Showing posts with label Gua Kek Look Tong. Show all posts
Showing posts with label Gua Kek Look Tong. Show all posts

Monday, 12 March 2018

Photoshoot at Kek Look Tong, Ipoh, Perak

1:25 pm 31 Comments

Photoshoot at Kek Look Tong, Ipoh, Perak


Firstly thanks to uncle Richard Lau as a photographer.
FB : Richard Lau
IG : Gloomis01

Hai readers!
Untuk entri kali ni mama zara nak share sikit la tentang pengalaman berphotoshoot sikit. Sebenarnya saya ni nak temankan maksu diorang ni, dapat peluang nak berphotoshoot. Seronok pulak dengar dia nak berphotoshoot. Kita ni yang sememangnya minat sangat, teruja la dengar. Mujur la maksu diorang ni sudi angkut kitorang sekali. Kiranya temankan dia la. Sambil tu peluang nak keluar berjalan sekali.





Lokasi yang dipilih oleh photographer ialah Gua Kek Look Tong di Gunung Rapat, Ipoh, Perak. Saya memang tak pernah sampai ke sana lagi. Mungkin sebelum ni tiada tujuan untuk ke sana kan? 
Bila ke sana, memang terfikir, shoot gambar di gua??? Sebab terfikir, dari luar itu yang kita nampak! 

Baca ye entri saya sehingga akhir. Saya akan share sedikit sebanyak antara gambar yang sempat saya snap. Tak dapat nak berkongsi banyak gambar sebab zhareef ligat sangat. It's normal la kan budak baru dapat berjalan. 

Yang bestnya, cuaca disana redup dan sejuk je. Nak nak sekarang ni kan cuaca panas sangat. Bila sampai sana, lain je perubahan tu. Ingatkan nak hujan. Rupanya tak. 

Lepas sampai sana, pertama yang kita akan fikir, erkkk, tempat tokong Cina ke ni?? Nak shoot kat sini?? Tapi jangan tengok dari luaran.. bila masuk... Lawanyaaaa.. dalam tu ada taman yang tersembunyi gitu. Bak kata uncle photographer, jom kita masuk ke dalam. Di dalam cantik macam di syurga! 

Terkedu kejap!

Masuk syurga??



Bila masuk lawaaa sangat. Bestnyaaa dah jumpa 1 taman yang baru. Baru tahu la kiranya. Hehe..
Kat sini tak perlu bayar pun. Ramai juga orang ke sana. Cuma tak semeriah kalau macam tempat yang terbuka tu la. Yang penting, tak perlu risau. Ada je orang melayu ke sana untuk beriadah. 



Pertama kali jejakkan kaki ke gua, lain sangat perasaan tu. Rasa terkagum bila dapat tengok dari dekat. Selalu tengok dari jauh. Dari dalam gambar je kan? Selalu kita nampak seperti ada ukiran kayu gitu kan? Tapi sebenarnya tidak. Setiap ukiran tu adalah dari titisan air tau. Masyaallah.. cantiknyaa..





Berpeluang untuk berphotoshoot.



Bila uncle Richard bagi peluang nak bergambar, ianya digunakan sebaik mungkin. Saya memang minat untuk menjadi ala-ala model gitu. Tapi rasanya sekarang tak berapa layak dah. Mak anak 2 ni nak masuk usia 30tahun dah tahun ni. Hehe.. Tapi selagi diberi peluang, kita sambar gitu. Tak salah pun ambil peluang tu kan? 



Ni antara hasil tangkapan dari uncle Richard. Cantik sangatkan? Rasa macam terkagum tengok gambar sendiri. Hahaha..
Yekeeeee kita ni secantik ni?? 
Sesekali kena percaya pada diri sendiri yang kita masih cantik, ye dok. Haha
Ni antara gambar yang saya ada. Gambar lain uncle Richard tak bagi pun. Haha..



Paling saya suka gambar 3 beranak ni. Allah, lawanyaaaa.. Sayangnya ddy diorang je la takde kan? Yela, tak sangka pula akan berasa sesi photoshoot macam ni. Macam mana pun, impian nak bergambar macam ni tercapai juga. 

Kengkawan yang berminat nak try berphotoshoot dengan uncle Richard Lau boleh search di FB ye. Lagi lagi di Ipoh, Perak ni. Masa saya tanyakan harga, saya rasa harganya masih mampu milik. Harga pun tidaklah mahal. 


Sponsor

Comments