Showing posts with label Roti Arab Mersing. Show all posts
Showing posts with label Roti Arab Mersing. Show all posts

Thursday, 1 November 2018

Roti Arab At Mersing

9:02 am 24 Comments

Roti Arab At MersingSemalam ddy zara ajak pergi Maybank. Nak aktifkan Asb Online tu. Sampai ke Mersing dah pukul 4 kot. Pastu staff kata kalau nak buat sebelum pukul 4. Ni dah lewat. So, tak dapat la nak buat. 

Lepas tu pikir balik, tak kan nak terus balik kan. Nak kuar pun dah 20-25minit, pastu nak balik. So boring la. Dah la mersing ni tak menarik. Mati kutu nak pergi mana-mana. 

Pastu ddy dorang cakap, "nak makan roti arab tak?"

So kita pun cakap la, kalau nak belanja boleh je. Hehe

Kita tak pernah lagi makan roti arab tu. Ddy nya pernah makan dengan kengkawan masa ada urusan kerja kat luar. So kali ni ddy dorang bawak la family pulak.


Sampai sana pesan 3roti arabnya. Pastu ddy zara cakap ada menu lain. Kita ni kan rabun jauh sikit. So tak nampak list menu. Masa pelayan hantar roti tanya laksa ada ke tak.
Memula kata takde. Macam hampa jap. Hehehe
Sebab teringin. Pastu tetiba katanya ada. Nak ke..


So, terus order 1. 

Nikmatnya dapat makan. Rasa dia okay laa.. Cuma dia bubuh macam potongan nenas sikit, rasa macam manis manis buah la. Kita suka kalau kuah tu macam masin sikit. Tapi boleh laaa.. Janji keinginan lepas.

Warung Roti Arab ni kecik je. Masa kita datang tu tak ramai orang sangat. Masa tengah makan tu, kejap-kejap oeang masuk. Masuk bukan sorang 2. Dengan family 5-6orang macam tu. 


Erm.. Cerita pasal roti arab ni, Rasa roti ni biasa je. Macam bau doh donut tu pun ada tau. Sebab masa dia bagi ke kitorang tu panas-panas lagi. So terbau la macam donut. Hehe.
Tapi dia tak la segebu donut. Macam liat sikit camtu. Tapi sedap. Cicah dengan kari ayam.

Next kalau nak makan, order 2pcs je la kot. Sebab roti tu pun besar. Besar menggelembung. Hehehe. Makan 1 pun kenyang. Kita kongsi dengan budak budak ni pun tak habis. Tak habis sebab kita pun pulun laksa kan. Laksa dia banyak semangkuk tu. Boleh kongsi 2 orang. 

Semua makanan murah juga la kat Warung Roti Arab tu.

1 nescafe ais
1 teh O ais
3 roti arab
1 mangkuk laksa
4 potong pisang

Total Rm11 sahaja. Ddy nya cakap roti arab tu Rm1 je. Ok. Murah laaa..

Waktu operasi : Isnin-Ahad. Tapi jumaat cuti.
Buka jam 2petang-7petang.

Next nak try apa ekk yang unik kat mersing ni?

Sponsor

Comments