Memaparkan catatan dengan label Milk Booster. Papar semua catatan
Memaparkan catatan dengan label Milk Booster. Papar semua catatan

Jumaat, 3 November 2017

Mamteen : Diformulasikan Untuk 4 Sasaran Utama!

10:55 PG 6 Comments

Mamteen : Diformulasikan Untuk 4 Sasaran Utama!

Assalamualaikum.. Hai readers! :)
Harini saya nak share tentang satu lagi produk yang dikatakan sebagai penambah susu badan atau dikenali dengan nama lain 'MilkBooster'.. Tetapi, ianya bukan sahaja sesuai untuk ibu yang sedang menyusu sahaja tau.. Nak tahu lebih lanjut? Boleh teruskan pembacaan anda ye.

Bila kita dalam fasa menyusukan anak ni, mesti la kita nak mencuba apa-apa sahaja produk yang ada dipasaran kan? Lagi-lagi bila kita tahu fungsinya untuk 'menambahkan susu badan, memekatkan susu'.. Motif dia? Supaya anak cukup dalam penyusuannya. 
Kali ni, saya nak share la salah satu produk baru ni. Alaaa, kita kena la mencubakan untuk tahu tahap keserasiannya.. Betul tak?




Produk kali ni nama diberi 'Mamteen'.. Kenapa mamteen? Nampak macam unik dan comel jeeee kan.. hehe..
Untuk beberapa hari ni, saya try makan.. Feedbacknya?

Alhamdulillah.. Susu pun tak la drop. Sekalipun kurang makan nasi. Sebenarnya, bila kita ambil apa sahaja produk penggalak susu badan ni, perkara paling utama ialah kita kena ambik air secukupnya. Kalau kita sendiri susah nak minum air, macam mana produk yang kita cuba tu nak memberikan hasil yang cepat. Atau hasil yang memuaskan, kan? Betul tak?




Semalam try makan 2 tablet terus. Pastu makan nasi kurang. Sebab takde selera. Tengok elok susu banyak je. Zhareef pula taknak makan nasi. Sudahnya memang nak menyusu je la kalau boleh. Pastu tengok dia macam kusyuk je nyusu. Mungkin tindakbalas dari makan mamteen tu kan. Susu pun pekat agaknya. Sedap je nak menyusu. Sampai bagi makan pun taknak!

Okay, kalau ditanya dari segi rasanya pula, rasa dia macam masam masam manis gitu. Tapi bukanlah masam sampai terkenyit-kenyit mata bila makan tu tau. heheh.. Rasa masam manis buah delima gitu..
Macam sedap je rasa dia tu. Macam gula-gula budak je rasa dia tu. Ni kalau dapat kat zara ni, mesti dia ingat gula-gula dia.

Ok, meh kita sambung lagi cerita pasal tablet mamteen ni ye.. Mesti nak tahu, mamteen ni dibuat dari apa, apa kelebihan yang terkandung dalam badan-bahan tu kan? Teruskan baca perkongsian saya ni ye. :)


BAHAN DAN KELEBIHAN DI DALAM MAMTEEN


Tablet kunyahan ini mengandungi tiga bahan utama iaitu susu, delima dan kurma. Manakala bahan tambahan lain bagi membantu penyokongan terhadap keberkesanan tablet ini adalah brokoli, tomato, saffron, dan daun zaitun. Tujuan kenyataan kelebihan bahan-bahan tablet ini adalah untuk menambah pengetahuan am mengenai kelebihan-kelebihan yang terdapat dalam Tablet Kunyahan Delima dan Susu dan sekaligus boleh diguna pakai dalam promosi tablet ini.

Haaa, nak bagitahu ni.. sekalipun ada macam-macam dalam tablet mamteen tu, rasa dia taklah pelik tau. Tak tahu pula ada brokoli dalam tu. Haha!.. Sebab rasanya macam delima je.. Nak kata rasa susu sangat pun tak. Sedap buah je tau..!

Meh teruskan lagi pembacaan korang. Wajib tahu tau.

DELIMA
· Delima dapat membantu mendapatkan bayi yang sihat dan kulit yang cantik.
· Memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu.
· Membantu mengurangkan alahan ibu mengandung.
· Buah delima baik untuk penghadaman perut.
· Delima berkesan mengurangkan kemungkinan diserang kanser prostat, kanser paru-paru dan kanser payudara.
· Buah delima memberi kesan semula jadi kerana dapat menyahtoksid dan meningkatkan kecantikan kulit semula jadi. Kulit yang sihat merupakan dambaan setiap orang.
· Mencegah keletihan.
· Mencegah rasa mual.
· Membantu memberi tenaga untuk ibu mengandung dan menyusu.

. Membantu menstabilkan tahap kolestrol dalam darah.

KURMA
· Kandungan gulanya 50 hingga 57 peratus glukosa(glukosa memberikan tenaga kepada ibu mengandung untuk melakukan aktiviti seharian)
· Tenaga diserap serta merta selepas makan kurma.

