Sponsor

Showing posts with label Kisah Makan-Makan. Show all posts
Showing posts with label Kisah Makan-Makan. Show all posts

Monday, 19 February 2018

Family Outing! Mee Rebus Ramli | 16.02.2018

12:17 am 13 Comments

Family Outing! Mee Rebus Ramli | 16.02.2018




Hi readers! Assalamualaikum. 
Lama tak bersiaran. Kebizian melanda. Malam ni berkesempatan tuk update, so kita update la ye. 

Khamis , 15 Feb 2018
Kitorang 4 beranak bergerak nak balik ke Ipoh. Tapi singgah di Melaka dulu lawat my mil. Dalam pukul 3 petang macam tu bergerak ke Ipoh terus. Sampai pun jam 8 malam kalau tak silap. 



Jumaat, 16 Feb 2018
Pagi tu adik yang dari kem lipis pun bergerak balik. Dapat cuti 4 hari. 
Adik lelaki yang lagi seorang pulak jemput adik perempuan yang bongsu. Elok pulak dia habis final exam dah. Nak dijadikan rezeki, dapatlah semua berkumpul bersama. Susah nak ada peluang kumpul bersama ni. 

Sebab selalu adik yang tentera (pakngah zara Zhareef) ni kena operasi je. Kali ni ada rezeki. Lagipun pakngah dorang pun belun jumpa Zhareef. Jumpa masa dalam pantang je. Dah setahun la jugak kiranya kita pun tak jumpa adik yang tentera ni. 

Mak abah plan, kalau semua dapat berkumpul nak belanja makan. Dengan keizinan Allah, dapat berkumpul semua. So terus plan malam tu nak keluar makan. Sebab ddy dorang nak balik dah hari sabtu. 

Plannya makan di Mee Rebus Ramli di Taman Pakatan Jaya ni. So dalam kepala dah terbayang bayang kan Chicken Chop. Berselera la anak tekak. Peluang nak berkumpul ni bukan setahun sekali. Tapi atas keizinan nya kan. So hayati la masa bersama keluarga tu sebaiknya. 

Lamb Chop

Nasi Goreng Chicken Chop

Nasi Ayam


Mee Rebus

Menu kitorang semua malam tu Mee Rebus, Nasi Ayam, Lamb Chop, Nasi Goreng Chicken Chop then lagi 1 adik ipar makan keteow sup. Tambahan kentang goreng. Nak dijadikan cerita tak tahu pulak ddy dorang tambah order. Laksa Goreng. Terkejut semua. Ehhh siapa order? Haha



Laksa Goreng

Sekali ddy dorang cakap dia order. Yang kelakar, masa dia nak makan semua pandang. Tergamam jap. Sebab dah biasa kalau laksa, berkuah. Yang terkejut nya, kalau laksa berkuah tu ddy dorang tak makan. Tiba-tiba boleh order laksa goreng pulak. 

Rasa macam seronok sangat dapat berkumpul semua. Before ni kita berkumpul dengan keluarga belah mertua je. Tapi ni peluang dengan keluarga sendiri. Alhamdulillah.

Moga akan datang ada rezeki untuk berkumpul lagi. 

Kalau korang ke Ipoh, plan nak bawak makan kat mana, boleh la try ke Mee Rebus Ramli. Restoran ni ada 2 cawangan tau. Macam kami semua pergi di Taman Pakatan Jaya. 1 lagi cawangan di Jalan Tasek, Ipoh. 

Kalau tanya dari segi rasa, Chicken Chop/Nasi Goreng Chicken Chop, Mee Rebus sedap. Adik ipar cakap nasi ayam kurang sikit. Katanya mak buat lagi best. Kita tak rasa. So tak tahu rasanya macam mana. Kalau laksa goreng ddy dorang cakap pedas. So kalau korang nak menu tu tak pedas, kena bagitahu la ye. Kalau keteow sup nya pun tak berapa kena, sebab sup dia, sup dari nasi ayam tu. 

Dari segi bayaran kami semua makan, 1 mee rebus, 1 laksa goreng, 1 lamb chop, 5 Nasi Goreng Chicken Chop dan adik ipar makan keteow sup, serta tambahan kentang goreng. Air ada milo, sirap, teh o panas, Nescafe ais, ais kosong (3) air tembikai then lagi 2 air tak sure pulak air apa, bawah RM100. 

So, berbaloi la bagi kita, sebab makan pun sampai sendat perut. 
So, boleh lah masuk list korang. Mee Rebus Ramli ni kalau dari arah Lost World of Tambun pun senang je nak cari. Google map kan aje ehh.. 




So kita kasi hashtag #SayaSuka!

Tuesday, 10 October 2017

Keropok Lekor

7:32 pm 1 Comments

Keropok Lekor


Assalamualaikum.. hai readers..
Entri sesantai je la ehh senja ni..
Korang kat sini penggemar kopok lekor tak? Kalau kita of course la suka. Dari kecik sampai la dah jadi mak anak 2 ni.

Friday, 6 October 2017

Nasi Kerabu

9:55 am 2 Comments

Assalamualaikum.. Selamat pagi.. Korang dah breakfast ke tu? Makan apa pagi ni?
Kita ni tak tahu dah nak sarapan apa. haha.. nak makan pun pening dah kan..
Sebenarnya terbayangkan Nasi Kerabu ni.. Sedapnyaaa la haii..

Comments