adik yang start sekolah balik harini, cikgu-cikgu yang nak menghadap karenah pelajar, mungkin terasa la perubahan tu kan..jalan pun macam selalu..jammed tak jammed sama je pada saya..

cuma tahun ni..umur akan naik 1 anak tangga dengan jayanya.. tak leh nak undur dah..hehehe..

harini mungkin saya akan pulun lebih sikit buat entry.. sementara segala cerita tu masih ingat, baik karang cepat-cepatkan..buat lambat-lambat confirm cerita tu akan tonggang terbalik..ahaaks!.. :p

tak jamin tau..hihihi.. eh, harini dah hari rabu..wordless wednesday kan? oO, xpe..saya takde satu hari pun yang wordless.. langgar je semua pantang larang tu.. :p
tak kena saman kan..hihihi..

panjang pula mukadimah pagi ni kan..semangat menulis dah datang lettew..ahaaks!..

ok, sebelum tu saja nak buat entry click-click dulu..sapa rajin click la ye..bukan paksaan tau.. rindu pula nak buat entry click-click setelah sekian lama..hihihi..sementara nak menanti ketibaan entry baru, godek-godek la entry yang ada tu ye.. :)

1.   http://ysmcdn.com/share/my/2495/3085931
2.   http://ysmcdn.com/share/my/2521/3138242
3.   http://ysmcdn.com/share/my/2455/3033326
4.   http://ysmcdn.com/share/my/2518/3138245
5.   http://ysmcdn.com/share/my/2447/3138246
6.   http://ysmcdn.com/share/my/2527/3138249
7.   http://ysmcdn.com/share/my/2529/3138252
8.   http://my.churpchurp.com/syana88/share/UmbraClockHighNoon

Tuesday, 1 January 2013

Selamat Tahun Baru 2013

9:50 pm 7 Comments
assalamualaikum..

Selamat Tahun Baru 2013 Kepada semua warga blogger yang dikenali, yang dikasihi..

Tak tahu nak tulis apa..

Banyak perkara yang berlaku secara mengejut.. hihihi..

nanti saya cerita ye.. satu-persatu.. hehehe

Pape pun, semoga tahun baru ni, kita lakukan lah yang terbaik..

Azam baru ke? hehe.. mana-mana azam yang belum terlaksana, buatlah dalam 
tahun ni ye.. sy pun tak terfikir lagi apa azam baru..

Azam baru fikir nak cepat kawin boleh? :p

ahaha.. takdelah..banyak lagi perkara yang belum selesai..

Moga-moga saya boleh berjaya juga dalam dunia blogging ni.. insyaAllah.. :)




Thursday, 20 December 2012

20.12.2012

9:25 am 7 Comments
assalamualaikum..

selamat pagi semua.. kejap je kan dah hari khamis.. syukur alhamdulillah.. dapat lagi bernafas di muka bumi yang indah ini..

sapa perasan dengan tarikh harini? walaupun hanya sekadar nombor, mungkin kita tak kan jumpa lagi untuk hari akan datang kan..

20.12.2012

atau disambungkan tanpa titik itu menjadi 20122012

betul tak?

bukan la sy kata sy pun taksub dengan nombor, maklum la kerja akaun hadap nombor je kan..hehe..

cuma rasa tertarik sangat.. huaaaa..napa en.tunang jauh..kan boleh ambik tarikh ni buat tarikh nikah!..ahaaks!.. *habislah kalau en.tunang baca ni*..

yang orang agung kan, 12.12.12 kan..tp bagi sy tak la cantik mana pun..sebab? 12.12.2012.. hihihi

paham kan maksud sy?.. ok la..sekadar untuk berkongsi je untuk harini.. apa-apa pun, jalani lah kehidupan kita seperti biasa.. :)

selamat bekerja semua.. :)


Sponsor

Comments