· Kaya dengan zat besi, kalsium, fosforus, sodium, potasium, vitamin A dan C dan juga niasin.

SUSU
· Zat besi, tembaga dan vitamin A dalam susu baik untuk kecantikan iaitu mencantikkan kulit agar kekal bersinar.
· Kalsium susu dapat menguatkan tulang.
· Kandungan magnesium dalam susu dapat memberikan kekuatan kepada jantung dan sistem saraf.
· Mengandungi kalsium yang dapat mengurangkan risiko kanser terutama kanser usus besar.
· Mengandungi “Conjugated Linoleic Acid” (CLA) yang membantu meningkatkan metabolisme dan mengurangkan reaksi alergi makanan.

. Mengandungi protein berkualiti tinggi dan banyak lagi.

TOMATO
· Membekalkan badan dengan vitamin dan mineral yang banyak seperti vitamin A, vitamin K, vitamin B1,B3,B5,B6,B7, vitamin C, folat, zat besi, potassium, magnesium, chromium, choline dan phosphorus.
· Tomato mengandungi asid coumaric dan asid chlorogenic yang boleh melindungi badan daripada bahan yang karsinogen (bahan yang boleh menyebabkan kanser) yang dihasilkan oleh asap rokok.
· Memperbaiki sistem penghadaman dan mengelakkan sembelit.
. Mengurangkan bahaya pengambilan ubat statin, ubat yang boleh mengurangkan tahap kolestrol badan dengan mengurangkan penghasilannya oleh hati, dengan menyekat tindak balas enzim. Pengambilan ubat ini ada implikasinya, antaranya adalah penyakit hati.

BROKOLI
· Meningkatkan sistem imunisasi kerana brokoli kaya dengan beta-carotene, zinc dan selenium yang menguatkan system imunisasi.
· Mengurangkan risiko kecacatan dalam kandungan kerana secawan brokoli mengandungi 94mg asid folik, iaitu salah satu vitamin B yang sangat penting untuk tumbesaran janin semasa dalam kandungan.
· Mengurangkan penyakit kencing manis ini kerana brokoli kaya dengan fiber dan rendah kandungan gula, penggunaan insulin dapat dibekalkan pada tahap yang minimum.
· Zat besi, tembaga dan vitamin A dalam susu baik untuk kecantikan iaitu mencantikkan kulit agar kekal bersinar.
· Kalsium susu dapat menguatkan tulang.
· Kandungan magnesium dalam susu dapat memberikan kekuatan kepada jantung dan sistem saraf.
· Menggalakkan kesihatan tulang kerana brokoli mengandungi lebih banyak kalsium berbanding kebanyakkan produk tenusu, serta mengandungi vitamin K yang menggalakkan tulang yang sihat sekaligus dapat menghindarkan osteoporosis di usia muda.

 . Vitamin C di dalam brokoli yang bertindak sebagai antioksidan dan anti-keradangan membantu melegakan symptom selsema.

SAFFRON
. Mencerdaskan minda, penyakit radang paru-paru, sakit tekak dan tonsil.
. Sebarang masalah kulit, menghindarkan batuk dan selsema.
. Memudahkan penghadaman dan menghilangkan bau mulut.
. Membuang angin dan asid yang berkumpul dalam perut.
. Menambahkan tenaga zahir dan batin.
. Pertumbuhan akal dan fizikal bayi serta kanak-kanak.
. Awet muda dengan kulit cerah dan bersih.
. Bahan penenang bagi masalah kemurungan dan runsing.
. Mengurangkan kesakitan pada kanak-kanak ketika tumbuh gigi.
. Melancarkan perjalanan haid yang tidak menentu.
. Menguatkan ingatan dan menghilangkan keletihan.
. Menyembuhkan sakit perut, pening, sakit gigi, sakit mata dan pelbagai penyakit lain.

DAUN ZAITUN
. Daun Zaitun banyak digunakan untuk menjaga kestabilan gula darah dalam tubuh.
. Kandungan antioksidan di dalam daun Zaitun ini lebih tinggi dibandingkan teh hijau yang selama ini dikenal sebagai sumber antioksidan yang sangat baik bagi tubuh.
. Daun Zaitun dapat mencegah kerosakan saraf dan mencegah penyakit kanser

Haaaaa.. dah habis baca dah apa kelebihan yang terkandung dalam tablet mamteen ni? Ok, kalau dah, meh kita teruskan lagi baca siapa yang sesuai untuk mengambil produk ni ye.

GOLONGAN YANG SESUAI MENGAMBIL MAMTEEN

1.IKHTIHAR HAMIL 
2.SEDANG HAMIL
3.SEDANG MENYUSU
4.MASALAH PERIOD TIDAK TERATUR

- Mamteen bertindak sebagai makanan tambahan yang memberikan tenaga berpanjangan serta menstabilkan hormon wanita. Berat tidak stabil, jerawat, depresi, masalah kesuburan dll kebanyakannya berpunca dari hormon yang tidak stabil.

