Showing posts with label Safi Micellar Natural Cleansing Water. Show all posts
Showing posts with label Safi Micellar Natural Cleansing Water. Show all posts

Monday, 15 July 2019

SAFI Micellar Natural Cleansing Water Cara Menanggalkan Mekap Dengan Mudah!

3:08 pm 25 Comments

Hai readers semua..
Harini cik mimi nak share lagi 1 produk keluaran Safi iaitu SAFI Micellar Natural Cleansing Water. Korang yang jenis selalu bermekap tu kan, selalu korang bersihkan macam mana? Bersihkan gitu je ke? Atau korang ada menggunakan makeup remover?

Sebenarnya, kan.. kalau kita dalam keadaan bermekap muka tu, kita tak boleh terus tonyoh dengan pencuci muka sedia kita gunakan tu. Salah cara tu. Kita kena bersihkan mekap tu dulu,baru boleh buat cucian macam biasa. Dulu cik mimi pun macam tu. Malas. Konon-konon cuci dengan pencuci muka tu je dah. Sudahnya tak bersih pun muka tu. Lagi comot dibuatnya.

Okay, bercerita pasal makeup remover ni, harini cik mimi share kan apa produk yang cik mimi dan gunakan. Erm.. haritu cerita pasal produk Safi juga kan, so harini kita continue dengan produk Safi lagi yang cik mimi gunakan dalam kehidupan seharian. Walaupun kita ni jarang-jarang nak bermekap, tapi mesti bermekap juga kan? Jadi Makeup Remover ni wajib ada dalam simpanan.

Dan cik mimi dah beli semua collection yang ada tu. Ni bukan tamak tau. Tapi nak tengok mana yang best digunakan. Then, kalau dah habis sebotol, boleh continue dengan botol yang lain. Dan takde masalah la kalau time balik kampung tu, haaaa, bawak je semua. Senang. boleh share dengan adik kakak sekali. Ajak dorang sekali gunakan produk Safi gitu..

Kenapa cik mimi nak galakkan korang gunakan Safi Micellar ni sebab SAFI Micellar Natural Cleansing Water ni dalam bentuk cecair jernih cair dan membersihkan kotoran dengan berkesan tanpa membilas, sambil mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih sihat secara semulajadi. Ia telah diuji secara dermatologi dan bebas daripada SLES / SLS, minyak mineral, colourant, alkohol, Paraben, Propylene Glycol, dan pasti Halal yang disahkan oleh JAKIM. Gabungan formulasi semula jadi tidak akan mengeringkan kulit apabila mengeluarkan solek.

Nampak tak kat situ HALAL. Kita sebagai orang islam mesti menitikberatkan soal tu juga kan. Tak rasa was-was nak guna. Okay, jom la kita teruskan baca lagi apa kelebihan setiap satu jenis Safi Micellar Natural Cleansing Water ni.

SAFI Micellar Natural Cleansing Water terdapat dalam tiga varian dengan 100% bahan aktif semulajadi untuk memenuhi keperluan kulit kita semua iaitu :



SAFI Micellar Natural Cleansing Water - Rose
Botol yang berwarna pink dengan bauan dari bunga rose. Sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang normal dan kombinasi. 

Dirumuskan dengan bahan aktif semula jadi 100% dari Rose, ia menghilangkan mekap dan kekotoran dengan satu lap sementara meminimumkan liang-liang pori untuk mengurangkan wajah berminyak dan berkilat, menghasilkan kulit yang segar dan bercahaya.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :


  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Citric Acid
  • Rosa Centifolia (Rose) Flower Water
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin


SAFI Micellar Natural Cleansing Water -  Neem 
Penutup botolnya berwarna hijau gelap. Sesuai digunakan oleh mereka yang mempunyai kulit yang berminyak dan berjerawat.

Dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari Neem, ia menghapuskan kesan mekap  dan kekotoran dengan satu lap dan mengendalikan jerawat untuk mengungkap kulit yang jelas, menghasilkan kulit yang segar dan bercahaya. Sesuai untuk jenis kulit berminyak dan rawan jerawat.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :


  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Melia Azadirachta (neem)
  • Leaf Extract
  • Citric Asid
  • Butylene Glycol
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin


SAFI Micellar Natural Cleansing Water – Cucumber
Untuk yang mempunyai penutup berwarna hijau cerah ini, ianya sesuai digunakan oleh semua jenis kulit.

Dirumuskan dengan 100% bahan aktif semulajadi dari Timun, ia menghilangkan kesan mekap  dan kekotoran dengan mudah dan menjadikan kulit lembut, dan sihat.

Bahan yang terkandung didalamnya ialah :
  • Water 
  • Propanediol
  • PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides
  • PEG-7 Glyceryl Cocoate
  • Betaine
  • Sodium PCA
  • Glycerin
  • Disodium EDTA
  • Sodium Citrate
  • Xanthan Gum
  • Sodium Hyaluronate
  • Citric Acid
  • Cucumis Sativus (cucumber)
  • Fruit Extract
  • Fragrance
  • Phenoxyethanol
  • Chlorphenesin

Cara untuk menggunakannya cukup mudah :
  • Tuangkan pada kapas
  • Lap dibahagian solekan
  • Tidak perlu dicuci/dibilas

Macam mana korang, berminat tak nak tukar mekap remover korang yang sedia ada tu. Boleh tukar kepada produk Safi pula ke lepas ni kan? Nak beli kat mana??
Halaaah halaaahh.. awak semua jangan risau, cari je dekat pasaraya berdekatan tu. Kalau tak jumpa, korang kaki shopping kat watson guardian kan? Siap ada kat Watson lagi kan. Haaaa, pergi shopping kat sana cepat. Harga dia mampu milik sangat tau. RM17.25 macam tu la..

Kalau tahap malas nak pergi pasaraya. Sebab bizi kerja keluar pagi balik malam kan, korang pergi je beli online. Mudah. 





biomineral-penawar-penyakit-dan-masalah-kesihatan-yang-mujarab-dan-semulajadi

Sponsor

Comments