Nampak tak? Bukan ibu yang menyusukan anak je boleh ambil tau. Tu haa, yang sedang hamil pun boleh, yang sedang ikhtiar hamil pun boleh, yang ada masalah period tak teratur pun boleh rupanya amalkan..
Banyak kelebihan dia..

Okay, yang seterusnya saya nak share sikit la testimoni pengguna lain. Sebab tadi saya dah ceritakan tentang saya bila dah ambil Mamteen ni kan.. Bila kita share pengalaman orang lain, mesti bertambah yakin orang lain nak mencuba nya kan?









Ha.. Macam mana.. Tertarik ke nak mencubanya? Nak tahu sedikit sebanyak info tentang harganya pula?




INFO PRODUK

MAMTEEN – 30 TABLET KUNYAH

RM 65 SEMENANJUNG MALAYSIA
RM 69 SABAH DAN SARAWAK

Ataupun.. korang boleh terjah instagram serta facebook yang saya nyatakan dibawah ni  ye.

INSTAGRAM : INSTAGRAM.COM/MAMTEENHQ

FACEBOOK : https://m.facebook.com/MAMTEENHQ




Rabu, 25 Oktober 2017

Halalkah Femilac?

8:30 PG


Assalamualaikum.. Hai readers..
Harini nak share lagi tentang Femilac. Lama dah kan tak share kat sini. Maklumlah, menaip guna fon je agak terbatas sikit nak bercerita panjang.

Harini saya nak share sikit tentang HALAL kah Femilac itu?
Rata-rata ada juga pasangan yang agak was-was dengan apa si isteri makan. Lagi-lagi dengan niat untuk dijadikan milkbooster untuk penyusuan anak.
Maklumlah, ianya menjadi darah daging yang sebati dengan badan kita kan?

Untuk harini saya nak tunjukkan keHALALan femilac itu sendiri.



Sijil yang dikeluarkan untuk membuktikan Femilac itu sendiri HALAL. Jangan risau. Femilac diperbuat daripada makanan-makanan sunnah yang diadun menjadi satu tablet.
Rasanya sendiri berlemak susu /vanilla dan boleh rasa sendiri ada rasa kurma itu sendiri bila kita mengunyah.

So, diharapkan lepas ni para suami boleh la hadiahkan pada si isteri Femilac Milkbooster ni. Sangat berharga tau kalau suami boleh berikan pada isteri.
Tak percaya?

Cubalah..

Nak buat pembelian dari saya boleh whatsApp 011-2418178

Selamat mencuba. :)

Selasa, 10 Oktober 2017

Bahan RAHSIA Femilac!

9:56 PG 3 Comments

Bahan RAHSIA Femilac! 


Bila orang tanya, kadang tak tahu apa nak jawab kan? Apa rasa Femilac tu.. apa yang terkandung dalam Femilac tu sampai mak mak menyusu kena beli. Kena rasa, kena cuba tu??

Isnin, 9 Oktober 2017

Rasa Femilac Tu Macamane?

7:39 PG 2 Comments

RASA FEMILAC TU MACAMANE? 

Haaaaa, pagi pagi nak cerita pasal rasa femilac pulak kak.. Ehh, mommy dah breakfast belum tu. Jangan skip pulak ye.. Lepas tu baru ambil femilac. Baru la baby kenyang menyusu pagi ni..

Selasa, 24 Mei 2016

MILKBOOSTER Membantu Para Ibu Menyusu.

8:50 PG 1 Comments
Assalamualaikum... Hi..!

MILKBOOSTER Membantu Para Ibu Menyusu | Hari ini saya nak share sikit tentang Milkbooster. Apa itu Milkbooster? Milkbooster adalah makanan tambahan untuk membantu para ibu yang masih menyusukan anak dibawah usia 2 tahun. Milkbooster dikatakan dapat membantu para ibu untuk menambahkan kuantiti pengeluaran susu.

Pada masa kini, terdapat pelbagai Milk Booster yang dijual dipasaran. Hanya kita perlu pilih sahaja yang mana menjadi pilihan hati. Saya sendiri sebagai seorang ibu yang masih menyusukan anak juga telah mengunakan beberapa jenis Milk Booster yang ada dijual dipasaran.

Antara salah 1 nya ialah..



Isnin, 16 Mei 2016

Milk Booster MaMom Pilihan Dipercayai Para Ibu.

3:48 PTG 4 Comments
Assalamualaikum... 

Hari ini saya nak share sikit tentang Milk Booster. Apa itu Milkbooster? Milkbooster adalah makanan tambahan untuk membantu para ibu yang masih menyusukan anak dibawah usia 2 tahun. Milkbooster dikatakan dapat membantu para ibu untuk menambahkan kuantiti pengeluaran susu.

Pada masa kini, terdapat pelbagai Milk Booster yang dijual dipasaran. Hanya kita perlu pilih sahaja yang mana menjadi pilihan hati. Saya sendiri sebagai seorang ibu yang masih menyusukan anak juga telah mengunakan beberapa jenis Milk Booster yang ada dijual dipasaran.

Antara salah 1 nya ialah..